17 d’abr. 2008

COMUNICAT PLATAFORMA ANTI-INCINERACIÓ

Reunió Plataforma, ahir a les 19 h. .

Informació sobre el que s’ha fet, acords i planificació treballs:
- Els assistents varen aprovar la decisió de seguir la via judicial si les últimes al·legacions presentades a la Conselleria de Medi Ambient no són tingudes en compte. Les altres Plataformes veïnals de Sant Feliu seguiran el mateix camí, cosa que la de Pallejà ja ha fet.

- Es va informar sobre la presentació el 3/4/2008 de les firmes ( 6.195) recollides en contra del projecte a la Conselleria així com el dia següent a l’Ajuntament. Es va valorar com molt positiu el recolzament rebut per la Coordinadora 9 Barris de Barcelona ( 13 Assoc. Veïns + 35 Entitats) .

- S’ha obert un compte a La Caixa de Sabadell a on es dipositaran les donacions que es rebin per tal d’afrontar les despeses que originarà la contractació del bufet d’advocats Albert Calduch de Reus.
- Nº Llibreta : 2059 0370 05 0001441546.- Plataforma Anti-incineració de Montcada.
- S’enviaran cartes a totes les entitats, associacions i partits polítics de Montcada sol·licitant la seva col·laboració econòmica, La Plataforma té l’ intenció de aprofitar l’ocasió per tornar explicar com es troba la nostra reclamació en aquests moments .

- S’ha decidit seguir la tasca endegada d'informar, s’enbustiarà una nota informativa a totes els habitatges de Montcada, així com es prepara una fulla gràfica (en pla còmic) perquè els infants puguin entendre la problemàtica del cas. Tot això coincidirà amb dues xerrades que es faran a Masrampinyo (La Unió) i Montcada Nova (Inst. M. Miró) , es previst que es facin durant la primera quinzena de maig, tot combinat amb una presència al carrer per sol·licitar a tothom que assisteixi a la 2ª Manifestació que es farà el 29 de maig (aquesta Mani serà unitària hi comptarà amb veïns de S.Feliu, S.V. Horts, Pallejà, Ripollet, Molins de Rei, etc).

- La Plataforma vol manifestar a tota l’opinió publica la seva posició davant del document aprovat pel Consistori, signat per tots els partits politics excepte ICV-EUiA que va manifestar no estar conforme per els informes tècnics que es van redactar :


-1º .- No tenir constància “oficial” del document finalment aprovat, document que es va sol·licitar, per tant ahir es va discutir sobre esborranys que és de suposar són bastant semblants.
-2º.- Volem separar dels documents el que fa referència a una postura d’intencions del que són Informes Tècnics. De la voluntat expressada per l’Ajuntament d’obrir converses negociadores per a tractar el trasllat de la fabrica fora del centre urbá, hi estem absolutament d’acord i recolzem aquesta iniciativa. Però una cosa són les paraules i les bones intencions i unes altres són el fets, l’experiència ens indica que aquest objectiu si es confirmés, hi les declaracions de l’Alcalde ho reafirmen, és a llarg termini hi els que ens preocupa a nosaltres és precisament el curt termini (L’autorització a incinerar residus s’ha donat hi es vol aplicar abans de 18 mesos) . Volem manifestar que la postura d’informar positivament que l’Ajuntament en referència als dos informes de la seva competència que ha enviat a la Generalitat ens han decebut molt profundament, tenien una bona oportunitat per fer palès de veritat quina es la postura del poble de Montcada, no han fet cas de la sol·licitud unànime de més de 6000 veïns de Montcada , s‘han tornat a netejar les mans i passar la “pilota “ a la Generalitat com si el cas no anés amb ells. Tenim , doncs,dubtes raonables que ens confirmen que el nostre Ajuntament s’ha decantat a favor de “facilitar” incinerar i no en contra com s’havia sol·licitat (en els informes hi ha quantitat d’arguments que justificaven el NO amb claredat) i el que és més greu encara: no fent cas de la moció aprovada per unanimitat l’any 1999 que es manifestava que “ No incinerar residus en la Fca. Asland”
- Malgrat que cada dia que passa estem més convençuts que aquesta lluita l’haurem de afrontar sols, quan l’Ajuntament (sobre tot el seu equip de Govern) sap que la seva postura en contra seria definitiva per allunyar definitivament el perill, volem tornar a reiterar per enèsima vegada que es posin davant d’aquesta lluita, junts podem guanyar, anar separats serà una verdadera llàstima ja que pot portar unes conseqüències que algú ho alguns hauran d’assumir en el seu dia .


