30 d’oct. 2008

PLE MUNICIPAL , DIJOUS 30-10-08 , ( avançament)


" Estem en depressió ".. paraules de Joan Maresma,
que ha rectificat al moment, puntualitzant que volia dir: "estem en recessió"

No deixa de ser una anècdota que en el fons, malgrat ser un lapsus, defineix en certa mesura l'actual estat d'ànim del govern municipal que no acaba d'adaptar-se a la "dura" realitat en la que estem immersos.

El govern ha aprovat una pujada del 4,5 % de mitjana de les Ordenances Fiscals (impostos) sobre les quantitats que fins ara eren vigents, que pot representar 1.5 % per sobre de l’IPC previst per aquest any (tot apunta que s'aproximarà finalment al 3%) .

Fem un avançament del que s'ha aprovat i s’ha dit en un llarg plenari celebrat avui dijous 30 d’octubre, que entre altres punts d'interès, anirem comentan durant aquest divendres en una segona entrega.

És centrem en l'expedient de modificació de les ordenances fiscals, perquè tothom ho entengui, és referim a la pujada d'impostos entre altres, l’IBI. (Impost de Bens i Immobles)

Joan Maresma ( CiU) , regidor d'hisenda li ha tocat explicar la filosofia i els motius que justifiquen la xifra del 4'5% , l'home, cal a dir, que ha fet el paper que li tocava i, per defensar-se de les critiques de l'oposició, ha recorregut a tots els paranys que com a veterà polític sap fer servir. La papereta hem de reconèixer era difícil i malgrat voler mostra-se'n humil ha caigut en un embolic que no entenem molt bé perquè ho ha fet.

Ja, en darrer Ple, es va veure a un Maresma estrany, aquell que va dir: “heu caigut en un parany” que per justificar les mesures d'estalvi que presentava eren les mateixes que en teoria aplicarà el tripartit i que l'oposició no va acceptar. Avui s'ha tornat a repetir quelcom semblant, doncs, per justificar els greuges que significarà la pujada de l’IBI, degut a què ja no es pot seguir bonificant igual que es feia fins ara i que malgrat existir una promesa feta l'any 2005, en la que es comprometia, passes el que passes, a seguir fent-lo. L'home, acorralat per l'oposició, se’n ha sortit amb unes paraules molt fortes en contra de l'oposició, ha dit:

" Mireu, referint-se a l'oposició, no es podem atrevir a fer-ho, perquè no es "refiem “de l'oposició, si ho féssim segur que els mancaria temps per denunciar-nos per no complir la Llei, tenim por (s'enten que no complirien) i en certa mesura sou molt irresponsables" . L'oposició li ha demanat (PP) que rectifiqués les seves paraules, ja que es consideràvem ofesos, el senyor Maresma no ho ha fet i per rematar-ho, ha afegit una comparança amb el tema de la inflació que potser del 3% -està per veure- justificant el 4.5% d'augment , en que altres ajuntaments faran el mateix i que la pujada del taxi o de la bombona de gas també pugen per sobre de la inflació, afegint que per l'oposició 2+2 fan 5 .

En aquest punt ens preguntem, què volia dir el Sr. Maresma amb aquesta afirmació de no refiar-se de l'oposició....?. Què hagués fet si hagués tingut el recolzament de l’oposició per seguir fent bonificacions en el rebut de l'IBI, hauria passat pel seu cap incomplir la Llei?.... o potser és que els impostos pugen tant per no confiar en l'oposició? ... que volia dir el Sr. Maresma? ... ell s'ha defensat recordant alguna que altra contradicció d'algun grup polític i desempolsant una carta de l'any 2005 en la que sol.licitava (a la Fed. de Municipis) poder seguir amb la mateixa línea a l'any 2009 (caduca el termini el 2008).

Sincerament, com a primera impressió hem arribat a la conclusió que alguna cosa li passa al "dinàmic" regidor d'hisenda, no és aquell mateix que ens tenia acostumats a una altra forma d'actuar, sembla com si la realitat el comenci a superar. Tant costa aceptar que aquella promesa no es pot complir ?

Demà ampliarem amb més detall la resta d'altres aspectes que van passar en un Ple que va resultar, malgrat la pesadesa, com són els debats sobre ordenances fiscals, interessant.

Tres apunt per finalitzar aquest avançament:

1è . Felicitar a la Regidora Mª Teresa Gallego per l’informe presentat sobre l'estat de la qüestió en referència a la violència masclista a Montcada, s'ha dit que és el primer document que existeix a nivell municipal a la comarca i cal valorar com cal aquestes dades, i que a partir d'ara poden servir de referència.

2on. Destaquem en aquest cas en positiu, ja que també ho fem quan és de signe negatiu, doncs hem pogut comprovar en veure a César Arrizabalaga actuant com a moderador i mai millor dit lo de moderat, malgrat les intervencions realitzades per part d’un sector de l’oposició, que pràcticament al final del Ple, posava a prova aquesta ponderació del president del Consistori.

