21 de des. 2007

PSC- Posició oficial sobre l'ús llots depuradores



Posicionament del Partit dels Socialistes de Catalunya respecte l´ús de llots de depuradora com a combustible a les cimenteres

Davant la possibilitat que el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya (DMAH) autoritzi l´ús de llots de depuradora com a combustible a les cimenteres en substitució del combustible fòssil actual (carbó de cok), el posicionament del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a Montcada i Reixac és el següent:

1. El PSC adopta el compromís, tant com a formació política com des de la responsabilitat que té des del Govern, de vetllar per la qualitat de l´aire de Montcada i Reixac, instant el DMAH a establir els sistemes de mesura i control necessaris per garantir la salut del seus ciutadans i ciutadanes.

2. El 23 de desembre de 1999, el Ple Municipal va aprovar, per unanimitat, una moció mitjançant la qual es manifestava en contra de la incineració de residus a les cimenteres. El PSC considera aquesta moció plenament vigent mentre el consistori no digui el contrari.

3. No hem d´oblidar, però, que des de finals de 1999 fins a l´actualitat han transcorregut gairebé vuit anys i que durant aquest temps s´han dut a terme una sèrie d´actuacions, proves i anàlisis per part de la Generalitat de Catalunya, d´acord amb les tendències tant a nivell europeu com estatal d´impulsar polítiques de valorització de residus.

4. Tot i que el posicionament del govern municipal és manté intacte des de l´acord plenari de 23 de desembre de 1999 fins al moment en el qual el ple municipal pugui adoptar un acord diferent, també entenem que quan el Departament de Medi Ambient i Habitatge impulsa una iniciativa com aquesta, ha tingut en compte que no pot tenir cap efecte negatiu per a la ciutadania de cap dels municipis en els quals es desenvolupin aquestes actuacions.

5. El PSC considera que l´esperit d´aquesta proposta rau en la reducció de les emissions de gasos d´efecte hivernacle per una banda, i per l´altra d´allargar el cicle de vida d´uns residus per esdevenir productes (en aquest cas materials de combustió).

6. En línies generals i des d´una òptica ambientalista i objectiva, no hi ha motius per oposar-se a la mesura de substituir combustibles fòssils per d´altres d´alternatius, sempre i quant quedi garantit que no es perjudica la salut de les persones. Fins i tot, amb una perspectiva global, es podria considerar que les mesures de lluita contra el canvi climàtic tendeixen a crear un marc més saludable i perdurador del medi ambient.

És per aquest motiu que el PSC és de l´opinió que si la Generalitat de Catalunya, representada en aquest cas per la Direcció General de Qualitat Ambiental del DMAH, adopta una decisió clara i concreta, refermada per arguments contundents que permetin assegurar que no afecta a la salut de la nostra ciutadania, fet que no ha ocorregut fins a la data d´avui ja que l´expedient es troba en fase de tramitació, s´hauria de tornar a debatre el posicionament de la Corporació envers aquesta qüestió.

Sigui com sigui, des del PSC considerem necessària la creació d´una comissió de seguiment de tot el procés, integrada per Ajuntament, Generalitat, Plataforma, Ciment Català i agents socials (empresaris i sindicats de la ciutat).

(publicat a la web del PSC local)

24 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

manda huevos cobardes se dice en Motcada jamas y punto

Anònim ha dit...

Al PSC de Montcada.

Su nota indica sus dudas, el estar y no estar no es de recibo, ¿tanto cuesta ser más explicito? ¿ De que tienen miedo? ¿ A eso Uds le llaman responsabilidad?

¿Para uds que es primero la salud o la disciplina de partido?

¿Tienen alguna duda todavia que la ciudadania esta preocupada delante de la posibilidad que se vuelva abrir otra vez una "incineradora" ?

