22 d’abr. 2008

2 - SABIES QUÈ ?



(Lloc a on és previst vagi el nou Institut: foto de l'esquerra. Passatge Costa Brava: foto dreta)



SABIES QUÈ?

Sabies què existeix un creixent malestar entre els veïns del Passatge Costa Brava del Pla d’en Coll?

Sabies què la causa radica en la decisió que l’Ajuntament ha pres per voler construir el nou Institut Montserrat Miro en les pistes d’atletisme, fet que els condemna a què no puguin gaudir mai més de la llum solar, motiu principal per el qual varen comprar els habitatges?

Sabies què es torna a repetir la mateixa història, com és la construcció de la nova Biblioteca-Auditori que han castigat a quedar-se sense “vistes” els veïns propers?

Sabies què es van assabentar de la notícia per La Veu?

Sabies què van ser ells els que varen sol·licitar la reunió amb l’Ajuntament per exigir explicacions?

Sabies què en aquella reunió es varen escoltar frases molt fortes en contra de l’Ajuntament. Els veïns varen sortir convençuts de la reunió que tot s’havia decidit a esquenes d’ells. Algun va dir : VISCA LA IMPROVISACIÓ!

Sabies què estan disposats a recórrer a un advocat-urbanista per defensar allò que consideren un “robatori” ja que entre altres coses que poden perdre, és la qualitat de vida que gaudien , així com afegir la pèrdua del valor patrimonial de les seves propietats?
=============================================================



SABIES QUÈ?

Sabies què l’AMPA del Col·legi Font Fedra està molt preocupada per les obres que s’estan realitzant a la vora del Col·legi?

Sabies què la preocupació radica en que consideren que l’activitat tan variada que mou aquesta gegantina obra pot ocasionar algun ensurt “no desitjat”?
Sabies què avui ja han avisat a la Policia Local , degut a la proximitat de una grua que fa que els nens passin molt a prop?
(foto: M.Confidencial)
Sabies què alguns dels pares i mares dels nens varen presenciar l’accident d'una grua,molt semblant, quan va caure, i que no va causar per pura sort desgracies majors a un treballador de les obres de la C-17?

Sabies què s’ha convocat una reunió extraordinària de l’AMPA pel proper dilluns dia 28 per tractar el tema?

--------------------------

RECTIFICACIÓ : La reunió extraordinària de l'AMPA es trasllada, a petició dels tecnics de l'Ajuntament , al dimarts dia 29/4 a les 17.15h. Lloc : CEIP Font Freda.

8 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

La solució pasa per no fer l´institut ja que no el volem,jo crec que aixo ja fa pudor, tot el que es vol fer esta malament, siguem seriosos, si es fa a un altre lloc sera molt lluny del centre, vinga que ja esta be.

Anònim ha dit...

Ja fa pudor..... que fa pudor ?

La noticia es que uns veïns es queixen . Es veritat o mentira?

Si el senyor o senyora del post 08:01:00 CEST , visquès en aquest lloc ,protestaria o no?.
Vivim amb una democracia hi ha drets que "no fan pudor" . Un te tota la legimitat per expresar el seu punt de vista. Altra cosa es que el que es vol fer, hi a on es farà cumpleixi, o no , les normatives .
La noticia no diu que no es faci el nou institut .Els veins es queixen de l'improvitsació del Ajuntament , fa anys que es coneix que s'ha de construir , per que a ultima hora s'ha triat aquest terrenys? .. si es sabia , per que no varen ser avisats fa mesos?
Fa un any aprox. quan corria el rumor , l'Ajuntament els deia "tranquils" ja que els terrenys medien 5000 m2 , ara , com un miracle han pasat a 9000 m2.
El sr. del post , que pensaria ? m'han enganyat, no?

El que fa pudor es aquesta forma tan poc valenta d'afrontar els problemes , no es de rebut que aquest veïns es trobin davant de fets consumats hi que ningú hagi tingut la decencia de previament convocar-los hi explicar el que es volia fer, a lo millor les coses no serian iguals, no? ... queixar-se ho farian igualment, es molt logic. Però haurian de reconeixer que en les "formes " l'Ajuntament hauria complert t amb el seu deure.
Els temps del Si senyor ! ha pasat a l'historia malgrat que alguns els agradaria que fos vigent.

Anònim ha dit...

Senyor Climent no fiqui a M.Confidencial com a "incendiaris", vostès, els polítics, estan IMPROVISANT continuament, no planifiquen i desprès passa el que passa. Ara els propietaris d'aquelles cases que quan van ser comprades no hi havia cap projecte davant, per tant, ara vostès, al no tenir espai públic, perquè no s'han preocupat res més que de recualificar terranys, això sI que ho saben fer. Aquests propietaris pagaran aquesta IMPROVISACIÓ. Ara, aquest Institut, caldrà fer-ho aqui quan no estava previst ni de bon tros, TOTa UNA DEMOSTRACIÓ DE UNA SUPINA IMPROVISACIÓURBANISTICA I D'EQUIPAMENTS. QUE CONY PLANIFIQUEN VOSTÈS...?
VOSTES NO PLANIFICAN, DESGARREN EL TERRITORI I DEMOSTREN UNA POLITICA D'APARADOR, RES MÉS.
TROBO QUE ENCARA TENEN SORT I NO S'HA PRODUÏT FINS ARA CAP ENSURT SERIÓS, COM ARA UJ ACCIDENT PER TANTA OBRA I TAN DESCONTROL. EL PATIMENT DELS VEÏNS DE LA ZONA U-1 DE TERRA NOSTRA ÉS UN DESPROPÒSIT, SEMBLA QUE NO HI VISQUIN ESSERS HUMANS.
ALGUN DIA ELS HI CAURE UNA DE GROSSA I SERÀ EL MOMENT DE LES LAMENTACIONS, DE DESCOBRIR LA VERITABLE PELL DE TOTTS VOSTÈS...UNS INEMPTES¡¡¡
JO APLAUDEIXO I ANIMO ALS PROPIETARIS AFECTATS QUE PLANTIN CARA I ELS PORTIN ALS TRIBUNALS PER INEPTES.

