19 de nov. 2007

JORNADA HISTORICA


La Casa de la Vila ha acollit aquesta tarda l’acte de signatura del conveni que regularà el pas de la LAV per Montcada i Reixac. La firma ha anat a càrrec de l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), el secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, i el president d’Adif, Antonio González. Totes les autoritats han coincidit a senyalar que el dia d’avui és una jornada històrica per al municipi.
El conveni consta de cinc acords que donen resposta a les demandes del govern municipal i de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total. El punt més destacat és el compromís del Ministeri de redactar i tramitar el projecte de soterrament de la línia convencional Barcelona-Portbou al seu pas per la zona urbana de Montcada, des del límit amb Vallbona, mitjançant un nou traçat sota el riu Ripoll, fins a la seva ribera nord. Dins d’aquest projecte també es definirà la construcció d’una nova estació ferroviària de rodalies que garanteixi el servei que actualment es dona a la ciutat. Mentre no es construeix el nou túnel de la línia convencional i la nova estació, el servei ferroviari de rodalies es continuarà donant a l’estació actual. Un altre aspecte destacat del conveni és que una vegada entri en servei el nou traçat del túnel de la línia Barcelona-Portbou, es desmantellarà i desafectarà l’ús ferroviari del traçat actual i els terrenys resultants seran cedits a l’Ajuntament per a la seva qualificació com a zona pública verda.
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha destacat que la signatura del conveni “és un acte de compromís del govern català i espanyol amb la ciutadania de Montcada i els seus representants locals”. El secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, també ha senyalat que es tracta d’una jornada històrica “que té lloc després d’un llarg procés de converses i negociacions, que ha culminat en un bon acord”. L’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), ha tancat l’acte recordant com va començar el procés que avui culmina i tots els obstacles que s’han hagut de superar, com els problemes tècnics que al 2003 van posar en perill el soterrament total de la línia de Barcelona-Porbou. Arrizabalaga també ha tingut paraules d’agraïment pel paper de la Plataforma Tracte Just, membres de la qual han estat presents a l’acte. Per a l’alcalde “avui comença el compte enrera cap a la realització d’un projecte llargament desitjat per la ciutat”.

(Foto i text Moncadaradio.com)


15 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Felicitats a tots,entre tots ho em conseguit.

Anònim ha dit...

Ja era hora..., ja podem treure els cartells de ja.ja.ja ......
ara seguiment de la feina .....
i a per la cerveceria....
salut

Anònim ha dit...

Jo no vull oblidar i ara que ja tenim el conveni ( encara que em perdut temps i diners )vull deixar clar que si no hagues estat per la plataforma ens haurien colat un gol. I que l'alcalde ara treu pit , pero que la seva mala gestió ens ha fet perdre uns anys maravellosos, i que ara haurem d'esperar mes temps per veure el soterrament.Va ser un auténtic irresponsable i no podem deixar que ara tot sigui amb final feliç . Jo personalment i ara que tot esta en vies de solució , vull demanar-li la seva dimissió . ALCALDE DIMISSIÓ.

Anònim ha dit...

No cal demanar la dimissió de ningú, i molt menys quan fa poc de les eleccions i el poble va decidir sobiranament.

Estic d'acord en que la gestió del problema semblava que no anava pel bon cami, que ens trobavem com paralitzats i la creació de la Plataforma va ser aquell cop definitiu per a despertar a tothom.
Ara es moment de passar pagina i reconeixa que tothom a fet be els seus deures.

Anònim ha dit...

Hoy es un gran dia (como dice la canción) para el pùeblo de Montcada.
FELICIDADES!!,hoy hemos de felicitarnos todos y sobre todo al pueblo, que se supo organizar para hacerles ver a nuestras autoridades que el soterrament total era posible.
Felicidades, a la plataforma soterrament total por su paciencia y mordacidad, por su habilidad de saber conjugar al pueblo y a la clase politica, sin vosotros no habria sido posible.
Y como no FELICIDADES tambien, a la clase politica que al final ha estado a la altura de las circunstancias porque me consta que han tenido que hacer un gran esfuerzo.
Últimamente acaba de nacer otra plataforma, la antiincineración de residuos, Moncada vuelve a tener otro reto, tambien muy importante, porque se trata de la salud de todo el pueblo, veremos si somos capaces de seguir los mismos o parecidos pasos de la del soterrament, seria y es nuestra esperanza, de saber tambien combinar al pueblo y a la clase politica, para que esta, coja las riendas de este gran reto que nos viene por delante que no es poco.
Hoy es un gran dia…

Desde Cant Sant Joan saludos de
Manolo “zapatero”

Montcada i Reixac 20-11-07

Anònim ha dit...