17 d'abril de 2008



PLATAFORMA ANTIINCINERACIÓ DE MONTCADA I REIXAC
Telèfon 93 5648051


================================================================



ICV-EUiA ens demana fer un petit matìs , referent a la seva postura que s’explica en el comunicat podria no ser ben entès.

En quan a la seva posició de no signar el document :
.........no és que no estem d'acord amb els informes tècnics sino que no hem estat d'acord en signar un document que explicitament indica que l'Ajuntament dóna un informe favorable tot i que adjunta uns informes tècnics negatius. Considerem que tenia l'oportunitat perfecte d' emetre l' informe negatiu per l'autorització, que era el que en tantes ocasions els haviem reclamat. No només no ho han fet, sino que han pretès co-responsabilitzar d'aquest informe favorable a tots els partits sota l'argument de demanar en el mateix escrit el trasllat de l'empresa com a excusa per convèncer a la resta de forces polítiques per a què signessin, tot i ser conscients de què el tema del trasllat és un tema a llarguíssim termini i a ells el que els interessava era l'immediatesa de la signatura de l'informe favorable. Per això no hem signat: no hem volgut ser còmplices de l'informe favorable de l'Ajuntament a Lafarge.

En quan a la manifestació de la Plataforma que solicita que l’Ajuntament es possi davant d’aquesta lluita , la coalició ICV.EuiA considera que tal com queda l’escrit no es del tot just, ja que ells , des de el primer dia han recolçat i seguiran en la mateixa linia :

.....no acaba de ser del tot just amb la nostra coalició doncs si algún partit ha demostrat que es creu el que diu i és conseqüent amb el seu posicionament, som nosaltres.
Montcada a les 20 h. del 17.4.08

12 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Carajo, qué traición!!!

Queridos compañeros de la P.A.M i R, no sé porqué, pero me lo temía, tanta voluntad de aproximación, tanto CARAJO,tanto documento de solidaridad y al final un "pasito atrás" cómo dice la canción y que le den por...... a los de la antiincineración.

Señores, me parece muy bien, que contratemos a un Abogado, pero por sí acaso esto se alarga ó al final la burocrácia jurídica nos puede, propongo un Plan "B"

LA LUCHA
La lucha sin cuartel, la insumisión,la perseberancia, exigir es nuestra obligación. Tenemos un ejemplo fantástico el Pueblo Tibetano, con su constacia de 49 años, están demostrando al mundo lo que es un pueblo que sufre pero la razón les asiste. A nosotros no, nos falta razón.

E.C.M.C.

Anònim ha dit...

Totalmente de acuerdo con el primer comunicante.
"ellos" tendran la razón de la fuerza!pero nosotros tenemos la fuerza de la razón!.
A por ellos que son unos cobardes hipócritas sin escrupulos, les importamos un carajo y hay que darles la lección que aún no les hemos dado.
DEFENDAMOS NUESTRA SALUD COMO HICIERON ELS SEGADORS.
Que tremoli l'enemic,
en veient la nostra ensenya
com fem caure espigues d'or,
quan convé seguem cadenes!
Bon cop de falÇ!

Anònim ha dit...

