20 d’oct. 2007

PASQUAL MARAGALL

Pasqual Maragall anuncia que pateix un principi de la malaltia d'Alzheimer

(Foto del Sr. Maragall acompanyat per la seva esposa Diana Garrigosa durant la roda de premsa d'avui en l'Hospital de Sant Pau)


Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat de Catalunya i exlíder del PSC, ha anunciat avui públicament que pateix la malaltia d'Alzheimer des de fa uns mesos".

Maragall ho ha explicat a les portes de l'Hospital de Sant Pau després de visitar la Unitat de Memòria i el Laboratori d'Investigació d'Alzheimer del servei de Neurologia del centre barceloní.

Segons que ha explicat, "fa uns mesos em van diagnosticar un principi de la malaltia d'Alzheimer", per la qual cosa ha decidit fer-ho públic avui davant "els rumors" que ja circulaven sobre el seu estat de salut, alhora que ha expressat el seu desig d'ajudar a derrotar aquesta malaltia, al que pensa dedicar una part de la seva activitat

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha donat a entendre, aquest migdia, que ja no és militant del PSC perquè ja no paga la quota.


La notícia ha saltat al programa Problemes domèstics de Catalunya Ràdio, en una entrevista que li ha fet Manel Fuentes. Maragall també ha afirmat que no serà candidat del partit que promou.

( Foto arxiu MC : visita Pasqual Maragall any 1990 per parlar del futur del Turó de Montcada)

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Montcada Confidencial li desitja a Pasqual Maragall en aquest moment dificils molts anims i molta força davant la seva voluntat de fer front a la malatia. ENDAVANT PRESIDENT !!!

Montcada Confidencial vol agrair la recerca feta a l'internauta Paquita Comas que ens ha enviat un recull d'opinions i comentaris insertats en diferents mitjans de comunicació que nosaltres hem penjat en la secció comentaris.

La malaltia de Alzheimer (EA) es una malaltia degenerativa de les cél.lules cerebrals -les neurones- de carácter progresiu, d' origen encara desconegut, hi front a la que no es pot , actualment, oferir cap tractament per curarla ho prevenirla. Més de 60.000 persones a Catalunya i 700.000 a la resta de l'Estat pateixen aquesta malaltia.

18 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Es sols una part del llarg recull enviat per l’internauta Paquita Comas:


El Sr. Maragall, que més que socialista ha estat sempre radical-futurista, té davant ell el repte del futur d'una societat que envelleix. Crec que per una vegada tots els catalans acceptem el seu lideratge en aquesta lluita: bon cop de falç president

----------------------------

President, encara que politicament discrepi amb vostè li donc tot el meu suport perquè es recuperi. Estripar el carnet del PSC-PSOE i fundar una fundació contra l'Alzeimer són 2 gestos que l'honoren

---------------------------------

També en política hi ha homes i dones que s'avancen al seu temps. Només després el temps- la història- els dóna la raó. Maragall és un d'ells, el millor president de Catalunya
vostè senyor president em cau molt bé perquè tot i cometre errors els a savut admetre i amb conseqüencia a reaccionat nestic orgullos de vostè tot i que no soc socialista. en aquest moment dificili estic amb voste i visca catalunya. anim president

---------------------------------------------------------
Maragall tu obra continua, si algún dia no te acuerdas de nada, todos te seguirán recordando.

----------------------------------------------------------------------------
Davant d'això no caben comentaris polítics. Només es pot dir una cosa: Molts ànims, Pasqual!!!

Anònim ha dit...

Hoy todos somos Pascual Maragall,

Hola Pascual, hoy solo quiero y puedo recordar los buenos actos, nos has dado muchas lescciones, y esta no sera la última.

Ramos

Anònim ha dit...

Els que hem estat, estem i estarem sempre amb el projecte de una Catalunya federalista, catalanista i d’esquerres.

Els que hem estat, estem i estarem sempre amb el projecte Maragall.

Els Ciutadans pel Canvi, en fet, fem i farem sempre costat a Pascual Maragall.

Endavant Pascual ¡!!

J.Antoni Martínez
Membre de la Comissió Delegada i Tresorer de Ciutadans pel Canvi

Anònim ha dit...

Pasquis!! Pasquis!! Pasquis!!!


Sempre recordarem el que has fet i sempre tindrem present el que volies fer.... les teves ideas , moltes vegades controvertides han sigut sempre un bufit d'aire fresc, son vigents i segur que triunfaran.
Estem amb tú.

Anim!!

Familia Rodriguez/Molas
El Masrampinyo.Montcada

Anònim ha dit...

Als responsables de Montcada Confidencial: la malaltia de Pasqual Maragall no crec que hagi de ser notícia en aquest blog que només tracteu temes de Montcada o relacionats amb la ciutat. I sinó, per què no expliqueu que Adolfo Suárez pateix la mateixa malaltia? o que la senyora de Mario Conde va morir la setmana passada d'un càncer?

Anònim ha dit...

"¿Qué nombre tiene aquella enfermedad que nunca recuerdo? ¿No se llama 'Eisenhower'?"....

....La identidad se debe perder más difícilmente si todos te reconocen......

( fragmento del articulo publicado hoy por Pasqual Maragall en el El Pais)


...............................



