22 de gen. 2007

PERI DE CAN SANT JOAN

La “Muntanyeta de Can Sant Joan”.

César Arrizabalaga, ha anunciat que l’Ajuntament presentarà el projecte de millora urbanística, social i econòmica de la Muntanyeta de Can Sant Joan, a la quarta convocatòria de la Llei de barris del Departament de Política Territorial i Obres Publiques de la Generalitat de Catalunya. (1)

Aquest cop anirà en serio? .... No seran unes altres declaracions per quedar bé, guanyar temps i evitar problemes, ja que s’apropen les eleccions locals?

Solucionar la problemàtica que pateix aquesta deprimida zona de Montcada, és un deute pendent de fa molt anys, una promesa electoral feta elecció, darrera elecció. Una proposta, una realització que no acaba mai d’arribar.

És un paradigma dels governs locals, quan venen eleccions, traslladar al proper mandat la solució de les promeses incomplertes i, al mateix temps, implicar, si potser, a una altra administració superior (en aquest cas a la Generalitat de Catalunya), millor que millor, perquè aixì ja tenen l'excusa de justificació, si aquest o aquell projecte, finalment, no es realitza.

Cal agafar la paraula del nostre Alcalde Sr. César Arrizabalaga (2) perquè la compleixi, cal que ratifiqui el que ha dit, cal que expliqui si hi ha un projecte fet, convé saber el cost total, cal que digui amb quin pressupost es finançarà, cal que es comprometi a marcar un calendari d’execució, cal en definitiva, que els veïns de la barriada pressionin, perquè aquest projecte de reforma integral es presenti aviat a la Generalitat que podria cofinançar-se fins un màxim del 50% del pressupost total.

En el pressupost de l’any 2007 no hi cap partida (3) destinada a l’execució d'aquest projecte. El portaveu de IC va demanar en el Ple on es van aprovar els esmentats pressupostos, diners per fer el PERI de la Muntanyeta, la resposta va ser negativa.

Sr. Alcalde: Li sona aquesta frase, molt corejada pels veïns de Can Sant Joan: César, déjate de puñetas y arregla la montañeta” . Aquesta barriada només es creu el que veu, les promeses dels polítics les reben amb indiferència i incredulitat, producte de l’experiència acumulada d’incompliments manifests.

Continuarem informant...

Notes:

(1)La 4ª convocatòria de la Llei de Barris per beneficiar les zones degradades de Catalunya, ja és oberta des de primers de gener de 2007. Segons ha pogut saber Montcada Confidencial, la Generalitat destinarà 99 milions d’euros per cofinançar amb els Ajuntaments les propostes que es presentin en temps i forma. La Generalitat espera que es puguin beneficiar una quinzena de barris d’arreu de Catalunya (a dia 22/1/2007 ja han sol·licitat l’ajuda 20 projectes que resten a l’espera de la resolució definitiva) .

(2) César Arrizabalaga es va comprometre durant la campanya electoral de l’any 1999 a solucionar la problemàtica de la Muntanyeta. Així va quedar reflectit en el primer punt d’un llarg llistat de compromisos. Eren aquells temps de: ”Aire fresc” (Cal veure la targeta que ell mateix va repartir).


Targeta de propaganda electoral del PSC de l'any 1999

(per veure les imatges més grans "clica" sobre les mateixes)


(3) Voler fer coses està bé, però cal fer-les amb diners i de moment l’any 2007 no més hi ha una raquítica partida, diríem simbòlica, de 20.000 euros sota el títol “ Pla Integral”. Cal tenir present que aquest projecte -PERI- es pot moure entre 8 i 10 milions d'euros.



3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Ya no me acordaba de la tarjeta , hay que ver cuantos incumplimientos, entre otros llama la atencion la creacion de una " Escola Natura" ... que coño es eso? , alguien sabe donde se creo, alguien sabe si existe aunque sea con otro nombre? y de la descongestion del trafico es mejor no hablar.

Joder! con el Lehendakari

Anònim ha dit...

Todo esto esta muy bien , pero alguien habla del PERI de la Montaña de la Font Pudente, los ciudadanos de MONTCADA HAN VISITADO LA CALLE BARBARA.
El PERI de Can Sant Joan es inviable , el de Font Pudenta no.
9 MILLONES DE EUROS PARA EL BARRIO DE LOS VALENTINES,veremos cuales el futuro de ese barrio.
La zona de la calle Barbara hay marginación , delincuencia , inseguridad , suciedad , contaminación.
Para gestionar un Municipi hay que conocerlo como mínimo. Hay concejales y concejalas que no conocen donde esta la calle Barbara.
Asi es imposible buscar la solución.

Anònim ha dit...

Quel alcalde desayuna con caragillos lo sabe hasta Dios.