23 d’oct. 2008

LA CRISI DEIXA SENSE PATROCINADORS ALS CLUBS MODESTS

( imatge amb motiu de la recepció en l'Ajuntament després d' assolir l'ascens de categoria -això fa pocs mesos- era dia d'euforia , eren dies de .."vino y rosas" ) Foto: laveu.cat


Ara li toca a U.E. Sant Joan -At. Montcada.

Per prometedor que sigui un projecte esportiu,sinó va acompanyat de la viabilitat econòmica, no té sentit fer-ho.

A Montcada, la manca de patrocinadors que col·laborin amb els clubs esportius ja fa temps que les seves conseqüències és noten. L'ultima és el S.O.S. que ha llançat el president de la Unió Esportiva Sant Joan Sr. Pepe González, el Club que va pujar de categoria aquest estiu, es troba sense recursos econòmics per afrontar el que resta de temporada, les gestions fetes per trobar nous patrocinadors no han tingut el resultat previst, la qual cosa porta el perill "real" de no poder mantenir la categoria del club a 1ª Regional.

El proper dilluns dia 27/10 s'ha convocat Reunió extraordinària de la Junta per debatre quina solució es pren. Tot apunta , sinó hi ha canvi de ultima hora, que la directiva presentarà la seva renuncia i es convocarà una Assemblea General per a provocar la creació d'una Junta Gestora, seguin l'exemple del C.D. Montcada es vol sol·licitar que el club el "tuteli" l'Ajuntament.
Un soci, proper a la directiva, que vol mantenir l'anonimat ens manifestava: "Cuando subimos todo era alegria y respaldo , se nos dijo que tirasemos para adelante que nos facilitarian el poder encontrar ayudas ( es refereix a manifestacions fetes per polítics ) y pasado el tiempo te encuentras más solo que la una , con el agravio añadido que te das cuenta que alguna que otra ayuda de algun patrocinador-anunciante va a parar casi siempre al C.D. Montcada . Ahora , tal y como está la situación, nadie se quiere comprometer a echarte una mano.Buenas palabras, las que quieras y mas; pero dinero, nada de nada". Nosotros hemos actuado pensando que estas ayudas llegarian, hemos hecho un presupuesto "modesto" dentro de los que se mueven en esta categoria, pero confiabamos en que una parte del mismo no nos fallaria como asi ha sido, ahora no tenemos ni para pagar la gasolina de algunos jugadores para que puedan venir a entrenar."
Aquesta notícia era més que previsible, la lògica econòmica finalment, aflora amb tota la seva cruesa, ara és la Unió Esportiva Sant Joan qui probablement sol·licitarà ajuda al Consistori, demà per desgracia, serà un altre. Buscar uns únics culpables de perquè s'ha arribat a l'actual situació, no seria just, ja que amb seguretat hauria de ser compartida la responsabilitat. Les juntes directives dels clubs modestos s'ha de reconèixer que totes fan grans esforços, molts i deixen la pell -alguns els hi costa diners de la seva butxaca- però de vegades l'èxit esportiu no garanteix per si mateix la viabilitat econòmica i aquí cal a dir que algú, ho alguns, no han volgut veure l'evidència: El patrocini esportiu va lligat sempre amb cicle econòmic.
Ara tot són lamentacions, a l'Ajuntament se li pot presentar un nou problema, depenen de la decisió de la junta directiva, li pot caure la patata calenta sobre la taula, i no té pas una fàcil solució, el precedent de com s'ha actuat davant de la crisi del CD. Montcada marca una pauta, que de no ser seguida, el greuge de favoritisme estarà servit.
Es dóna la circumstància, ja és casualitat, que l'Ajuntament en el Ple d'aquest mes haurà d'avalar un crèdit de 100.000 euros al C. D. Montcada. L'Ajuntament ha d'avalar si o si ( ja que el club no ha pogut, per manca de diners, complir amb el venciment ) cosa que s'ha repetit des de l'any 2000 , inicialment va ser de 18.000 euros amb el compromís d'amortitzar el crèdit amb un any , mica en mica i any rere any -sense possar-hi fre- la quantitat s'ha augmentat considerablement fins a 120.000 euros l'any 2007. Allò que va començar com un favor puntual per un any, s'ha transformat en una obligació.
Els clubs i las directives d' entitats modestes sempre haurien de xafar de peus a terra , planejar una temporada basada només en "promeses" i no partir de realitats, acostuma a fallar quasi sempre. Igual que els clubs, des de l'Ajuntament no s'hauria de caure en prometre col·laboracions si abans no estan assegurades, sabem per pròpia experiència les conseqüències que porta , no cal fer llista, perquè tothom coneix exemples.

