23 de set. 2008

MOGUDA REUNIÓ INFORMATIVA A LA CASA DE LA VILA


Reunió de l'Ajuntament amb les Entitats, tema principal " la crisi". L'explicació donada no convenç al teixit associatiu que vol saber més i tenir informació veritable.

Ahir dilluns a la tarda unes 60 persones vinculades a diverses entitats, associacions o col·lectius s'han reunit a la Casa de la Vila convocades per l'Àrea de Presidència . L'acte hi eren presents les regidores A.Rivas. A.Morral i els caps R.Castro i M.Vilalta.
La trobada tenia la intenció de fer saber a tothom l'abast de la crisi, es demanava , dins d'un procés participatiu, la màxima col·laboració davant d'una crisi que obligarà a l'Ajuntament per no poder satisfer el que presumiblement és sol·liciti.
Després d'una breu exposició sobre associacionisme, recursos de l'Ajuntament i a on es destinen més despeses , etc , Roman Castro ha llençat un avís, anunciant que caldria un cercador (1) de recursos econòmics (s'entén un comercial que aconsegueixi espònsors) . S'ha obert el debat i des de la primera intervenció s'ha sol·licitat , que si ens hem d'estrènyer el cinturó , el primer que cal conèixer és com i de quina manera gasta l'Ajuntament els recursos. Com resum de les moltes intervencions , es pot dir que ni hagut de dos tipus, unes minoritàries que només els preocupava el seu problema i altres que han mostrat la seva preocupació per haver de pagar una crisi que la seva activitat no ha provocat, afegint que la gestió dels recursos té molt a desitjar, remarcant que l'associacionisme en general mira pel bé comú i son el principal motor social del poble.
Sigui pel que sigui, s'ha enredat la troca , inconscientment o no , Roman Castro s'ha posat dintre d’un “abellar” quan a manifestat que les Plataformes (2) neixen per anar contra els Partits/Ajuntament, afegint, davant de la protesta dels presents, que sabia de què parlava ja que es "politòleg" , en aquell moment la sala s'ha convertit en un autèntic "guirigall" , ningú entenia a què venia aquella afirmació, les intervencions dels presents han estat contundents en defensa d'aquests moviments ciutadans, recordant l'equivoca't que anava , algú ha dit que aquesta "assignatura" el R. Castro la va suspendre.
La regidora A. Rivas a "ordenat" a R. Castro que deixés de parlar de les plataformes per poder continuar la reunió, però el desconcert ja estava en marxa, s'han perdut els papers i les intervencions han pujat de to... sol·licitant que si cal retallar es comenci pels sous dels polítics i tècnics de confiança, total , al mig d'aquell ambient , una nerviosa Anna Rivas , molt vermella de cara ha tingut que alçar la veu per ser escoltada [..] ha dit entre altres coses, responen a la pregunta de si hi ha diners , el següent : "…… el problema no és econòmic, però …… si que ho és " (¡), així doncs, com quedem, SI o NO? aquesta resposta, digna de ser analitzada, concentra pràcticament tot el que va passar ahir.
No es va concretar res , sols que caldrà evitar la concentració d'actes , s'ha instat a fer aportacions via e-mail .
Com a conclusió final destaquem l'opinió d'alguns presents que valoraven així la reunió :
"Reunir a tantes i diverses associacions que tenen objectius molt diferents i variats s'ha demostrat que no serveix per res , tots hem entrat volen escoltar propostes concretes i tot ha estat un desconcert total, no hem escoltat cap paraula de gratitud cap a l'associacionisme, ni aquella modèstia que és obligada quan es demanen esforços, tenim la sensació que no ens tenen en compte, entenen el procés participatiu com allò de: “ t'escolto i faig el que em dóna la gana” . Per ells, som més part del problema que no pas de la solució, malament comencem si volen col·laboració i participació."
________________
(1) Avís: clar que hi haurà retallada, no sols de serveis sinó de subvencions. L'Ajuntament anuncia a les entitats que cal que es busquin la vida.
(2) Informació pel Sr. Castro: A Montcada no existeix cap Plataforma que vagi contra els partits o ajuntament, les existents (Soterrament i Antiincineració) no han rebut mai un sol euro del Consistori i les mateixes, tal com li va recordar un present a la sala, la majoria de partits hi participen .

26 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Hi vaig ser present.