De que sirve que aprueben una moción en contra de incinerar residuos en la Fca Asland, si luego cuando llega la hora de la verdad les entra el "canguelis" y no quieren afrontar su responsabilidad, como pueden ser tan poco sensibles con este grave problema que se nos originara. Como tienen el "morro" de insinuar, para mi esta claro, que van a cambiar esta moción para adaptarse a los deseos de sus señores.
Les hago una pregunta para que reflexionen: ¿ No creen Uds que si como dicen el quemar lodos y otros residuos es tan bueno para el medio ambiente, tan saludable , etc, como es que el Asland no paga por ello, saben Uds que va a cobrar por este servicio?
¿Si es tan bueno energeticamente y tan sano como es que no hay cola pidiendo incinerar estos productos?

Su primer secretario, a la vez Alcalde dejo muy claro que la opinión de Greenpeace le seria de utilidad para tomar una postura, bien, Greenpeace se ha manifestado rotundamente en contra. ¿ A que esperan para dejar claro su postura?

Miren, su nota me indigna, este pueblo no puede ser tan mal tratado, no se puede jugar con las cosas de la salud.

Algun dia tendran que afrontar las consecuencias de sus actos.

Juan

Anònim ha dit...

Los psudosocialistas, o todo menos socialistas, van hi nos sueltan ese comunicacdo. Supongo que sus socios, los "sinverguenzas" de los convergentes estar seguros que van a decir lo mismo pero aún más ambiguo, sino al tiempo. Aqui privan los intereses de bolsillos antes que la salud de los vecinos.
Menuda pandilla de caras que tenemos.
Abrá que reforzar a la plataforma Anti-Incineración, pues si nos fiamos de "estos" estamos ya vendidos.

Paco M.G.

Anònim ha dit...

Como de costumbre tirando peloas fuera y dejando de lado a lod ciudadanos,

Des de luego el punto 4 da pavor, se puede decir más alto, pero no se puede decir más claro:

"fins al moment en el qual el ple municipal pugui adoptar un acord diferent".

Osea, que en breve ustedes piensan cargarse ese acuerdo unánime y punto, si hay una ley que da la razón a los ciudadanos, no pasa nada, se cambia y punto.

Señor Alcalde el mismo problema lo tienen en Sant Feliu del Llobrgat, pero ellos de momento han aprovado en sesion plenaria una moratoria en contra de la incineración en su cementera.

Óscar

Anònim ha dit...

Hi ha una gran diferencia entre les notes de ICV-EUiA i la del PSC.

Mentres uns deixan clar la seva postura , son clars amb el NO , hi ho fan sense ambigüetats els altres ( PSC) han de solicitar permís al carrer Nicaragua el qual els diu que hi ha una cosa que es diu "disciplina" hi per sortir del pas et deixan anar un rotllo patatero amb la "guinda" final de crear una "comissió " per parlar del tema.
¿Es possible que es creguin que som tontos?

Alex

Anònim ha dit...

Sr Arrizabala, es possible que li tornin a fallar els reflexes?

Creu que algú a Montcada es creura, vista l'experiencia que hi ha amb l'incineració, que el que es vol cremar es "maravellós" ?

Deu meu, .. desper-ti ... fins i tot un cec pot veura que aqui hi ha alguna cosa que no esta clara, i molt em temo que Vd ho sap.

Expliqui la reunió a la Generalitat que va tenir amb altres alcaldes ( recordi Pallejà, etc, etc) ara fa uns mesos sobre aquesta cuestió, expliqui per que no s'ha fet public els acords que varen pendre, com es possible que vostés , els alcaldes, no obliguin a la Generalitat que faci la "pedagogia " necessaria per que tothom pugui assabentar-se del que pot passar. Expliqui els que els van dir.

Aixó em torna a recordar les seves visites a Madrid ( en secret) sobre la problematica del soterrament.

Es possible que Vd torni a caure en la mateixa trampa?
Quan apendrà la lliçó.

Anònim ha dit...

La Generalitat tiene toda la legitimidad para promover esta "nueva" modalidad en el tratamiento de los residuos, le ampara las leyes. El Departament de Medi Ambient tiene que buscar soluciones a la gravisima situación en que se encuentra sobre que hacer con los residuos.
Ahora bien tambien tienen la obligación de explicar el porque se hace y sobre todo donde se hace.

