22 de març 2008

!!! TOT ÉS UNA FARSA ¡¡¡

Per fi la Generalitat s'ha dignat a contestar sobre les al.legacions presentades per la Plataforma Anti-Incineració de Montcada i altres entitats del nostre poble.

I finalment, ho han fet: "DESESTIMANT-LES TOTES". En un llarg escrit de 75 pàgines, que es pot sintetitzar amb unes poques línies:

L'autorització que ha sol·licitat l'Empresa Lafarge compleix tots els requisits legals hi està dintre de la via de gestió admesa en el Catàleg de Residus de Catalunya, afegeix també que incinerar residus és una "prioritat" del Departament de Medi Ambient, la valorització energètica dels residus està contemplada dins del Pla que estableix fer servir els forns de les cimenteres per aconseguir el fi desitjat i que compleix tots els requisits que el Pla Nacional d'Aplicació del Conveni d'Estocolm va aprovar el Consell de Ministres en data 2/2/2007 sobre el tractament de residus.

Sobre el que pot representar la incineració de residus amb continguts de contaminats orgànics persistents (COP) la Generalitat ens diu: Que s'aplicarà en tot el procés d'incineració totes les millors tècniques disponibles ( MTD) i les millors pràctiques mediambientals (MPA).

Tal com ja va avançar en un comunicat de premsa, La Generalitat ens recorda que Lafarge no pot iniciar les operacions d'incinerar fins que no s'hagi resolt un període de proves i que compleixi una sèrie de requisits específics. L'empresa només podrà iniciar les activitats sol.licitades sempre i quan disposi d'un pronunciament favorable del control que s'ha d'efectuar al llarg de 18 mesos en altres plantes cimenteres de Catalunya.

Aquí hi trobem una contradicció en l'escrit, ja que per una banda es deixa clar que no es pot començar l'activitat (en el supòsit positiu) abans de 18 mesos i per altra banda ja s'avança que es pot autoritzar a l'empresa a incinerar per un període de 6 mesos la quantitat de 35.000 tones de residus, això si, sota l'apartat codi de gestor PROVA. Desprès que prèviament puguin també, recepcionar 191.000 tones de residus . ¿ En què quedem, les proves a on es faran? . De que serveix dir que s'ha d'esperar 18 mesos els resultats de unes proves si des de el primer moment s'autoritza a incinerar, perdò, ells en diuen valorització energetica? . Tot l'escrit esta direccionat a un sol objectiu que s'ha de cumplir i ni remotament pensen que res ha d'obstaculitzar la decissió que ja fa molt temps han decidit :el que s'incinerin residus a la Fca Lafarge.

Altres punts que és convenient conèixer, aquests:

1º. La Generalitat diu que disposa d'un informe favorable de l'Agencia de Protecció de la Salut, però en l'escrit no s'adjunta.
2º. La Generalitat confirma que té constància d'un Certificat de 9 de Novembre del 2007 sobre la Moció per excloure la incineració de residus als forns de la cimentera emès per l'Ajuntament de Montcada, però en l'escrit no fa ni una sola referència a la seva importància.
3º La Generalitat aprova l'autorització ambiental sense tenir present l'informe municipal sobre les matèries ambientals de la seva competència. L’escrit és limita a dir: Que l'Ajuntament de Montcada no li ha tramès l'informe.

Amb aquesta resposta sembla que queda clar que el Departament de Medi Ambient no està disposat a perdre temps, hi passa de l'informe municipal, que hauria de ser vinculant, doncs, té un valor polític indubtable. Una altra cosa seria que s'aprovés l'expedient per "silenci administratiu" del nostre Ajuntament.

Resumin el sentit de l'escrit :

ES PASSEN PEL FOLRE TOTES LES RECLAMACIONS DEL POBLE DE MONTCADA I ENS DIUEN QUE ESTIGUEM TRANQUILS, JA QUE S'APLICARAN TOTES LES MESURES DE SEGURETAT PER LA NOSTRA SATISFACCIÓ. I ENS AVISEN QUE LA "PRIORITAT DEL PROJECTE" ESTÀ PER SOBRE DE QUALSEVOL DECISIÓ POLÍTICA LOCAL.