Tots , estic segur , varem entendre que cal ser prudents i evitar actes o activitats que comportin augments de despesa, tots en som concients. Però la forma que van triar per explicar la situació va fer que no quedi res clar, per una banda ens volien dir que retallant i per altra ens donaven entendre que sols es tractava de no abusar del material d'infraestructura que comporta unes despeses en la seva mobilització i us.
Algú va dir que en els fons que que es proposa es l'estalvi de la xocolata del lloro i tenia raó.
Les subvencions en numeros rodons a les entitats pujan uns 200.000 euros a l'any, la xifra es minsa i ridicula si es compara amb altres que criden l'atenció.
Com exemple:

En l'ultim pressupost es va aprovar una partida de 80.000 euros ( no recordo exactament la xifra però es important) per l'enviament de postals , ????.La llista es molt llarga , com l'enviament de fotos al jubilats per la seva presencia en algun lloc ( es ridicul però indica que fan amb els diners) , viatges de 2 o tres persones per no fer res, etc, etc, etc, les despeses de representació de l'Alcalde, segun de decenes de milers d'euros.

El criteri a seguir per retallar ha de ser discutit i posar sobre la taula totes les partides , fer-ho aleatoriament aquest si, aquest no , es una solució que crearà greuges de dificil justificació.

Per descomptat que cal ajudar i col.laborar , com també l'Ajuntament ha de ser transparent a l'hora de sol.licitar-ho.

Anònim ha dit...

Va ser una vergonya. No només pel que van exposar, sinó pel fet de com tractaven a moltes de les intervencions, el fet de voler enllestir la reunió quan encara quedaven molts neguits sobre la taula i una Anna Rivas totalment fora de lloc. Amb una regidora que falta el respecte i no sap tenir presència, un politòleg que tot i afirmar que no té massa idea de les plataformes, continua ficant el dit a la llaga, i un alcalde de corrupte en amunt, quina legitimitat es pensen que pot tenir aquest equip de govern?
L'important ara és que ni les entitats ni les persones veines ens hem de quedar aturades. El suport entre el teixit associatiu és bàsic i escencial i no podem abaixar i el cap i ressignar-nos.

eter ha dit...

Todavía huele la tinta:"Ens neguem taxativament a que,com sempre,toqui pagar els plats trencats als més febles".pg17.

Palo al tejido asociativo.
Un tejido asociativo ya suficientemente debilitado después de haber sido sometido a un ferreo control político durante todos estos años .
Ahogado de libertad.Debil.

¿El polítologo se explica mal o demasiado bien ?
¿Se nos va a castigar por ser malos,y no besar la mano que nos subenciona?.
¿Se nos van a negar las migajas que caen de la mesa?
A galopar.

Visca Montcada

Anònim ha dit...

Parece mentira pero este alcalde que nos ha tocado sufrir no sabe, va perdido y lo que es peor, toda su colla de presidencia, protocolo y asesoramiento millonario no le sirven para nada...

Después de todo lo que ha llovido, y manda a la Sra. Rivas y a la Sra. Morral con dos técnicos???

Osea, a una reunión de esa importancia y embergadura manda a los dós políticos de perfil más bajo que hay, con todos mis respetos hacía esas dos personas, pero creo que tal y como están las cosas y como se van a poner, hubiera sido mucho mejor cojer el toro por los cuernos y dar la cara personalmente, bien flanqueado por sus fieles y agradecidos regidor@s.

Ex-querido amigo César, has vuelto a perder otra oportunidad de mejorar las cosas, ya veo que te has tirado al monte y a cobrar los tres años que te quedan, comprensible por otro lado, si te has metido en una hipoteca tendrás que pagarla..claro...

Parece que el actual equipo de gobierno, ni está ni se le espera. El que sabe no está y el que está no sabe, osea algo así como el camarote de los Hermanos Marx.

Ya saben votantes de Montcada a quien tienen que elegir en las próximas elecciones, a cualquiera menos a este personaje venido a menos.

House

Anònim ha dit...

nos mienten señores, las subvenciones a entidades representan un 0,5% del presupuesto municipal. Señores lo más importante es mantener la multitud de enchufados que no hacen nada i para esto hay que rascar lo que haga falta.

Es importante hacer ver que se hace algo. Pero rascar del 0,5% del presupuesto y no mirar las partidas de compra de equipos informáticos, PDAs, moviles, suscripciones a revistas i diarios, comidas, gasolinas, propagandas varias, envios postales varios, rentings varios y para todo. Todo vale.

Señores ya sabemos que hay que hacer como si se trabajara, para tapar una mala gestión, viva el presupuesto 2009.

Anònim ha dit...

Más claro agua.

Meter el miedo que el que se porte mal,no se le subvenciona.

Hay dinero para lo que quieran los que mandan,como siempre,para sus Visas,para sus grandes sueldos,desorbitados,y los que tenían que dar ejemplo,son los que no han ido,Maresma,Cesar,y mandan a dos tontines a que hagan el trabajo sucio,y ellos mientras a tirar de Visa,aparte de sus sueldos.

Lo de siempre,es más de lo mismo que cuando eres afiliado,tu habla,que nosotros harémos lo que nos de la gana.

