19 d’oct. 2007

MÉS SOBRE LAFARGE /" ASLAND"(Cal clikar sobre els documents)


Ante las dudas que hay acerca de lo que quiere quemar el Asland en su fabrica, solo adjuntar lo que el mismo Asland dice en su permiso medio ambiental. Que cada uno juzgue lo que crea conveniente.
En otro apartado tambien hablan de quemar llantas de coche y de algun otro producto como cenizas volantes.
Jose Luis
Can Sant Joan

19 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Yo también estoy en contra de la incineración de residuos en la cementera, però hay una cosa que no entiendo.

Alguiém puede explicar por que es mejor para cumplir con Kioto que las cementeras quemen famgo dedepuradora (sin contar con lo toxico que esto es) que carbón, no generan las dos fuente el mismo CO2?

Alex, Montcada

Anònim ha dit...

Hola Alex, precisament avui hem contestat la mateixa pregunta que fa dies ja ens avies fet al nostre bloc, perdó pel retard, et copiem també aquí la mateixa resposta.

Gràcies pel teu interès.

=================================

Resposta al tema del CO2.

Aquest es un tema mol extens sobre el que podríem esta parlar dies seguits així anirien al gra en la resposta i si alguna cosa no queda clara després es pot aclarir.

Al nostre planeta terra hi ha una quantitat enorme de CO2, però només una part d'aquest esta dins el que es coneix com a "el cicle del carboni", aquest cicle funciona de la següent manera, el CO2 es absorbit de l'atmosfera per les plantes i el mricoplagton dels oceans, passant a formar part de la matèria orgànica i recorrent així les diferents cadenes tròfiques, fins que per descomposició d'aquesta matèria torna aquest carboni torna a l'atmosfera i així una i altre vegada.

El que ara esta passant es que estem incorporant al cicle un carboni extern que prove dels combustibles fosil s i aquest augment es el que provoca el famós canvi climàtic.

Com que els residus considerats biomasa estan dins el cicle no augmenten la proporció de carboni atmosfèric, en comparació amb els combustibles fosils.

Fins aquí totes les parts estem d'acord, el problema ve per que la biomasa que es pretén cremar no es neta, conte substàncies d'alta toxicitat, i son residus perillosos segons reconeix la legislació de l'UE.

Ningú es negaria a que es cremés com a combustible restes de poda o marro de cafè, però tant l'Agència Catalana de l'Aigua com les cimenteres tenen gran interès en cremar llots de depuradora, L'ACA per que no sap que fer amb els llots, doncs es un residu que costa molts diner gestionar i que ningú vol per res (ni els pagesos com adob). Les Cimenteres per que passen de pagar diners pel combustible a cobrar a tant la tona per cremar-lo.

Atentament.
Montcada Aire Net

Anònim ha dit...

Aquest ajuntament nom�s li preocupa fer diners, per aix� vol antenes, incineradores.
Tinc una pregunta: l'alcalde viu a Montcada???? Jo m'imagino que no, ja que si visqu�s no voldria tanta contaminaci�.
Fora Cesar, dimiteixi si us plau.

Anònim ha dit...

La solicitut de l'empresa es clara, ara caldra veure si es fa.

Gracies al Jose Luis per aquest documents.

Anònim ha dit...

Això cada cop s'embolica més,ens volen portat a cremar a Montcada tota una llista de residus fastigosos, i pel que sembla els veïns estem desemparats pels nostres representants polítics.

Pobre home l'Alcalde, no el deixem tranquil, ara, ell solet s'ho a buscat.

- Només amb fer el que tots el ciutadans esperem d'ell, ja agüés quedat com un rei, només defensant la salut dels seus conciutadans era suficient i ara no tindria tantes critiques, que fàcil oi?

Els ciutadans només li estem demanant que en un cas així no adopti una postura passiva esperant els fets consumats.

En canvi trobem un home intentant en tot moment tirar pilotes fora, dient que això de cremar fangs no pot ser tan dolent i que ens demana prudència.

Quan resulta que en període d'exposició publica del projecte, els veïns de Can Sant Joan han posat sobre la seva taula tot un seguit de Raons (veure http://mirairenet.blogspot.com) que demostren les greus repercussions per a la salutdels seus veïns, i alhora aquest document també l'hi dona les claus per poder aturar aquest projecte, en base a diferents legislacions.

