26 de nov. 2007

ELS VEÏNS DIUEN : NO PODEM/VOLEM PAGAR

(foto: A.V. La Ribera)

L’AV de la Ribera afirma que la majoria de veïns no vol pagar per rehabilitar els habitatges

L’AV de la Ribera, després de fer diverses reunions informatives, assegura que la majoria de veïns del barri no està disposada a pagar per la rehabilitació dels edificis, un projecte que actualment està en marxa a la Ribera, forma part el Pla Integral, i al qual ja s’hi han afegit dues comunitats de propietaris. La rehabilitació d’immobles dóna un pas més enllà en el procés de remodelació del barri i ja no només es tracta de fer actuacions amb diners públics sinó que els veïns s’impliquin econòmicament en el projecte de reforma. És en contra d’això que es posiciona l’AV, que afirma estar d’acord amb les reformes però només si es fan amb diners públics. Segons l’entitat veïnal, la Ribera va entrar a la Llei de barris de la Generalitat per ser una zona degradada i on els seus veïns tenen pocs recursos econòmics.

L’AV de la Ribera ha explicat que a la darrera reunió que l’Ajuntament va tenir amb els presidents de les comunitats de propietaris del barri es va informar que els costos per instal·lar ascensors és, de mitjana, de 380.000 euros per immoble. L’Ajuntament i la Generalitat, a través de subvencions, financien fins a un 70% aquests costos i el 30% restant l’han d’aportar els veïns, que haurien d’assumir, aproximadament, uns 6.000 euros per habitatge. Aquest import, segons l’entitat veïnal, no el pot assumir la majoria de la gent. La presidenta de l’entitat veïnal, Elisa Fernández, ha explicat que l’AV no està en contra de la rehabilitació del barri sinó que part dels costos els hagin d’assumir els veïns. L’AV de la Ribera va convocar la primera assemblea informativa als veïns a principi del mes de juny passat, tot just que l’Ajuntament va aprovar el projecte de remodelació d’immobles. La darrera reunió va tenir lloc fa uns dies i hi van assistir prop de 300 persones.

D’altra banda, des de l’Ajuntament s’ha volgut deixar clar que El Consistori no obliga ningú a fer obres sinó que és una decisió que han de prendre els veïns de cada immoble i també són ells mateixos els que encarreguen després l’obra a una empresa. El Consistori dóna assessorament i dóna facilitats a les comunitats interessades a fer reformes i en aquest sentit, el Centre Cívic La Ribera acull una oficina d’informació sobre la rehabilitació d’edificis i cada dimarts a la tarda ve un advocat de la Cambra de la Propietat de Sabadell i Comarca. De tota manera, l’Ajuntament afirma que l’oportunitat que tenen ara els veïns per col·locar ascensors i rehabilitar façanes és única, perquè compten amb moltes subvencions de la Generalitat i a més, subratlla que no tots els veïns estan en contra de pagar per fer obres.
( text Montcadaradio.com)

NOTA : Molts dels veïns afectats, consideren que s'hauria d'haver destinant una part dels costos de la reforma de l' entorn, per ajudar als propietaris afectats i que ara no poden assumir les despeses que hauran de pagar. Per molts s'ha fet allò de: " començar la casa per la teulada".

10 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

¿Porque se llama la VEU de montcada cuando quiere decir LA VEU DEL CESAR? señores si no nos obligan porque nos dicen que nos mandaran el TEDI para valorar las reformas que necesitan los bloques si saben que una vez hecho esto te obligan a hacer las reformas ¿porque saben que cada bloque vale 380 mil Euros si aun no han hecho el TEDI? si pidieron el plan barrios por ser marguinales y sin recursos economicos ¿quien nos va a dejar lo que no subvencione la generalitat? y si hay tanta emigracion que ya les cuesta pagar su hipoteca ¿com van a pagar ellos? todo esto tambien se dijo en la reunion de presidentes,aaaaaaaaaa y tambien se dijo que de la partida de los ascensores se habia cojido dinero para el centro civico¡¡continuara!!

Anònim ha dit...

En aquesta questió, crec que s'ha de combinar la rehabilitació del barri, amb el fet de que posar ascensors als psios es un guany particular. Un pis amb ascensor es revaloritza automaticament i quan un comença atenir una edat valora el tenir un ascensor al seu pis.
No sé si juridicament és possible, però potser s'hauria de buscar una solució d'aquest tipus: L'Administració ho paga tot, però en compensació cobra una petita quota mensual i si el pis es lloga o es ven, aleshores el propietari ha de pagar l'import de la instalació de l'ascensor.
D'aquesta forma qui necessita el pis per viure i no el ven no s'ha d'hipotecar sinó unicament pagar una petita quota per compensar minimament l'esforç inversor de la administració, pero si ven i per tant es beneficia del guany de tenir ascensor aleshores compensa en aquest moment a la administració pel profit que ha fet (amb un extra més enlla de la plusvalua). Un tema similar és comença a aplicar a les universitats: la administració paga la carrera però quan comencis a tenir feina i ingressos aleshores pagues el que t'ha subvencionat.

