30 de nov. 2007

EL PLE MUNICIPAL D'AHIR - COMENTARI

El Ple d’ahir va començar, per desgracia, i com darrerament és habitual, amb un record a les víctimes de violència de gènere. Es va llegir un escrit per part d'en Joan López Pérez (actual Jutge de Pau) que va ser confirmat posteriorment, junt amb el senyor Joan Soldevilla (Jutge Suplent), per un nou mandat, i aprovat per unanimitat per tots els grups municipals.

FOTO: MONTCADA.CAT

Aquest plenari, tenía una vegada més la consideració de sessió de tràmit, encara que, va tenir el uns moments d’interès com per exemple, poder escoltar a la portaveu del PP per justificar la seva abstenció en la ratificació dels acords assolits entre el Ministeri Foment-ADIF, Generalitat i l’Ajuntament per soterrar la línia de França. Eva García va qualificar l’acte de propaganda electoral, també va entrar amb un "rifi-rafe" amb l’Alcalde i el portaveu del grup socialista, per demostrar amb els seus arguments, quí era el dolent de la pel.lícula (el responsable de l'idea per acceptar el soterrament parcial). També va ser força interessant la puntualització de Josep Mª Gonzàlez (ICV-EUíA) dirigida a l’Alcalde, recordant-li que els PERIS, que no s’han posat en marxa, no sols és per culpa de l'anterior alcalde en Josep Mª Campos, sinó que també del regidor d’Urbanisme d’aquell temps, era quina casualitat, (vostè) en César Arrizabalaga.

En l’apartat econòmic els grups de l’oposició es varen abstenir, per diversos motius, a la majoria dels punts de l'ordre del dia, també va tornar a sortir allò de la manca de previsió econòmica de l’equip de govern.


Joan Maresma (CiU) va replicar amb la clàssica frase:"com que sóm una ciutat dinàmica és lògic que es produeixin variacions pressupostàries, cosa que passa a Montcada i a tot arreu" , el regidor d’Hisenda li va comportar una mica d’esforç per justificar, perquè no es va preveure una despesa que a principis d’any ja era prevista (la neteja d’uns col.legits).
En aquest apartat ens quedem amb una "denuncia" de la portaveu d’ERC, la senyora Marta Aguilar que després de reclamar varies vegades els justificants d’una sèrie de despeses, sobre tot sumptuàries, protocol·làries i de viatges, va rebre finalment com a resposta, això: " que no se li entregava la documentació si abans no l’autoritzava l’Alcalde ....(¿?), vol dir això que " les despeses de representació" i la targeta VISA són material "top secret"?. L'Alcalde no va contestar a l’acusació-denùncia que feia la portaveu d'ERC.

En l’apartat de precs i peguntes, tant PP – sobre "l’incivisme"-, com ERC – sobre el dipòsit de ferralla de Can Sant Joan- varen sol.licitar, respectivament, que s’apliqui la normativa, ja que hi ha queixes de veïns pel soroll al carrer, com també l’afirmació "perquè no es presumeixi d’un èxit " quan el mateix és gràcies i mèrits de molts altres.



Deixar constància així mateix de la presència en la sala de representants de diferents Ajuntaments d’El Salvador.
____________________________________________________________________
Anècdota: Per la seva novetat, (poc habitual) va ser que l’Alcalde va reconèixer, en un moment del ple, dient: " jo també m’equivoco" , aquesta frase la va pronunciar el primer edil per recordar a la portaveu del PP, que s’havia avançat a un tema de l’ordre del dia.

Un altre detall, no sabem si és anecdòtic o normal, va ser en veure les cares d’avorriment que posen alguns regidors/ regidores; se'ls hi notava que el temps es feia llarg per "ses senyories" , superant els moments de tedi, amb algun que un altre badall i enviant algun missatge telefònic.

7 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

¿Alguien puede aclarar si lo que dice el escrito es correcto?

¿El gobierno no entrega a la oposición la documentación que pide?

Si es eso , esto no es correcto, ya que según tengo entendido cualquier miembro del consistorio tiene el derecho de disponer de todos los documentos administrativos para poder ejercer su labor , es este caso oposición, y no se le pueden negar.

¿ Pedir permiso al Alcalde?.....
, el ROM no dice nada de esto.

Anònim ha dit...

El señor(ito) Maresma es más antiguo que el Rigodón, el Dúo Dinámico es de cuando el llevaba pantalón corto, ( o como debería decir, calça curta), lógicamente que el presupuesto es algo vivo pero no sirve camuflar la improvisación de "dinamismo". Me extraña que no utilizase la famosa frase que el presupuesto como su nombre indica sólo presupone. No señor(ito) Maresma, el presupuesto viene definido por la Ley de Haciendas Locales que en su articulo 143 dice textualmente "Los presupuestos constituyen la expresión cifrada, conjunta y sistemática de las obligaciones que, COMO MÁXIMO pueden reconocer la entidad y sus organismos..." (las mayúsculas son mías. En definitiva las teoríuas del teniente de Alcalde de Hacienda se van por tierra. Ah! por cierto los excesos en el gasto que se aprobaron son gracias a que el año pasado se aprobó el famoso censo enfitéutico y por eso "sobra dinero" ya vendran los llantos cuando se tenga que devolver. Pero supongo que la teoría és que por lo que mequeda en el convento....

Manolo I de España y V de Alemania

Anònim ha dit...

Una pregunta, ¿es cierto que un funcionario del Ajuntament no puede ser consejal del mismo y seguir cobrando del Ajuntament como funcionario?.

Margarita

Anònim ha dit...

Como dijo el President Montilla en un programa de TV, solamente se puede cobrar un sueldo. ????? Lo decía en referencia a una pregunta sobre los sueldos de su mujer. Por lo tanto es de suponer que el nostre President conoce el funcionamiento de la Administración Pública. O no ?

Anònim ha dit...

Si , un regidor ( si es funcionari o treballador de l'aJUNTAMENT) SOLS POT COBRAR UN SOU.
Com a politic o com funcionari.

El nostre Alcalde cobra de l'Ajuntament i també una part com a representant en l'Area Metropolitana.Es legal, altra cosa es que "eticament" sigui criticable, no es deuria de permetre l'acumulació de carrecs.

Anònim ha dit...

Lo siento pero las respuestas a mi pregunta no me aclaran lo que yo queria saber, quizas la pregunta no era clara.

Lo que queria que alguien me esplicara es ¿Puede un funcionario del Ajuntament ser consejal aun que sea en la oposición y seguir siendo funcionario y cobrando el sueldo de funcionario?

ya se que no sepuede cobrar dos sueldos de la administración aun que se tengan dos cargos, pero eso no esta hecho para algunos de nuestros consejales que cobran del Ajuntament y del Area Metropolitana, aun que lo disfracenden de dietas, o den remuneración por asistencia, a reuniones en el fondo todo es DINERO que sale de los impuestos de los ciudadanos

Saludos y gracias.

Enriqueta

Anònim ha dit...

Ser regidor i funcionari del mateix ajuntament és incompatible. Si vols continuar sent funcionari has de deixar l'acte de regidor i a l'inrevés si vols ser regidor has de renunciar a la feina que tens de funcionari.