2 de juny 2008

MIQUEL CAPELLA I ARENAS HA MORT

ACABEM D'ASSABENTAR-NOS DE LA MORT D'UN VEÍ SINGULAR....



MIQUEL CAPELLA I ARENAS
Avui, a partir de les 18 h. quedarà exposat el seu cos en el Tanatori de Ripollet .
Demá dimarts dia 3 de Juny a les 17:30 h. cerimònia de comiat a l'Església de Sta. Engràcia



L'EQUIP DE MONTCADA CONFIDENCIAL S’UNEIX AMB EL DOLOR DE FAMILIARS I AMICS.
MONTCADA HA PERDUT PER SEMPRE, UN HOME QUE FINS ELS DARRERS MOMENTS, HA ESTIMAT EL SEU POBLE.














Foto: 10/1/2008, dia on en Miquel va lliurar al Museu Les Maleses, de 8 maquetes- fetes per ell- de les esglèsies i ermites que van existir o encara es poden veure a Montcada.
Malgrat el seu estat de salut, actualment estava treballant en l'edició d'un llibre, dirigit per l'historiador Jaume Alcázar, sobre Montcada titulat: Imatges inèdites segles XIX i XX

-------------------------------------------------------------------

3/06/2008.

Montcada Confidencial : Miquel Capella era una persona que va aportar al poble de Montcada moltes coses, era un altre d’aquells veïns “ rara avis” que incideixen en la societat amb un treball de formigueta , properament ens comprometem a publicar un petit resum del que ha fet al llarg de la seva vida.
Avui , volem destacar una de les facetes que el distingien com son les seves “famoses” cartes al director de La Veu. El seu esperit crític es feia palès sempre .
Com exemple reproduïm la que segurament va ser l’ultima que va escriure . Pagina 22 de La Veu nº 302 del maig del 2007 , titulada “ Fet inversemblant” :

“De de fa més de 250 anys, quan s’uniren les parròquies de Montcada i la de Reixac formant el nostre poble i creant al mateix temps el primer Ajuntament, mai cap alcalde havia permès posar el seu nom a cap carrer o plaça. Un cop fora del càrrec o morta la persona, en algun cas sí que l’han posat, com és de l’Estanislau Abadal. Del 1936 al 1975 sí que molts carrers o places es van batejar amb noms dels capitosts d’aquell moment.


Amb la democràcia això va canviar, però ara ens trobem amb què una plaça porta el nom de l’actual alcalde. Uns diuen que és cosa dels veïns, d’altres que és per imposició del propi alcalde –amb això, ni entro ni surto– el que sí puc dir és que durant força anys quatre veïns, a petició del Consistori, ens vàrem dedicar a buscar noms per a carrers i places de les zones noves del poble, pels polígons de Can Cuiàs, la Ferreria, el Pla d’en Coll, com també per les habitades com la dita Can Cuiàs o la del Bosc d’en Vilaró, per exemple. Concretament per aquest últim hi vam pensar molti, al fi nal, vam proposar als veïns que cada carrer o plaça portés el nom d’un ocell, respectant sobretot el de l’antic camí de Montcada a Badalona. Els veïns van acceptar de bon grau la nostra proposta. Pel canvi actual del nom de la plaça ni per altres llocs als que estan posant noms nous no ens han tornat a comunicar res.

Crec que no som de l’agrat dels que manen actualment, l’únic que sento és la falta d’ètica en no comunicar-nos que prescindien de la nostra opinió. No repetiré els comentaris de molts montcadencs pel fet d’haver col·locat el nom del senyor alcalde enmig dels d’ocells, el que dic –perquè així ho sento– és que, en fer-ho, es permet i és una mostra d’ostentació que no està gens bé; trenca la tradició i demostra el desconeixement de la nostra història.

Miquel Capella “

==============================

4-06-2008 . Reproduïm els comunicats d'agraïment de la Familia Capella :

Vull expressar en nom meu i de la meva família, el nostre agraïment per les mostres de solidaritat de MONTCADA CONFICENCIAL envers la mort del meu pare en Miquel Capella.
Gràcies per tots els comentaris de afecte que heu penjat en el blog.
Reitero per altre banda el meu compromís de seguir la labor del meu pare envers la historia de Montcada i la col·laboració amb totes aquelles persones i entitats que estimen el nostre poble i lluiten per recuperar el passat i fer possible una poble millor.
Rebeu la mes profunda consideració
Josep Capella i Torrents
-------------------------------------------------------------------------------------
Benvolguts, us vull agrair, en nom meu i de la meva família el vostre suport, així com a tota la bona gent de Montcada que han conegut i estimat el meu pare.
M’agradaria molt que sortís alguna persona, persones o entitats, que , des de la enorme estimació a Montcada que tenia el meu pare, fossin capaços de continuar la seva tasca de recopilació històrica, de defensa del poble i de control i denuncia dels poders.
A tots, de tot cor, moltes gràcies,
Toni Capella i Torrents.

14 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Gracies amic Miquel, mai t´oblidare.

Anònim ha dit...

Descansi en pau , el meu sincer condol a la familia .

Opinium

Anònim ha dit...

Una abraçada per la familia, sento la perdua .

En Miquel era únic !!!
Aquesta carta que reproduiu , retrata l'autentic Miquel, ell no es casava mai amb ningú, ell s'hauria mantingut sempre critic amb els que manen, fosin dels seus o no.

Lluis.

Anònim ha dit...

