23 d’oct. 2008

INTERESSANT OPINIÓ D'UN VEÍ

Referent a la nota publicada el dia 13-10 pels responsables de MC, voldria donar suport a la seva decisió de no publicar cartes que continguin expressions malsonants o siguin ofensives per algunes persones. Com diuen en castellà “lo cortés no quita lo valiente” i em sembla que tothom pot dir i escriure les seves opinions sense cap necessitat de ferir sensibilitats ni demostrar mala educació. Hi ha maneres de dir les coses que poden resultar molt critiques contra formes de actuar, contra fets reprovables o injustícies paleses. Però si les opinions sobre aquestes actituds són subtils i iròniques és molt millor que la utilització de paraules de desqualificació i llenguatge groller.

Per altra banda voldria aprofitar aquesta carta per recolzar a les persones que estan ocupant la “Torre dels Frares”, a qui no conec personalment, però que com a mínim estan mantenint-la tot i el lamentable estat en que es troba. Aquesta casa, una de les més importants que queden del patrimoni històric i arquitectònic de Montcada no es pot deixar perdre com ha passat amb altres cases i edificis per culpa de la desídia i la manca de consciència dels diferents Ajuntaments dels darrers 50 anys. Em segueixo preguntant, què s’ha fet del famós “Catàleg del Patrimoni cultural , arquitectònic i històric” de Montcada que fa anys es va aprovar en un Ple municipal i que mes tard es va desaprovar per motius que ningú no ha explicat.

Si no reivindiquem que d’una vegada per totes cal defendre aquest patrimoni, en poc temps no ens quedarà res, per culpa l’especulació sistemàtica consentida que ha malmès Montcada des de fa tants anys. Si cal constituir una Plataforma també per aquesta qüestió, ho haurem de fer, perquè sembla ser que és la única via per intentar aconseguir alguna cosa.

Ja per acabar, només una consideració sobre les subvencions a les entitats. Llegint aportacions sobre aquest tema només voldria expressar la meva opinió. Les subvencions haurien de primar a les entitats que siguin de caire cultural o de ajut a col·lectius desfavorits. No s’hauria de subvencionar a les que no acreditin tasques com d’aquestes.

La crisi també afecta aquestes subvencions, i això cal entendre-ho, però l’Administració ha de donar exemple essent els primers que s’estrenyen el cinturó.


Josep Capella i Torrents

(foto: Montcada Confidencial 22 d'octubre de 2008 de la Torre dels Frares)

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo con el sr. Capella , yo tampoco conozco la gente que "okupa" este edificio pero una cosa es cierta ,esta el lugar mucha mas limpio que hace unos meses , camino a menudo por aquella zona , los he visto sacar mierda dias y dias , ahora visto desde fuera parece incluso no tan deteriorada .

Es vergonzoso la dejadez en que se ha dejado ir esta cuestión , los propietarios no hacen nada , me imagino para no invertir en una casa que no les rinde y el Ayuntamiento-Diputación o Consorcio Serralada Marina miran para otro lado .
Total uno por el otro la casa sin barrer ( nunca mejor dicho) .
Es de una cobardia supina , si es cierto lo que me han dicho , que se les obligará a desalojarla por motivos de "seguridad" y que el expediente lo ha gestionado el Ayuntamiento .
Manda huevos ! que diria aquel.
Que forma de lavarse las manos y no afrontar u obligar la reparación del mismo. Ahora resultará que les echan para salvarles la vida .
Suena a hipocresia pura.

eter ha dit...

Si mandamos a su pueblo a 2 cargos de confianza,creo que llegaría para todas las entidades.?no¿.
Gran arma politica las subenciones.
Gran idea "alentar"la constitución de entidades diversas y mantener su control político.
Repasaremos tranquilamente las listas de favorecidos y desfavorecidos.
Ni las migajas que caen de la mesa.
Visca Montcada

Anònim ha dit...

Siento mucho respeto por aquellos históricos de la ciudad que sufren por el deterioro que sufren algunas construcciones antiguas de la ciudad.

Ahora bien, estando como estan las calles de Montcada, sucias, parcheadas... no puedo entender que se haya dicho aquí, y más de una vez, que el Ayuntamiento es cobarde por no afrontar las reparaciones de una casa como esta, que es privada. Lo siento pero creo que el obligado a mantenerla es el propietario y si no lo hace, que se cree una ley que le obligue a cederla a la ciudad y entonces estaré al lado de los que creen que el Ayuntamiento debería hacer algo más.

Y por cierto, si se trata de una propiedad privada okupada, en que le afecta eso al Ayuntamiento para que se invente un expediente de ruina??? Hay arquitectos, que no son cargos de confianza sino profesionales, que han certificado los problemas del edificio. Si mienten, eso podría ocasionarles problemas.

Nadie cree que es posible que el edificio realmente no esté en condiciones de habitarse.