5 de juny 2008

A LLAVANERES, SÍ !.....i...A MONTCADA ?.....NOOO!!


Ens arriben notícies des de Sant Andreu de Llavaneres que confirmen finalment, que l'equip de govern d'aquest Ajuntament, ha decidit encarregar a una empresa externa una auditoria urbanística per analitzar en profunditat el mandat del senyor Antoni Jiménez (PSC) com a regidor d'urbanisme durant el període 2003-2007.

L'equip de govern format per 5 regidors de CíU, 1 d’ERC, 1 de G.LL., desprès d'uns dubtes inicials, s'han decidit per aclarir definitivament, com es va gestionar en aquell mandat. Volen actuar amb total transparència per ajudar a recuperar la confiança a les institucions, que en bona part havien saltat pels aires en aquell mandat com a conseqüència de les seves actuacions que ara estan sota sospita per la Fiscalia Anti-corrupció.

Els ciutadans, en definitiva, tenen dret a saber que han fet o que fan els seus representants que gestionen els béns generals del municipi.

A Montcada, tota l'oposició va demanar en el darrer Ple Municipal poder verificar a través d’una auditoria pública, tota la gestió realitzada per l’anterior responsable tècnic de l’àrea d'urbanisme del nostre poble, el senyor Antoni Jiménez. L’alcalde César Arrizabalaga va rebutjar la proposta, afegint que a Montcada tot s'havia fet bé.

Ens preguntem: Sí, tot s'ha fet bé... quina por hi ha perquè es pugui revisar el que es va fer durant aquells temps? A Llavaneres finalment, han decidit sortir de sospites. A Montcada sembla que som diferents.

Sr. Alcalde, quina por hi ha a tornar a donar explicacions sobre alguns dubtes que han sorgit arrel de les decisions que es van prendre en aquella època? Que té de dolent que la ciutadania escolti de nou, les raons que van decidir aprovar una sèrie de projectes?

Contesti per favor sobre aquests temes:

1º .- Per què es va iniciar l'obra de la Font Pudenta (Constructor Alcaraz) quan encara no s'havia aprovat la reparcel.lació d’una part dels propietaris d'uns terrenys?

2º.- Per què es va ser tant "generós" amb l'empresa Valentine a l'hora de definir el sostre residencial de la nova zona que s’ha d’urbanitzar. És o no és el gran negoci del segle pels propietaris de la fàbrica de pintures?

3º Quan es van crear les societats que desprès s'han beneficiat de les múltiples requalificaciones de l’operació urbanística Vista Rica-La Rasa? Com és que finalment en uns terrenys d'equipaments públics s'ha acabat construint-se dos gratacels?

4º Quina raó s'amaga darrera de l'actuació d'excloure de la Zona 21, la parcel.la més gran, per a fer-hi blocs de pisos?

5º I del futur Centre de Negocis? com s'explica l'augment de construcció?

6º Per què no es vol tornar a verificar tot i com es va gestionar el cas de " La Cerveceria?


Sr. Alcalde, per què no vol fer l'auditoria?

Més notícies sobre aquest fet de Llavaneres a:

http://www.tribunamaresme.com/index.php?pagina=noticias/noticias_articulo.php&id_noticia=5144

http://joancalsapeu.blogspot.com/2008/06/el-pp-de-llavaneres-va-de-vctima.html

8 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Aquí faltan temas.:

1.- Mercacom de Mas-rampinyo.

2.- Club Aismalibar de Mas-
rampinyo.

3.- Cine Kursaal de Montcada
Bifurcación.

4.- Cine España (Cine Viejo) de Montcada Centro.

5.- Expropiaciones divesas y diferentes, ausentes y presentes, muertos y vivos.

6.- Listado de los bienes inmuebles del Ajuntamiento 1999-2008.(Bienes patrimoniales altas y bajas)


De momento paro aquí, mañana más !!!

Anònim ha dit...

Tenenmos los politicos que nos merecemos,ni más ni menos.

¿No se le cae la cara de verguenza a nuestro alcalde cuando ve las torres esas,de quince pisos,cada dia cuando sale de su casa?.

¿No se le cae la cara de verguenza a Maresma de los chanchulos que les ha permitido a los sociolistos? eres un fenicio boutiflé Maresma.

Esperemos que la oposición le de caña y que no sea flor de un dia.

Ahora hablan de crisis ¿que habeis hecho en tiempos de la gran especulación?.

Ahora lees en el mirame y no me toques."La crisis económica condiciona los presupuestos".

Maresma ¿esos son los presupuestos dinámicos del power point? ¿que has hecho cuando no había crisis? diez años,subirte el sueldo un 100% por 100% y triplicarnos los impuestos y ¿ahora hay crisis?para vosotros,desde luego que no.

¿Cuanto se ha encarecido la biblioteca y el Kursaal? ¿eso es lo que mirais por el pueblo que os paga?bueno,os poneis el sueldo que quereis y ahora os lavais las manos como Pilatos.

Teneis que rendir cuentas,sois responsables.

Anònim ha dit...

Para intentar entender un poco el funcionamiento de la cuestión urbanística en los últimos tiempos, les recomiendo un libro que ha recibido el premio Debate del Libro de Reportaje 2007,

EL POCERO DE SESEÑA, de

Ruth Ugalde y Alejandra Ramón

Editorial Debate


Les dejo un par de citas, para que quien las lea, reflexione ......