DIJOUS, 17/04/2008 - 16:19h
Baltasar respon als dirigents d'ICV de Terres de l'Ebre obrint-los la porta perquè se'n vagin
Els ecosocialistes de l'Ebre van demanar la dimissió del conseller i van amenaçar de sortir del partit pel transvasament
El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha convidat la direcció d'ICV de les Terres de l'Ebre a abandonar el partit, si no està d'acord amb la tasca que duu a terme el partit a la Generalitat amb la gestió de la sequera. En aquest comunicat els dirigents de Terres de l'Ebre van dir que abandonarien el partit, si es feia el transvasament de l'Ebre a Barcelona, i van demanar la dimissió de Baltasar.
Baltasar ha dit que tothom al partit tenia el dret de discrepar, però que si algú no estava còmode amb les decisions que prenia el partit tenia la porta oberta per a anar-se'n. VilaWeb s'ha posat en contacte amb la direcció d'ICV a Terres de l'Ebre, que, de moment, no ha volgut dir res sobre les declaracions de Baltasar.

El president d'ICV a Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell, va criticar ahir que Baltasar hagués acceptat el transvasament de l'Ebre a Barcelona, que s'oposa a la nova política de l'aigua que defensa el partit; va acusar el conseller i l'estat de menystenir el territori, perquè cap representant no l'havia visitat durant la crisi; i va manifestar que la imposició del govern espanyol posava en dubte la capacitat d'autogovern de Catalunya.


PASARÁ IGUAL CON LA INCINERACION DE RESIDUOS EN LA CEMENTERA?
LES DIRÁ EL BALTASAR QUE SE BALLAN A LOS COMPAÑEROS-AS DE ICV DE MONTCADA?

LA COMELLAS Y EL CESAR-MARESMA DICEN QUE SON ¡UN COÑAZO!-CARAJILLO-CARAJO.

Anònim ha dit...

Si el Cesar y Maresma supieran
la paliza que les bamos a dar
subirian al Asland cantando
¡No incinerar,No incinerar, No incinerar!.

Anònim ha dit...

Si Cesar-Maresma supieran
lo poco que van a durar
aplicarian la moción del 99
en toda su totalidad.

Anònim ha dit...

Hoy somos pequeñitos
mañana creceremos
al Cesar-Maresma le daremos
incineración en el sillón

Anònim ha dit...

Estos de ICV cada día están peor:

Por un lado dicen que no es que no estén de acuerdo con los informes técnicos, pero que el Ayuntamiento tenía la oportunidad perfecta de hacer un informe negativo.

A ver si nos aclaramos ya de una vez, los informes técnicos, como su propio nombre indica son técnicos, por lo tanto no hay oportunidad que valga, la actividad se ajusta o no a la normativa, y punto.

Cuando los Sres. de ICV hablan de la oportunidad perfecta de hacer un informe negativo, me imagino que se refiere al escrito conjunto que ellos no han firmado.

De ser así, amigos de ICV, eso no es un informe, eso en todo caso, podemos decir que es el posicionamiento del Pleno Municipal, bueno de todos menos ICV. Igual que la moción del 99, como declaración de principios o de intenciones, está muy bien, para nada vincula a la Generalitat, que es la competente para autorizar o no.

Ahora bien, si realmente los grupos del Pleno, excepto ICV, han firmado que la sustitución de combustible (incineración coloquialmente hablando) debe tratarse en expediente aparte y que debe iniciarse una negociación para el futuro traslado de la empresa, eso junto con la presión vecinal es lo que se llama "posición de ciudad" con lo cual, ahora a apechugar y a defender como nadie que en Montcada nada de biomasa hasta que las cosa se hagan como es debido y no por lo "bajini".

Anònim ha dit...

Amigo de las 00.39

Vamos a ver yo creo que la posición de ICV-EUiA es de una claridad pasmosa.

El Ayuntamiento, mejor dicho, el lameculos corre ve y dile, ha pretendido y ha conseguido que todos los grupos excepto ICV-EUiA firmen lo que a ÉL y a su JEFE le interesaba, es decir un informe favorable a la licencia medio-ambiental, EL GANCHO ha sido plantear el inicio de las conversaciones para un futuro traslado de Lafarge (avisando bajo mano de que estén tranquilos que eso es implanteable).Y casi todos han mordido el anzuelo.

Curiosamente si leemos los Programas de las Elecciones Municipales ( los tengo todos) NADIE, NINGUNA FUERZA POLÍTICA DE LAS FIRMANTES DEL DOCUMENTO, PSC, CIU,ERC,PP, tenían en su programa el traslado de la Fábrica, la única formación política que lo había EXPRESADO POR ESCRITO EN LA CAMPAÑA ELECTORAL FUÉ ICV-EUiA.