8 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Em sap greu la situació dels clubs , pero mes greu em sap , veure com l'esport escolar ha desaparegut prácticament per complert , justament els clubs i les seves polítiques d'agafar nens de les escoles ( cuotes directes per mantenir el club)han estat els responsables directes de la situació precaria del esport escolar i tot , amb el consentiment i patrocini del propi ajuntament.
Aquesta es una realitat que em deixa't creixer fins arribar a la situació actual dels clubs i a la situació actual de les escoles.
No era m´´es fàcil utilitzar les escoles com a base i fer el treball amb els nens sense treurel's dels centres? no era més educatiu poder fer jugar a tots per igual ( prims , grassos , millors i pitjors) i fomentar l'esport com eina de relació , companyerisme , respecte, etc..... ? Pero la via del ajuntament a estat justament donar suport a la competitivitat , a la rivalitat , a deixar ala banqueta al que no juga bé ( encara que pagui cuota) i un llarg llistat d'agravis .
Peruqe els club no son els responsables de fer base amb els seus jugadors i entrenedors a l'escola? . Hauriem de fer una norma perque els nois i noies no puguessin sortir de l'escola fins els 12 anys ( no es pot prohibir , pero si recomanar)i que fos el mateix centre escolar el que s'encarreges de la seva formació esportiva amb el suport dels clubs.
Així podrien garantir una auténtica cantera. I qui vulgui agafar un altre cmí que pagui dela seva butxaca el que ara em de pagar entre tots.

D.V.G

Anònim ha dit...

Yo estaba muy cerca cuando el alcalde animaba al presidente a " tirar adelante, os ayudaremos", las promesas hay que cumplirlas.

Anònim ha dit...

No os preocupeis, llamará a su amigo de la nisan para que colabore, aunque alomejor no puede "ya he colaborado super rebajandote el Murano, bueno, al Sr Alcaraz... Si yá te rebajé el piso... Pues no sé, a quien no he astillado... Algo se te ocurrirá.

Anònim ha dit...

Esto ha pasado desde siempre... En tiempos del Sr. Campos (anterior Alcalde) tampoco se recibían subvenciones especiales, solamente la "ordinaria" como cualquier entidad de Montcada. Un club como el BM Montcada femenino que jugaba en categoría a nivel nacional, tenía que subsistir de lo que cada jugadora tenía que aportar económicamente ocasionalmente y los patrocinadores que se podían conseguir (por cierto, con mucho esfuerzo). Como antigua jugadora de este club puedo ratificar todas las penurias que tuvimos que pasar para poder practicar nuestro deporte, sacar adelante este club modesto y "pasear" el nombre de Montcada por todo el país. El final fue inevitable: desapareció por temas económicos. "Suerte" que un club de solera como el BM La Salle pudo rescatarlo e incorporarlo dentro de su entidad, pero no deja de entristecer que el final fuera el que fue.
Me gustaría añadir que lo del deporte en nuestro municipio todavía no se entiende cómo tenemos tantos equipos y de deportes tan diferentes cuando NUNCA ha existido una política deportiva en condiciones desde el consistorio...
Por último, animar a los de la U.E. Sant Joan-At. Montcada a no dejar de luchar porque el objetivo final vale mucho la pena !!!!
Un saludo.

Anònim ha dit...

Vagi per davant que em sap greu el que passa amb U.E. Sant Joan, peró no m'extranya gens .

S'ha seguit fins fa poc una politica per part de l'Alcalde molt discrecional en referencia a les entitats, associacions, etc .
Ell , ha fet i desfet al seu gust , seleccionant al seu gust a qui li faig el "favor" o no.
S'en diu politica "populista", per no dir "caciquil" , si una entitat necessitava una ajuda , diguem extraordinaria , només feia falta parlar amb ell que d'acord amb el seu interes, repeteixo el seu interes, era autoritzat .
Molt coneixem a responsables d'aquestes entitats que passavan per la "ventanilla" a buscar el "talonet" .
Trofeixos, ajudes a festes, algun que altra viatge i algun que altre " taló" ( que no talonet) per cobrir actes que ell havia autoritzat previament ( tu haz y no te preocupes, luego hablamos) .


Aquesta politica s'ha portat durant molts anys , es considerava a l'Alcalde com "el conseguidor" . "Tu traeme la factura que de lo otro ya me encargo yo "

D'on treia les peles ? sortia tot de l'Ajuntament? , son preguntes que molts dels "beneficiats "es feien i que evidenment no els preocupava saber d'on sortien .

Ara , sembla que algun xollo ha finalitzat , aquelles despeses ja no es poden fer tant alegrament i ens trobem amb tot aquest lio , promeses fetes que seran imposible de complir.

Aquellos vientos han traidos estas tempestades .

Algun dia algu hauria d'explicar que ha passat en el C.D. Montcada , de cop i volta pasem de ser equip aspirant a jugar la Champions a no tenir ni per pipes . Donar la culpa sols als dirigents no es just , darrera hi havia un home que alentava tot aixó.

Anònim ha dit...

M´grada molt el futbol i soc soci del CD Montcada i del at Sant Joan, pero no estic d´acord que l´Ajuntamnet doni ni un centim a cap entitat esportiva.

Iker Casillas

Anònim ha dit...

Todo se traslada para el proximo lunes , la prevista consistió en hablar con jugadores y tecnico.
El tema economico sigue estando igual y se afrontará que hacer el proximo lunes en junta directiva

Anònim ha dit...

A ver si vamos menos al futbol y mas a las bibliotecas.....