11 de set. 2008

LA DIADA A MONTCADA - 10 i 11 de setembre 2008

Recull de fotos: Per veure les imatges més grans cal "clicar" sobre les mateixes.





















































Es pot veure diferents moments de l'acte celebrat a la Plaça Esglesia , aixi com els membres de la CAL i el "mural" motiu d'una denuncia. Finalment a un Joan Maresma (CDC) molt optimiste , malgrat dir-nos que les pasarem "canutes"



Actes:
- 2ª Marxa de Torxes , organitzada per la CAL de Montcada (Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana). - Mural AJMiR .-30è Aniversari CDC de Montcada .-9è Acte Institucional organitzat per l'Ajuntament

A trets generals el primer que cal destacar és que les jornades han transcorregut dins de la previsió i haurien estat sense incidències destriables, si no fos per una denuncia – de la policia local- a 7 membres del col·lectiu AJMiR per pintar un mural a la llera del riu Ripoll, a l'alçada del pont de La Salle.
L'acte institucional ha seguit el guió previst, a la intervenció de l'Alcalde, centrada principalment en la demanda d'un tracte just per a Catalunya -tema finançament- ha seguit Núria Cervera (Fundació Cultural) que aquest any ha estat l'elegida per llegir un text literari que ens recordava els nostres orígens i la nostra lluita. Va citar a Pau Casals passant per Aribau, fins a manifestar finalment, la reclamació que el poble de Catalunya demanda. Núria Cervera ho ha llegit amb un to didàctic no exempt d'emoció i a finalitzat expressant: " …. Si les nostres reclamacions justes, no són ateses, arribarà un dia que potser ens les haurem de prendre".

Cal a dir que l'acte manté una participació estable (unes 250 persones), potser , és una sensació personal , amb una certa -malgrat la calor que feia- "fredor" participativa, poc entusiasme, segurament deu ser, en bona part, bastant lògica en un acte que està ben consolidat. ERC, present a la Plaça de l'Església, però sense participar en l'acte institucional, els motius varen ser explicats per la portaveu Marta Aguilar que principalment és centren en el desig de voler transformar la Diada Nacional de Catalunya en un acte més reivindicatiu.

La Marxa de les Torxes va comptar amb una reduïda, però animosa presència, van fer el recorregut el dimecres dia 10, sortint des de la plaça Lluís Companys –lectura d'un text- per finalitzar a la Plaça de l'Església.
-----------------------------------------------------

El sr.Maresma anuncia temps dificils , en castellà va dir que ens esperen dies de : “...sangre , sudor y lágrimas “

Coincidint amb la Diada, CDC de Montcada ha celebrat els seus 30 anys d'existència, aquesta formació política ha organitzat un seguit d'actes que van començar el dimecres amb una cantada d'havaneres – un aplaudiment pel Grup Espingari" – seguit de la tradicional pujada al Turó Moià i col.locació de la senyera, finalitzant avui amb una multitudinaria ( 300 persones) arrossada en el Col.legi Elvira Cuiàs, que per cert, a comptat amb la presència del diputat Felip Puig que en la seva intervenció ha despotricat a tor i dret del tripartit, ridiculitzant-los fins a extrems que ens ha recordar el pitjor Alfonso Guerra d’aquells temps ja prehistòrics.

Joan Maresma, en el discurs d' ahir, va recordar la història d'aquesta formació a Montcada i els motius de la seva fundació que encara son vigents en el dia d'avui. Maresma, va aprofitar el moment per sol.licitar a tots els seus simpatitzants, ara més que mai -època de crisi- el recolzament a la feina que fan, va dir que és presenten temps difícils, va citar, amb una certa sorpresa per a molts, la famosa frase de: Wiston Churchill... “seran dies de sangre, sudor y lagrimas" , finalitzant la seva intervenció recordant el lema central d'aquesta formació política: " Ells només els mou un sol interès "el seu profund amor al País i el compromís amb el poble de Montcada". A tall d'anècdota, quan va citar temps de "sangre, sudor y lagrimas "un veí va comentar, això: “ ostres! Si el Joan diu això deu ser que la cosa està molt més difícil del que ens diuen."
Potser, li hauria quedar millor la cita ( d'acord amb la foto) recordar la pel.lícula " Sonrisas y lagrimas"

27 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

"Sangre,sudor y lagrimas,Maresma y Arrizabalága cabalgan".

