31 d’oct. 2008

Resta del PLE , dijous 30/10

Tots els punts de l'àrea territorial varen ser aprovats per unanimitat, es tractava principalment de qüestions de tràmit, només les bases per l'adjudicació de 42 habitatges de lloguer va ser votada en contra per ICV-EUiA , el motiu és que aquesta formació volia que el barem fos més limitat i es donés més oportunitats a les classes més baixes.

Alba de Lamo (ICV-EUiA) sol·licitava el 2.5% i no el 3.5 % que ha decidit el govern, Eva Gonzalo (PSC) ho va defensar recordant que el que feien és continuar una norma que la Generalitat - Dep.d’Habitatge (que governa ICV-EuiA) els havia marcat, en un to de sorna va dir que sentia de veritat que no entengui la proposta la gent d’ICV-EuiA cosa que va rebre la replica recordant que si que l'entenien, però amb el 2.5% .


En l'àrea econòmica, ahir ja vàrem fer un avançament referit a les Ordenances Fiscals, i durant un llarg debat que va provocar la proposta del govern, l'oposició va tornar a carregar amb força en contra del govern, Marta Aguilar (ERC) va llegir l'acta de l'any 2005, per recordar els compromisos adquirits i que ara s'obliden, com la promesa per continuar i mantenir les bonificacions en l’IBI, tot plegat - va afegir- demostra el que ja varen anunciar el 2005, que les "bonificacions" en el rebut de l’IBI era un error i que crearia desequilibris i greuges comparatius entre veïns, i que s'hauria pogut evitar, aplicant aleshores el tipus de gravamen corresponent, però que per motius electorals es va voler aplicar bonificacions per tres anys. La mala gestió queda demostrada. El vot d’ERC va ser majoritàriament en contra, tot i que en alguns punts de les moltes ordenances hi van estar a favor.

Eva Garcia (PP) va justificar el seu vot en contra perquè l'augment del 4.5 % superarà l’IPC previst i no s'entén que en època de crisi s'actuï així, de manera abusiva va considerar l'increment de l'IAE al 6% (activitat econòmica empreses) finalitzant que tot plegat va en contra dels ciutadans, de la industria i el comerç.

J.Mª González ( ICV-EUiA), per no repetir arguments que compartia i ja exposats per la resta de l'oposició, va afegir, les taxes haurien d'estar per sota o igual del preu del servei que es presta , però no hi ha informes que justifiquin el barems que s'apliquen , el que passarà amb l'IBI es el fruit de una mala gestió, es com si ara entreguessin en lloc d'un malalt a un mort, sols en quedarà enterrar-lo .
L'oposició es va abstenir d'aprovar una modificació de crèdit referit a una factura ( 36.000 euros) de Montcada Òptima que després de quasi un any, apareixia per ser aprovada, el tema va provocat el debat, ja que és molt estrany que una cosa prevista a principis d'any ningú es recordi fins ara de la seva existència. L'oposició en general van criticar que si això passa és que hi ha una deixadesa que no es justifica amb un simple error. Joan Maresma va dir, que aquestes coses passen i que no cal que ningú es munti una pel·lícula, el govern demostra que és transparent i no té res que amagar.

L'aval al C.D. Montcada de 100.000 euros va tenir el vot a favor de ERC , en contra del PP i l'abstenció de ICV-EUiA. El PP va justificar-lo dient que una mala gestió d'un club no la té que pagar els ciutadans i va preguntar què passarà amb la Unió de Can Sant Joan, que es troba amb una situació semblant. ICV-EUiA, es va mostrar favorable per ajudar, sempre, però, que convindria reflexionar sobre aquests temes ja que no es pot premiar a tots aquells que estiren més el braç que la màniga. Finalment Joan Maresma, va afirmar que la Unió de Can Sant Joan rebrà l'ajut necessari i que el compromís és que en pocs anys l'aval ja no existeixi.

En el torn de precs, Marta Aguilar (ERC) volia demostrar que Joan Maresma va mentir en la seva intervenció del Ple del mes de setembre quan va afirmar que les mesures d'austeritat que el govern va prendre era les mateixes que les que havia decidit el Govern de la Generalitat, la portaveu d'ERC no va poder seguir la seva intervenció desprès d'un “rifi rafe” amb l'Alcalde Cèsar Arrizabalaga, que li va recordar que estava en el torn de precs i no de discursos, situació que es va repetir amb Jordi Sànchez ( ERC) amb la pregunta sobre el Patrimoni històric.

