19 de set. 2008

RECOMANACIÓ

LA PLATAFORMA ANTIINCINERACIÓ DE MONTCADA I REIXAC RECOMANA A QUI LI PUGUI INTERESSAR LA CONFERÈNCIA QUE ELS AMICS DE LA GARRIGA ORGANITZEN DEMÀ DISSABTE DIA 20 DE SETEMBRE A L’AUDITORI DE LA GARRIGA ( Vallès Oriental)

La conferència és molt interessant ja que el Dr. Ferris i Tortojada és una autèntica autoritat en la matèria, des de fa molts anys lluita en contra de la contaminació ambiental i les seves conseqüències, sobre tot en la població infantil.

Aquest doctor, junt amb altres, volen que s’apliqui el principi que val més prevenir que curar.

Els amics de la Plataforma Antiincineradora del Congost, lluiten per evitar que en el seu territori s’instal·li una incineradora, cosa que l’administració ja ha decidit.

Es troben en la mateixa lluita que a Montcada, nosaltres també volem evitar el perill que pot significar per la nostra salut el que finalment s’incinerin productes altament contaminats en els forns de la cimentera Lafarge.

És intenció de la Plataforma Antiincineració de Montcada d’convidar al Dr. Ferris a fer una conferència a Montcada en les properes setmanes.

--------------------------------------------------------------------

(Programa Conferència)

XERRADA – COL · LOQUI

BIOMASSA I SALUT

LA GARRIGA, UN ALTRE AIRE

A càrrec del Dr. Josep Ferrís i Tortajada

Director PEHSU de València; Pediatra subespecialista en Oncologia infantil de l’Hospital Infantil Universitari La Fe; Subespecialista en Salut Ambiental Pediàtrica. Coordinador del Grup de Treball de Salut Ambiental Pediàtrica de la Societat Valenciana de Pediatria; Responsable de PEHSU de Valencia en la Coalició Internacional Health Care Without Harm; Membre de la Coalició Internacional Healthy Environments for Children Alliance (HECA) de la OMS; Investigador de la xarxa temàtica INMA ( Infància i Mediambient ). Investigador del projecte: Meconi i Neurotòxics. Financiat per l’Institut de Salut Carles III. (www.pehsu.org)

DISSABTE 20 DE SETEMBRE DE 2008

A LES 20 HORES A L’AUDITORI

Organitza: Associació de veïns del Barri de Ca n’Illa, entitat que dóna suport a la Plataforma Antiincineradora del Congost

( http://antiincineradoradelcongost.blogspot.com )

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Yo estaré mañana en la Garriga, me interesa mucho esta conferencia de una persona cientifica que no está ligada a la patronal del cemento ni a la administración, debe ser interesante.

Anònim ha dit...

Interesante charla del Dr. Ferrís en la Garriga, la sala se quedo pequeña y cuando terminó salimos con los pelos de punta con lo que nos quieren hacer con el tema de quemar residuos peligrosos.
Importante fué toda la charla pero para mi, que tomé buena nota, me impactaron los siguientes argumentos.
1º.-..La falta de percepción de la sociedad en general, propicia que aparezcan ingenieros que trabajan para los poderes economicos, hace tambien que aparezcan POLITICOS Y POLITICAS CON INTERESES, capaces, ambos de argumentar que una determinada actividad NO PERJUDICA LA SALUD.
2º.- Al hablar de la incineración de residuos, hay que aplicar la cita que decia Lavoisier: la materia no se destruye, sino que nadamas se transforma, en otros contaminantes, en este caso.
3º.-Los "niveles legales" que propone la administración politica son TOTALMENTE FALSOS, y los efectos sobre la salud humana aumentan, cuanto mas cerca se este del foco emisor.
4º.- Al quemar residuos peligrosos salen al aire unas particulas que no se ven llamadas ultrafinas, y al ser tan pequeñas, NO EXISTEN FILTROS QUE LAS ATRAPEN por eso a los incineradores se les llama la "MUERTE LENTA", pasan del aire a la sangre a traves de los pulmones, siendo unas sustancias altamente cancerigenas.
5º.-Y último.-...LA SALUD NO TIENE PRECIO Y HEMOS DE LUCHAR PARA MANTENERLA.
Joan Segarra.

Anònim ha dit...

La respiración es el puente entre la vida y la conciencia,la unión entre el cuerpo y los pensamientos"
T.NAHT