Anònim ha dit...

SE NOTA QUE LA VEU DE MONTCADA ESTA MANIPULADA POR EL AYUNTAMIENTO,NO ES UN PERIODICO LOCAL INDEPENDIENTE, NO TIENE LIBERTAD DE EXPRESIÓN,HASTA DONDE VAMOS A LLEGAR CON ESTE GOBIERNO MUNICIPAL, QUE QUIERE CALLAR LA VOCA DEL PUEBLO, QUE DICE LA OPOSICIÓN A TODO ESTO

FERNÁNDO II EL CATÓLICO

Anònim ha dit...

Cuando te acojes a una subvencion de la generalitat, no puedes poner el piso en venta en algunos años, le paso a un familiar y el ayuntamiento le decia lo mismo que luego podria vender el piso mas caro.

Anònim ha dit...

balla rroyo se nos quieren meter por todo el morro este alcade deberia estar al servicio del pueblo y no el pueblo a su servicio porque para eso le amvotado pero eso le suda la nariz por se umpoquito cortes y no decir otracosa si acemos cuentas de lo que setiene que gastar en las obras de la ribera resulta que los vecinos tenemos que poner mas dinero que la yeneralitat y el ayuntamiento junto y a eso sele llama planbarrio jajajjajaj me parto y me troncho jajaja y mi pregunta es la siguiente porque no se hizo primero la rreabilitacion del barrio como ascensores y fachadas y si quedaba algun dinero pues la plaza y las calles pero no primero lo que lesdieron la gana y encima todo esto sin consultar bengaya claro como el ayuntamiento no tiene un duro pues quiere que lo pague los vecinos por que mipregunta es de donde sacara el dinero el ayuntaamiento del bolsillo del señor alcalde jajaaja ni un duro ni un duro dara el jajaja primero para el luego para el y si sobra algo tambien para el pwerdonar mi faltas de ortografia pero es que no se mas ok saludos atodas y todos los montcadense

(marfil)

Anònim ha dit...

Cuando fui a la asamblea informativa de la AVV LA RIBERA vi a los de telemir,si sacan la entrevista del alcalde porque no sacan lo que alli gravaron,pues no dijeron en ningun momento que querian que se pagara con dinero publico sino que arreglaran asta donde llegara el dinero que se tiene, parece que solo quieren poner lo que interesa al ayuntamiento, que toda montcada se ponga en contra del barrio y piensen que queremos arreglar los pisos con sus impuestos y eso no es asi queremos que se gasten el dinero que hay y si no pueden poner ascensores que no los pongan que solo arreglen fachadas. A los de telemir al igual que LA VEU DELCESAR ¿SOYS TELECESAR?

Anònim ha dit...

doncs encara heu tingut sort, als de la zona 21 els hi demanen uns 150.000 euros a molts veïns per posar asfalto al carrer, quan ja vàren pagar la urbanització el seu dia. Ja es sap que el césar intenta guanyar diners d'allà on pot

Anònim ha dit...

MARFIL, MARFIL, NO ENFADEMOS AL MOSTRUO, LO QUE TENEMOS QUE HACER ES CABREARLO DE VERDAD, DEMOSTRARLE QUIEN SOMOS Y QUE CON LOS DE LA RIBERA NO SE JUEGA.

Anònim ha dit...

Yo no me quiero ir de mi casa y menos si me ponen ascensor!
No envenenemos señor César, no envenenemos, los vecinos de la Ribera quieren mejorar su calidad de vida en su barrio... a mí sr. César no me dan hipoteca en ningún banco, yo me quiero quedar en mi barrio sr. César!

Anònim ha dit...

Señor Cesar me sorprende saber que a venido el Señor Jordi Hereu a comprovar el estado de los proyectos del area metropolitana de BARNA al municipio, fueron a Mas Duran, Parc de la Llaguna ,Can Cuias ,Fundacio Engrunes ,Torrent del Bosc Llarg, y las obras de Pla Congost que uniran Can Cuias y Ciudad Meridiana con Vallbona,
acabaron segun la Veu a la casa de la Mina Señor Cesar ¿no se le olvido cruzar la via y enseñarle el barrio la Ribera? ¿porque la Veu no menciona los sitos que visito y si lo dicen en el Prego que lo lee menos gente? creo que se cree usted tan cesar que piensa que los plebeyos no leen pero sepa que si lo hacemos y sepa tambien que una hormiga no puede hacer nada pero cuando se juntan pueden comerse una vaca en pocas horas,¡DEJE DE PROVOCAR AL PUEBLO!