Lamento la perdua d'en Miquel , una persona amb sentit critic i que estimava Montcada per damunt de moltes coses.
Descansi en pau.

DVG

Anònim ha dit...

Aquesta carta i d'altres, demostra clarament el caràcter i la personalitat d'en Miquel, una carta, en aquest cas, que honora al seu autor, crític quan cal, defensor de la nostra història i precusor d'uns principis que cap persona que se senti montcadenc no hauria de perdre "l'horemus" i molt menys posar-se "medalles" i permetre posar noms on no toca...
Hi ha personatges que posats al poder, encara que sigui "un poder local", es comporten com petits "emperadors" i aquests fan coses que dóna peu a que els ciutadans malpensem i critiquem com ho va fer sempre en Miquel.
A banda, vull expresar el meu condol i la meva solidaritat amb la familia Capella, amics i mostrar la pena que sento per perdre a una persona, un amic que ha estat un referent per explicar-nos amb detall, allò que té aquest poble: molta història, farcida de situacions ben dispars. En definitiva, una incitació constant d'en Capella per fer-nos conèixer tantes vivències viscudes per aquest veterà veí que malauradament ens ha deixat.
Descansi en Pau aquest amic que em va alliçonar per aprofundir en el coneixement d'aquest poble que sense haver nascut en ell, m'ho estimo com si ho fos.
RRJ

Anònim ha dit...

Des d'ahir el poble ha quedat més orfe...
JAM

Anònim ha dit...

He fet acte de presencia en l'adeu al Miquel. Molta gent , diria que hi herem casi tots
Estic segur que al Miquel ( segur que escoltava) l'hi agradat l'acte, senzill però emotiu.
El mossen a dit unes paraules carregades de sentit, les justes però que feien justicia a tot el que ha significat Miquel Capella Arenas per Montcada.

Fins sempre Miquel.
Un petó a tota la familia.

Anònim ha dit...

Miquel,teníamos una buena amistad era fácil mantener la amistad contigo,y con tu hermano Juan, lo mio es el agnosticismo, ya lo sabes, pero de existir el cielo tu parcela seguro que es de las mas grandes, teníamos muchas coincidencias a pesar de la diferencia de edad, una de ellas era nuestro amor por Montcada, comentábamos lo mucho que se puede querer a un pueblo sin haber nacido en él.

Yo admiraba tu entusiasmo por la vida, las ganas de luchar por todo, desde lo mas simple a lo mas importante y tu gran capacidad para la crítica positiva, te vamos a echar de menos, en medio de tanta mediocridad.

Anònim ha dit...

Gràcies Miquel, fins aviat.

Anònim ha dit...

Miquel, el teu germa Joan, segur que ja te la teva cadira al costat de la seva, ara els seus colors, també tindran algun mot.

Anònim ha dit...

Soc un més dels que sento la mort d'en Miquel.
Els seus escrits eran dels que donaven sempre motiu a parlar-ne .
Els trobare a faltar.

Un prec a la familia , si es possible, hi hauria forma de poder recopilar de alguna forma tots el que va dir?
De memoria podria afirmar que seria com una especie de crònica de tot el que ha passat aquest ultims anys a Montcada.

Per tot el que has fet Miquel , gràcies

Anònim ha dit...

Començare recordant que en Miquel i el meu pare que tambe es deia Miquel eran molt amics, jo el coneixia de tota la vida, i sempre que el veia es tenia de parar a fer la xarradeta i jo tant content de veure´l, ja que expliques el que expliques sempre aprenias alguna cosa, ja que sempre tenia contesta a tots els temes que es parles,l´ultima vegada que el vaig veure va ser a l´Ajuntament,i el vaig felicitar per la seva exposicio de maquetes que tenia exposada a la Casa de La Vila, i com sempre e va explicar com l´avia fet, estaria moltes hores explicant anecdotes d´en Miquel, pero em quedare amb el seu record i que sapigueu,que ja ho sabeu, familia Capella que podeu estar orgullosos, una abraçada.

M.B.

Anònim ha dit...

En pocos dias nos han dejado tres personas , todas muy conocidas , tuve la suerte de tratar con más o menos intensidad con todas ellas.
Eran muy diferentes pero les unia una cosa : que trabajaron por Montcada, todos a su manera y con metodos diferentes aportaron su tiempo y saber en hacer posible una Montcada mejor.

Miquel Capella es "todo" por Montcada. Colaboré con él, aunque en realidad solo fue él que trabajaba en el tema "vibraciones lineas ferrocarril" asi como le ayudé en su lucha para que existiese una valla ( cuantos años han pasado) al lado de la linea ferrea.
Alfonso Montoro , desde su posición politica ayudó a la convivencia que todos hoy disfrutamos.
Jose Obis , el gestor, fué el Alcalde que hizo el traspaso de poderes cuando llegó la nueva era democratica, en unos momentos en que muchos de los antiguos habian abandanado el barco.

Todos merecen nuestro respeto y reconocimiento.

Pongo mi comentario en el post de Miquel Capella , pido perdón si no les gusta que haya puesto a todos juntos. Pero creo que todos se merecen mi reconocimiento .

Juan

Anònim ha dit...

En Miquel ha decidit dejar-nos , a triat el cami que algun dia tots haurem de recorrer. Ara be ens ha deixat moltes coses, la seva petjada esta molt viva entre nosaltres i per molt temps.

Gracies Miquel , no t'obliderem .