Estos dirigentes politicos nuestros,no tienen verguenza.

¿Que trabajo hace Maresma? CHUPAR,financiarse el y su partido ¡ojo¡con el beneplácito de su intimo amigo de tropelías económicas en tiempos de bonanza,Arrizabalága Zabala.

¡Ojo al parche¡ el responsable de los dineros en el Ayuntamiento dice "que vienen tempos de sangre sudor y lagrimas" ¡que mamonadas habrán realizado uno y otro¡.

Lo dicho,estamos regidos politicamente por unos incompetentes,auspiciados por los maximos responsables funcionarios que callan y chupan de otra manera,sin dar la cara ni aparecer en los medios.

Anònim ha dit...

Uns apunts:
La Diada, tal com insinua l’escrit va resultar molt de tràmit, he assistit a totes i mai havia passat com ahir. Els Segadors va ser seguit por molt poca gent, la presencia de pùblic va ser menor que l’any passat, un fet que demostra que per lo menys a Montcada aquesta celebració va a menys es una dada important practicament es podien comptar ambs els dits de la ma les senyeres que penjaven dels balcons. Mireu si va ser la cosa laihgt ( en el fons m’alegro) que un fet clàsic de cada any com era els “xiulets” als representant del PP ni van apareixer.Un altre qüestió que ahir semblava donar la raó aquest blog ( cosa que jo no crec) , l’imatge de Cesar Arrizabalaga a la vora del portaveu del PSC era com la de dos veins que no es “tragan” però que han de fer un esforç per guardar les formes davant d’un acte d’obligada presencia, repeteixo que no m’ho crec, algú em pot confirmar que passa entre aquest dos politics del mateix partit? .

Per altra banda Joan Maresma en la seva festa va dir unes paraules que tenen “miga” : som la força politica del sentit comú, responsabilitat i cohèrencia . Be , eran paraules que convenia dir en aquell moment però l’interpretació que un fa de les mateixes es que ens estava dien que si no fos per ells aquest govern seria una disbauixa, vaja com si els altres fosin uns incompetens . No va dir som els” unics “coherents, responsables i que tenin sentit comú, però li va faltar un no res. El seny per CDC , la rauxa pels altres.

Ah! i ERC que s’ho façi mirar , estar però no participar per molt que es justifiqui , es fer una miqueta el ridicul, l’acte del 11 de setembre hauria de ser sempre unitari , els catalans democrates haurian de saber separar que es important de les tactiquespartidaries a curt termini .

Felicitar a Nuria Cervera pel seu discurs, molt bo!

Visca la Diada!

R.P.M.

Anònim ha dit...

Els fets són els que són. Els representants polítics ahir van fer el paperet. Estaven a desgana totalment. Un senyor alcalde que no se l'entén (no només per culpa de l'equip de so, perquè a la Núria Cervera tampoc se la va entendre) sinó perquè xapurreja català. Un senyor Maresme i una persona fent de columna anomenada Climent amb cara de pocs amics, i una Eva que no li dóna la gana de cantar els segadors. Aquí, lligant-ho amb el comentari de dalt, no sé que és millor, si no cantar els segadors però fer el paperet davant d'un 2% del poble, o fer com ERC i no pujar a la tarima per orgull i no disfrutar de la diada i donar-ne representetivitat.
Podem seguir amb més fets que han fet pena, com ara les detencions dels joves. Coses més importants passen a Montcada, i sobretot un dimecres dia de mercat, per anar a increpar a 7 joves que almenys demostren que formen part del poble i no del mobiliari urbà.
Resumint, 7 joves de...quants centenars a montcada? 250 persones de 35.000 habitants, i 20 en la segona marxa de torxes...
Montcada pateix manca de consiència de poble, de classe, de ciutadà/ana, d'estima per la terra i la vila i passotisme per allò que l'envolta.
Però tranquils! gràcies a la nova llei per les associacions i entitats que hauran de pagar per tot en cada acte que facin, superarem aquesta crisi i aquesta fama de poble dormitori creixent.

Anònim ha dit...

