17 de juny 2008

CAMPANYA CONTRA EL "MOSQUIT TIGRE "


L'Ajuntament ha posat en marxa una nova campanya en contra del "mosquit tigre"



La pluja que ha caigut durant les últimes setmanes i la calor que fa aquests dies han generat l’ambient ideal per a la proliferació del mosquit tigre, una espècie detectada a Catalunya al 2004 i a Montcada, al 2005. Per evitar la seva expansió, com evitar picades o bé, com curar-les, el Servei de Medi Ambient ha posat en marxa un any més una campanya per demanar la col•laboració ciutadana per evitar la proliferació de d’insecte. La iniciativa s’adreça a la població en general i inclou recomanacions per impedir la posta d’ous i el creixement de les larves aquàtiques. Els tècnics del Servei estan distribuint material informatiu a les escoles, els casals de gent gran, dependències municipals i establiments comercials. La setmana vinent es lliurarà el material als usuaris dels dos mercats setmanal.


(..es pot llegir la resta de la noticia a : http://www.laveu.cat/).



==================================================


Comentari humorístic sobre un altre “mosquit tigre” que té el seu habitat a Montcada i Reixac. (Imatge i "e-mail" de JMM).






Malgrat que es diu que va ser detectat a Catalunya l’any 2004, a Montcada hi ha constància de la seva presència des de l’any 1999, tot i que hi ha veïns que confirmen que ja existia molts anys abans. Els especialistes, consideren que és una mutació- originaria del Pais Basc- que s’ha adaptat sols a Montcada, l'anomenat com: “mosquit tigre Cesaurus”.


Les agressions d’aquest mosquit, que pica tant l’hivern com l’estiu, solen ser molt molestes, fins i tot greus. Els veïns de Montcada haurem d’aprendre a conviure amb aquesta espècie tant rara , algunes persones- cada dia més- ja estan generant anticossos que els fa immunes a les seves picades .


Es recomana fer servir un repel·lent duran tot l’any ja que ha variat les seves costums, abans feia molt soroll i ara mantè una actitud més silenciosa que l’obliga a volar més baix per a poder atacar les zones menys protegides.


S’aconsella a tothom que rebi les seves picadures que consultin al seu metge hi presentin una denuncia davant -si és que troben el despaxt- del Defensor del Ciutadà a Montcada.


JMM

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Aquest mosquit en ha xuclat la sang massa temps , ens em de posar molt serioso en erradicar-lo.
A mes esta deixan altres mosquits que fan cas de tot el ue diu. I es amic de mosquit constructors , que fan pisos que desprès han de paralitzar. La Esperanza Aguirre te un marit que coneix molt bé Hercesa , no se si pica com el mosquit tigre , pero segur que el "paluRdisme" es contagiós.Un bon spary antimosquits es ja urgent!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Je,Je, muy bueno JMM

Ahora, contra este mosquito el único repelente efectivo por extraño que parezca es el ....agua.

Además este no pica " bebe " .....la sangre.

Claro ahora entiendo el porqué de los problemas de este mosquito con Jordi Climent, y es que el Jordi sólo bebe agua....

Anònim ha dit...

Primero de todo, felicitar al autor de este artículo. Sí señor imaginación al poder !!!!

Este "moskito", supongo que así se escribe en euskera, está dando sus últimos pikotazos. De todos modos amigo Cesar, hay animales, que tienen la piel tan gruesa, o están muy bien cubiertos por una capa de inmunidad (SR.JORDI CLIMENT), que ni los sienten.

Agur, amigo Cesar, quién a hierro mata, a hierro muere.
No te acuerdas de lo que le hiciste a tu amigo Montoro (q.e.p.d), para llegar tu al poder.

Me das pena, no ya como dirigente político, que para mi nunca lo has sido, sino como persona, que has sido incapaz de dedicarle dos líneas en la web del PSC de Montcada, tras su muerte, a una persona que dirigió TU PARTIDO (PSC-PSOE), durante más de 20 años. Ese es tu TALANTE.

Te das cuenta por qué no tienes carisma ? Te das cuenta que la gente que te rodea nada más está "per la menjadora", que el día que digan lo que piensan, vas a salir fufff como el gato.

Mas que un moskito, me parece un cuervo que se come lo que otros no quieren (Ecoparc, Crematorio de Lafargue/Asland, etc, etc...)