Pasqual Maragall ha sido y és un personaje singular, dificilmente se puede encuadrar dentro de esta "generalizada" mediania que tenemos de politicos.
Para bien o para mal sus declaraciones y actos no pasaban desapercibidos.
Viendo y escuchando al Sr. Maragall ayer me entraron ganas de llorar, su entereza en afrontar su enfermedad es una prueba más de su categoria como ser humano.
El auténtico Maragall se vió ayer cuando delante de la dificultad se creció.
En sus palabras se vió al Maragall tozudo, utópico, ironico y luchador empedernido de siempre ,que dificilmente se rinde, recordé en aquellos momentos unas palabras suyas en las que decia " que un hombre nunca sabrá lo que puede hacer si no lo intenta" , él se referia que la utopia es necesaria tambien en la vida.
Ahora Pasqual te toca otra vez luchar y has de saber que no estarás solo.

Te queremos Maragall.

F.G.M.

Anònim ha dit...

Para mí, Pasqual, siempre será historia y pieza fundamental del PSC.

Un abraçada President, una abraçada company!

Anònim ha dit...

La diferència del senyor Suàrez o bé de la senyora de Mario Conde, es que aquestes persones no van passar, que jo sapigue, mai per Montcada, per contra, el senyor Maragall va venir moltes vegades a Montcada des de la vessant del seu partit (quan era socialista....) i altres vegades coma a president de la Corporació Metropolitana de Barcelona, i crec, que també com a president o candidat de la Generalitat.
Independentment d'allò que puguin manifestar els responsables d'aquest blog. Jo crec que si no l'agrada les notícies que es penjen o bé no està conforme,doncs, ho té molt fàcil senyor, no entri al blog, ningú està obligat a fer-ho.
Salutacions
Kalikatres

Anònim ha dit...

El comentarista que diu el tema de la malaltia de Pasqual no ha de ser noticia al blog, es un punt de vista que es pot respectar però que no comperteixo.
La figura del que va ser President de Generalitat es toca molt d'aprop.
Els administradors del blog poden fer el que vulguin, no? com nosaltres els seguidors de criticar aquestes "sortides" del guió.
Principalment i casi exclusivament han seguit el principi de parlar només de Montcada, peró aixó no treu que excepcionalment alguna vegada hagin parlat de fora del nostre poble , recordo tota una serie d'articles que parlaban de la "corrupció urbanistica" en la que es parlaba de casos y de noms de fora.

Aplaudeixo que es parli del tema .

Alex.

Anònim ha dit...

Al blogista de les 17,30 el seu comentari no esta massa encertat, pero cadascu pot dir el que cregui, per descontat que jo estic amb el president Maragall, y no voto socialista.

Anònim ha dit...

Desearle al Sr. Maragall lo mejor, tambien a su familia.
Como politico no me ha gustado, pero le deseo mucho animo para que pueda recuperarse.

Anònim ha dit...

Em dol aquest comentari de que la malaltia de Maragall no és per posar en aquest blog i comparteixo les dues opinions de les 18.41 i 18.55; jo no sóc de la "corda" de Maragall però ha estat el nostre President i em mereix respecte i he estat d'acord amb moltes de les seves actuacions; crec que la manera com ha fet pública la seva malaltia ha estat un acte de serenitat i valentia. Només voldria desitjar que pugui posar tota la seva força per combatre l'Alzheimer de la mateixa manera que va posar-la per fer de BCN una ciutat oberta al mar i al món amb els JJOO. Endavant President i força!
Maria Sentís

Anònim ha dit...

Demasiado largo para transcribir el comentario de La Vanguardia de Queco Novell (el imitador de Maragall a Polònia de TV3)pero recomiendo su lectura, el título habla por si solo: Alzheimer: ¡que cabróóón!

Anònim ha dit...

Pues quizás ahora los que dicén apoyar en todo a Maragall, como el sr. Montilla, sientan la traición que le hicierón a nuestro antiguo presidente de la Generalitat, ya que el actual no le llega ni a la suela de los zapatos, y que coste, que no soy socialista, però por Maragall siento un simpatia especial....
animo president!!!
sophia

Anònim ha dit...

Pasqual Maragall ha decidit pendre la torxa de lluitar i ajudar a l’investigació sobre la malaltia que pateix. Lluny de quedar.se parat davant la prespectiva de perdrés en el forat negre de l’oblit, l’ex president de la Generalitat s’ha convertit en el paradigma de un nou tipus de pacient que no es resigna esperar que la malaltia segueixi el seu curs . “ en cap lloc està escrit que no es pugui guanyar” , paraules de” l’ autentic” Maragall.

Que personatges il.lustres que pateixen malaties de les considerades “malaides” sortin a la palestra ha ajudat molt en la lluita contra el càncer i ultimament contra la sida. L’Alzheimer necesitaba algú que ho fes.

Gracies Pasqual Maragall.

Un vei de Montcada que coneix molt d’aprop aquesta malaltia ( un tiet i la meva mare la van sufrir)

Anònim ha dit...

Al final sabemos el origen de las Maragalladas.
Y a todos los mensajes de animo an Maragall, puedo afirmar que sus servicios los ha cobrado muy bien.
Tanto lo que ha echo como lo que ha liado.

Un inquilino

Anònim ha dit...

Inquilino,

Le iba a contestar, pero sabe qué ?. No vale la pena ....

Anònim ha dit...

Comentarios como los del comunicante "Inquilino", rezuman odío y no merecen respuesta.

Angel M. J.