Manolo " zapatero" eres una persona comprometida, te admiro por tu forma y constancia de luchar, con aciertos y errores, pero eres un buen ejemplo a seguir.
Si Manolo , ahora tenemos otro reto delante nuestro que hay que vencer. Enfrentarse a la poderosa industria del cemento es tarea de por si dificil, y más cuando hay intereses cruzados que hacen que una administración tape a la otra , me refiero a la incineración de residuos.
Montcada, Manolo , tu lo sabes muy bien, tiene una deuda pendiente de solucionar y no es otra que una vez por todas podamos respirar un aire limpio. La factura que hemos pagado a lo largo de 90 años ya es suficiente.
No se puede aceptar que otra vez se autorice , con la excusa que se ayuda al medio ambiente , a que se incineren residuos en la cementera que pueden provocar riesgos para nuestra salud.
Hasta aqui hemos llegado, hay que decir NO, y que cada uno este a la altura de su responsabilidad.
Los politicos tendrian que analizar el " por que" cada dia nacen más Plataformas , algo falla entre administración y administrados. Y en este caso el binomio rendimiento economico-salud , si hay que escoger, esto es lo que parece, no tiene color y es la SALUD el que tiene que prevalecer.
Hay que seguir luchando, Manolo, algun dia, espero pronto, podamos volver a cantar " hoy puede ser un gran dia" y que este dia sea junto a nuestros representantes politicos.
Suerte a todos y animos.

Un anonimo.

Anònim ha dit...

No parlo de deslegitima les eleccions , dic que no es pot passar pàgina així com així . Per molt que el poble voti , si un polític ho fa malament cal demanar responsabilitats i jo no el vaig votar , per tant tinc dret a demanar-li que dimiteixi , tot i que se que ja deixa les seves responsabilitats en mans d'un altre( al que ningú a votat , com ho veus aixó?) els votants aqui no tenen res a dir . Perque es ben cert que ara fa un altre d'alcalde , en aixó no tens cap objecció.

Anònim ha dit...

Jo voldria dir, només aixó:

No estem tan en desacord com sembla, l'actuació de l'equip de govern en el cas soterrament linia de França esta molt clara per a tothom.( per vosté va ser irresponsable, per a mi va ser cobarda peró valoro que pel motiu que fos canviesin d'actitut, rectificar i més venin de Cesar es tot una bona noticia)
Altra cosa es l'us que cada un en treu del fet, la propaganda politica, el treure pit, etc, etc. Ja estem una mica curats d'aquest tipus de teatre( que fotin el que vulguin)
Jo no li demano la dimissió, cosa que respecto evidenment si algú ho fa, jo no critico( de moment) com es porta el dia a dia l'Ajuntament, temps hi haurà per fer-ho , encara que tot apunta que el que diu voste es cert.

Jo tampoc els vaig votar,jo tampoc oblido res del que ha passat, peró ahir va ser un gran dia d'aqui la meva expressió que cal passar pagina.

Anònim ha dit...

Me parece bien que soterrament total de la línea de Barcelona-Porbou; pero que tenga en cuenta que el Sr. Alcalde que tiene más problemas en este “su” municipio como la Zona 21, ahora qué ya tienen el pinar ¿Qué hará con el resto de los vecinos de la Zona 21?. Dejarnos en la estacada como hasta ahora?. Con todo este embrollo de hacernos pagar 2 veces la urbanización para beneficio de….. no se sabe; pero espero que todo esto salga a la luz y alguien pagué el daño psicológico que esta haciendo a todas las personas que vivimos en esta Zona 21.
Las personas mayores que ven que no pueden afrontar todo esta manipulación y todos los jóvenes que vivimos y viviremos en esta Zona 21 para defender los derechos constitucionales que somos merecedores; espero como he dicho antes que todo este embrollo urbanístico salga a la LUZ.
Felicito a Plataforma Tracte Just Soterrament, por haber conseguido su objetivo, ojala lo podamos hacer nosotros.
Un saludo,

Anònim ha dit...

Si , té raó vosté , potser estic massa cremat i aixó no em deixa veure el valor sens dubte positiu del soterrament. Pero es clar , quan veus que pels seus........ volen tenir sempre la raó. Algú ha de recordar que el que ara felicíta a la plataforma , en el seu dia volia desmontar-la perque pensava que l'objectiu era anar en contra d'ell ( estic parlan de l'alcalde) , per aixó em fa rabia que ara tregui pit. Ja se que qui guanya es Montcada i aixó es el millor. Bé , en tot cas rebi una salutació . Estem en el mateix cantó , que és el cantó del poble.

Anònim ha dit...

Con este convenio quien gana es Montcada aunque el que se lleva toda la gloria es el de la foto, el de siempre.
Ya tenemos un convenio mejorado por personas sensibles y anónimas que trabajaron desde la Plataforma. Ahora, para que gane Montcada de verdad habrá que seguirlo al detalle y se cumplan los acuerdos correctamente.
Por eso es importante un buen seguimiento de la oposición y de la plataforma.
La historia de Montcada tiene ejemplos de desarrollos y ejecuciones de obras urbanisticas y infraestructuras decepcionantes y en los últimos años, hay casos destacables que todos conocemos.

Anònim ha dit...

Que fa Jose Manuel Lara signan un document com aquest? algu s'ha adonat de la semblança de l'alcalde i la del magnate de planeta..... son clavats jajjajajaja

Anònim ha dit...

que mala cara se le queda al Sr. alcalde cuando firma un acuerdo que el no comparte y que ademas se ha visto hobligado por la presión vecinal ha renegociarlo.
una pregunta Sr. alcalde la renogación del acuerdo mantiene soterrar la linea de tren que pasa por su puerta?

Anònim ha dit...

Si es veritat son calcats, inclos en el pes.

No se si la compta corrent es igual... o potser si?

Una mica d'humor va be per a tothom.

eter ha dit...

teclear "la veu del carrer y cesar arrizabalaga"........remover en el buscador....y....viaje usted al pasado.
!es la economía ,estúpido!