30 d’abr. 2008

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA ANTIINCINERACIÓ

Representants de la Plataforma Antiincineració de Montcada, aixi com altres representants de les plataformes de Sant Feliu, CEPA, van mantenir ahir una entrevista amb membres de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge a Barcelona. Una trobada per exposar de nou, les reivindicacions de les lataformes contràries a la incineració de residus en els forns de les cimenteres, tal com té projectat el govern autonòmic, juntament amb les fabriques de ciment.

La reunió no va comptar amb la presència del conseller Francesc Baltasar, la seva carregada agenda n'era el motiu. Els membres de la Conselleria es varen comprometre a traslladar al Conseller totes les raons exposades, entre altres, la que és sol.licita la retirada del projecte, sobre tot, en el seu punt 3 que fa referència a la crema de residus.

Cal afegir que la reunió va durar 2 hores en la qual els representants de la Conselleria varen reconèixer que la decisió final serà política, i es prendrà desprès de tenir tots els informes que els hi garanteixin que la principal preocupació dels representants veïnals – la salut- no es veurà afectada. En senyal de bona voluntat, aquests, van oferir als representats antiincineració, estar dispoat a acceptar en la futura comissió, que ha de fer el seguiment de les proves a Vallcarca, la inclusió a la mateixa, de l'empresa o persones que les Plataformes designin lliurament.

Els representants de les Plataformes varen tenir la impressió que es trobàvem davant d'un frontó que tornava les pilotes en moltes direccions, traspassant les responsabilitats a altres departaments o administracions com la Conselleria de Salut, ja que els seus informes poden resultar claus a l'hora de decidir. Una altra sensació de sorpresa, que afecta directament a Montcada, va ser quan un membre de la Conselleria, amb un to irònic i un xic passota, va fer referència al futur trasllat de la Fàbrica Lafarge (cal a dir, que ningú havia preguntat sobre la qüestió) , tot dient: " ja hem contestat a l'Alcalde de Montcada indicant-li que la carta la lliuri també a les Conselleries de Política Territorial, Salut, Industria, Economia i Innovació, doncs, aquest és un tema que no afecta "directament" a nosaltres" ..... es va entendre que ells no adquirien cap compromís, tornant la "pilota" a l'Alcaldia de Montcada insinuant que sí, va en serio convé començar a fer millor els deures.

A títol de resum: Una llarga reunió, que va donar molt de si, podem dir que la mateixa va ser una espècie de diàleg entre sords, on una de les parts s'excusava contínuament amb paraules com: no us puc contestar, ja veurem, cal tenir confiança, etc, no exempt, quan es parlava dels famosos 18 mesos que han de servir per fer proves, i amb expressions com: "..... Si encara hi som presents, creiem que.....," irònica referència a la sensació de "provisionalitat" que està sotmès en aquest moments la Conselleria. A la pregunta, seguin també amb el mateix fil irònic, de: Quan té previst el Conseller visitar Montcada per a donar explicacions sobre el projecte, tal com reclama l'Ajuntament? van respondre: "...... No hi ha res previst, ja veurem.... si encara hi som presents...."
ACTIVITATS PROGRAMADES:

Dia 8 de maig a les 19.30 hores. XERRADA COL·LOQUI, Lloc: LA UNIÓ, avinguda de Catalunya (Masrampinyo).
_____________________________________________________________________________

Dia 29 de Maig a les 20 hores. MANIFESTACIÓ REIVINDICATIVA.
Sortida: A les 19 h. Des de Can Sant Joan per a concentrar-se als voltams de les 20 h. Davant de l'Ajuntament, avinguda de la Unitat per recórrer posteriorment el carrer Major i finalitzar a la Plaça de l'Església
.

ARA, MÉS QUE MAI, NECESSITEM LA TEVA PRESÈNCIA!!!
_____________________________________________________________________________


AJUDA'NS ! , la lluita continua... MONTCADA DIU NO, A LA INCINERACIÓ!!!
Llibreta oberta per a fer aportacions: Caixa d'Estalvis de Sabadell

Núm. 2059-0370-05-0001441546

Montcada , 30 Abril del 2008


10 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

A mis amigas y amigos para que se lo pasen a su novia, esposa, hermanas, madre, tías, amigas, etc.
Agua en botella plástica que se deja en el coche:
Si eres de las personas que dejas tu botella plástica con agua en el coche durante días calurosos y te bebes el agua después que regresas al coche, corres el riesgo de adquirir cáncer de pecho!... La cantante Sheryl Crow, dijo en el Show de Ellen, que ella adquirió el cáncer de pecho de esta manera. Los doctores explican que el calor hace que el plástico emita un cierto residuo químico tóxico que conlleva al cáncer de seno. Este tóxico es el mismo que se ha encontrado en los tejidos de senos con cáncer.
Así que por favor NO TE TOMES esa botella con agua que dejaste en el coche y pasa esto a todas las mujeres en tu vida. Esta clase de información es la que necesitamos saber, para que las mujeres estén preparadas y quizás puedan salvarse... ¡¡¡De esta horrible enfermedad...!!!

