29 de juny 2008

LA DARRERA SOBRE GENERALITAT-LAFARGE




Sóc un membre de la Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac que en el dia d'avui encara no ha rebut la contestació de la Generalitat a les moltes al.legacions que varen presentar, però a traves d'internet he tingut accés al document que s'ha redactat.
He tingut la santa paciència de llegir les respostes que el Departament de Medi Ambient de la Generalitat, que ha escrit per NO ACCEPTAR cap al.legació de les presentades per la Plataforma Antiincineració de Montcada, i altres grups i entitats en contra del Projecte de Valorització Energètica de Residus, que la Fabrica de Ciment Lafarge va sol.licitar el mes d'octubre de l'any 2007.


Son 110 pàgines plenes de referències a multitud de lleis, reglaments, reials decrets, directives europees i una llarga llista de disposicions complementàries – he pogut comptar fins a 41 de diferents-, és molt curiós comprovar com una llei o normativa anul.la a una altra, i si cal l'ultima es diu que no val ja que ells interpreten que la que s'ha de fer servir és una altra d'anterior. Un observador neutral arribaria a la conclusió que aquestes lleis es fan i es desfan d'acord amb les necessitats de les empreses que contaminen.


Tota aquesta "farsa" o "tinglado" és per ells (Generalitat o Lafarge) un tràmit rutinari , inclús normal, a part d’intentar mantenir la legalitat d'obligat compliment, però si ho expliques a algú "del carrer" tot aquest galimaties pot pensar que ets en Grouxo Marx amb allò de: "la parte contratante de la primera parte, será considerada como la parte contratante de la primera parte", quan aquest genial còmic, en una escena de la pel.licula "Una nit en l'Òpera", llegeix la lletra petita d'un contracte. Tot plegat el document acaba en un tros de paper, un desgavell de redactat que finalment no serveix per res.

Una frase del Grouxo pot resumir la síntesi de tot el que es diu en les 110 pàgines escrites:
" ..... porque hemos de pelearnos por una tonteria como esa...
... lo quitamos y punto "


Doncs, aquest exemple és el que ha fet la Generalitat per saltar-se una Ordenança Reguladora que prohibeix :" Activitats Molestes, Insalubres, Nocives i Perilloses d’industries properes a nuclis urbans, marcat amb un límit de 2 quilòmetres de distancia ". És el cas de Lafarge, que està situada a 90 metres de la població de Montcada.


Seguint a Grouxo Marx (... porqué pelearnos por esta tonteria) el Departament de Medi Ambient constesta: "L'esmentat Reglament – Ordenança, ha quedat DEROGAT per la Disposició Derogatòria Única de la Llei 34/2007 de 15/11/07 ".


Feta la Llei i quan es veu que hi ha un condicionant que entra en contradicció, fan una disposició que anul.li la allò que es va aprovar, com aquell que vol anar a 100 per hora i resulta que els senyals de tràfic l'indiquen màxim a 80. Què ha fet la Generalitat? ..... canviar el senyal i acceptar la de 100.


Per qui no ho sap: Lafarge va sol.licitar el permís a la Generalitat a primers d'octubre del 2007 i el Departament de Medi Ambient en comprovar la incompatibilitat, ràpidament va canviar aquest apartat de la Llei, el 15/11/2007.
Vaja!!! Que li fan el trajo a mida !!! ... i al poble que el donin pel c...




DÉU MEU, QUÈ HEM FET NOSALTRES PER REBRE AQUEST TRACTE !
COM ÉS POSSIBLE !!!!! SON UNA COLLA D'IMPRESENTABLES !



El que tingui interès i paciència pot llegir les respostes que donen a :

9 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Me divierte la lectura de vuestro blog

Berto xxx

Gran Bretanya

Anònim ha dit...

Bien hecho, este es un buen blog.

Game Gambling

Gran Bretanya

Anònim ha dit...

Cuando hay dinero entre medio, es decir beneficios, las cuestiones ecologicas, éticas, salud, etc. pasan a otro ámbito. Los politicos verdes, rojos y azules, siempre tienen el mismo comportamiento, acaban entregandose al capital.
Es lo que hay.

La história si se lee atentamente, nos enseña a que se repiten situac iones y se venden los políticos.
Ley de Vida?
Asi nos va

Cuando dejaremos de votarles ?

Anònim ha dit...