YO CREO QUE LA ACTITUD DE PLANTEAR, YO NO FIRMO UN INFORME FAVORABLE A LA LICENCIA MEDIO-AMBIENTAL QUE IMPLICA EL USO DE NUEVOS CARBURANTES, CON EL CEBO DEL TRASLADO A MUY LARGUÍSIMO PLAZO Y SIN NINGUNA GARANTÍA, ES UNA ACTITUD CORRECTA.

POR OTRA PARTE A NADIE SE LE ESCAPA QUE SI LAFARGE CONSIGUE EL CAMBIO DE CARBURANTES, NO LA ECHAMOS DE MONTCADA NI CON AGUA CALIENTE.

ASI QUE MUY BIEN ICV-EUiA DE MONTCADA.

Anònim ha dit...

I.C.-EUiA no han firmado por disciplina de voto (Baltasasr está en Medi Ambient y es de I.C)y los han puesto firmes,y el que no esté de acuerdo que se las pire,el aparato de Montcada,el viejo,es demasiado servil y depende demasiado de olos favores personales.

Ahora,los del PSC (Cesar y su mangurrino el ex nacionalista)politicamente,son dos sin-verguenzas. Por.

a)Hace tres dias decían lo contrario.

b)hora en La Veu sale que los trabajadores de Asland podrán reciclarse.

c)Cesar ¿que pasa con Valentine que ya tenías el sitio y todo? No sabo no contesto.

d)Valentine estaba practicamente trasladada según Cesar ¿te has olvidado ya?.

e)Lo mismo a CiU. Maresma,fill de montcada ¿no vivias al lado y visté como subían los bidones,ya no te acuerdas? ¿no lo habiais trasladado ya Valentine?

f)Ayer decías que era inviable el traslado de Asland ¡lo que tienes que decir,hacer y callar para poder cobrar lo maximo de jubilación¡así como el sueldo que de "bananero dinámico"no cobrarías en ningún lloc,desde hace muchos años.

Tenemos lo que nos merecemos,enredadores,y todo para hacer tiempo,mientras ha nacido un nuevo barrio especulativo La Rasa-Hong Kong,el vecino Cesar,ya mismo aguecará el alá,tiempo al tiempo.

Anònim ha dit...

Al comunicante de las 13:14, soy el de las 00:39 y veo que sigue sin entenderse lo evidente:

Los partidos políticos de Montcada no han firmado ningún informe, ni favorable ni desfavorable, lo que han firmado es una alegación, un posicionamiento... Llámemoslo como queramos, pero no informe, porque no lo es.

Los políticos no hacen informes, los informes los hacen los tècnicos. Los informes no se inventan o se decide si ahora lo hago favorable o desfavorable, o es una cosa o la otra.

Anònim ha dit...

Al post de las 0.25:

El informe hoy es favorable mañana es desfavorable,lo mismo que el posicionamiento,hoy les interesa politicamente,lo firman,mañana firman otro con otro posicionamiento.

¿Un ejemplo? La fabrica Valentine ¿cuantos informes y posicionamientos han firmado? AHUUUUUUU.

Lo evidente hoy,mañana es lo invidente ¿otro ejemplo? lo que han firmado los dos responsables del gobierno municipal,ayer,decían todo lo contrario,y hoy,en petit comité,lo siguen diciendo.

Los informes los mandan hacer los politicos a empresas de su cuerda,lo mismo que ponen periodistas en La Veu afines y serviles al que manda,dirigidos por el concejal de propaganda de turno ¿cuantos informes quiere favorables o desfavorables.

¿Porque se cree que los de Antiincineración tienen que ir con un abogado?.

¿Porque se cree que el Duo Dinámico (Maresma-Cesar)quiere un tontin util como Ribó?.

Para seguir mareando la perdiz.

Anònim ha dit...

Al de las 00.39

Vamos a ver listillo sea o no sea informe, el planteamiento de fondo es absolutamente el mismo.