Finalment destacar que la moció sobre Nissan va ser aprovada per consens, no va tenir la mateixa sort (PP en contra) la que feia referència a instar al govern central perquè autoritzi als Ajuntaments endeutar-se per sobre del nivell que hi ha ara.

Mentre el Ple es desenvolupava, un grup de joves es van concentrar davant de la Casa de la Vila desplegant dues pancartes en defensa del patrimoni històric de Montcada, molt d'ells pertanyen al col.lectiu que està treballant en la rehabilitació de la Torre del Frares, posteriorment varen fer acte de presència en la pròpia Sala de Plens i Jordi Sánchez ( ERC) va preguntar al govern sobre el futur de la Torre i sobre la situació del catàleg del patrimoni arquitectònic del municipi, que des de l'any 2002 està pendent d'aprovació.Recordem que dilluns expira el termini que l'ajuntament ha donat als"okupes" perquè abandonin la Torre dels Frares després que hagi aprovat una declaració de ruïna tècnica i econòmica de l'edifici.
( foto: laveu.cat)

9 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Si el ayuntamiento esta en crisis,mientras dure la crisis que dejen de enviar gente al extranjero pues solo con el dinero que valen los billetes ya dan para mucho y aqui hay mucha gente necesitada.
No es que este en contra de mandar dinero,no os confundais pero si que mientras aqui cada vez hay mas gente con necesidades,y jovenes que no puedan acceder a una vivienda digna,ahorren en gastos y manden las donaciones por correo o cualquier otro medio sin necesidad de que tengan que ir a llevarlo 4 Ó5 personas y aparte de los viajes se tengan que, alojar en un hotel y la manutencion recuerden que todo eso se paga con nuestros impuesto que no son pocos.
Si hay crisis en el ayuntamiento que se queden aqui nuestros impuestos y ayudemos a los que ahora no tienen y en su dia pagaron o estan pagando impuestos y no tienen para acabar el mes.

Anònim ha dit...

Moltes preguntes fetes des dels bancs de loposició i del públic. Totes ajornades, per més endavant. Una res més una, porqué aquesta es sobradament coneguda per la Carmen Porro, allò de que no tots els ajuntaments tenen conveni amb l'Autoritat del Transport per fer entrar d'aquest benefici tarifari del transport a les perones a l'edat de 60 anys, Montcada no ho té i són a partit dels 65 anys. Oerò lo que no va dir la regidora que tot sembla que ho sap, és que si va una persona de 60 anys a Barcelona,es pot treure aquest carnet de transport pagant 5 euros.
Què em diu la senyora rgidora del transport ?
O bé serà una altre aparcada pregunta, per constestar-nos quan sas "majestats" els hi rotin "dels dellonces", contestar-nos.
Salutacions des de Montcada Nova
Jaume B.S.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Anónimo del 1/11/08 a las 11:21:
¿Podría ser más claro y explicar a qué se refiere exactamente con los de "dejen de enviar gente al extranjero.....", "que tengan que ir a llevarlo 4 ó 5 personas..." ?????
Disculpe pero no acabo de ver por dónde va todo su escrito...
Gracias.

Anònim ha dit...

El ayuntamiento está en crisis, quién lo diría a raíz de los descomunales sueldos de las últimas incorporaciones a la administración como cargos de CONFIANZA.
Para muestra tres botones gordos:
1º Director de Protocolo
2º Director de Servicios, el pintorcillo marido de la Maria Rosa, Ex-secrataria del Alcalde y ex-confianza, por que la confianza la perdió.
3º Director de servicios de la Policía Local, lleva un año sentado delante de su ordenador sin dar un palo al agua.
Solamente con el sueldo de los tres podrían trabajar hasta 12 mileuristas.
Lo más gracioso es que parece circular una lista por el ayuntamiento y sede del PSC, "ya no se llama Casa del Pueblo" con los nombres y los cargos y puestos de confianza con el importe que el ayuntamiento se ahorraría y nadie se quiere atribuir la autoría. Unos dicen que es obra del César,que quiere soltar amarras, otros que es ,la Carmen Porro, en represalia por ser un cero más y por último dicen que puede ser una corriente interna del PSC, asqueados y empachados de tanta basura que les rodea.