Ara hi ha 10 dies por poder presentar noves al.legacions, cosa que amb tota seguretat farà La Plataforma Anti-Incineració després d'estudiar amb calma aquest llarg escrit que ha rebut el passat 19 de Març.

Seguirem lluitant…..

Seguirem informant…….

PLATAFORMA ANTI - INCINERACIÓ DE MONTCADA I REIXAC

6 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Se me ocurren varias preguntas.
Si dicen que todo queda pendiente al resultado de unas pruebas que se haran ¿ Como es posible que ya autorizen y no esperen hacerlo cuando se sepa como resultarann las pruebas?
¿ No sera que en realidad esto es una maniobra de distracción para ganar tiempo y conseguir el "aburrimiento" de los que se oponen?
¿ Dijeron que las pruebas se harian en Vallcarca, ahora resulta que Lafarge , si cumple unos requisitos que la empresa ya anunciado que no tendra inconveniente ninguno, pueda incinerar bajo el pretexto de pruebas, y bajo el mismo pretexto pueda almacenar tantas miles de toneladas de residuos?
¿ Que haran si el resultado es negativo?
¿No serà que saben de sobras cual será el resultado en estos momentos?
¿Como es posible que el Ayuntamiento no haya hecho uso de su informe?
¿Como es posible que el Ayuntamiento no haya presentado alegaciones?

No se como funciona la normativa pero ¿ puede el Ayuntamiento en estos momentos presentar alegaciones a este expediente?
¿ Dejará solo otra vez a la Plataforma en este cometido?
Al no hacer caso de la Moción que aprobó el Ayuntamiento en contra ¿ Se entiende que la Generalitat esta en contra de la voluntad expresada por los representantes del pueblo de Montcada? ¿ Como lo justificará nuestro Alcalde?
¿ Dejará solo otra vez a la Plataforma en este cometido?

Anònim ha dit...

Para "Salar". No cuela compañero, té recomendamos que no juegues con los virus. El que te vas a infectar vas a ser tu.
El administrador

Anònim ha dit...

Está claro que el Ayuntamiento desde el principio ha estado a favor de la incineración, y por ende, la Generalitat que también apoyo a esta gran empresa.
Qué pena!! donde está la auténtica izquierdas???

Anònim ha dit...

VECINOS, VECINAS:

HAY QUE APOYAR A LA PLATAFORMA ANTIINCINERACIÓN.

HAY QUE PLANTEAR UNA BATALLA RADICAL, NOS VA EN ELLO,NUESTRA SALUD Y LA DE NUESTROS SERES QUERIDOS.

HAY QUE SER ABSOLUTAMENTE INTOLERANTES CONTRA LA TOLERANCIA QUE MUESTRA EL AYUNTAMIENTO EN ESTE ASUNTO.

NO QUEREMOS MEDIDAS CORRECTORAS Y DE SEGURIDAD, LO QUE QUEREMOS ES QUE NO SEAN NECESARIAS LAS MEDIDAS DE SEGURIDAD, ES DECIR NO QUEREMOS QUE SE INCINERE.

NO ENTREMOS EN EL JUEGO DE COMISIONES DE SEGUIMIENTO, ESO SERÍA ACEPTAR EL JUEGO DEL AYUNTAMIENTO Y DE LA GENERALITAT.

ESTA BATALLA LA VAMOS A GANAR PORQUE NOS VA EN ELLO NUESTRO FUTURO.

!! GANAREMOS !!

Anònim ha dit...

TOTALMENTE DE ACUERDO CON MAFALDA
!!POLITICOS CORRUPTOS Y EMBUSTEROS AL PAREDON!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Aunque insista en el mismo tema, tenemos que apoyar a la plataforma que está mirando por el bien común, al contrario que el ayuntamiento. Qué pena me da, reconocer que tenemos un ayuntamiento con gente de izquierdas "en teoría", pero que actúa como políticos de derecha, es decir, de espaldas al pueblo.

¿Y la oposición? qué hace??? que yo sepa, votaron todos en un pleno que no habrían más incineradoras en Montcada ¿qué ha pasado con esa votación? no sirve de nada????