12 de març 2008

UBICACIÓ del NOU IES M.MIRÓ........



Vagi per davant la nostra satisfacció, el tema era preocupant, ja que finalment s'ha trobat un lloc on poder construir el nou institut.
Això no treu la manca de planificació que ha quedat demostrada en aquest cas i que porta de retruc conseqüències per a tercers.


(foto Montcada Radio)


IES MONTSERRAT MIRÓ / PISTES ATLETISME

El nou IES Montserrat Miró, ubicat actualment al carrer Carrerada, es construirà a la Zona d’atletisme situada al costat dels habitatges d'en Pla d’en Coll.

El compromís de la Generalitat és ferm i considera les obres amb caràcter d’urgència ja que vol que sigui realitat pel curs 2010-11, sempre i quant l’Ajuntament presenti abans de l’estiu tots els tràmits pertinents que són necessaris perquè aquest nou equipament es faci realitat en les dates previstes.
La comunitat educativa de l’IES Montserrat Miró han valorat positivament l’acord, ja que les actuals instal·lacions es troben en un estat deplorable i que obliguen a realitzar continuament obres de reparació.

La nova ubicació de l'IES obligarà als practicants d’atletisme, integrants principalment en la Joventut Atlètica Montcada, a buscar un nou espai on desenvolupar les seves activitats. L’ Ajuntament s’ha compromès a trobar el lloc adequat abans que comencin les obres del nou institut.

La decisió presa és segurament, donades les circumstàncies d’urgència, l’única possible si es volia mantenir “la centralitat “ que gaudeix l’actual IES Montserrat Miró. La comunitat educativa del centre va posar de manifest el passat novembre el seu malestar davant el silenci que es mantenia per part de les administracions ja que, des de gener del 2006, es coneixia que havia de traslladar-se l’edifici a un nou lloc .

La manca de previsions s’ha posat de palès i altre cop s’ha actuat “improvisant sobre la marxa”, recordem que l’Ajuntament va proposar a la Generalitat construir l’ Institut en l’antic camp de futbol de la Font Freda (1) però no va tenir present que aquests terrenys estaven afectats per molts anys per les obres del soterrament del TAV i de la línia convencional fet que ha obligat a ocupar les pistes d’atletisme.

Les conseqüències d’aquesta mala planificació les ha rebut la JAM (Joventut Atlètica Montcada). Aquesta agrupació esportiva té una llarga història, que algun dia convindrà recordar, doncs, fa 31 anys que va començar les seves activitats en els terrenys de la Ferreria, quan encara el polígon industrial no existia , “els atletes” han tingut de buscar-se la vida en diferents llocs on ubicar-se, fins fa uns 12 anys que semblava que definitivament podien, per fi, gaudir d’unes instal·lacions adequades, doncs bé, sembla que el seu destí es torna a repetir: una altra i llarga peregrinació.
-------------------------------------
(1) La proposta de construir el nou Institut en l’antic camp de futbol la va fer l’Ajuntament en el primer trimestre de l’any 2006. El Consistori estava ja convençut que el soterrament total de la línia de França no seria possible i, acceptava de fet, com així es demostra en oferir aquests terrenys, la tesis que mantenia el Ministeri de Foment, que per un “problema tècnic” sols es soterraria parcialment .
Això avala les sospites, per si queda algun dubte, que tenien molts ciutadans en aquells dies. Posteriorment el que va passar es conegut per tothom, la pressió ciutadana encapçalada per La Plataforma Soterrament Total, entre altres , ho va evitar
.

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Ja tenim un altre edifici a pla d'en Coll, la veritat una zona maca, per que la tenim que destruir?

Si es vol mantenir la centralitat de l'institut, per que no el traslladem a la piscina municipal que ja és molt vella, i fem una piscina d'estiu maca, trobem una bona ubicació per un espai d'esbarjo com a tots el pobles de la comarca.

Tenir coses maques i noves i destruir-les no és el més normal.

A l'estadi de la Ferreria també es podia haber fet una pista d'atletisme

On tenim el pla estratègic

Per que no hi ha una previssió d'equipaments com deu mana

Quin cost va tenir l'edifici de la pista actual d'atletisme que tothom hem pagat i es va fer no fa ni tres anys, això es una mala gestió?

I a qui li importa la mala gestió d'aquest equip de govern, com tenim una ciutat dinamica amb un pressupost dinàmic, no fa falta tenir cap previsió de res, ja que sempre justificarem qualsevol acció de govern.

És probable que la JAM no sigui una entitat manipulada pel nostre govern?

És normal que timguem les pistes de petanca amb tres persones a dins i totes les llums enceses hores i hores? el vot jubilat és més segur?

JA ESTEM CANSATS D'AQUESTA MALA GESTIÓ

Això és un KAOS

Anònim ha dit...

siempre por detras del pueblo es como gobernais hace años el AMPA pidio una solucion ya habeis tardado muchisimo en decidirlo tambiem pidio el Miquel Poblet para la educacion fisica y se lo negastes por presupuesto que pasa como es dinamico ya teneis dinero con lo del AVE CEMENTERA CHATARRA tambien por detras

Anònim ha dit...

Recuerdo una fiesta que se hizo reivindicativa año 2005, recuerdo las palabras de Cesar a principios del 2006, recuerdo todo lo que pasó.Recuerdo al Alcalde decir que se preocupaba ya que su hijo estaba estudiando alli, ! como no voy a preocuparme!

No se que pasa, pero a este gobierno solo se mueve a base de amenazas, el consejo escolar en el mes de noviembre 2007 amenazó muy seriamente al comprobar que pasaban de de ellos.
A partir de esto se mutiplicaron las reuniones y por fin parece que se va por el buen camino.
El estado actual del Instituto es lamentable y uno no comprende como se dejó deteriorar tanto ( con el riesgo de accidentes) .
Las excusas no son de recibo, han pasado casi 3 años para al final llegar al acuerdo de una cosa que estaba unanimamente aceptada desde el principio.