13 de març 2008

MEDI AMBIENT: Es demana presó per a 3 polítics.







Demanen que empresonin tres regidors de Sant Quirze per abocaments a un torrent.

El fiscal de Medi Ambient els acusa de permetre que aigües sense depurar anessin a un torrent des del 2003

(Foto: El torrent de la Betzuca, en un altre tram, a tocar del carrer de la Grípia, a Sant Quirze)

El fiscal de Medi Ambient del Tribunal Superior de Justícia, José Joaquín Pérez de-Gregorio, demana quatre anys i un dia de presó, una multa de 10 euros al dia durant 28 mesos (uns 8.400 euros) i quatre anys d’inhabilitació per a l’exercici de càrrecs públics per l’exalcalde de Sant Quirze Sebastià Ruizn (CiU) i els regidors de Medi Ambient del període denunciat, primer Francesc Contreras (CiU) i després Josep Coll (ERC), que va rellevar-lo al novembre del 2004.

El fiscal els acusa d’un delicte contra els recursos naturals i el medi perquè diu que «permetien, consentien i toleraven » que aigües residuals de Can Pallàs i Can Casablanques, al nord de Sant Quirze, fossin abocades «sense depuració ni cap tractament» al torrent de la Betzuca, afluent del riu Sec. La fiscalia, que demana l’obertura de judici, assegura que les aigües eren recollides per un col·lector municipal en un tram subterrani del torrent de la Font del Pont i sortien després a l’altura del parc de Can Feliu, a la zona alta del torrent de la Betzuca.

Després que al febrer del 2006 la fiscalia conegués els fets, la policia judicial va fer inspeccions
oculars, va recollir mostres de les aigües i va fer un estudi de macroinvertebrats als dos cursos fluvials. El dictamen pericial constata que els abocaments impedien el manteniment de la vida aquàtica (per la presència d’amoni) i podien significar «un greu i potencial focus de contaminació» i un risc per a l’ús domèstic d’aquelles aigües, amb presència fecal.
El fiscal defensa que els abocaments eren «perfectament coneguts pels acusats des d’almenys el 2003 i el 2004», sense que s’hi actués al·legant raons «purament crematístiques i espúries» (és a dir, que es volia evitar el cost del projecte).
Segons el fiscal, l’ACA va denunciar l’abocament al consistori el 2003.

En un comunicat, ERC diu no entendre la imputació a Josep Coll, a qui atribueixen haver treballat com a regidor de Medi Ambient «per solucionar una situació endèmica del
clavegueram», que diuen que provenia del cobriment del torrent de la Font del Pont, fa 25 anys. El grup, ara a l’oposició, assegura que el 2005 es va redactar un projecte per millorar el clavegueram (connexió Can Pallàs i Can Ponsic) i es van fer gestions per obtenir ajuts.
El grup es queixa que l’ACA «no va ajudar econòmicament », a més de dir que va demostrar una
«lentitud desesperant» en les autoritzacions. Però, tal com diuen, el govern va donar 100.000 dels 400.000 euros del cost del projecte. El grup hi afegeix que les diligències del cas van ser arxivades el 2007, després que es completés l’obra per portar el col·lector de l’abocament
a la claveguera general.
Aquest diari va intentar sense èxit contactar amb Sebastià Ruiz, i Francesc Contreras va preferir no fer comentaris.

Noticia publicada en El Punt ( Vallès Occidental) Mar Carrera ( S. Quirze V.)

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Esta noticia hay que cogerla con papel de fumar.

Despues de tres años,cogen a unas pesonas que estan en manos de los tecnicos del Ayuntamiento así como de los tecnicos de Medi Ambient.

No hay que irse a Ripollet en Montcada existe en varias salidas de fábricas el mismo problema ¿la solución? la empresa dice que no se hace cargo,el ayuntamiento (cualquiera) calla,no quiere problemas con los trabajadores.


