14 de set. 2008

EL NOSTRE PATRIMONI - TORRE NA JOANA

Un grup anònim hem elaborat el següent Vídeo Documental per protestar per l'actual estat de la Torre Na Joana (Torre Bombita). Agraïríem la seva difusió al vostre lloc web.
http://blip.tv/file/1256824/
Salutacions.
Arcàngel Hollywood.






MC : Volem recordar que el PAM (Pla Acció Municipal pel mandat 2007) hi ha el compromís següent : " RECUPERAREM LA TORRE NA JOANA i la CONVERTIREM EN UNA ZONA D'ESBARJO I OCI PER AL JOVENT DE LA CIUTAT " .
Una promesa, l'ultima, que cal afegir a tota una llarga llista de propostes que s'han fet sobre aquest espai en els darrers anys, restem a l'espera del seu compliment , ja veurem que passarà , de moment, no és preveu fer res com a mínim a curt termini, tot apunta que quedarà completament oblidat en algun calaix de l'Ajuntament.
Aquest video ens recorda que comença a ser urgent un “catàleg” oficial del nostre patrimoni a conservar , promesa que resta pendent des de l’inici dels mandats de Cèsar Arrizabalaga.

4 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

No es la primera vegada que es reclama això.
Jaume Alcazar va fer un gran treball en el tema, que s'ha fet d'aquella feina? .
L'Ajuntament es va comprometre a conservar l'inmens patrimoni cultural i artistic que es desprenia d'aquella feina. El Sr. "toxo" sembla ser que s'ha impossat i les nostres autoritats s'ho passant pel forro.
Torre Joana va ser objecte en uns dels ultims Cuaderns de la Funfació Cultural de un bon treball que reclama l'urgent actuació municipal ja que corre el risc de caure a trossos.
I de Vista Rica ? més del mateix, etc, etc, etc.
Can Sans , ja esta mort.

No hi excuses que justifiquin aquesta deixedessa, es prodria fer quelcom més del que es fa.

Estic molt decepcionat.

Anònim ha dit...

Com diu l´anterior comunicant, pasara el mateix que ha passat amb la masia de Can Sans tambe a Terra Nostra, encara la Torre Bombita es pot salvar, em de fer que es pogui recuperar, estem a temps.

Anònim ha dit...

Comparteixo totalment els dos comentaris anteriors i hi afegiria moltes més coses des de altres edificis que es perden com també Vista Rica, a el perquè s'ignora i es té "estancat" el treball del Jaume Alcazar, amb tot el nostre Patrimoni (que no és poc) i per què aquest poc interès de les Autoritats/Ajuntament perquè no tiri endavant el Cataleg del Patrimoni?. També faria una crida a que d'una vegada ens posessim les piles la gent que encara quedem a Montcada i ens l'estimem malgrat tots els malgrats i reclamessim d'una vegada aquests ben patrimonials; recordaríem també altres indrets, com Fonts que van desapareixent, altres edificis que es permet enderrocar sense més ni més, paratges que es reconverteixen en zona edificable i tants altres. Perquè no hi ha una cura des de Cultura o des de l'oposició, o una Plataforma que reivindiqui d'una vegada i que defensi el que és nostre?. Perquè ningú no diu res del que es gasta i gasta (després diuen de la crisi) en qüestions com el gran estadi de futbol, amb una gespa que costa un ull de la cara, que s'hi juga millor? Perquè es fan construccions faraòniques com el nou Auditori i Biblioteca amb el que suposarà de mantenir si quan fan activitats teatrals a l'Auditori , malgrat lo cèntric que és i còmode més o menys per anar-hi, en prou feines s'omplen 10 files? És equitatiu els cost amb la rendabilitat que podrien tenir altres projectes? Perquè a les Campanyes s'omplen la boca de promeses i a un any vista, de les coses més simples i senzilles per començar, no s'ha vist ni un intent? Molt reglament ciutadà i els carrers estan més bruts que mai, no es veuen agents que vigilin i això sí, per posar multes a uns joves que amb permís del Consorci de les Aigües pintaven un mural a la llera del riu Ripoll, va la Policia municipal i multa, com s'enten això? i perquè també, per exemple, es fa venir un Defensor del ciutadà de no sé on per "prendre model" i aquí encara no hi ha aquesta figura després de més d'un any? Tant costa?, Potser els fa por la feinada que tindria per les al·legacions de ciutadans que, impotents com ens sentim de tanta irresponsabilitat política, li aniríem a demanar la seva intervenció? I del Pla Estrtègic? Mira que moltes comissions de treball i paper i paper, això sí, però que es fa? Perquè almenys els partits de l'oposició no es planten i demanen comptes? Al final també són responsables indirectament que no es compleixi el programa; aquests tenien els matisos que calgui però de fet "tothom volia fer..." pel poble; doncs si PSC i CIU són els que estan al Govern i no compleixen el que prometen, de que serveix estar a l'oposició si tampoc en fan?. Crec que s'ha ben perdut la il·lusió i ho dic en general i a tothom li importa un comino el veí, només sembla que com diu la dita "tip jo, tip tothom" i sento dir-ho però veig difícil que es recuperi res. A més ningú pensa que com més deteriorament, hi ha l'excusa de que massa despesa i que el millor és enderrocar-ho, i bla, bla, bla...?
Així "no" anem!!!
Anna Villaronga

Josep M. Vinyes ha dit...

Una vergonya que es maltracti el patrimoni d'aquesta manera. Torre Joana s'ha de rehabilitar, juntament amb tot el seu entorn natural.