La jugada clarisima,asustar,pero lo que no saben,que una gran mayoría de los presentes,son de su cuerda,quitarán las subvenciones a las entidades de siempre,con crisis y sin crisis.

Con seis que les den puerta en el Ayuntamiento de esos sueldos mandados por sus partidos,propaganda institucional fuera,el personal de Montcada Optima fuera,ya hay para doblar a las entidades.

Y lo que tiene que hacer Juan Maresma,es,en vez de su eslogan bananero-medieval "sangre sudor y lagrimas" cabalgar de una vez y dejar de ser tan cinico,y su amigo Arrizabalaga el de "las golfas" haber realizado una Montcada con proyesto de ciudad y no lo que hay,todo a medio hacer despues de diez años estando en el cargo,de momento,de tener un piso de protección oficial,ha pasado a tener otras cosas.

Anònim ha dit...

El govern ja ha decidit els criteri que farà servir ,
retallada a trets generals d'un 25%, depen de quina o que es demani, es mostrarà més flexible.
Si son amics , serà més facil, si son dels inconformistes , s'aplicarà la doctrina.

Quan es diu SI o NO ? en temps de crisi la resposta es NO .
Tota aquesta parefernalia es fa per complir l'expedient.

Les entitats es veuen des de l'Ajuntament no com gent que fa una feina ( altruista per cert) necesaria , que fa en definitiva poble , sino com una colla de agrupacions que només demanen diners i a sobre no estan mai contents.

No cal fer més reunions , ja veureu com Maresma explica el dijous la proposta "miraculosa".
Que ningú esperi miracles amb trobar recursos que vinguin de les empreses, a part de la crisi ja estan suficienment sangrades des de fa temps pel Ajuntament.

El ciclisme de Montcada es un bon exemple - no troba sponsor- i es una especialitat que a moltes empreses interessa publicitar-se .

Anònim ha dit...

Simplemente, llanamente, vergonzoso el planteamiento que con la presencia de dos ediles arropadas por unos tecnicos que más que convencernos, hicieron aumentar la distancia entre ambas orillas. Cuando aprenderan estos que nos gobiernan (mejor nos desgobiernan) y que nos llevan a un serio endeudamiento que nos hipotecaran durante muchos años como municipio....? a dónde puñetas nos quieren llevar ese equipo de incopetentes. Se han creido que todo vale y que el pueblo todo lo traga....
Basta ja¡ colla de incompetentes¡. Ahora nos vienen con aquello del ahorro, cuando ha estado malgastando unos y callando otros, puesto que han estado más atentos a la capacidad de sus bolsillos que de gestionar este pueblo con inteligencia y buen hacer, dos cosas que no tienen ninguno de los miembros del equipo de gobierno.

Espero que esta crisi les caiga como las Siete Plagas de Egipto.

Pobre Faraón ! tiene los pies de barro.

Olga

Anònim ha dit...

Quieres un politólogo en tu móvil? Envía:Castro "espacio" las cagao al 7777.

Fdo. "El lobo ferós"

Anònim ha dit...

De pena, por no decir otra cosa,de pena, la pobre capacidad politica de la representación de la mesa.
De pena la forma de convocar a las entidades, todas revueltas.
De pena intentando hacernos culpables a las asociaciones, sin ningun ánimo de lucro, del tema de la crisis.
De pena el discurso "integrista" y reaccionario del "politólogo" Roman Castro.
De pena este gobierno municipal por intentar hundir mas de lo que está a las personas que intenta hacer cultura.
De pena que con el cuento de la crisis querer empezar a recortar por los mas debiles que no se llega ni al 5% del todo el presupuesto municipal.
De pena el pensamiento del gobierno municipal cuando afirmó por dos veces que las plataformas se han creado para ir en contra de los partidos politicos, por voca del reccionario de turno.
Me dais...pena...por no decir otra cosa.
Joan Segarra.

Anònim ha dit...

Lamentable un cop més la Veu de Montcada!
Llegiu i compareu: http://www.laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/6535/T/el-govern-revisa-criteris-dels-ajuts-destina-entitats.htm

Anònim ha dit...

Senyors del PSC, si no fos per les plataformes a Montcada no estaria projectat ara per ara el soterrament TOTAL de la línia de França, per que VOSTÈS, senyors del PSC havien acceptat ja feia molts mesos un ÑAP de projecte.

Peró el més trist és que després que les plataformes els forcessin a girar el timó de la seva barca volen volen treure-en profit penjant-se les medalles i el mèrits, fent populisme amb el famós "Concurs d'Idees" quan saben però no diuen que el soterrament de la línia de França no te data i va per llarg.

Si les plataformes volguessin anar contra els polítics no s'escollirien temes de interès comú, es faria amb temes més personals Com per exemp: "Plataforma Contra la Buardilla" o "Plataforma Contra los viajes del Alcalde", les plataformes de ciutadans no tenim res en contra de vostès, ho entenen oi?