Bon dia a Tothom,

Vaig entrar en aquets bloc per buscar informació sobre la situació de la urbanització que es troba al Bosc d' en Vilaró, el motiu es que estic interesada en una casa que es troba a la venda, però no tenia ni idea que em trobaria amb una urbanització ilegal i que es troba en un parc natural, el cert es que he probat de parlar amb el dept. d'urbanisme de l'ajuntament, m'han atès molt amablement però no m'han aclarit gaire la situació, només que tot està parat.
He pogut trobar articles on s'explica que ja disposen d'aigua potable i també d'una linea d'autobus que va desde Montcada a Badalona i a l'inversa, el cert es que m'agradaria demanarvos que m'expliquessiu el que sabeu d'aquest tema, es realment ilegal la urbanització?, això vol dir que no paguen contribució i no tenen els permisos d'obra??, i com es troba actualment la situació, i si es ilegal ...com es permet la venda?? Moltes gràcies!!

Anònim ha dit...

A veure li diré encara que no es aqui on tocava der-ho, que Can Vilaró està encara sense legalitzar la urbanització, resta encara per fer la reparcel.lació i urbanització de tot el sector. Estem en una situación entre la ilegalitat i les propostes del govern de torn per legalitzar. Sí paguen impostos encara que no són urbans sino rustic o forestal?. Hi ha voluntad politica per legalitzar-lo, però això ho han de dir els que governen ara l'ajuntament. Queda encara camí a fer, de moment ja tenen l'aigua, cosa que no hi tenien.
Es, en definitiva, producte de l'especulació i d'unes aministracions que han deixat fer, la qual cosa ha començat aixì ha construi-se per "la jeta", ja veurem com acabarà. La cosa no esta gens clara, doncs, qui pagarà el cost d'aquesta urbanització, ara que l'ajuntament té una crisis anunciada per ells mateixos. ?
Jo de vostè no compraria, doncs, hi ha ara moltes ofertes en zones si urbanitzades i legalitzades.

MONTCADA CONFI ha dit...

Deixeu per favor els vostres comentaris allà on toca. Hi ha un "Calaix d'opinions" on podeu dir tot allò que creieu adient.
Gràcies

L'administrador del Blog

Anònim ha dit...

Miren si quieren que les diga la verdad, lo que más me molesta de esta situación, es que al frente de este Depaartamento, está un hombre, aparentemente, de izquierdas, verde-ecologista ....

Y luego votamos, para qué los otros no vengan, se acuerdan del "Si tu no vas ellos vienen", qué diferencia hay entre unos y otros. Los de derechas ya sabemos lo que son, no te engañan, pactan con el diablo, pero lo bueno es que lo dicen, sin embargo los de izquierdas nos engañan como a unos niños. Y eso duele !!!

Para muestra un botón, SR. BALTASAR, DE IZQUIERDAS VERDE Y ECOLOGISTA. Quizás ahora le pida a la Virgen del Turó que le solucione el problema de Lafargue/Asland. Si este señor no ha dimitido con todo el tema del agua, no ya que venga La Moreneta, sino que venga Dios y lo vea.

Nunca, jamás este país había estado en manos de políticos tan incompetentes, pendientes de la "menjadora" tanto a nivel municipal, como a nivel de la Generalitat.

Pero el problema es más grave aún, es que la oposición es peor. No hay alternativa .....

Valgam Deu en mans de qui estem !!!

Anònim ha dit...

El Cesar y El Maresma se pasan de listos, apruevan una moción para "el traslado de Lafarge" y lo mandan solo al Departamento de Medio Ambiente.
Se "olvidan" de mandarlo tambien a los Departamentos de Industria, SALUD, Economia y politica Territorial???????.
¡¡Que casualidad!! estos cuatro Departamentos, que son los COMPETENTES para decidir el traslado de una industria PELIGROSA estan en manos del PARTIDO SOCIALISTA DE CATALUNYA. ¿TE DAS CUÉN?.
El Cesar y El Maresma han intentado confundirnos para dividir nuestra fuerza, pero el tiro les ha salido por la culata.

Anònim ha dit...

La politica en Espanya es cada vegada mes decepcionant però mai estic d'acord en l'abstenció.
Prefereixo una mala democracia que una "bona dictadura". I encara que estem a una democracia totalment maquillada i intervenida pels grans capitals especuladors, penso que la clau sempre està en utilitzar i participar en les eines que dona la democracia.
Aquest pais encara es tercermundista en justicia lenta, lleis irregulars i qualitat dels nostres politics penosa. Però la nostra participació ciutadana i compromís social com a ciutadans no es menys tercermundista.