11 d’abr. 2008

NOTA INFORMATIVA de la PLATAFORMA

PLATAFORMA ANTI-INCINERACIÓ DE MONTCADA I REIXAC


INFORMA: Ultimes notícies: important suport i propera reunió.

-Ahir dijous dia 10 d'abril es van presentar a l'Ajuntament de Montcada les 6190 signatures de veïns de Montcada que recolzen la Plataforma en les seves reclamacions en contra del projecte d'incinerar residus en els forns de Lafarge Cementos SA .

(imatges del moment del lliurament )



-La Plataforma ha rebut el recolzament de la Coordinadora de 9 Barris de Barcelona. Aquesta Coordinadora està considerada com una de les més importants de la F.A.V.B, la componen 13 Associacions de Veïns (Canyelles,Ciutat Meridiana,Guineueta, Porta, Prosperitat, Can Peguera, Roquetes, Torre Baró, Torre Llobeta,Trinitat Nova, Turó de la Peira, Verdum i Vallbona) així com una important quantitat de diverses entitats d'aquests barris. Aquest suport és fruit de l'entrevista que varen mantenir el passat 4 d'abril amb representants de Montcada, els col·lectius veïnals es van interessar pel conflicte ja que malgrat la distancia, hi ha barriades molt properes, i els preocupa les conseqüències que pot comportar si finalment s'incineren residus a la cimentera. A part del recolzament han manifestat voler col·laborar i participar en els futurs actes que es facin (manis, xerrades, etc).
--------------------------------------------------------------------------------

- La Plataforma es reunirà el proper 16 d'abril a les 19 hores en els locals de la C.E.A.V c/ Bateria de Can Sant Joan, recordem que és oberta a tothom, està previst com sempre, donar compte del que s'ha fet així com debatre les ultimes novetats que afecten el procés endegat (assessorament jurídic i el document de l'Ajuntament enviat a la Generalitat que manifesta la voluntat de negociar el trasllat de la fàbrica Cimentera, etc), com també, planificar les activitats futures, entre altres, la campanya per a recollir fons.


Seguirem informant .....

Seguirem lluitant....

Montcada 11 d'Abril 2008.
PLATAFORMA ANTI-INCINERACIÓ DE MONTACADA I REIXAC.
Telèfon de contacte: 93 5648051 (A.V. Can Sant Joan)

5 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

¿Por qué no a la incineración?
Los altos niveles de basura que genera la población han llevado a un colapso de los sistemas tradicionales de disposición de residuos, como ser los rellenos sanitarios. Ante la falta de espacio para construir nuevos basureros y ante las deficiencias que han presentado muchos rellenos existentes, se promueve quemar la basura como la “solución” al problema. Sin embargo, la incineración de residuos origina nuevos problemas ambientales y sanitarios, desincentiva la minimización de la generación de residuos, y es incompatible con programas de recuperación, reciclaje y compostaje que valoricen los materiales descartados por la población.

Anònim ha dit...

Negocio verde ¿porqué no a la incineración?
La incineración de residuos comenzó en EE.UU. y Europa Occidental en las décadas del ‘50 y el ‘60. La difusión pública de las evidencias científicas vinculadas a los impactos reales y potenciales de esta tecnología despertó la oposición de ciudadanos y organizaciones que comenzaron a movilizarse para evitar su instalación. Estas movilizaciones lograron detener una mayor expansión de este tipo de industrias en América del Norte y Europa. Frente a este obstáculo y favorecida por las normativas existentes, la industria de la incineración vio en América Latina, Europa del Este y Asia atractivos mercados para colocar su producto.

Anònim ha dit...

Pedro Mora Peris es el responsable de medio ambiente de la patronal cementera española, uno de los sectores más afectados por el Protocolo de Kioto.
-¿Cuáles son los retos?
-Somos una industria intensiva en consumo energético. Uno de los retos es el de trabajar para sustituir el uso de combustibles fósiles como el fuel y el coque actuales, por otros alternativos, como residuos en general, lodo de depuradoras, otro tipo de biomasa, neumáticos, barnices, disolventes o residuos de la industria petroquímica. Somos una industria que recicla: Tudela Veguín es líder en reciclado en España al usar escoria de Aceralia y ceniza de las térmicas como materia prima para el cemento. Ahí estamos al nivel de la UE, pero en el uso de energías alternativas vamos por detrás, con sólo un 4% frente al 14% de media comunitaria.

-No es lógico que los residuos con poder calorífico vayan al vertedero, porque son recursos y, segundo, si tenemos los hornos de las cementeras, ¿para qué construir otras instalaciones? Los residuos que van al vertedero producen metano y CO2, que también cuentan para Kioto. Nosotros tenemos que quemar combustible. Si valorizamos estos residuos, ahorraremos combustible fósil. Para eso tenemos que hacer ensayos sobre qué residuos son adecuados para nuestras instalaciones. Podemos quemar todos los que quieran las administraciones públicas.

Anònim ha dit...

Cremar residus perillosos en els forns cimeteres , es miri per on es miri es un PERILL!!!
Incinerar llots depuradora, olis , farines carniques, etc comporta un risc molt elevat ja que per molt que es digui que practicament tot va a parar al "clinquer", la veritat no es aixi, els mateixos estudis OFIcMEN ( Patronal Cimenteres) reconeixen que una part pot anar a l'atmosfera ( ells diuen entre 1 al 4%) però sobre tot no expliquen una cosa que es certa : Que pateixen frequents variacions en la combustió y frecuents fluctuacions en la temperatura de incineració, en la pressió , que produeix una "repentina" alliberació ( com si fos una fuita) a l'atmosfera, sol passar que surt una "bocanada" de gasos sense cremar que s'introdueix al mediambient, aquesta fallides "tecniques" son molt frequents ( fins a 4 o 5 vegades al mes) .
Tot aixó es despres d'un estudi fet a 8 cimenteres de EEUU.
La conclusió que van treure era que de moment era millor no cremar aquest residuos "perillosos" fins que no es demostri que arrivan "nets" a la fabrica.
Alla , igual que aqui, tenen el mateix problema i no es altre que els fangs de depuradores estan contaminats d'origen ja que es mezclan urbans amb els industrials.

Feria be Lafarge de retirar dels llarg llistat de productes que vol incinerar els que son potencialment considerats "perillosos" com llots, olis, pneumatics,farines carniques, etc.

Seria un bon detall que rebaixeria l'alarma social a Montcada, hi donaria peu a una etapa nova en la que amb "tranquilitat" es podria parlar de tot amb la confiança que ells i nosaltres som persones que volem viure amb pau i no amenaçats continuament.

Anònim ha dit...

Porque no a la incineración?
LAFARGE NORTH AMERICA (no miente)
HOJA DE DATOS DE SEGURIDAD DE MATERIALES.

AFECCIONES AGRAVADAS POR LA EXPOSICIÓN.
Las afecciones de personas con enfermedad pulmonar (p.ej, bronquitis, enfisema, COPD, enfermedad pulmonar) o sensibilidad al CROMO HEXAVALENTE pueden empeorar con la exposición.