20 d’abr. 2008

CARTA PUBLICADA : "LA PROVA DEL COTÓ FLUIX"


Llibertat per pensar, per demanar als polítics locals que promoguin la prova del "cotó fluix."


A Sant Andreu de Llavaneres a banda de diferents opinions desplegades una vegada s’ha sabut l’acusació de la Fiscalia anticorrupció de Catalunya on, al menys, hi ha tres acusats de manera directa per un dels quatre afers presentats en contra de diferents operacions urbanístiques efectuades amb aquest municipi.

Hem seguit les noticies i els plans urbanístics de Llavaneres, doncs, la mateixa persona que allà era regidor i tinent d’alcalde d’urbanisme, aquí, a Montcada, era a la vegada, cap de l’àrea d’urbanisme fins que va marxar per voluntat pròpia. Aquesta duplicitat de funcions m’ha fascinat, doncs, no entenia com cap grup, cap veu critica posava aquesta doble funcionalitat sobre la taula. És més, hem sabut a través del blog "Pal de Paller" que aquest senyor, concretament Antoni Jiménez, li acusàvem d’estar enregistrat com a soci en una societat immobiliària. Fins aquí pot ser tot legal, però per a qualsevol ciutadà, aquesta diversitat de càrrecs o responsabilitats calia, al menys, una supervisió, una compatibilitat manifesta per poder posar llum sobre els dubtes i d'un possible incompliment de les Lleis.


Crec que en aquest afer avui pendent de judici, han badat molts. La ciutadania no pot controlar directament aquestes qüestions que haurien de fiscalitzar-se en el corresponent lloc on toca, és a dir, des de l’oposició, o bé des d’aquells tècnics col.legiats que han de vetllar per la legalitat. (secretaris, interventors, dipositaris)


Si això ha passat a Sant Andreu de Llavaneres, perquè no pot haver passat a Montcada i des de la perspectiva dels molts afers urbanístics que s'han executat darrerament al nostre territori, exemples hi han molts i aquest blog ho ha esbombat suficientment perquè algú des de la responsabilitat i des de la iniciativa fes quelcom més que unes ganyotes davant de la concurrència ciutadana i política. Crec que la democràcia és sustenta, ho hauria de sustentar-se fermament amb la sempre vigilància i fiscalització d’una oposició atenta i vigilant.
A Llavaneres ho han fet millor que a Montcada.


Finalment, a través de la justícia, se sabrà si la presumpció d’innocència que emparen actualment a les tres persones acusades pel Fiscal, passaran o no la prova del cotó fluix...?.


Aquí, a Montcada, per dignificar la transparència democràtica hauríem de fomentar ja, una auditoria exterior sobre la gestió urbanística, entre altres, i realitzades des de què aquest càrrec de confiança va dirigir l’àrea d’urbanisme de Montcada. Mentre això no es faci, no és promogui per part d’aquells que tenen la màxima responsabilitat sobre la designació d’aquest càrrec de confiança, com a ciutadà continuaré lliure per poder mal pensar que o qui calla: atorga.


Anem, doncs, posant transparència en tot aquest afer i així ens podrem lliurar de tants i tants rumors desplegats a totes bandes, la qual cosa no és bo pel bon nombre de Montcada.


Nicolàs

6 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Completamente de acuerdo con el escrito,hace falta una auditoría exterior,por higienne politica y del funcionamiento de los partidos locales en el mnicipio.Pero,no lo harán por los siguientes motivos.

a)El partido que está con los socialistas actualmente en el Ayuntamiento,Ciu y su paladin Maresma,es imposible que no esté implicado,de forma pásiva,silenciando,ya que ha llevado los presupuestos del Ayuntamiento y por sus manos ha pasado toda la documentación de los temas speculátivos.

b)Lo mismo pasa con I.C-EUiA estuvieron en el gobierno y no saliendo en su dia,permitieron todas las dudas,vivieron el tema Jimenez-Romo y callaron,ahora han camiado al primer espada,dice ser independiente,lo dudo,pero queda detras del y de sus concejales,todo el aparato antiguo y estos "supeditan todo ideal a una realidad inamovible" seguir en el aparato contra viento y marea.

c)Simplemente,por higiene politica local,para que no pensemos aquello de "todos son iguales".

d)Por supuesto,Cesar,maximo responsable,por chapucero,solo hay que ver La Rasa-Hong Kong y sus dos rascacielos,las viviendas de los jovenes,la cervecería.

Si silencian los partidos politicos el tema,son tan culpables que los responsables,por callar y silenciar el tema.

Anònim ha dit...

Cada dia que pasa sin que el señor alcalde haga el primer paso, para fomentar esa auditoria pública, continuaré sospechando, cada vez más, que debajo de la alfombra hay mierda, cantidad que no ñpodemos hasta ahora medir, puesto que hay quienes la quieren mantener tapadita.
Libertad para mal pensar¡ que aqui se nos esconde algo, sino, que nos lo demuuestren con acciones, con hechos, dejense de palabrerias de brindis al Sol... Hablan mucho y tapan más.