Como residente de este pueblo les quiero decir que "POR MUCHO QUE SE PUEDA HACER NO SIEMPRE SE DEBE HACER", este es el caso de Montcada.
Sres que tienen la potestad de decidir tengan presente nuestro pasado y por desgracia todavia nuestro presente, AQUI NO pueden aplicar lo que tienen en mente, no seria justo.

Sres del PSC, me dirijo a ustedes ya que son la fuerza mayoritaria en la Generalitat y en el Ayuntamiento, tengan por favor presente esto.
Sres de ICV-EUA tengan presente tambien lo mismo, como los de ERC.

La posición de ICV-EUA de Montcada es delicada pero hay que reconocer que han salido al paso rápido y su postura es clara.
A los del PSC local su nota pública deja entrever( debido a la desconfianza que existe) que si la Generalitat dice que esto es bueno , ellos lo aceptaran y cambiaran si es necesario sus compromisos con este pueblo.

Soy un desconfiado y esto me huele mal. Les quiero recordar que al leer su comunicado me ha venido a la memoria el caso de la OTAN y su referendum " OTAN DE ENTRADA , NO" ¿se acuerdan de ello?, ahora parece que la historia se repite y vuelven a decir lo mismo " " INCINERAR RESIDUOS DE ENTRADA, NO" ... ¿cual sera la salida?

Anònim ha dit...

Te nassos el comunicat!!!

Quantes neurones han fet servir per arribar a fer aquest escri.

Diuen : La moció es vigent fins que el Consistori no digui el contrari........ vaja obvietat!... hi ho serà també fins que un altre Consitori no digui el contrari del contrari.

Han volgut filar prim en les paraul.les peró s'els veu el llautó , queda clar que s' insinua una amenaça de canvi en la seva postura , s'han passat de la ratlla... els considerava més inteligents.

Perqué que no diuen la veritat , perqué no fan pùblic que estan a favor del projecte, perqué no es treuen la careta hi declaran que els obligan ( c/ Nicaragua) a dir el que diuen?

Quan un recorda aquells temps en que Cesar Arrizabalaga participaba activament en les manis en contra de la Incineradora, alguns socialistes volien tancarse dins de la planta, i veure ara com es vol treure de sobre la responsabilitat m'entren ganes de plorar.

El PSC ha fet un comunicat que es podria qualificar com :" per interessos personals politicament correcte" peró de una cobardia evident.

Soc votant socialiste, no cal que us digui a tots que m'entristeix molt el que passa.

J. Gil
Terra Nostra

Anònim ha dit...

Quan s'ha de donar tantes voltes per poder esxplicar una postura es que te'ns dintra moltes contradiccions.
L'ambigüetat calculada es l'eina que un partit politic fa servir quan no vol entrar en conflicte i molt em temo que el PSC de Montcada fa temps que te decidit la seva postura, mentrestant pilotes fora!

No feia falta, els hi sobra les amenaçes - no ho diuen però s'enten molt clar- sobre canviar la moció aprovada l'any 1999.

El comunicat del PSC , llegit entre linies, diu .... " des de una òptica ambientalista i objectiva, no hi ha motius per oposar-se...." son més clars que l'aigua!, hi des de l'òptica del vei de Montcada que en pensa el PSC?

No marejin la perdiu! es nota molt, un sempre espera del PSC alguna cosa més , el comunicat m'ha produit una decepció que sinserement no esperava.

Hi ha un comentari , crec que es dels primers, que resumeix en poques paraul.les el que penso sobre el comunicat :
" Cobardes , digan no y punto"

Anònim ha dit...

