4 de març 2008

CONSULTA POPULAR .... PER QUÈ NO?



Ahir la Plataforma Anti-incineració de Montcada va fer una xerrada en el local social del Casino de Terra Nostra, una trobada-col.loqui adreçada al veïnat d’aquest barri. La mateixa s'emmarca dins del pla d’actuació per informar a la ciutadania del nostre poble, sobre allò que pot representar per la població l'autorització d’incinerar residus en els forns de la cimentera Lafarge-Asland.

Es va fer un resum de com està la qüestió en aquests moments, davant de l'ajornament de 18 mesos imposats per la Generalitat de Catalunya. Cal destacar la preocupació mostrada pels veïns davant d’aquesta amenaça i nova agressió pel nostre poble que consideren injusta i perjudicial per la pròpia salut de les persones. Totes les intervencions varen ser en el sentit de què cal continuar amb la lluita per evitar allò que podria representar per a Montcada, que per sempre més es torni a incinerar residus perillosos per a la salut.

De les moltes intervencions volem destacar una que la Plataforma la va recollir per sonsiderar-la molt interessant, doncs, es tractaria de realitzar una consulta entre el conjunt de la ciutadania, sobre la conveniència o no de cremar en el nostre municipi, aquest tipus de residus. La plataforma, davant dels assembleistes, es va comprometre a estudiar-la acuradament. És una iniciativa popular que caldria madurar, sobre tot per qui o quins haurien de convocar-la, i de quina manera s’executaria. També s’ha de tenir en compte, durant aquests mesos de "moratòria" si s’aprecia o no cap canvi sobre el posicionament i decisió que la Generalitat a pres.

Per altra banda cal informar, que:
- Continua la campanya informativa arreu de Montcada, la propera el dijous dia 6 en el Col.legi Públic El Viver de Can Sant Joan, adreçat al col.lectiu d'educadors. Altres que estan en procés seran al barri de Montcada Nova i posteriorment a Masrampinyo.
- -Continua la recollida de firmes, de moment ja podem dir que són més de 7000 les signatures recollides.
- S'ha sol·licitat una entrevista amb el Conseller Sr. Francesc Baltasar per part de tots els col·lectius que es troben afectats (Plataforma Anti-incineració de Montcada, Plataforma Aire Net de Sant Feliu, la de Sant Vicenç dels Horts-Pallejà i la Plataforma Cívica per la Reducció de Residus) a fi de rebre informació i traslladar-li els nostres punts de vista.


La lluita continua i continuarà.....

NO A LA INCINERACIÓ DE RESIDUS!!!

Seguirem informant.......

PLATAFORMA ANTI-INCINERACIÓ DE MONTCADA I REIXAC

2 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Avui en un dia amb molt de vent, i com be a ser habitual en aquests dies l'aire ens tira a sobre tot el pols contaminat de la cimentera, ja n'hi ha prou, els veïns estem farts, FORA LA CIMENTERA DE MONTCADA.

Anònim ha dit...

Si, jo m'apunto a la iniciativa de consulta als veins.


Vist com esta el pati, seria el millor recolçament, quedaria clar el que vol Montcada.
No com ara que hi ha un canguelis en certes persones que no vull anomenar.