24 de set. 2008

ÒBIT


Avui a Barcelona ha mort als 79 anys el cantant català Ramon Calduch
(nascut a Montcada i Reixac el dia 5 de novembre de 1928)

Amb més de 40 anys de carrera musical, Calduch va cantar en francès, anglès, portuguès, italià, castellà, i català. D'entre els discos que va enregistrar en la nostra llengua destaquen "Catalunya triomfant" gravat el 1976, i "De tot cor", del 1995 i que incloia quatre temes de Joan Manuel Serrat. Calduch va destacar també per haver versionat temes com "Vecchio frac", que va fer que se l'anomenés el Domenico Modugno català. Calduch va representar en una ocasió Espanya al Festival d'Eurovisió.

Fill del nostre poble, veí molt popular i que havia cantat a moltes de les Festes Majors celebrades en el nostre municipi.

Volem expressar, des de Montcada Confidencial, el nostre més sincer condol a familiars i amics.

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Descansi en pau.

Anònim ha dit...

En anys encara difícils pel tema de la llengua ell va cantar en català, va ser una persona que va anar fent sense "alardes" i encara que fa temps va marxar a viure fora, mai es va amagar que "era de poble", de Montcada Reixac. Les notícies aparegudes als mitjans de comunicació arran de la seva mort en són testimoni, totes esmenten el lloc de naixement. Gràcies Ramon per les teves bones estones a les Festes Majors, per la teva bona veu i per ser un montcadenc que fa goig de veure al Mural del Museu Municipal.
Roser

Anònim ha dit...

Jordi Amenos pots explicar-me per que en el suplement del lectures en la teva fitxa bibliogràfica posa que ets de Barcelona i no de Montcada?
Gràcies.