2 de des. 2007

PROU D'AGRESSIONS A LA VIA VERDA !!!



PROU AGRESSIONS A LA VIA VERDA!!!







Foto: Membres Plataforma Vallés Net-EdC denunciant el frau de les bales que surten dels ecoparcs


LA RESTAURACIÓ DE L’ARGILERA ELENA A CERDANYOLA DEL VALLÈS NO ÉS MÉS QUE UN ABOCADOR DE RESIDUS MUNICIPALS!!!

Davant l’anunci del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental de l’inici de la restauració de l’argilera Elena a Cerdanyola del Vallès amb bales de residus procendents de l’ecoparc 2 de Montcada i Reixac la PCRR – Ecologistes de Catalunya denuncia la política d’engany a la població de les administracions impulsores d’aquest projecte en fer servir noves denominacions demagògiques i de perversió del llenguatge com la restauració d’espais degradats o pedreres amb bales d’ecoparcs per referir-se al que en definitiva és un abocador de classe II.

Amb aquests projectes es vol maquillar el frau dels ecoparcs, el resultat dels quals és un baix nivell de reciclatge i una gestió que els consolida com a macro-instal·lacions de transferència i exportació de residus i agressions a d’altres territoris, com Múrcia, Alacant, Hostalets de Pierola, les comarques de Lleida, etc. Igualment respon al fracàs del model de gestió de residus que impulsa el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya que es continua basant en sistemes de tractament finalista.

Tot plegat representa més i noves agressions socials i ambientals i un malbaratament de diner públic amb unes instal·lacions tecnològicament complexes que només afavoreix a les empreses privades que les construeixen i les exploten!

La PCRR denunciem aquesta situació i declarem que ja estem farts! Reclamem:

  1. Tancament dels Ecoparcs: auditories econòmiques i moratòria a la construcció de nous Ecoparcs
  2. No a l’ompliment de les pedreres amb residus:
    • Cap restauració de pedreres amb residus
    • No a l’abocador a la Pedrera Elena (Cerdanyola)
  3. Comissió de seguiment popular dels abocadors de la Plana del Castell (Via Verda): transparència i procés i de codecissió amb les entitats socials, sobre el tractament dels sòls contaminats i el futur dels terrenys de la via verda.
  4. Volem processos de participació i codecisió real i no de partitocràcia!

Plataforma Cívica per la Reducció dels Residus – Ecologistes de catalunya Plataforma Vallés Net

a/e: cepa@pangea.org

Tel.: 606871044

Vallès Occidental, 30 de novembre de 2007

4 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Aquesta plataforma tambe esta en contra de rebliment de pedreres amb terres i runes de la construcció?

Anònim ha dit...

Leido el escrito, entonces me viene una pregunta sencilla.
¿Estamos haciendo el jilipollas al apartar y depositar la basura organica en los containers marrones?
Vaya engaño¡
Menudo friasco y encima lo pagamos los contribuyentes.
Esta visto que los politicos nos engañan como vellacos.

Paco Garcia J.

Anònim ha dit...

Opino lo mismo que el 2º comentarista. De qué sirve el esfuerzo de separar y llevar la basura orgánica si después no se recicla???
Un engaño más!!!
Aclárenos este tema, porque de entrada me siento engañada. Tanto dinero invertido en una instalación inmensa ¿para qué?

Anònim ha dit...

Es vergonzoso como los politicos engañan. Sin ir más lejos el alcade de Montcada.
Nos trajo bajo el brazo el ECOPARC, los de la Metropolitana se lo vendieron a cambio de no se que...? Nos organizó autocares, se editaron panfletos propagándisticos conjuntament AMB y nuestro ayuntamiento explico por activa y por pasiva las buenaventranzas del Ecoparc, se viajó (delegación con entidades) y tambien a titulo institucional a diferentes lugares de Europa para ver y demostrar que los ecoparcs funcionaban de maravilla. Los digestores eran los centros de atención de nuestros representantes. Toda una pelicula para hacernos ver que Montcada tenia "que tragarse los digestores". Lo único que se hizo bien para favorecer a unos y joder a otros fue colocarlo en las inmediaciones de Ripollet, "fideos o joderos"... A todo esto hoy, ahora todo esto demuestra que ha sido una verdadero FRACASO. Pero en este país nadie dimite, nadie, si uno, el conserge o la señora de la limpieza.
Deberiamos despertar y reaccionar de nuestro letargo ciudadano y colectivo, por todos estos fracasos (que lo pagamos, vecino, que lo pagamos)y no ser tan "incautos". Cesar Arrizabalaga nos ha metido los digestores por el culo y nosotros no hemos dicho nada. Ahora tras descubrir que la mierda del ecoparc de Montcada se embalan como maletas en el aeropuerto con destino a otros lugares para dormir su macabra y pútrida siesta, por diferentes lugares de la geografia de este país, repleta de nefastos gestores locales y nacionales. Dónde estan ahora las beneficas explicaciones que nos vendieron los "politicos de pacotilla" . Alquien deberia dimitir, nuestro alcalde lo capiteneo todo él fue quien dijo... por aqui, y no se hable más, no quiero ninguna respuesta, lo digo yo y sense acabo.
DIMISION ALCALDE, DIMISIÓN SI TIENE USTED DIGNIDAD O BIEN SI NO LO HACE TIENE USTED TRAGADERAS O UN ENORME DIGESTOR.


Uno que no se chupa el dedo