Quan podria estar tranquil, doncs el seu partit polític no es qui esta promovent la crema de residus, i per tant podria estar colze amb colze amb els seus veïns lluitant per evitar-lo.

Tot i que la iniciativa ve des de la generalitat, des de l'ajuntament alguna cosa haurem de dir, no?
Podrien al·legar en contra, podrien no concedir permís d'activitats, podrien presentar informe desfavorable a l'autorització ambiental, podrien facilitar al·legacions als veïns, podrien haver explicat el que sabien des de fa més d'un any i mig...

Els veïns ja s'han pronunciat, i no amen contra el senyor Alcalde, només anem de totes totes contra aquest projecte, ara els qui ens posin pals a les rodes que després no es queixin.

Salut,
Uno de Bifurca

Anònim ha dit...

Esta clar que l'Ajuntament podria haver fet molt i no l'hi ha interessat, un exemple:

Al Pla d'actuació per millorar la qualitat de l'aire amb la participació dels Ajuntaments afectats (es refereix a zones declarades de protecció especial de l'ambient atmosfèric, com es el cas de MiR), podem llegir:

b) L'establiment d'uns nivells d'emissió més rigorosos que els establerts amb caràcter general per a totes aquelles activitats que contribueixin a la contaminació atmosfèrica de la zona.

Esta clar que l'Ajuntament podria haver demanat a la cimentera uns nivells d'emissió de tòxics més rigorosos dels establerts, però a l'expedient d'autorització no consta.

Montcada Aire Net

Anònim ha dit...

Hoal Soy Alex,
Jo que nivel!!

Gracias por la respuesta.

Anònim ha dit...

Es cert que en el document inicial es contemplava la possibilitat de valoritzar un seguit de productes però finalment la llista a quedat reduïda a la valorització energètica de 4 residus que son:
• Marro de cafè
• Llots de tractament de aigües de depuradora
• Glicerines
• Residus procedents de la industria de la fusta sense cap tipus de tractament

Per tant ni es pretén cremar llantes de cotxes ni els altres residus llevat de la llista que us he donat.
Per altre banda comentar-vos que les cendres volants, com tothom sap, son un additiu històric de la industria del ciment que no es valoritza energèticament (es a dir nio es crema) sinó que s’afegeix al producte final.
Sobre l’anomena’t “Pla de millora de la qualitat de l’aire” aprovat per la Generalitat, es per millorar l’aire respecte les partícules en el cas concret de Montcada. En aquest pla Lafarge te una sèrie de mesures concretes a realitzar (algunes de les quals ja estan executades) les podeu consultar a: http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/atmosfera/pla_decret226.jsp#pla capítol 3.3


Un Treaballador de Lafarge

Anònim ha dit...

Gràcies per la teva col·lavoracio.

Deixem fer-te dos apunts,

Sobre el "Pla de millora de la qualitat de l’aire" que esmentes, i sense entrar a discutir-lo en profunditat (hi han alguns aspectes), el que esta clar es que al marge del que hagi pogut fer LAFARGE (que considerem que hauria de fer més de les MDT), esta clar que l'Ajuntament no demana a l'Expedient uns nivells d'emissió més rigorosos, tal i com ho pot fer amparant-se Decret (152/2007, de 10 de juliol) que ho regula.

Sobre el residus, a falta verificar aquesta disminució que afirmes, deu ni do amb els fangs de depuradora, que com coneixes serà la principal font de substitució amb tonatge anual important segons el conveni que heu signat amb l'ACA, Explicar aqui la toxicitat del de la incineració del fang seria molt llarg i avorrit per qui no l´hi interessi només t'avanço que estem davant d'un residu perillós segons la catalogació CER europea, si vols ampliar informació sobre aquest residu et convido a visitar el nostre bloc: http://mirairenet.blogspot.com
on amb el titol "Sobre els fangs de depuradora" hi ha molta informació, inclús referències de prevenció laboral sobre aquest residu.

Cordialment,
Montacda Aire Net

Anònim ha dit...

