27 d’oct. 2008

HEMEROTEQUES

(per veure la imatge més gran, "clica" sobre la mateixa)

Fa certa gràcia llegir antics butlletins, pamflets, etc. d’aquells partits que abans hi eren a l’oposició, i ara i són, des de fa anys, al govern local. Ara que ha passat molts anys volem destacar algunes coses del que deien, com per exemple en un full (que reproduïm la seva portada) de CDC de Montcada ("Parlem-ne") del mes de juny de 1992, i que us proposem llegir-lo, doncs, entre altres coses manifestàvem, es queixaven del cost de l’Auditori del carrer Major....

[" ens costarà als montcadencs més de 100 milions de pessetes hi cabran unes 100 persones, etc. etc.".]

Bé, avui tenim en construcció la nova Biblioteca – Auditori al costat de Montcada Aqua, que des de fa un bon període de temps s’estaven realitzen, unes obres que sembla que són acabades....?, però que encara hi manquen molts detalls, com omplir-lo de mobles, estris, materials com: equips de so, llum i vídeo, escenari, tramoia, personal, etc., i també per acabar de rematar els exteriors de l’edifici i altres detalls de l’obra.
Durant la seva construcció ha experimentat "una desviació pressupostària" del cost inicial (global) fixat en 9.100.057,07 €, (entenem global: l’obra, mobiliari, equips, etc.).

Les obres d’execució foren adjudicades a la baixa a l’empresa “Vias y Construcciones” per un import de 7.280.136,65 €. En el mes de maig d’enguany es va aprovar una nova modificació del pressupost, i perquè sembla no serà pas l’únic. Bé, com us dèiem, la quantitat que s’ha afegit a l’obra, ha estat de 1.080.923,08 € més, i la cosa pel que sembla, “suma i segueix”.

El senyor Climent manifestava aquestes paraules en la sessió plenària de 29 de maig de 2008, en referir-se a aquest augment de l’obra...” ens agradi o no ens agradi en tota obra hi ha decalatge sobre el preu inicial”. Evidentment senyor Climent, però amb cura, doncs, estem parlant de moment, de més d’un milió d’Euros de “decalatge” i això és molt decalatge..... i poca broma senyors regidors en el govern, doncs, són diners de tots.

Sobre aquest augment, o costos addicionals i dinàmics... CiU no ha dit res, que no sigui en promoure dita aprovació pressupostària. Ara, hauria de dir allò de: tants i tants diners que ens constarà aquest nou auditori que no s’omplirà, etc. etc.

En aquest blog s’han deixat comentaris molt entenedors i paral·lels a les accions preses en altres ajuntaments sobre aquests “calatges” d’obres
Creiem honestament, que no és suficient votar en contra dels pressupostos “dinàmics” , sinó que cal el seguiment i denuncia davant d’allà on calgui. Doncs, no són pas diners seus sinó de tots nosaltres, i això cal defensar-lo amb tossudesa, fiscalitzar-los, perquè siguin destinats acuradament a les necessitats reals dels interessos generals del veïnat. Tenim molt per arranjar i fer-ne, com carrers, aparcaments, etc. etc. Dels pressupostos “dinàmics” ja estem farts, doncs, entre altres porten conseqüències com són unes partides destinades a coses concretes i que són buidades amb una nova destinació, com és aquest cas:“ l’obra faraònica de la Biblioteca de Montcada – Aqua.”.

Equip de M.C.


8 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

A tots els que "pregonen tant" i en aquest cas CDC, se'ls hauria d'empaperar tota la façana i entrada del seu local amb aquest full, que ho vegi tothom perquè és que és una vergonya el que està fent ara en Joan Maresma; dic ell perquè és el que continua com a regidor per sécula seculorum i perquè és ell el cap visible per fer el pacte per estar al Govern Municipal, perquè és ell el responsable d'Hisenda i ja veiem com van les despeses i perquè no n'aprén, amb tants anys un zero patatero que diria l'Aznar se li hauria de donar a aquest regidor! I que sàpiga que la "sangre, sudor y lágrimas" que va sortir de la seva boca fa poc d'un mes, que se la quedi per ell solet, que nosaltres ja en tenim prou de patir la incompetència dels responsables municipals. Ah i també afegiria que s'hi pengés un programa electoral per fer memòria de tot el que prometen i no compleixen.
Una montcadenca que n'està fins els nassos

Anònim ha dit...

Yo tambien soy un Montcadenc que está hasta las narices(por decirlo de una manera suave) de tanto inútil, tanto narcisismo y tanta petulancia.

No sé si los términos que voy a emplear son los políticamente correctos o no, me da igual pido disculpas si hiero la delicada sensibilidad de alguien, pero es que creo que todo tiene un límite y esta gente lo han superado hace tiempo:

Estoy hasta las narices de un Alcalde prepotente,narcisista y ególatra, dedicado a las realizaciones mastodónicas, a intentar buscarse un hueco en la historia, no por solucionar las pequeñas cosas que son las que realmente la gente necesita,si no con obras de difícil justificación, mas propias de la era faraónica que de nuestros días, y que pueden significar la ruina económica de Montcada.