POR FAVOR NO TE QUEDES CON ESTA INFORMACIÓN... PÁSALA
Joan Segarra.

Anònim ha dit...

RECHAZA DAR LOS NOMBRES DE LAS EMPRESAS AFECTADAS
Soria afirma ahora que está "controlada" la partida de aceite de girasol contaminado
Diecinueve horas después de que Sanidad desaconsejara el consumo de aceite de girasol por la contaminación de una partida procedente de Ucrania, el ministro ha proclamado que la situación está "controlada". Forzado por las críticas tras la contradictoria nota de prensa, Soria ha comparecido para intentar enviar un mensaje tranquilizador. Según ha dicho, las botellas a la venta están "limpias" e incluso pueden consumirse las compradas con anterioridad a la alerta porque la concentración de hidrocarburos es, dice, muy baja. A su actuación la ha definido como "transparente". Además, ha negado que su comunicado haya creado una "alarma social ".
YO PIDO QUE LAS BOTELLAS QUE ESTÁN A LA VENTA, CON CONCENTRACIÓN MUY BAJA DE HIDROCARBUROS, SE LLEVEN A CASA DEL MINISTRO SORIA Y QUE SEA EL Y SU FAMILIA QUIEN LAS CONSUMAN.
ADIOS SINVERGUENZAS

Anònim ha dit...

Eso, si quieren ahorrar que se las beban en su casa ¡que guarris!, con tal de economizar son capaces de todo.

Anònim ha dit...

Todas estas cosas y los accidentes de trabajo, ponen de relieve la poca o nula actuación de los inspectores correspondientes, los cuales está claro que con cualquier gobierno no cumplen con su obligación tanto los de Sanidad como los de Trabajo, no existen excusas para estos hechos sea el gobierno que sea y CONSIDERO QUE DEBE DENUNCIAR LOS NOMBRES DE LAS EMPRESAS QUE HAN TENIDO LA OSADIA DE VENDER ACEITE CONTAMINADO, POR PEQUEÑA QUE SEA LA CONTAMINACIÓN, ESTO ES TRANSPARENCIA, SR. SORIA, si no es Vd. capaz de dar sus nombres para que sepamos quienes son Vd. NO SIRVE PARA MINISTRO DE SANIDAD, VAYASE.

Anònim ha dit...

SE NIEGAN A DAR EL NOMBRE DE LAS EMPRESAS, PORQUE ESTAN AFECTADOS SECTORES PRÓXIMOS AL PSOE.

Anònim ha dit...

ES MUY FUERTE QUE LA SALUD DE TODOS LOS ESPAÑOLES ESTÉ EN MANOS DE IRRESPONSABLES QUE DURANTE UN FIN DE SEMANA NOS DIGAN PRIMERO BLANCO Y DESPUÉS NEGRO SIN SABER EL PORQUÉ DE LA ALTERACIÓN EN EL ACEITE DE GIRASOL.BERNAT SORIA TENÍA QUE MARCHARSE A SU CASA Y COMENZAR UNA DIETA CON EL ACEITE ALTERADO.

Anònim ha dit...

En todo lo que respecta a la adulteración del aceite estoy de acuerdo, deben caer cabezas pues ya tuvimos un buen escarmiento con el aceite de Colza, pero yo me hago otra pregunta ¿no será que habia demasiado aceite de Oliva almacenado, y se provocó esta situación para sacarlo al mercado? yo ya no creo ni en Dios, si se acumula demasiado aceite de oliva su precio en el mercado podía caer, con esta maniobra se consigue que en cuatro dias salen los excedentes almacenados, y se quita la alarma, todo está bien, NO, TODO ESTA MEJOR, SE SIGUE VENDIENDO EL DE GIRASOL, Y NOS HEMOS QUITADO DE ENCIMA EL EXCEDENTE DE OLIVA, si es así estamos que, ya no se puede uno fiar ni de Dios.

Anònim ha dit...

De seguro que el señor Soria ha de cocinar solo con aceite de oliva virgen extra de super marca. porque no creo que ni por error valla a consumir aceite de girasol.... es lo que tiene el tener un buen sueldo por hacer nada....

Anònim ha dit...

Aviso a los internautas :


Por favor , miren de comentar sus opiniones en el lugar mas idoneo , nosotros una vez recibido no podemos variar el comentario del lugar que se ha escogido.
Nos parece que el lugar más correcto seria en el " Calaix d'opinions" , abierto precisamente para eso, para que cada uno diga la suya .

Ligar una cosa ( el aceite y su problematica) con la Plataforma Antiincineración , con todos los respetos , no es el mejor sitio, aunque vaya uno a saber lo que se puede llegar a incinerar.

Es solo una sugerencia que nos gustaria se siguiese, en todo caso si la intención era otra, la respetamos y no pasa nada.

Gracias

Montcada Confidencial

Anònim ha dit...

Amics de la Plataforma:

Lafarge que diu? Sabeu quina es la seva intenció ?

Tinc entes que patrocina una bona part de la Festa Major ( els focs artificials) .