He llegit el comunicat del PSC local. No m’ho puc creure...estic decebut.
És evident que el PSC local està al costat de l’oficialitat, i no pas al costat dels veïns.
No tenim persones que mirin pels ciutadans, tenim personatges que serveixen per abaixar el cap. No es pot jugar amb la salut d’un poble. Jo no tinc cap garantia que la meva família i jo, no patirem cap tipus d’agressivitat atmosfèrica com a resultat de la crema d’allò que es rebutja de les depuradores. No ho acabo d’entendre, el senyor César aquell que es va posar amb les pancartes en contra de la incineració d’escombraries de la Ferreria, ara que és alcalde i membre de no sé de quina vicepresidència de l’Àrea Metropolitana, ens diu, desprès de llegir el seu manifest de posicionament, que allò que fa la Generalitat és garantia. Això ho diu ara que mana el seu partit, però quan estava convergència, el seu partit, la seva agrupació local, deia el contrari. Viure per veure.
Així ens va a Montcada amb aquesta classe de polítics de pa sucat amb oli, ara bé, polítics que no son pas barato, doncs, cobren pasta i a més a més es posen sempre al costat de l’oficialitat, l’exemple de l’Ecoparc, quan Montcada s’ho va passar amb patates, doncs, el senyor alcalde ja venia ell solt amb el projecte de l’àrea per fer-ne aquí, a Montcada aquest “merda” d’Ecoparc, ell ja hi havia donat el seu vist i plau, desprès es tractarà de vendre’l als seus companys, a la resa dels partits i finalment a la ciutadania de Montcada. Vàrem ser tots uns babaus. Aquest Ecoparc, per justícia, li tocava a un altre ajuntament de l’àrea metropolitana, doncs, Montcada ha estat massa temps solidaria amb altres que encara no ho han fet. Sempre Montcada...!!! collons¡ ja està bé¡¡¡ no siguem més jilipolles.

Família A.Garcia i F. Pons

Anònim ha dit...

Quién es el Conseler de Medi Ambient de la Generalitat.: Francesc Baltasar. De dónde fué alcalde.: de Sant Feliu del Llobregat. Por qué no tiene narices de instalarlo allí.

Sr. Arrizabalaga, BASTA YA !!!. Por su interés personal tramitó el Ecoparc, a espaldas de todos, se fue a Alemania, vendió la moto, como ha hehco siempre, usted es un vendedor de humos.

Tema Lafargue-Asland. Hace más de cinco años está tratando este tema en secreto con el Sr. Mateo (Directivo de Asland). El le ofreció el servicio.

BASTA YA de peajes medioambientales para Montcada, tenemos suficiente y nos sobra con el Ecoparc. Que en el Area Metropolitana cada uno cargue con su parte alícuota de responsabilidad !! BASTA YA !!

VAYASE DE UNA PUÑETERA VEZ !!! VAYASE Y DEJENOS EN PAZ !!!

Lo tiene todo como para vivir un retiro de ensueño !! DINERO, POSICION SOCIAL ......

A QUE TIENE MIEDO ? A QUE CUANDO USTED NO ESTE SE DESTAPE TODO ? NO HA EXPLICADO POR QUE NO SE HA IDO, COMO PROMETIO DESPUES DE DOS LEGISLATURAS. LO PUEDE EXPLICAR PUBLICAMENTE ?.

No haga más daño a este pueblo. VAYASE DE UNA SANTA VEZ !!!

Ya tiene sustituto, el Sr. Jordi Climent, o no ?. O es que va ha hacer lo mismo que hizo con Josep Vinyals ? Usarlo para las elecciones y despues tirarlo como un Kleenex. Si es así Sr. Climent ya le queda poco .... para que lo hechen !!!.

Y más si proximamente dirigirá el PSC-PSOE en Montcada el Sr. Alfons Romo.

No sé por qué se avecina tormenta en el PSC-PSOE de Montcada.

Por cierto como está el tema de los dos expulsados del PSC-PSOE de Montacada, Sres. García y Bacardit.
Cual ha sido el motivo para expedientarlos ? Sra. Porro, responsable de organización del partido en Montcada. Quizá no sabe no contesta ....


El huevo de la Serpìente.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Aquest es el regalet de nadal que ens fa l'Equip de Govern, el seu comunicat en un "vale por una incineradora", queda ben clar que quan sigui necessari anularant la moció que impedeix cremar residus a Montcada, als nens que es porten malament els toca carbó, però i nosaltres? tant malament ens hem portat per que per nadal ens portin aquest"Vale por ...).

Òscar

Anònim ha dit...