La meva felicitació a aquest grup de joves, que demostren que s´estimen Montcada i que fan moltes coses per Montcada.(malgrat algunes de vegades no agradin a tothom).
Molts són monitors del grup d´escoltes EL TURÖ, amb una pila de valors que molts dels nostres polítics ni tenen ni tindran.
Aquests joves també van fer un any una festa major alternativa on varem gaudir grans i petits.
On eren ahir la resta de jovent de Montcada?

Anònim ha dit...

El discurs de la Nuria Cervera va ser un veritable regal.

Moltes felicitats Nuria!

un text molt ben escrit, ple de referencies, ben estructurat i molt sentit.

o.

Anònim ha dit...

No acabo de entender bien porque se quiere sancionar a estos jovenes que pintaron un mural.
No entro en si atenta contra no se que normativa, etc.
Hay veces que es mejor entender los motivos de tal pintada,y el lugar en que se hace ( el rio) , este es el caso, vi como lo hacian, les pregunte si tenian permiso , la respuesta fue afirmativa, entonces me pregunto ¿ que ganas hay de provocar?
"Defensem la terra", que tiene de malo esta expresión, me parece que quien a nacido aqui o siente este sentimiento lo exprese y en el dia de Catalunya lo revindique

Espero y deseo que impere el sentido comun y se retire la denuncia, no hacerlo es querer provocar por provocar.
En manos de Cesar y Maresma esta la pelota.

Animo a la juventud a que luche.

Estoy con vosotros.

Uno que no nació aqui pero es de aqui.

Anònim ha dit...

Jo crec que tot el que es surt del guió de l'Ajuntament és perseguit i castigat, en tots els àmbits del municipi.

Aquest mural és un embelliment de la llera tal i com ho qualifica el Consorci d'Aigües del Besós. Algú s'hauria d'aturar a qualsevol punt del riu i observar la quantitat de merda que hi ha. Per que ara sancionin aquests joves.

He parlat amb algun d'aquests joves i m'explicaven amb molta preocupació la repressió a la qual són sotmesos per part de la Policia Local: seguiments, amenaces, multes... A tot això els Mossos passen d'ells.
No deu ser que aquests joves no són un problema d'ordre públic sinó polític??

Endavant joves, heu de ser un dels motors del canvi, d'aquest el nostre desgraciat poble.

Anònim ha dit...

Puede pasar que estos jóvenes no fueran conscientes que infringian la ley. Por analogía puede aplicárseles la infracción urbanística cometida en su casa de protección oficial por nuestro Sr. Alcalde. O no ?

Anònim ha dit...

Sangre, sudor y lágrimas...
Tendrán la vergüenza de amenazar ahora a todos en relación a la restricción municipal por la época de crisis económica de nuestro consistorio.
Ahora...
Que ya el pintor de brocha gorda, marido de la ex-secretaria Sra. Rosa Gil, le han rescindido su contrato para hacérselo mucho mejor, ya llega a los 4.000 euros mensuales, eso sin dar palo al agua. Solo con el carnet de sociata y los secretos que manipula su mujer...
Han nombrado a varios directivos nuevos, entre ellos el de Protocolo, otros 4.000 euros del fondo.
Que han traído un iluminado, y visionario de Sant Boi, especialista en técnicas policiales con cerca de 4000 euros mensuales. Podemos seguir con algunos técnicos del Area Interna, Los Cañete,los J.Borrego, tantos y tantos en tan poco tiempo.
Relaccionar las últimas incorporaciones de personal en los últimos año, tanto en el Ayuntamiento como en las empresas sociatas bisagras del consistorio.
A todo eso el Sr. Maresma y el Sr. Jefe de Personal Pedro Sarrión, ¿ NO TIENEN NADA QUE DECIR ? agachan la cabeza y ahuecan el ala, a los delirios de su Sr. Alcalde.
¿Como pueden tener la indecencia de pedir ahora para el resto, ese control del gasto público?.
Son ustedes unos verdaderos canallas, sinvergüenzas encubiertos en cargos electos públicos y democráticos, deshonran al servicio público y a todos sus electores.
Cuanto más tiene que durar ésta falsa, nadie le puede poner fin.
Todos somos cómplices de ésta falsa gestión democrática de gobierno, pero lo peor es que aquellos que tienen la potestad para denunciar, informar y movilizar a la población, no hacen nada, están acobardados o han perdido todas las ilusiones de lucha y de clase.

