16 de gen. 2007

CERVESERIA 3a. PART...I ÚLTIMA, DE MOMENT....!

Tota aquesta operació urbanística endegada el 2003, va finalitzar definitivament, el 29 de Juny 2006 , un dia abans de finalitzar el contracte d’arres (1) que havia fet l’Ajuntament amb els propietaris de la finca de la cerveseria.

Al llarg d'aquest període es van produir moltes negociacions a una, dos, tres i quatre bandes. Toni Jiménez (antic responsable d’urbanisme i especialista en operacions “complicades” , va patir tot un calvari per poder arribar a bon port amb aquesta operació) , va tenir de buscar nous compradors sobre la marxa, desprès de la retirada d'un inversor que semblava que volia fer el negoci. Ell va implicar a l’empresa Recober Montcada SL (que havia comprat Can Casamada per fer-hi pisos) perquè entrés a l'operació de la cerveseria, en un principi voluntàriament i al final d'una forma quasi obligatòria (el projecte de Can Casamada no acabava de veure la llum per entrebancs de l’àrea d’urbanisme) .

A primers de juny del 2006, el nerviosisme en el nostre Ajuntament era evident ja que el temps passava i l’acord no acabava de concretar-se i es corria el perill de perdre 120.000 euros que l’empresa Montcada Òptima (Ajuntament) havia avançat per evitar que els propietaris venguessin a tercers. Això va portar al nostre Alcalde, junt amb Tomi Jiménez, a insinuar subtils amenaces d’expropiació si les pretensions dels venedors no variaven, i per altra banda també s’escanyava a Recober perquè pugés l’oferta.

El 14 de juny s’arriba, finalment, a un acord definitiu (per fi l’Alcalde podia respirar tranquil) i es convoca amb caràcter d’urgència un Ple Extraordinari (2) per aprovar provisionalment tota l’operació urbanística com era preceptiu, ja que la Generalitat havia donat com a termini el dia 22 de Juny.

En resum, queda molt clar que si aquest lloc tan entranyable de Montcada com és la “Cerveceria Dos Torres” no era de propietat municipal, ha estat perquè el nostre Alcalde no va voler. Queda clar que no va tenir mai la voluntat política (3) (aquest espai que és patrimoni de Montcada) de fer les gestions (4) adequades per comprar-lo.

Per acabar, adjuntem una fotocòpia de l’escriptura que existeix en el Registre de la Propietat de Cerdanyola, on crida l’atenció, que dos treballadors de l’Ajuntament han avalat davant de notari a una persona que no hi era present en el moment de l'escriptura (senyora Eva Cohn - Vossen):



“clicar” sobre la imatge per veure més gran el document

Ells, son personal contractat per l'Ajuntament i per tant part interessada, creiem que van actuar amb el vist i plau de l'Alcalde. Hauria d'explicar aquest fet, senyor Alcalde.

Això, es miri per on es miri, és estèticament impresentable, èticament criticable i jurídicament qüestionable (la família venedora és molt coneguda a Montcada i en qüestió d’hores s’hauria pogut trobar dos testimonis). L’operació era entre dos privats per tant no és de rebut l’actuació dels empleats municipals Toni Jiménez i Carme Bastida...perquè ho van fer?

Aquest document demostra les urgències que havia, per part del nostre Ajuntament, ja que no podia esperar més dies, millor dit, no podia esperar hores a què és signés la compravenda.

Les coses que comencen malament acostumen a sortir pitjor, i com a mostra, cal destacar que els números dels DNI enregistrats no coincideixen amb els números que de veritat tenen el senyor A. Jiménez i la senyoreta C. Bastida... és únicament un error de l'enregistrador? O és quelcom més?

Notes:

(1) Un Contracte d’arres (paga i senyal) no ho havia fet mai el nostre ajuntament. Cal preguntar-se, perquè ara sí... Seria per adquirir la finca, no?

(2) El Govern Municipal reconeix públicament, malgrat els més de dos anys de tràmits, que al final han tingut de córrer per salvar l’operació

“El Sr.Maresma entén el que expressa el senyor Teodoro García (del grup Municipal del PP), però fins dimecres no es va arribar a un acord amb els propietaris, i per això no s’ha donar informació abans als regidors com hauria estat desitjable." (Ple Municipal –extraordinari –urgent- del 16/06/2006)

(3) (La Veu 1ª. Quinzena del mes de juliol de 2006) Responen a la pregunta de la possibilitat de destinar a zona verda l’actual cerveseria: va contestar Joan Maresma:
“ L’Ajuntament no té diners per poder destinar a la compra del solar”
Per la cerveseria no hi ha diners, per fer obres gegantines, sí.
Exemple: el “Guggenheim” –nova Biblioteca en construcció- estem endeutats per generacions en més de 1.200 milions de les antigues pessetes... segur que no es podien trobar diners... ¿


(4) (La Veu 1ª quinzena Juliol 2006) l’Alcalde deixa clar que res més l’importava que la casa antiga. “El nostre objectiu, principalment, era conservar aquesta casa modernista.”
I la cerveseria....? que la "bombin", oí ¡


A banda, el portaveu del grup municipal socialista, Carles Guijarro, va dir, entre altres, (La Veu de 1ª. Quinzena del mes de juliol de 2006), això:
Una altra gestió impecable realitzada per aquest govern municipal...”
Senyor Alcalde: encara considera l’operació impecable...?

Sr. Alcalde: L’historia el jutjarà, però, una cosa és certa, abans teníem cerveseria i ara no, abans teníem una zona d’esbarjo en el centre de Montcada i, ara no.

M.C.

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

ACLARIMENT: He buscat al diccionari el significat de la paraula dignitat i he trobat aquestes definicions: Respecte que mereix algú, qualitat de digne (en sentit favorable), respectabilitat, correcció... Després de llegir aquest 3r. capitol sobre la història de la cerveseria, crec que si els senyors Arrizabalaga, Maresma, Guijarro, Jimenez i la senyora Bastida entenguessin el significat del que és tenir dignitat haurien de plegar dels seus càrrecs ara mateix (i el Jimenez encara que no estigui a l'Ajt. tampoc hauria d'haver acceptat o buscat el seu càrrec a l'empresa Alcaraz).
Anna Villaronga

Anònim ha dit...

AIXÒ PASSA DE MIDA.¡
DOS FUNCIONARIS EN UN ASSUMPTE ENTRE PARTICULARS: AMILIA COHN-VOSSEN I L'EMPRESA RECOBER MONTCADA SL.
AIXÒ S'HA D'EXPLICAR, SENYOR ALCALDE. VOSTÈ CREU QUE ELS CIUTADANS SÓM IDIOTES...?
MANEL F. G. DE M.FONT PUDENTA

Anònim ha dit...

NO si estos sres. la dignidad la tienen en los bolsillos.

Reniegan hasta de sus propios orígenes: AHORA VAN DE PIJOS. Me gustaría saber de qué cueva salieron.