Qué decepción!!! estos socialistas son cada vez peor. Cómo tienen tanta cara!!
¿No les importa la contaminación de su propio barrio?
Aquí hay intereses ocultos, y lo peor es que vamos a perder todos los ciudadanos.
Para mi la palabra de Greenpeace tiene mucha importancia, y si esta organización ecologista, bien asesorada, me dice que tengamos cuidado con este tipo de incineración, SEÑORES estos socialistas nos están engañando.
Y se hacen llamar de izquierdas!! qué pena...

Anònim ha dit...

Su comunicado, señor César, se traduce rapidamente: habrá incineración!!!
De lodos y de lo que caiga.
Esta usted dejando un buen reguero de problemas para este municipio que le recibió con los brazos abiertos.
Está usted ocecado en su egocentrismo supino. No tiene usted consejeros, para qué, si no les escuchó...sólo aduladores de baja moral o simplemente pobres de espiritu. No tiene usted ningún consejero porquè usted no lo necesita, és el César y ya se sabe cuando uno se cree estar por encima del bien y del mal, todo vale, esta usted metido el imperio de su propio dictado. Qué pena, pero Montcada no va bien, se esta llevando al camino del endeudamiento. Sino al tiempo.....
Acampan a sus anchas los especuladores y promotores, se construye una ciudad que nadie ha puesto con certeza hasta dónde, hemos de crecer, ni si podremos hacer frente a todos esos servicios. Y le voy a poner un ejemplo: La nueva biblioteca, la que esta pegada con "Araldit" a Montcada Aqua, saben ustedes el coste de su mantenimiento? Un diseño estravagante, lleno de vidrios y entresijos de hierro y chapa, etc. Que locura de edificio, un diseño que pagaremos los montcadenses con creces.
Del patrimonio, aquel que se debió cuidar....? nada de nada, sólo se pegaron "un pegote" con eso del cátalogo que no ha servido de nada, puesto que ni esta aprobado por el Pleno.Una larga lista que podriamos muchos hacer aqui, pero desgraciadamente usted nos esta llevando al abismo porque no tiene visión de gobernante, ni tiene "consejo", sólo una agrupación, de hambrientos aduladores que solo quieren llenar sus estómagos y ganar puestos de trabajo y de cargos. Qué pena, que pena, como és posible que estemos todos tan ciegos.?
Algún dia se escribirá la verdadera história de un partido que prefirió coger el camino de la adulación en vez de la critica y del debate político.
Asi nos va con esta clase de politicos, y no es un mal local sino que es general, para desgracia de la ciudadania.
El 9 de marzo pase lo que pase yo y mi familia votaremos en blanco, una manera humilde de no querer ir en ese barco que pilota nuestro invicto alcalde.

Família Sánchez

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Sr, Alcalde en sus delaraciones a Telemir usted dice que consultara con Greenpeace sobre si la incineración de residuos es mala, para la población,

- ¿Ha hecho us. ya esa consulta?
- si es así, ¿que le ha contestado Greenpeace?

- Ya sabe por donde voy verdad, usted sabe perfectamente que poco después de su desafortunada declaracion la plataforma hizo publico que la organización ecologista Greenpeace havia presentado elegaciones en contra del proyecto de la incineración de residuos en la cementera de Montcada i Reixac.

- ¿Y ahora que?

Anònim ha dit...

Pregunta que faig al PSC:

El PSC diu: La decisió ha de venir ..." refermada per arguments contundentsque permetin assegurar que no afecta a la salut dels ciutadans, fet que no ha ocorregut..."

Si la Generalitat tingués clar aquest arguments no creu el PSC que ja faria temps, mesos , que hauria fet la campanya a favor ?

La informació es molt pobre per no dir que s'amaga. Perqué serà?

Sr Cesar Arrizabalaga, voste sap, estic segur que el que es propossa incinerar residuos es en una part d'ells como minim un risc que si al final s'aplica caurà a sobre de tots els ciutadans, si pot faci les gestions per evitar que passi , la seva postura pot ajudar molt ja que dificilment la Generalitat actuaria en contra d'una opinió del Ajuntament, a Sant Feliu de Llobregat l'Alcalde que va patir els meteixos duptes el final va canviar d'opinió i s'ha possat davant de la mani.
No dubti, cal actuar sense por i demani el mateix que Sant Feliu que no s'apliqui a Montcada l'incineració. Tot el poble el recolçaria.