Un ciudadano que sigue con interes estos temas.
Felicito a Nicolás por su oportuno comentario.

Anònim ha dit...

esto no queda aqui la fiscalia ya esta tomando notas de donde estubo este señor dando bueltas por montcada y el nerviosismo senota dentro de poco estaremos viviendo lo de llavaneres

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tu Nicolás, molt clarificador. Als nostres ciutadans electes o no els hi diria que: o són part de la solució, o part del problema, i que és posin les piles.

Auditoria a l'Ajuntafems ja!

Algú s'anima a crear la Plataforma Auditoria Ja??

Bromes a part, no us creieu tot el que diuen a internet. Tot forma part d'un complot judeo-masònic-comunista per fer fora el govern municipal.

Algun dia d'aquests us explicaré que ha fet l'Ajuntament amb la Festa Major Popular que organitzaven els i les joves.

L'última pràctica caciquil, o mafiosa detectada en aquest Ajuntament és l'amenaça i la coacció si surts fora del discurs oficial. Prengui nota Sra. regidora de participació, si vol fomentar això mateix.

Fins els ous de tanta 'presumpta' corrupció.

Anònim ha dit...

Senyor Nicolàs, estic plenament d'acord amb la seva carta que em sembla honesta i clama a la clarificació davant de tot aquest desgavell urbanístic que s'ha realitzat darrerament a Montcada.

Ara m'adreço a la ciutadania per donar la meva opinió sobre aquest afer.
A què esperen els nostres màxims responsables de la política local: el PSC i CíU, per iniciar allò que tant repeteixen en llurs programes: Transparència, honestedat, etc. Bé, ara tenen una bona ocasió per fer allò que prediquen i que desprès se’n obliden. Potser estan esperant que l’anterior cap d’àrea d’urbanisme a Montcada sigui jutjat pels fets imputats de Llavaneres. Un tècnic de confiança que a més a més ha deixat part del seu equip a Montcada
Aquesta manca de reflexos polítics davant d’un fet prou seriós com per no amagar el cap sota l’ala. Aquesta ambigüitat, no és la primera vegada que descobrint dels nostres “polítics”, això demostra una sola cosa, tenen "por" de saber si tot allò que ha passat per les mans d’aquest súper tècnic i del propi i anterior regidor d’urbanisme avui, sembla que, convertir en industrial de la neteja, potser no ho han fet tot tant bé com ens diuen la propaganda municipal. Diuen algunes fonts dels propis treballadors de l’ajuntament que alguns expedients urbanístics costaran de trobar-los, o al menys hi seran incomplerts.
Aquí falta serietat i avançar-se sobre tota mena de “rumors i “xafarderies, la ciutadania necessita creure en l'honestedat dels seus governants, necessitem confiar i això és demostra agafant el testimoni des del primer moment i no deixar podrir-se els temes que afloren i que necessiten llum.
Aquesta immobilitat del senyor alcalde contrasta amb la diligència de fer-se fotos, presentar-se als llocs d’estada dels viatges de la tercera edat, participant i organitzant, sopars o berenars de "duro" amb aquest col.lectiu de ciutadania, això té un clar propòsit: assegurar-se els vots d’aquests, amb l’esperança de permanèixer a la poltrona el màxim de temps. Quan això succeeix, vol dir que és un alcalde que té una pota de la cadira trencada.
No donaré el meu nom, però si que ús diré que estic a prop de la maquina administrativa del nostre ajuntament.

M’avergonyeixo de la passivitat de les meves/meus companys/yes de feina.

Anònim ha dit...

En resposta a 10.36.00 quan diu "Diuen algunes fonts dels propis treballadors de l’ajuntament que alguns expedients urbanístics costaran de trobar-los, o al menys hi seran incomplerts".
Dons bé, no es necesari preguntar als treballadors. Alguns documents importants d'urbanisme ja han desaparegut per desgracia pels veins de la zona 21. Documentació tan important com el conveni de cesions de terrenys que la Cia.General Urbanistica va tenir que cedir al ajuntament al 1982 i que mai es van poder identificar per que els planols d'aquestes finques cedides mai han aparegut.
Els veins de la zona 21 van demanar-ho al regidor Climent i aquest va presentar una fotocopia de la zona 21 sense cap descripció clara d'aquests terrenys. I quan aquest conveni es va elevar a public al 2000, els planols d'aquests terrenys no coincidien en res amb el del 1982. Solament coincidien en una cosa: hi havia molt poques parceles cedides i faltaven als 2 casos.
Es a dir, una altre "tomadura de pelo".
Denunciar-ho? per la via civil es molt llarg i costós.
Ells ho saben i continuen amb la seva poca vergonya.