3è I per acabar, ... tornant a les paraules del senyor Joan Maresma .... en el bell mig de la seva intervenció, quan defensava a "capa i espasa " els seus punts de vista, se li ha escapat això: "estem en depressió", el veterà regidor - algú a prop, li ha fet veure el "lapsus" – ha rectificat dient: vull dir en recessió" . El tinent d'alcalde de CiU , avui , no ha tingut el millor dels seus dies

A no ser, i pensant-t'ho més bé, potser si que el Sr. Maresma ha encertat: hi estem tots, començant per ell, en plena "depressió"....

Demà més.
(foto:laveu.cat)

4 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

eter ha dit...

Sr.Climent:
Nos preocupa bastante que se tenga usted ,que agarrar a los clavos ardientes de las estadisticas para rellenar su espacio ideológico en la veu.Conocemos los trucos de las estadísticas,Sr.Climent.
El mensaje que nos llega es : que el partido al que recientemente usted se ha "convertido",lo ha hecho muy bién.
Que, sin dicho partido ,el tiempo se habría detenido.
En cambio ,la sensación que percibimos de la actual Montcada nos dice que NO.Que no todo ha ido tan bién.
Que con los MEDIOS de los que se ha dispuesto,Montcada DA VERGUENZA.
El tiempo terminara contandonos la verdad al oido.
Aunque no queramos oirla.
En el 100% de los casos.

Anònim ha dit...

a los ciudadanos de a pie si que nos va a entrar depresion los que pagamos con nuestros esfuerzos y no tenemos los chupeteos que tienen ellos

Anònim ha dit...

Salvador Enguix
Periodista
Alcaldes a precio de saldo
31/10/2008 -
La alcaldesa socialista de San Fulgencio, y los alcaldes de Bigastro (socialista) y Zarra (independiente) han pasado a disposición judicial; además de varios concejales, familiares, un jefe de policía local y un abogado. Los tres ediles fueron detenidos en menos de 24 horas, y todos por supuestos delitos relacionados con la corrupción urbanística. Están en libertad con cargos. Curioso, en sólo una semana han sido detenidos más alcaldes de la comunidad valenciana por asuntos relacionados con el ladrillo que en los últimos cinco años. Y eso que la fiscalía anticorrupción de Alicante hace tiempo que se puso manos a la obra para esclarecer las corruptelas varias en municipios mucho más importantes que los citados; Torrevieja y Orihuela, ambos gobernados por el PP, son buenos ejemplos.

Anònim ha dit...

Leo La Veu de la 2ªquincena la sección de Portaveus Municipales.

Sr.Joan Maresma CiU "temps de austeridad". "esta crisis será dura,dejará dolor,pero los ciudadanos y ciudadanas la superaremos" ¡será falso y cínico este politico¡ ¿que va a superar usted? si usted pasa de los diez millones de las antiguas pesetas pagados por todos nosotros y ahora dice que la crisis será dura ¿pero que ha hecho en tiempos de especulación y mamoneos varios,usted,poseedor de la cartera de Hcienda? ¿jugar a los muñequitos en el Windows y hacer dos gráficos en el Power Point para enseñarselos a la Porro,al Parra, al Hermoso etc.etc.etc.

"trabajo,superficie y esfuerzo personal" ¡la madre que me parió¡¿que esfuerzo ha hecho o hace usted? un burócrata del sillón municipal con más años en la politica local que Cascorro.

"No hay motivo para el pánico" está visto que al escribir esto,es que hasta asustado porque sabe como estan las cuentas municipales,tiene angustia.

"Austeridad,prudencia,y serenidad" ¡la madre que me parió¡¡ahora austeridad y prudencia¡ eso da a entender que usted ha cometido tropelías con las cuentas y se justifica pidiendose a si mismo autocontrol.

En una palabra,es usted un falso y un vividor de la politica,sus escritos lo denuncian,lease.

El otro,el ex nacionalista radical Jordi Climent,escribe lo contrario "bona gestió" ¿en que quedamos? hago más caso a un señor que lleva treinta años metido en el Ayuntamiento y con cargo de Hacienda que a un "nuevosociata"que lo que hace es escribir al dictado de su jefe de filas,el que lo colocó para que le redactará los bandos.

"Seguirémos formando profesionalmente las personas que lo necesiten" ¡empiece por formar a los concejales de su partido¡ ¡pero a quienes han formado si solo hacen que subcontratar personal y traen los mandos de otros ayuntamientos de su misma cuerda para devolver favores¡ ¡hipócrita ex nacionalista radical metido a ¿socialista? de nuevo,cabe de todo,desdeex requetés pasando por ex españolistas ex excomunistas ex nacionalistas radicales y ex,ex,ex,ex,en la empresa cabe todo,hay passsttta y favores a gogó.

A proposito la cara de Luis del Olmo mirando de reojo a nuestro edil,para enmarcar.