Es el mismo caso del agua que se va por las canonadas rotas,se pierden millones de litros de agua por las roturas desde hace muchos años,el ayuntamiento en cuestion lo sabe,calla,la empresa propietaria,calla,no le interesa reparar,vale muchos millones,y así van pasandose la pelota,les es más facil,alquilar barcos e ir a Almería,asi,chupan todos,así es,y todos callan,porqué el que hable,está en la calle y es apartado como un apestado,normalmente es el tontin,como en este caso,los dos concejales.

Anònim ha dit...

Si es veritat, la noticia s'ha de saber interpretar i coneixer més be tots els intringulis de la mateixa.
Però si que indica que els temes medioambientals es començan agafar en serio, ja era hora!

Hi ha a Montcada fets que es tindrian d'estudiar com es el que ha fet la Fca Lafarge segons va denunciar La Plataforma Antiincineració en una xerrada en el Casino de Sta Maria, sembla que es van incinerar moltes tones de productes farmaceutics sense ningú saber res.
Si es cert convindria denunciar-ho a la fiscalia, no?

Anònim ha dit...

4/3/2008 19:00 h VISIBLE DESDE VARIOS KILÓMETROS - EL PERIODICO DE CATALUNYA-
Un incendio en el almacén de una fábrica de plástico genera una gran columna de humo en Polinyà
Un incendio que se ha declarado en una industria dedicada a la fabricación de productos de plástico en el polígono de Polinyà (Vallès Occidental) ha provocado una gran columna de humo visible desde varios kilómetros de distancia. El fuego afecta a la nave dedicada al almacenaje y no ha alcanzado el área de producción de la compañía.

Los bomberos de la Generalitat han informado de que alrededor de las 16.00 horas de la tarde han recibido el aviso de un incendio en la nave de la empresa Nupik Internacional SA de Polinyà, que se halla en el polígono industrial sureste de la localidad.

40 dotaciones de bomberos

El fuego, que se ha extendido con rapidez, ha provocado que los bomberos hayan destinado hasta cuarenta dotaciones para apagar el fuego. Por el momento no se tiene constancia de que nadie haya resultado herido. Los bomberos han indicado que, pese a que el material que quema es plástico, los gases que se desprenden no son peligrosos para la salud humana.

La policía local de Polinyà ha cerrado las calles de alrededor y ha acordonado un perímetro de 200 metros hasta que el fuego esté extinguido. Al lugar de los hechos se han acercado infinidad de curiosos, en gran parte trabajadores de las numerosas empresas situadas en esa zona del polígono industrial, para presenciar la enorme columna de humo que provoca la combustión del los plásticos.
¡Balla forma de desinformar, mas mezquina no puede ser!, yo he estado allí, lo he visto con mis ojos y precisamente los bomberos nos recomendaban que nos alejáramos lo mas posible porque el humo era altamente peligroso por los materiales que se estaban quemando entre ellos los techos de URALITA de la empresa.
¿Por qué nos mienten, algunos periodistas? ¿se creen que somos gilipollas?. Es que no sabemos que la combustión de plasticos desprenden DIOXINAS Y FURANOS y que son ALTAMENTE CANCERIGENOS, ¿y la Uralita=amianto?.
Algunos medios de comunicación se les ve el plumero mintiendo cuando conviene para no crear “ALARMA SOCIAL” y asi salvarle el culo a la Generalitat y al departamento de medio ambiente y a la ciudadania que se joda que son unos “imbeciles carne de cañón”.
ESTA FORMA DE HACER PERIODISMO ,ES LA FORMULA DE LA ¡!!VOZ DE SU AMO!!!
ESTOS SON JUNTO CON LA MAYORIA DE POLITICOS QUE VOCIFERAN QUE QUEMAR RESIDUOS NO ES MALO PARA NUESTRA SALUD.
LA VANGUARDIA DICE LAS MISMAS MENTIRAS