Animo oposición hay un gran trabajo de denuncia y control por delante.

Anònim ha dit...

para el de las 16/13: sino fuera por jovenes y algunos no tan jovenes, como estos que tenemos en Montcada, todavia estariamos en las cavernas.
A LA MIERDA LA LEY ESTA Y QUIEN LA DEFIENDA.

eter ha dit...

No es sangre;son números rojos.
Efectivamente ,es sudor;el que te va a caer cuando tengas que dar explicaciones .
Tus lagrimas........inevitables.
visca Montcada.

ARRAN Montcada ha dit...

En resposta al comentari de les 16.13, erem conscients que el que feiem no era cap infracció ja que teniem el permís del consorci de les aigües, el qual, és qui té la potestat i la legalitat d'autoritzar aquest acte. Si no hagués estat així, no ens haguéssim mostrat durant gairebé quatre hores de sol sent el punt de mira de tots els ulls.

Anònim ha dit...

Soc el de les 16.13

Entiendo perfectamente de que ustedes no cometían ninguna infracción, simplemente digo y repito que por analogía se les debe aplicar la misma jurisprudencia que resultare de la infracción urbanística (que por desconocimento) se le aplique a nuestro Ilmo. Alcalde.

Veo que este blog olvida muy pronto los temas de importancia trascendental, como son la presunta infracción de nuestro Alcalde y el presunto envio de la Policia Municipal, fuera de su jurisprudencia, para que atendiera a su hijo .......

Quisiera pensar que este blog no recibe presiones, pero .... sobre estos temas ni mu....

Anònim ha dit...

Toda esa oligarquia rancia , como "las viejas damas sureñas" que representa la Nuria Cervera y su colla han transmitido odio contra los que no son " gent de la terra". Y cierta juventud llena de ignorancia y clasismo se lo cree
Siguen creyendose los dueños para dar carnet de ciudadania al resto.
Es el momento de cambiar esa fiesta del 11 de septiembre , que es una fiesta de resentidos por otra fecha : Sant Jordi, ...en la que se sienta representados todos los ciudadanos y ciudadanas.
No publicareis este comentario por no ser "politicamente correcto".

Anònim ha dit...

El teu cinisme fot fàstic! JO no sóc d'aquesta oligarquia, sóc de les classe obrera, el meu nom i els meus cognoms son castellans, els meus avis també ho són i jo com a català em sento representat en la Diada Nacional de Catalunya.
Ells estan agraïts aquesta terra que els va fer sortir de la misèria, encara que es continuen sentint igual d'espanyols que a la seva terra de naixement.
Si a tu no t'agrada celebrar l'11 de setembre doncs no el celebris, cap problema, però no t'inventis l'història, només t'ha faltat enllaçar el teu comentari amb la pàgina web de Ciutadans - partit de la ciutadania.
Tu i el teu partit ens negueu la ciutadania de ser catalans a base de mentides i insults, feu populisme barat, només t'ha faltat dir que a Montcada el castellà està perseguit i que els NAZIonalistas radicales catalanes te persiguen por la calle.

A fer la mà ciutamarrans!

Anònim ha dit...

Porque insultas "CONVERSO". Tu sabes que los que hicieron las mayores barbaridades en situaciones de facismo fueron los "conversos". No tienes la libertad de la ciudadania porque todavia te consideras vasallo. Es un problema de falta de autoconfianza individual y necesitas agruparte con el "pueblo elegido" para valorarte. Se libre¡¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Sangre, sudor y lagrimas...es una frase que como diria su jefe político. señor Maresma, "Ara no toca".
Una frase desmedida, fuera de contexto y expresada por alguien que deberia medir sus palabras y no ponerse a la altura de todas las tonterias que se estan diciendo por parte de la clase política.
Una crisis economica no es ninguna guerra. Wiston Churcill lo dijo dentro de un contexto de confrontación bélica, (II Guerra Mundial) cuando los aliados tuvieron que hacer frente a las ambiciones de una alianza facista que pretendia poner su bota en muchos lugares de Europa. Sr. Maresma existen muchas otras frases para tratar de decirnos que lo vamos a pasar estrecho o mal, sobre todo a las familias más indefensas y con poco poder adquisitivo, donde el paro, nuevamente,está presente y como siempre, se ceba en los más débiles. Traten de no gastar tanto, despilfarrar el dinero de todos. Hay que sacar unos cuantos "chupometros" y vagos que nada hacen, solo se les mantienen (unos pocos) para tenerlos contentos y sepan callar. En este blog, con todos sus defectos y aciertos, ya se ha dicho de algunos, quienes són y lo que nos cuesta a los contribuyentes. Usted señor Maresma es el primero que sabe callar para lo que le interesa y se le calienta la boca cuando tiene delante un auditorio nocturno compuesto de algunos cuantos jubilados y simpatizantes de su partido, y despues suelta usted lo que dice...., por cierto de una forma desaforada e impropia de alquien que permanence tanto tiempo en la politica local. Usted se va a jubilar como concejal, y ya hay quien piensa seguir su camino, pero creo que será tarde, puesto que ya somos muchos votantes de su cuerda y de otras que no contribuiremos a seguir su juego de vividores de la politica.