Estoy hasta las narices de un personaje,Maresma, sostenedor del anterior,cuyo único objetivo de los últimos años, desde que lo echaron de su anterior empleo en la Empresa privada, ha sido( con la excusa del bien de Montcada)obtener del erario público, un sueldo impensable para sus capacidades demostaradas en la iniciativa privada,(algún día hablaremos de ello). Él ( y su protector) y su incapacidad están llevando a Montcada al caos económico.

Estoy hasta las narices de que una pandilla de incapaces política e intelectualmente hablando, obtengan del dinero público unos sueldos tan astronómicos como inmerecidos, los Paredes, las Porros, los Hermosos, etc. etc. sólo como premio a su lealtad incondicional a quien ellos saben que si se mueven de la foto les pasaría lo mismo que a Juan, Paco,
y tantos otros y otras que se atrevieron a toserle al gran Emperador.

Es triste pero está uno triste de soportar tanta y tanta mediocridad.

Cristobal

Anònim ha dit...

Otro de Montcada que esta hasta allí de obras faraónicas.

Y está hasta allí de la mierda y suciedad de la calles de Montcada.

Que está hasta allí de ver como no tiene policia a la que acudir cuando hay problemas en los barrios.

Que está hasta los mismos .... de pagar sueldos impensables para tan poco desarrollo tipo Sr. Hermoso.

Pregunta tonta, aparte de los sueldos de ministro a media dedicación, donde trabajan las Rivas, Parra, Morral etc..

otro de Montcada

Anònim ha dit...

Quina barra , quina cara més dura.
El teatre ( auditori) va costar X diners , pero algú em pot dir quan costarà el nou teatre? Els mpostos eran exagerats segons CDC , algú em pot dir quan ha pujat la pressió fiscal a Montcada en aquest darrers 8 anys ? les obres del carrer major eran un escandol segons CDC , pero ls obres escandaloses d'aquest ajuntament no tenen comparació(hercesa , bosc d'en vilaró , etc) fetes per afavorir els amics.
Quina Barra!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Siempre he dicho que el Sr. Maresma es un personaje patético que ha perdido el rumbo y hundirá a convergencia.

Todos sabemos que está ahí por que no tiene donde meterse. Es una pena que una persona que podía mantener el sentido común en la política, se haya vendido de esta forma al emperador.Una pena.

Un saludo
House

Anònim ha dit...

Que mala leche tienen las hemerotecas nos dejan a cada uno en nuestro sitio, como dijo un politico mundial... Por sus hechos los conocereis, a los que tienen verguenza y a los que ni saben que es eso y el Joan es de lo segundo, por eso apoya incondicionalmente a su "Cesar" Tal par cual.

Anònim ha dit...

20 años gobernó Montcada Pepe Campos y en ese periodo de tiempo los impuestos los subió el 20% y ademas nos suprimió el recibo de las basuras y siempre votó en contra de que en Montcada nos cobraran el impuesto del transporte Metropolitano.
9 Años gobernandonos el Cesar-Maresma, los impuestos van por el 400%,nos pusieron en marcha el impuesto de las basuras, el robo del transpote Metropolitano, nos ponen una depuradora que apesta a mierda podrida, nos ponen un estercolero, que le llaman Ecoparc, nos cierran la incineradora de la Ferreria y nos quieren abrir otra camuflada y adornada con unas palabras muy bonitas, como "valoración, combustión", en la cementera Lafarge-Asland.
¿No es para hacerles un monumento mas grande que el valle de los caidos a esta pareja de "ingenieros" en reconocimiento a sus grandes esfuerzos que han de hacer cada fin de mes para poder llegar a sus casas cargados con la paga tan merecida que les pagamos?.
Los que tanto protestais es porque sois unos desagradecidos y no quereis ver el gran esfuerzo que hacen estos dos.
Marcial Arrebufo Arrebufado
defensor de alcaldes débiles y mal tratados por sus pueblos.

Anònim ha dit...

Soy uno de los que dicen que la tengo tomada con nuestro responsable de Hacienda.

Soy uno de los que le llama,pregonado por el y orgulloso con todo derecho por supuesto,"fill de Montcada"

Soy de los que piensa que lo dice porqué gracias a ello ha sobrevivido economicamente con un sueldo impensable.

Soy de los desengañados con Maresma,no con Convergencia,por su falta de etica y coherencia politica.Convergencia y sus dirigentes locales son unos "mandaos" con un gran sueldo,eso si,del vasco.

Soy de los que pensó que habiendo un "fill de Montcada" en Hacienda las "petites coses" funcionarian,mentira podrida,recapacitando más tarde pensé ¿pero que ha hecho para Montcada Convergencia y su delegado en la misma Convergencia cuando estúvo en la Generalitat dos decadas? NADA ¿entonces que esperas?.

La hoja reivindicativa seguro que fué tirada en periodo de elecciones,lo mismo que el tema de la cervecería.

Total,un oportunista más,Maresma,metido en politica para comer de ella,ni "fill de Montcada" ni res de res,"fill del mateix"Montcada nunca le importó un pepino,a la vista está,un auidtorio nuevo grandisimo,enclavado en una punta de Montcada, habíendo otro que no se llenó en la vida en el Centro ¿eso no lo sabía el fill de Montcada que tiene su local a veinte metros del Auditorio de la calle Mayor? no,a el lo que le interesa es su sueldo y decir amen a Cesar Arrizabalaga Zabala.