Confi-ho amb vosté.

R.Garcia

Anònim ha dit...

Ara fa un any, a l'últim ple de 2006, Cesar Arrizabalaga, va assegurar davant els seus conciutadans que la cimentera no cremaria residus, un any despès vol deixar sense validesa una moció que protegeix al ciutadans impedint la crema de residus a la cimentera.

Aquestes declaracions van ser recollides per la Veu de Montcada i es poden veure visitant aquest enllaç (pàgina 8).

http://www.montcada.org/montcadaPortal/RecursosWeb/DOCUMENTOS/1/0_275_1.pdf

Salut, Enric.

Anònim ha dit...

cuando un partido utiliza la frase que apela a "un acto de responsabilidad", nos podemos hechar a llorar.
La demagogia politica y barrio bajera se sufre y repite en las mismas frases.
Cuando un partido toma una decisión tramposa o indigna siempre se justifica con la misma mentira. Escondiendo la mentira con la responsabilidad.
Precisamente, la buena politica es todo lo contrario, la verdadera responsabilidad del político es aquella que es honesta y consecuente con la ideologia y el programa por la cual ha sido elegido.
La demagogia y la mala gestión de los recursos y el dinero de todos los que contribuimos en esta ciudad resulta cada vez mas evidente.
Estos politicos no nos los merecemos. O sí?.

Anònim ha dit...

¿Pero Señores que esperaban?
Si se han hecho viajecitos por toda España y por toda Europa no solo el alcalde si no concejales de otros pertidos locales.

¿Que se creen que LaFargue da algo gratuito?vengayaaaa.

Ahora llegan las elecciones y todos vamos de Verdes y Ecologistas¡señores¡que Lafargue lleva haciendo lo que le da la gana hace años,con el silencio no solo del prepotente y egocentrico del alcalde que tenemos si no con el silencio complice de partidos de izquierda que han callado durante muchos años,si no al tiempo,cuando pasen las elecciones generales volverán a sus cuarteles de invierno a vegetar.Me gustaría equivocarme pero es la realidad pura y dura.

Aqui se viene denunciando desde hace tiempo el "pegote"de la biblioteca,Auditorios para llenar de abueletes con bolsita gratuita en periodo de elecciones ¿cuantas veces se ha llenado el Auditorio de la calle Mayor en veinte años de existencia? CERO PATATERO.

Las petites coses de Juan Maresma,un hombre que de economía lo más que sabe es el Power Point,claro que al lado de nuestro inclito alcalde es Einstein.

El proyecto de ciudad megalómano dirigido por Cesar-Maresma y durante muchos años con I.C.de complice,viajecitos por toda España y Europa lo atestiguan,esa contrapartida ya está firmada desde hace tiempo ¿para que tanta hipocresía?.

El Señor alcalde y su partenaire politico se vio pillado por los cataplines hasta en el Soterrament y si no es por la Plataforma,el alcalde y nuestro hijo de Montcada hubieran tragado cual zorros politicos que son.

Son Hechos no palabras.

Anònim ha dit...

Me a sorprendido la respuesta de IC-V de Montcada, a sido rápida y clara, NO a la Incineración, y eso que este mismo partido tiene la Conselleria de Medi Ambient en la Generalitat.

En ocasiones he sido crítico con este grupo político, pero tengo que reconocer que ahora nos han dado una muestra de valentia política, que tomen nota los socialistas y sus socios.

Óscar

Anònim ha dit...

Comperteixo l'opinió de l'Oscar, hi ha partits que es posicionant sense cap dubte, ho fan clar i català.
Llegit l'escrit del PSC , dona peu a interpretacions , però em vull quedar amb la part positiva del mateix en la que diuen que NO HI HA DE MOMENT ARGUMENTS CONTUNDENTS QUE ASSEGURIN QUE AIXO NO PERJUDICA LA SALUT.
Si tenen una moció aprovada i ha sobre hi ha dubtes no els queda més remei que NO decantar-se a favor de la Generalitat.

Seran consequents? . No m'entra en el cap altra posició que l'informe negatiu.

Rafa Martinez.