Macario

Anònim ha dit...

Tot el meu suport i ànims als joves detinguts per fer una pintada d'allò més innocent i amb permís. Sort que encara queda gent amb empenta i ganes de fer coses per i per al poble sense ànims de lucre. Força gent hauria d'aprendre'n!

Personalmente crec que els actes que es fan l'Onze de Setembre representen a tots i totes els/les ciutadan@s de Catalunya des del primer moment en que partits com el PP o Ciutadans fan acte de presència. Trobo més insultant que una persona que diu que estima i defensa Catalunya no faci l'esforç de cantar Els Segadors una diada com aquesta, que el fet de que ERC no vulgui participar com a partit en els actes que organitza l'Ajuntament. Els motius d'ERC els sabem tots, però el perquè de que l'Eva Garcia no canta no el sabem. Potser és per ignorància? o potser és perquè realment no se sent tant defensora i amant de Catalunya com ens vol fer creure?

Anònim ha dit...

Mosca Cojonera : No eres más que un adipto a lo "politicamente correcto". Tu discurso es el discurso oficial asi que no te creas critico porque no eres más que un adipto al sistema decadente y clasista, que ve como pierde "su poder" y le echa la culpa a los de fuera ya que si se analizara se veria como un pobre "esperpento"- Y esos jovenes pintaparedes no son más que la expresión infantil de la vida fuera de la realidad-
Donde estaban el 99% de ciudadanos y ciudadanas de Montcada?: en la playa, la decisión inteligente

Anònim ha dit...

a aquest ultim comentari de les 11:34 del 14 de setembre li diria que potser fagi com els altres, que se'n vagi a la platja i així no haurem d'escoltar més tonteries. És cert que potser anar a la platja és una activitat més "amable" que intentar col·laborar amb el teu granet de sorra, però precisament el problema de la majoria de gent jove és que no es rel·lacionaamb els altres més que per anar de festa. Els joves d'aquest "suburbi" no pensen en que podrien fer per ajudar al poble tot passant-s'ho bé. Jo eras un dels joves "infantiles". I sento dir-li que no, que és molt més infantil no adonar-se de que passa al seu voltant i de que l'enemic no són la gent amb la que conviu vingui del nord, del sud o hagi nascut aquí. Tots volem el mateix, que aquesta terra sigui una terra conreable, i que la gent pugui treballar dignament i expresar-se. I vosté que és tant adult deu haver tingut molts anys per aprendre català...

Anònim ha dit...