Enric

Anònim ha dit...

es lo que hace falta que por la crisis le recorten las ayudas a las entidades, a los que nos hacen pasar buenos ratos con las actividades que montan, eso si las altas esferas y sus si mi amo tan felices

Anònim ha dit...

Da en el clavo el post de las 07.00,las plataformas reivindican un bien para Montcada no se meten con los temas personales de los politicos,la denuncia de la buhardilla de nuestro alcalde,los grandes sueldos de algúnos de nuestros politicos locales así como sus propiedades desde que ocupan u ocuparon esos puestos,los viajes con sus correspodientes visas.

Las plataformas no han denunciado nada de estos temas.

Anònim ha dit...

Una idea ideal para paliar la crisis del ayuntamiento y no tener que recortar financiación a las entidades, SIN NINGUN ÁNIMO DE LUCRARSE,seria prescindir del "politólogo", ¿alguien puede explicar claro, que hace y para que sirve este "tio"?.
Cuanto mas mantengan en el cargo de cabrear al presonal a este "tio", peor para los que lo mantenienen.
Los que lo mantenienen tienen la vista en el culo, al contratar a semejante "politólogo".
Fijense si es listo este "tio" que un dia lo mandaron al pueblo de la Roca, y se fué a San Celoni.

Anònim ha dit...

Bien, la posición del Sr. Castro, no es ni más ni menos el reflejo de la paranoia política del Sr. Arrizabalaga. Todo el mundo lo persigue, todo el mundo va contra él, sus propias plataformas también. Además incluso con su mismo lenguaje, "porque yo sé lo que digo", "porque yo soy politólogo"(y vosotros unos inútiles). En fin, la falta de respeto hacia los demás demuestra el calibre de este personaje.

Pero claro dicho personaje, tiene una Jefa, que visto lo visto, entiendes las declaraciones de este personaje. Porque si no fueron muy acertadas sus afirmaciones, desacertadas del todo las de la Sra. Anna Ribas, que personalmente no me sorprenden, puesto que su impericia política, su inutilidad política, ha quedado demostrada por todos los Departamentos donde ha pasado. Lo primero que debería hacer esta señora, por ética política, es dimitir y llevarse consigo al Sr.Castro, por incompetente.
El pueblo se lo agradecerá

Es lo que hay

Anònim ha dit...

...Es própio de hombres de cabezas medianas embestir contra todo aquello que no les cabe en la cabeza.

Anònim ha dit...

Los espiritus mediocres suelen condenar todo aquello que está fuera de su alcance

Anònim ha dit...

El cinismo consiste en ver las cosas como realmente son, y no como se quieren que sean.

Anònim ha dit...

Un cínico es un hombre que cuando huele flores, busca un ataud a su alrededor.

Anònim ha dit...

La enfermedad del ignorante, es ignorar su propia ignorancia.

Anònim ha dit...

La idiotez es una enfermedad extraordinaria, no es el enfermo el que sufre por ella, sino los demás.

Anònim ha dit...

Venceran! Pero gente tan inútil nunca convencerá!

Ara mateix la meva única preocupació serà el càstig a les entitats rebels. Allò va ser un procés participatiu de sords, on la sentència cap a les associacions ja estava escrita!

Abans d'ahir a la Casa de la Vila hi havia gent molt més preparada que aquells regidors i politòlegs de pà sucat en oli, fins quan continuarà el circ?
Jo tinc alguna idea de com intentar canviar les coses:

Candidatures Alternatives del Vallès

- Alternativa Ciutadana de Rubí (AC-Rubí)
- Alternativa d'Esquerres de Badia (AEB-Badia)
- Compromís per Ripollet (CpR- Ripollet),
- Entesa per Sabadell (ES-Sabadel),
Esquerra Alternativa de Barberà (EAB-Barberà)
- Participació Activa i Social de Cerdanyola del Vallès (PAS Cerdanyola)
- Candidatura d'Unitat Popular de Sant Cugat del Vallès (CUP de Sant Cugat del Vallès)
- Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa (CUP de Terrassa)

Preparem-nos tots per a temps durs!

Salut i coherència socialista per qui la vulgui!

Anònim ha dit...

Intentais engañar al pueblo sembrando duda, adorais al miedo y a la incultura.

El gobernar es responsabilidad y no imposición.

Anònim ha dit...

Los politicos y los pañales deben ser cambiados con frecuencia... ambos por la misma razón.

Anònim ha dit...

Situació econòmica: frau hipotecari!
Situació de l'Ajuntament de Montcada: frau dels polítics governants... ¡inútils¡¡¡¡¡¡

Futeu el cap d'una punyetera vegada. Esteu hipotecant el poble.

Charo