RAFEL V.S.

Unknown ha dit...

No entenc què es refereix el sr. 'post 08:01:00 CEST' quan diu que això fa pudor... entre els veïns afectats li asseguro que no hi ha res que faci pudor... La llei és la llei i les normatives s'han de complir.
Si hi ha alguna cosa que realment fa pudor és el com el nostre estimat Consitori ha tractat aquest tema... Crec que vostè ja coneix quin ha estat el procés... Es torna a repetir per enèsima vegada en aquest poble un altre barbaritat que atempta en contra del nostre propi entorn.

Unknown ha dit...

Aquesta reunió es va portar a terme, per la queixa de veïns implicats i afectats que es van apropar a l’ajuntament per manifestar la seva disconformitat per la decisió de fer un institut davant de les seves cases. Notícia de la qual es van assabentar la majoria dels veïns per “La Veu” de la segona quinzena de març del 2008, on sortia en portada.
El que tampoc apareix en aquesta notícia es que la totalitat dels veïns presents a la reunió van manifestar la seva total disconformitat. Aquests terrenys on ja està ubicada una pista d’atletisme que va costar molts milions de pessetes en el seu moment, i que ara tenen que reemplaçar i torna a ubicar per construir un institut a un lloc del tot inapropiat. Les raons per les quals es inapropiat; manifestades a la reunió i que no surten a la notícia:
- Les cases es van comprar amb zona esportiva projectada a la informació i maqueta (concretament pista d’atletisme).
- La reubicació de les pistes d’atletisme en un altre lloc amb la conseqüent pèrdua considerable de diners.
- La inapropiada ubicació d’un institut al costat d’un passatge, amb una superfície inadequada, al costat d’una autopista i l’Ave, amb el conseqüent soroll acústic pels estudiants.
- La considerada zona residencial a on van ser comprades les cases, i amb la corresponent desorbitada contribució que es paga per allò, ens ubicaran un institut amb totes les conseqüències que això comporta: soroll, més de 400 persones cada dia passant per un passeig tancat, la constant trucada a la policia per temes de drogues, baralles, etc., així com la ruptura de l’espai obert tingut fins ara, on quedaran les cases tancades, treien qualitat de vida, per no parlar de la considerable pèrdua del valor de les cases.
- La consideració d’altres llocs d’ubicació més adients: Mas Duran (lloc que ja contemplava l’ajuntament però que per raons incompressibles han descartat). Aquest lloc es perfecte com van expressar els veïns a la reunió, no molesta a ningú, n’hi ha espai suficient, els espais són oberts i considerant la gran massificació que es produirà en un curt espai de temps es la millor ubicació. A més seria conseqüència del col•legi de primària que estan actualment construint.
- Per altre part, es te que considera que molts dels alumnes de IES Montserrat Miró procedeixen de Mas Rampinyo, Montcada Bifurcació, etc. Així que l’argument donat per la regidora d’educació present a la reunió d’un tema de centralitat cau pel seu propi pes. A més que es considerat el centre? Ni ells ho saben.
La sensació general que vam tenir tots els veïns a la reunió, es que no tenien en compte res del que allà es parlava i que encara que els veïns expresséssim la nostra disconformitat, ells no farien cap cas i seguirien endavant amb les seves intencions. Prova clara es que a la petita ressenya que fa “La Veu” a la 2ª quinzena d’abril, no parla del que realment va passar, ni el per que veritable de la reunió. A més a més, la reunió era amb l’alcalde, Sr. César Arrizabalaga, que no es va presentar.
També dir que una veïna afectada va enviar el dia 15 de març del 2008, un email de queixa sobre aquest mateix tema al correu electrònic de l’alcaldia, manifestant la seva disconformitat, i esperant una resposta de l’alcalde, resposta que encara no s’ha produït (amb rebut per email de l’alcaldia d’haver-ho llegit a dia 17 de març del 2008).

Anònim ha dit...

Felicito el post de les 13:06:00 CEST.

Gracies per explicar el vostre punt de vista, serveix per coneixer el que passa.

Comparteixo el vostre malestar.
Es molt fort que sigui a través de La Veu que us assebenteu del que volen fer.

G.A. ( Masrampinyo)

eltito ha dit...

Entiendo el malestar...pero lo queremos todo, un IES centrico y adecuado....creo que por encima de todo hay que pensar en la calidad de vida de nuestros estudientes que tienen un colegio que se está cayendo a trozos...

Anònim ha dit...

Manifestació avui a les 19 h. davant de la casa de la Vila, en contra de la construcció de l'IES Montserrat Miró a les pistes d'atletisme.