Titánic

Anònim ha dit...

Titanic de acuerdo con usted,pero a todo eso ¿que hacen los funcionarios de plantilla y los sindicalistas? callar,irse a desayunar dos horas,rajar del que no está,horario flexible,entrar despues y salir antes.

Denunciar estos cargos de protocolo es muy facil,es tener cojones para hacer carta con cien firmas de funcionarios,denunciarlo y mandarlo a los medios de comunicación.El Sr Cesar y el Sr.Maresma como quieren mantener su estatus económico,se cargan a quien sea y lo que no quieren son jaleos en los medios.

Pero lo desiempre ¿quien le pone el cascabel al gato? ¿unos sindicalistas comprados por Cesar y sus capataces in pectore? aún nos acordamos de Quim Boix que sus mismos camaradas lo dejaron en la cuneta,los camaradas,hoy,una gran mayoría han subido de estatus gracias a los que pisaron y engañaron,los peores,los que hablan en nombre de los trabajadores y se venden por trabajar lo menos posible.

Se puede poner nombres de sindicalistas vendidos y de politicos y familiares enchufados gracias a la politica,de los de la derecha,ya ni se ponen,porqué se espera.

Eso es lo que hay ¿o es mentira?

Anònim ha dit...

Totalmente de acuerdo con tu contestación, es lo que hay, lo mismo que me refería al acomodamiento de los políticos vale para el acomodamiento de los sindicalistas. Su meta, un status de poder con liberación total de las horas de trabajo y si compartes un partido y el sindicato, ya es que eres un crak.
De todas formas te diré, que se le puede pedir a un funcionario con todo lo que hay a su alrededor, cobrando algunos dos veces su sueldo y con menos aptitudes, colocados por el dedo divino.
Esperemos que llegue algún/a valiente y tire de la manta, ponga el cascabel al gato y sin ataduras ni compromisos pueda auditar toda la gestión municipal, para depurar todas las iresponsabilidades.

Titánic

Anònim ha dit...

AL SEÑOR/RA DE DIA 3 9:10 LO DIGO PORQUE CADA VEZ QUE EL AYUNTAMIENTO DA DONACIONES POR EJEMPLO A LA ENTIDAD TAZUMAN LO LLEVAN PERSONALMENTE Y SE ESTAN ALLI ALGUNOS DIAS Y ESO SON MUXOS GASTOS.AHORA MANDAN AUTOBUSES, ESPERO QUE NO LOS TENGA QUE LLEVAR NADIE.

Anònim ha dit...

Sr/Sra. 4/11/2008 a las 9:14h:

Con todos mis respetos, siento decirle que está muy mal informado. Se equivoca 100%.

Si cree que el dinero de los proyectos se lleva en metálico es que no sabe que existe algo que se llama transferencia bancaria.

Si cree que los cooperantes están para hacer de correo bancario en un viaje de casi 20h a un país sumamente inseguro y violento, no encontraría a nadie dispuesto para eso.

Lo que hacen los cooperantes es TRABAJAR y no se van de vacaciones. Invierten sus días personales en trabajar en proyectos in situ SIN COBRAR, viviendo con ellos, en las mismas condiciones que ellos. Y los gastos de su viaje y estancia SE LOS PAGAN ELLOS. Le invito a que viaje con algún cooperante y entonces vivirá en carne propia lo que es ser cooperante.

Los autobuses no necesitan a nadie que los lleve... por favor, un poco de lógica !!!

Ya vuelven otra vez a meter en este saco a Tazumal. ¿Qué daño o mal le ha hecho esta entidad? ¿Me lo puede explicar?

No pertenezco a la entidad pero la conozco y sé cómo trabajan.

Entiendo que hay comentarios malintencionados que lo único que buscan es malmeter y desprestigiar y por eso no me he podido aguantar escribir.

Siento que mi intervención va a servir de bien poco para hacerle cambiar de opinión porque creo que la idea es hacer daño a esta entidad de la manera que sea.

Me da mucha pena.