9 d’oct. 2007

ANTENES TELEFONIA MÒBIL

(foto: Montcada Confidencial (arxiu) - telefonia mòbil a Montcada Centre Llevant)

Una internauta ens demana ajuda:

Som una empresa del Polígon de la Ferreria. El passat dia 4 d´Octubre vem rebre una notificació de l´Ajuntament (certificada), on ens comuniquen que volen instal.lar una central base de telecomunicacions a la entrada del Gros Mercat. Ja hi ha una antena semi-amagada i ara volen posar una altra.

Estem recollint signatures per pressentar-les a l´Ajuntament, juntament amb un escrit. La veritat és que anem molt perduts i poc assessorats. No sé si volsaltres ens podrieu orientar/ajudar en el tema, ja que de politica mediambiental no sabem res, però com a persones que treballem moltes hores exposats a aquestes radiacions sí que tenim molt clar que No les volem. Que se les posi a casa seva el Sr. del Gros Mercat en comptes d´exposar als seus treballadors i als veïns.
El nostre telèfon es el 93 5650158, i el meu nom és Mercè. Us agraïria el vostre ajut.
Gràcies.



Nota:
Montcada Confidencial pot afegir que hi ha un Reial Decret de la Presidència del Govern d'Espanya de data 28 de setembre de 2001, on es recomana a totes les Comunitats Autònomes una sèrie de normes a seguir. La Generalitat té competències en el tema i si es vol es pot consultar a través d'Internet, on hi han multituds d'escrits referits a les instal.lacions d'aquestes antenes. Com acostuma a passar -hi ha de tot- encara que, en aquest tema, prima la seguretat i la prevenció per sobre de les necessitats de les empreses que les volen instal.lar.
Es pot consultar, per exemple a través de Google: antenes de telefonia mòbil

8 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Amb les instalacions d'antenes el que es clar es que no hi ha rés clar.
La jurisprudencia sobre el tema es contradictoria, tan els governs com la Unió Europea estan treballan per fer normatives claras i actualment s'ha esta en una fase d'estudi.
Els Ajuntaments ni hi ha de tots colors , uns autoritzan i altres no.

De moment una cosa si que funciona, si la majoria de veins diuen NO , no es pot instalar. En blocs de pisos hi ha de haber una unanimitat dels propietaris i quan s'instala en un bloc a la vora hi ha de haber el consentiment de les 3/5 parts dels afectats.

El Govern espanyol ha decretat molta prudencia i s'ha marcat 3 anys per fer una normativa obligatoria, de moment esta recollint dades de tots tipus ( sobre tot d'experts en temes radiologics) i ha ordenat que les empreses instaladores i els Ajuntaments han de tenir informes molt clars que l'antena no perjudicarà als ciutadans ( els que tenen els risc més alt son el que tenen instalat "marcapasos·".

El sentit comú diu que si una cosa no esta clara, el millor es no fer.ho

Lluis.

Anònim ha dit...

Yo os aconsejo un abogado y recogida de firmas. Con este ayuntamiento hay que asesorarse bien ,que te venden. No te puedes fiar de lo que digan, exigid siempre todo por escrito, que aún y así no lo cumplen.

Anònim ha dit...

Mercé : Un bon exemple a seguir es el donat per l'Ajuntament de Sant Boi del Llobregat.

Es va aprobar després de estudis seriosos que no se instalaria cap antena a menys de 100 metres de un edifici habitat.
Els seus estudis indican que aquestes antenes produeixen "radiació" no ionitzant , radiació baixa i dintra de uns limits tolerables. El perill es més elevat si se esta continuament en contacte i molt aprop ( menys de 100 metres) .
Tot aixó, també la Generalitat te una web que parla de aquest temes.

Anònim ha dit...

A Catalunya , de moment ja que sortirà properament una directiva nova, el Decret que regula les instalacions de telefonia mobil es el 148/2001 sota el titol: Ordenació ambiental de les instalación de telefonia mobil.

La Conselleria responsable es la de Medi Ambient i Habitatge ( concretament la Direcció General de Qualitat Ambiental)també te competencies la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Conselleria de Governació.

En tot cas es aconsellable fer una trucada a la Generalitat i concretament el Departament de Qualitat Ambiental t'informaran en detall.

Anònim ha dit...

Recollir firmes ( les maximes possibles) , a l'Ajuntament a les firmes li te molt respecte.

Per si us pot ajudar:

Repasan pagines referides a les instalacions de antenes he trobat el següent:
Obligació per part dels instaladors :
• Acreditación de garantía total de INOCUIDAD de las radiaciones emitidas por dicha estación base de telefonía móvil en todo el edificio (comprendiendo las azoteas de los áticos).

No hi ha legislació ( es creu que tardarà uns 3 anys):

• El vacío legal ampara la proliferación de Antenas:
• En España no hay legislación especifica, sobre la instalación de antenas de telefonía móvil.
• Sólo se necesita una licencia de obra menor del Ayuntamiento.
Important la recomenació de la OMS ( Organització Mundial de la Salut)
• "La OMS recomienda que las antenas de telefonía móvil se instalen fuera de los núcleos urbanos y zonas densamente habitadas.
• "La OMS recomienda también que se instalen vallas o barreras en torno a los emplazamientos donde hay antenas para evitar el acceso a ellas.
• La OMS aconseja que antes de ubicar una antena se consulte a las autoridades locales y a la población.


Alex

Anònim ha dit...

Mes informació:


El 7 de Juny de l'any 2001 , La Generalitat va publicar un Decret d'ordenació ambiental referit a les antenes de telefonia mobil.

Esta publicat en el DOGC d'aquella data amb el nº 3404.

La Conselleria de Medi Ambient i Habitatge disposa d'una pgina web que actualitza les ultimes novetats:

www.gencat.cat/mediamb/sosten/telmobil.htm

Anònim ha dit...

A la ciutat de Tarragona el nou Alcalde Josep Felix Ballesteros en una de les seves primeres decissions que ha pres es Iniciar el proces de regulació en les instalacions de antenes de telefonia mobil.
La seva intenció es racionalitzat aquesta materia ja que fins ara era anarquica, Per ell primarà en primer lloc la salut i desprès lo altre.

Anònim ha dit...

Soc un fidel seguidor d'aquest blog. Voldria felicitar l'inicitiva d'aquesta empresa del poligon La Ferreria en referencia a l'instalació / millores d'antenes de telefonia mobil.
Hi ha informacions contradictories que fan que més d'un tingui certa precaució davant de possibles radiacions.
Felicitats i molta sort.