Me gusta que los ciudadanos de MIR defiendan tanto el aire limpio y todo eso de no quemar residuos ,pero tambien espero que esa misma gente no utilicen su coche para ir al trabajo y utilicen el transporte publico,utilicen los contenedores correctamente,se duchen en vez de bañarse,no tengan 2 o 3 televisores para ver cada uno loque le guste a la misma hora porque gasta mucha luz, sus hijos no tengan todo tipo de consolas de pilas y gasten un minimo de luz etc.etc.etc pues el que es ecologista lo es para todo.

Anònim ha dit...

Hola amics,

He tingut accés al famós l'expedient, gracies a la A.VV de Can Sant Joan.

El document molt extens, però sobre el tema que aquí s'està debatent vull afegir al debat dos comentaris...

Al punt 2.2 (Alternativas de Biomasa admisible ), diu: "El material considerado inicialmente para el diseño de la insatlación sera lodos de depuradora secos (...)".

1)Aquest punt deixa clar que la nova activitat de incineració de residus es cintrara es centrara basicament en els llots de depuardora doncs la insatal·lació s'ha construït pensant en cremar aquest residu en concret, tot i que també podrà cremar d'altres, el marro de cafè, restes de popda etc, que posen con exemple els nostres polítics només es contempla com a una posibilitat.

2)A la tabla 2.2, pàgina 7 del document addicional, apareixen els residus pel que Lafarge demana autorització com a gestor, on trobem entre d'altres: Lodos de depuradora, Harinas Cárnicas, Glicerinas, Biodiesel, residuos procedentes del reciclaje y transformacion de la madera.

Aquestes referències estat extretes del document final que esta en exposició pública, per tant no pot haver cap disminució posterior dels residus que es volen cremar.

Salut, Enric

Anònim ha dit...

Em sap greu que l'amic Enric insinui que no dic la veritat pero insisteixo una vegada mes que la llista que apareix en el document complementari es la que es demana com molt be dius i aixi ho pot ratificar el Departament de Medi Ambient

Unb treballador de Lafarge

Anònim ha dit...

Amic treballador de Lafarge,

Sento la teva incomoditat, però jo simplement dono a conèixer l'expedient que actualment esta en exposició publica i del qual hi ha copia compulsada i disponible a l'AVV de veïns, no cal anar al DMHA per veure'l, amés aviat també estarà en exposició al propi Ajuntament on es podrà consultar.

Les dades de text és una simple transcripció de Expedient, però com en el cas de la pel·licula d'All Gore es tracte de "Una Verdad Incomoda".

Salut, Enric

Anònim ha dit...

Pués por lo que parece quién no ha visto el famoso expediente es el trabajador de Asland.


Ramos

Anònim ha dit...

Amic Enric:
Tu em dones a coneixer léxpedient i jo et dic com funciona.
D'acord?
Un treballador de Lafarge

Anònim ha dit...

Amic treballador, Cap problema, quan vulguis,

Només un petit dubte que es desprèn de la lectura del teu missatge,

- Com pot ser que tu m'expliquis com funciona una cosa que dius no conèixer?

Gràcies pel teu interès.

Enric

Anònim ha dit...

Jo en lloc dic que no ho coneix-hi

Anònim ha dit...

Amic Treballador la teva frase literal es: "Tu em dones a coneixer léxpedient", si ja el coneixes no te l puc donar a coneixer

De totes formes si vols pots contacar amb mi al correu de la pagina de Montcada aire Net.

Enric

alberto ha dit...

Hola a todos soy un vecino de vallbona perdon por no hablaros en catalan.. soy un vecino nuevo que lleva viviendo unos 4 años en esta barriada tengo un coche aparcado en la calle de color rojo q con el paso de los messes se buelve de color gris dado a la mierda q sulta dicha fabrica. yo soy de reciclar de gastar lo menos posible en luz agua gas etz pero no solo por ecologista sino como para llegar a fin de mes. mi pregunta es... se pude acer una demanda o algo para todos los afectados de los coches q aparcamos en la calle ya que si la cemetera tiene q pintar 300 coches, Que seran mas los afectados cada 6 meses no buscara mejoras medioanbientales para no tirar tanta mierda fuera ?