8 de set. 2008

Dos contes, dues faules....d'un veí empipat.

Conte de fades.

Hi havia una vegada un petit poble treballador com pocs. Construït en un enclau estratègic des de els íbers. Banyat per dos rius, una riera i abundància de refrescants i revitalitzants manantials. La seva gent sempre s’ha caracteritzat per una enorme generositat. Aquest petit poble era molt agraciat, els seus rius eren cristal·lins i abundància de rèptils i peixos, el cel blau i els frondosos boscos impressionaven les visites.

Aquest poble treballador, dedicava sis dies a la setmana a treballar per poder tenir plena la nevera i degut al seu baix salari no es podia permetre ni teatres, ni viatges, ni cases d’estiueig… La seva principal ocupació al temps lliure era anar a ballar a l’esbart, treure les cadires a l’estiu al carrer i petar la xerrada fins ben entrada la matinada, una copeta a l’Ateneu de torn, barbacoa els diumenges a l’explanada dels peus del Turó del poble, dansar i ballar a la Festa Major… Era el mateix poble l’encarregat de buscar-se les seves diversions.

A poc a poc, els 4 que manaven al petit poble van veure que els seus treballadors eren capaços d’organitzar-se i escapar-se del seu control . Els hi van posar unes normes i els amenaçaven amb severs càstigs sinó les complien.

Finalment els treballadors cansats de ser humiliats constantment cremaren els palaus dels rics.


Conte de bruixots

Visc en un poble treballador com pocs. Construït entre vies de comunicació i fàbriques. Banyat per dos rius i una riera amb aigua negre, que fan que la vida fluvial sigui una utopia, i uns manantials contaminats per tots els abocaments tòxics realitzats. Al voltant del poble només es veien muntanyes cremades i columnes de fum que feien entristir les visites.

Aquest poble treballador dedicava 6 dies a la setmana a treballar per poder tenir ben plena la nevera i degut al seu baix salari no es podia permetre ni teatres, ni viatges, ni cases d’estiueig… La seves antigues formes d’esbarjo s’havien anat perdent amb Ordenances de Civisme que prohibeixen l’ocupació del carrer, està prohibit que els nens juguin a pilota als nostres carrers, els veïns no poden anar a fer el beure a la porta de casa o al parc més proper perquè també està prohibit, els Ateneus han estat absorbits per la pressió urbanística, l’explanada tres quarts del mateix, la Festa Major ha caigut en mans de 4 persones allunyades del poble….

A poc a poc el poble va anar despertant i va acabar empaquetant els 4 que manaven en una caixa direcció el Peñon de Perejil (pobres cabretes).

***********************************************************************************

Únicament volia explicar-vos un fet molt greu del qual s’havien sentit rumors últimament i m’han sortit dos contes per explicar-ho. L’equip de govern ens ha pres per imbècils i vol fer pagar al pobre teixit associatiu ja maltractat, T O T el material que faci servir en les seves activitats, m’explico: Cadires, taules, equips de so, tècnics de la llum, assegurances, escenaris… fins i tot faran pagar una TAXA d’ O C U P A C I Ó de la V I A P Ú B L I C A. Amb les merdes de subvencions que es donen a les entitats no tindran ni per les pipes.

Mentre l’humil equip de govern té un sou mensual de 32.000 euros en 14 pagues aproximadament, és a dir 458.898 euros anuals. 80 milions de peles dels nostres impostos. Que comencin ells per abaixar-se els sous, que sempre paguem els mateixos.
Allà cadascú amb la seva conciència, jo no penso quedar-me aturat.
Sols el poble, salva el poble!

4 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

mentre el govern es gasta els diners del poble en viatges i cases les associacions hem de pagar els seus deutes fent-nos pagar x star al carrer i demanar escenaris, ekips de so etc...
realment trist!

Anònim ha dit...

Aquesta és una guerra que ens afecta a totes i tots. Si no volem que Montcada acabi essent una ciutat dormitori més del que ho és ara, no podem deixar que l'ajuntament se'n surti amb la seva. Tot i que el tant per cent de la poblaccó montcadenca no estigui dins de cap entitat o associació, hio ha un gran nombre que participen dels seus actes i les seves activitats. És aqui quan el problema és part de tothom i no només del teixit associatiu que treballa per fer poble, i cadascú a la seva manera, crear consciència.
L'ajuntament cada cop fa més vergonya, i el que em temo és que hi haurà algunes entitats que gaudiren de certs privilegis que els altres hauran d'amortiguar.

Així doncs, quan enviem la caixa cap al Peñon?

Anònim ha dit...

Pel mateix camí que fa aquest post, vull dir això.

Llegeixo a la web municipal d'avui...entre altres coses el següent:

“El 010 permetrà solucionar aquest problema. Els ciutadans i ciutadanes el podran fer servir per demanar tota mena d'informació relacionada amb l'Ajuntament (incloent tràmits i gestions) i la ciutat, les activitats organitzades pel Consistori o el teixit associatiu montcadenc, així com rebre assessorament per navegar per la web municipal. D'aquesta manera, s'estalviarà temps i desplaçaments innecessaris.

Inicialment, l'horari de funcionament del 010 serà, els dies laborables, de 10 a 14 i de 17 a 19 hores. El preu del servei serà de 39 cèntims per a l'establiment de trucada i 5 cèntims per minut (més IVA)”. Etc. etc.

Comentari:
Què significarà això, per la ciutadania? Pagar la trucada, per demanar informació al nostre Ajuntament, i a mida que passa el temps el sistema de tarifa va sumant els minuts ¿
Sí això és així, demano que algú ho aclareixi, doncs, convé saber que si un usuari que té tarifa plana de Telefònica quan truca a l’Ajuntament, per exemple, no paga la trucada (trucada inter-urbana). Ara, segons ho puc entendre, tindrem que pagar aquest servei, quan abans era gratuït, al menys pels que tenim tarifa plana de Telefònica ¿
És així. Si us plau algú m’ho pot aclarir. Gràcies.

Francesc G.M.

Anònim ha dit...

Se lo explico:

Como se han gastado hasta el dinero de nuestros nietos, digo esto por la gran hipoteca que nos han metido y que nos dejarán para lustros... ahora tienen la necesidad de "robar al ciudadano" ya que con los impuestos que nos cobran no es suficiente, recuerdo al personal que este gobierno de izquierda, a pesar de ponernos el famoso Ecopar, nos incluyó el impuesto de residuos, Montcada estaba exenta, además vía Diputación el famoso impuestos de transportes ya han empezado a embargar las cuentas, antes no se atrevían. Quiero decir que como tengo el mismo transporte que los ciudadanos de Barcelona, pues eso, a subvencionarlo. ¿Ustedes creen que disfrutamos del mismo transporte?.

No quiero dejarme los famosos paneles publicitarios que nos han colocado en lugares estratégicos, enormes, anti-estéticos, me refiero a esos paneles enormes de color rojo, más bien son dignos de ser colocarlos en carreteras a las afueras de las ciudades, aquí no, aquí nos los colocan dentro de la ciudad, tasas abusivas por doquier.

Lo próximo puede ser que nos pongan un 908 para llamar al ajuntamnet, ya me imagino, linea directa con el alcalde, o mandar sms, con la palabra CESAR.

Tiempo al tiempo y bona Diada

House