"No hay nada más estimulante para mí que ver en otro "pasión" por conocer e interés por saber la verdad de las cosas. Mi verdad, no. Tu verdad, no. LA VERDAD y ven conmigo a buscarla, la tuya guárdatela"(Antonio Machado)


"Delante de mi habia una mentira comprensible y detrás una verdad incomprensible."
Milan Kundera (La insoportable levedad del ser )



Brubaker

Anònim ha dit...

Crec que aquest govern municipal és un govern de hipòcrites.
El mateix que donen suport a les plataformes... "quan no tenen més remei que fer-ho", ara demostren el mateix tarannà. Cal crear una plataforma "per una auditòria urbanística" i sortir al carrer, una vegada més i cridar-los perquè "no facin la puta i la ramoneta". Cal jugar clar i català, davant dels problemes que tenen aquests i no pas a la nostra taulada sino la taula d'ells...

Gerard

Anònim ha dit...

A la pregunta que es fa en aquest post: " Sr.Alcalde, per què no vol fer l'auditoria?"
Si aceptés, llavors, es veuria el llautó, i aquesta vegada, si que quedaria ben retratat junt amb el seu soci comparsa, Més que un equip de govern semblen a la Companyia teatral "Els comediants". Fan molta comèdia, i això els delata. Negar-se a obrir la porta perque entri el llum, és un acte reservat als polítics amb dedència i amb la moral ben alta.
Defensar, com ho ha fet, el senyor alcalde en la darrera Veu,és molt aventurat...Doncs, que ens diu: "Que hem agraïr a l'anterior cap director d'urbanisme tot allò que ha fet pel bé de la ciutat". (és que no cobrava prou, no era la seva feina?)
A veure senyor alcalde, si al final tindrà vostè que empassar-se-les aquestes afimacions amb patates...
Deixi primer que la justicia parli i desprès digui el que vulgui. Sigui prudent i no comenci a vendren's la pell de l'ós abans de matar-lo-ho.
Faci com el propi Sr. Jiménez, que no hi diu res, és mostra més prudent que ningú. Per contra, el senyor Ros ex alcalde de Llavaneres, un altre que es acusat pel Fiscal, reparteix pel seu poble, un llarg full explicant les seves memòries casa per casa, una mena de declaració d'auto innocència davant de les acusacions del fiscal. En definitiva donar explicacions i finalment proclamar púbicament allò de:"jo no he sido"...busquen por otro sitio....
Llavaneres no es MONTCADA certament, però una persona si que ha estat en tots dos ajuntaments: En un com a tècnic i director (de confiança) i en un altre com a regidor d'urbanisme.
Sembla que el alcalde de Montcada vol tancat aquest assumpte de l'auditoria amb un acte de fe. No ha permés, ni acepta que la ciutadania tinguem dubtes de la "eficàcia" del senyor Jiménez. Les eines democràtiques, que hi són, i moltes, queden arreconades perquè un alcalde de poble de 30.000 habitants ha decidit que tot s'han fet bé. Té, el senyor alcalde, la força dels vots, dels seus i les comparses dels seus socis; en contra, els membres de l'oposició i al menys, un ampli sector de ciutadania.
La transparència...? allò que hi surt als programes electorals.... és ara, per aquest edil això: "dónde dije digo, digo Diego".
La nostra democràcia esta viciada, certament per alguns que com els nostres governants locals ens venen i propaguen allò de: "aire fresc" i desprès posen fum, molt "smog".
Malament anem,doncs, aquestes coses acaben finalment petant per la part més débil, quan l'econòmia fa aïgues, com és el nostre cas, entre altres.
Kalikatres

Anònim ha dit...

Sr. Arrizabalaga sabe usted quién fue Montesquieu ? O acaso se cree usted Napoleón ?.

Faltaría más que usted no defendiera al Sr. Jiménez. SE ESTA DEFENDIENDO USTED MISMO !!!.

Sabe usted muy bien que las actuaciones profesionales deberían ser iguales en todos los sitios. Por qué el Sr. Jiménez podría actuar de una forma en Llavaneras y de otra en Montcada ?.

Y por supuesto yo le doy la presunción de inocencia al Sr. Jiménez, faltaría más !!!. De momento y hasta que no se demuestre lo contrario todos los imputados son "presuntos culpables". Por eso mi amigo Montesquieu dividió los poderes en Ejecutivo, Legislativo y Judicial ....

Yo he leído el libro que hace mención un blogger, EL POCERO, es un libro de investigación periodistica, y vale la pena leerlo, para entender las tramas urbanísticas/políticas/judiciales del nuevo mapa urbanístico. Si ponen un poco de imaginación les vendrán a la cabeza situaciones muy similares de nuestros pueblo.

Anònim ha dit...

De la época del sr.jimenez nos olvidemos de las mayores manifestaciones populares contra la recalificacion del suelo en montcada.
No olvidemos la Cerveceria y la Zona 21.
El Plan de la Zona 21 se ha paralizado pero a la recalificación bestial del Pinar de la zona 21 y la especulación de la Cerveceria se dió carpetazo.
Que hay de eso? no merece nuestro interes?

Anònim ha dit...

Montcada i Reixac verda, neta, bonica, jove, activa, oberta, comercial, plural, ecológica, alegre, educadora, comunicativa, tecnológica, amable, esportiva, viva, dinámica, solidaria, MUNICIPALISTA, LLENA DE CHORIZOS, "SOCIOLISTOS", INCINERADORES, EMBUSTEROS,PELOTAS, VIVIDORES, LAPAS, REQUETÉS...