La diada conmemora una fecha en la que una tierra como Catalunya perdió frente a 2 potencias o imperios : el española y el frances.
En Catalunya se concentró una guerra "mundial" donde además se jugaban el futuro el imperio británico, el austriaco y la ruta de las americas.
Catalunya fue victima de diferentes traiciones (el reino britanico, el borbon, ) y de varias fatalidades (la muerte prematura de un heredero a la corona,).
Aun así barcelona no se rindió y las tropas invasoras necesitaron de mucho tiempo y ayuda para entrar en la ciudad y arrasarla.
Desde entonces, la cultura y la identidad de esta tierra a sido perseguida o insultada o despreciada y pocas veces respetada.
En plena democracia la constitucion española reconoce al catalan como una lengua española pero muchos españoles que viven en Catalunya todavia creen que el idioma de España es el "español" y el catalan no deberian aprenderlo sus hijos por ser un "dialecto inutil".
Estoy aprendiendo catalán por respeto a una tierra con una historia y una cultura milenaria.
Estoy harta de tanta intolerancia y tanta hipocresia que se gasta millonadas de dinero en campañas a favor de un pajaro o una especie marina en peligro de extincion(y me parece bien) pero al mismo tiempo desprecian y siembran el odio para que desaparezcan culturas y civilizaciones que nunca han interesado a los poderosos imperios de siempre.
La nueva globalizacion tambien es una nueva forma de uniformarnos y de despreciar la diversidad.
El 11 de setembre los catalanes no festejan nada, al contrario, es un homenaje a unas personas que dieron su vida por algo y recordar que la derrota fue consecuencia del egoismo de varios imperios que les traicionaron.
Respetemos por favor a las culturas no mayoritarias (incluida la catalana) y no se dejen manipular por medios de comunicacion poderosos y manifiestos que solo desean tapar la realidad y difundir el odio todos los dias.

Anònim ha dit...

Para el de las 11/34 y el de las 16/13.
Al de las 11/34 le diria que mas respeto para "los pintaparedes", he de recordar que muchas personas en tiempos pasados no muy lejanos, por hacer una pintada o por poner una bandera de ¡¡¡LIBERTAD!!! estan hoy enterrados por culpa de los fascista de franco, y la libertad que hoy disfrutamos, incluido usted, aunque lo quiera negar, es en bastante, GRACIAS a muchas personas "pintaparedes"
¡¡Adelante!! bladimir y compañia, sois los mejores.
Y para el de las 16/13: no te enrolles "charles boller", digo como otro blogista, ¡a la mierda esa ley, quien la ha echo, y quie la defienda.

Anònim ha dit...

A l'anònim del dia 14 de les 11:34, voldria expressar-li el meu condol per la seva ignorància. Gent com vostè, que és incapaç de copiar un nom i que critica tot el que no sigui del seu agrad fa que les coses vagin com van. En comptes d'emmetzinar l'ambient, faci que tot sigui més respirable. Lamento dir-li que jo no era a la platja, potser vaig ser poc intel.ligent. Per cert, vostè que es pot permetre el luxe de classificar a la gent, voldria que fes honors de la seva cultura i em digués què vol dir "adipto" perquè buscant en el diccionari de la RAE no ho he trobat.
Els meus comentaris no els considero "políticament correcte", senzillament respecto les opinions dels altres com a defensora de les llibertats de les persones. Si per vostè expressar els ideals és una actitut "infantil", no entenc perquè escriu en un blog dient bejenades.
Aprofiti avui que comença el curs escolar i entri a una aula, potser aprèn alguna cosa interessant.

Anònim ha dit...

Teneis "tanta arrogancia rancia" en vuestros comentarios( 10'40, 19'55, 19'47)que dan ganas de continuar en el cruce de espadas, pero no tiene mucho sentido, es una conversación de sordos.
Mis conocimientos son los que son y si hago alguna incorrección linguistica pido disculpa a los lectores . Escribo en castellano porque es mi idioma, al igual que tu utilizas el catalán en libertad. O crees que no tengo derecho a escribir en castellano?

Anònim ha dit...

com si vols escriure en Esperanto, la riquesa lingüística és un bé cultural que cada persona hauria de defensar.

Anònim ha dit...

Escribo en castellano pero defiendo el 11 de setembre y el derecho a defender una cultura milenaria como la catalana tan machacada por la intolerancia cavernicola.
El individuo de las 13.30 tiene derecho a escribir en castellano (como yo). El problema de su mensaje es lo que dice.
Ud. sí que es arrogante y poco educado.
Critica mi comentario que está escrito en castellano igual que ud y luego se hace la victima como si no le dejaramos escribir en castellano.
El victimismo barato se nota enseguida y le responderé a ud cuando empiece a razonar un poco y se sacuda tanto prejuicio hacia una cultura tan despreciada por algunos y que tanto a padecido.

Anònim ha dit...

para el de las 13:30: Vale mas tener arrogancia rancia, que ser un lameculos y limpia chaquetas y encima confudes el tocino con la velicidad haciendo de leguleyo.