11 de juny 2008

DUES NOTÍCIES PER COMENTAR


Imatge de l' autopista (vista des de Montcada) direcció Girona, a les 13.30 h., moment de la "sonora protesta dels transportistes" , les cues eran en aquells moments de 8 km.
(foto: M.C. )







Psicosis general ?. La vaga dels transportistes i les seves conseqüències :
( Fotos i noticies de www.laveu.cat)


No hi ha llet al supermercat, la fruita ha pujat de preu, les cues a les gasolineres són constants o fins quan durarà això són alguns dels comentaris que avui estan en veu de tothom amb motiu de la vaga de transportistes. La mobilització va començar diumenge i durant aquests tres dies els consumidors, per por a quedar-se sense carburant o aliments, han anat a comprar amb més freqüència. Avui dimecres, dia de mercat setmanal, una imatge molt significativa ha estat veure que només s’hi han instal•lat tres parades de venda de fruita i verdura, quan habitualment hi ha més d’una desena. La vaga està afectant en major o menor mesura els consumidors i les empreses i tot s’agreujarà en funció del temps que durin les manifestacions
La manca de gènere s’ha fet molt evident aquest matí al mercat setmanal. De la desena de parades de venda de fruita i verdura que habitualment s’hi instal·len, només n’hi havia tres, dues d’elles amb pocs productes.


Nota : Avui en un Supermercat (dels grans) s’ esgotat els pollastres, el peix, les patates, la llet , la verdura fresca i era significatiu veure com molts clients acaparaven diversos aliments com el “ pa Bimbo”, llaunes de conserva, etc, per altra banda els efectes ja es noten també en la manca de subministrament en petits negocis que depenen del dia a dia (premsa, farmàcies, recanvis de cotxes, etc).

_________________________________________________________________


Pla Nacional d’Habitatge a Mas Duran



L’Ajuntament negocia amb la Generalitat una reducció del sostre d’habitabilitat a l’ARE (l’Àrea Residencial Estratègica) prevista a Mas Duran en el marc del Pla Nacional d’Habitatge. El govern autonòmic aposta per construir 2.600 immobles en el sector, dels quals la meitat seran protegits, però el Consistori considera que la xifra és excessiva. L’alcalde ha dit que l’Ajuntament aposta per baixar aquests paràmetres i aprovar un ARE que crei trama urbana entre Mas Duran i Can Pomada preservant el territori.

Va ser al mes de febrer quan la Generalitat va anunciar la creació de 100 àrees residencials estratègiques (ARE) a tot Catalunya per posar en el mercat per la via ràpida més de 91.000 habitatges sent la meitat de protecció oficial. En el llistat del territori seleccionat apareixia Mas Duran, amb 40 hectàrees de superfície. Tres mesos després, les negociacions entre el Consistori i la Generalitat per desenvolupar l’ARE estan força avançades tot i que encara queden aspectes per definir. “El que tenim clar és que volem concentrar totes les zones 21 –urbanitzables- en una franja que crei trama urbana entre Mas Duran i Can Pomada”, ha dit l’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, tot afegint que “una de les prioritats del govern local és promoure habitatges protegits”.

Nota : A banda de la xifra que sembla molt exagerada, doncs, es preveu construir i molt més en el lloc en que es vol fer, significarà aquest desenvolupament urbanístic de la zona, una difícil i complexa preparació prèvia, doncs, incloure totes les zones 21 en el mateix paquet pot donar alguna que altra oposició dels propietaris de les finques que segurament no tenien previst aquest destí final que la Generalitat i l’Ajuntament decidiran en pocs dies.

Una cosa es certa, sigui qui sigui el motiu que justifiqui aquesta massiva construcció de pisos , suposarà per a Montcada, esgotar una mica més el poc espai que li queda per créixer .



11 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

I'm thankful with your blog it is very useful to me.

Anònim ha dit...

I could give my own opinion with your topic that is not boring for me.

Anònim ha dit...

Esta molt be, que opini qui volgui, pero crec que ha de ser en els idiomes oficials de Catalunya.

MONTCADA CONFI ha dit...

....

Thank you for your comments if you want you can give you own opinion, ok!

....
Gracias por el comentario, pero si puedes, creo que si, mejor que lo hagas en castellano o en català , si us plau.

Anònim ha dit...

Sobre el tema dels transportistes:

-Que tal una aposta d'una vegada per investigació en motors d'altres tipus?

-Que tal canviar les lleis per poder posar fre al consum inútil de petroli per part de tothom? empreses, particulars, oci...etc..

-Que el cru esta carissim, és una realitat. Però segons diu el govern el tema de la tarifa mínima no ho pot donar per que no pot intervenir en el mercat i això a Unió Europea no ho acceptaria. Algú pot posar més informació o punts de vista sobre això? ... Per que si és cert voldria dir que els vaguistes demanen una cosa impossible?... Agrairia a qualsevol lector de montcada confidencial més informació. gracies.

-Estic d'acord en accions de protesta, estic d'acord en accions de pressió, i estic d'acord en convencér a tothom... però també estic d'acord a que algú vulgui treballar si ho desitja. Per tant, després de veure accions varies de piquets, retiro el meu suport als piquets. Si volen fer vaga, que parin el camió i es pengin de la sagrada familia, però res de cremar camions, pedradas, o coaccions a companys.

una salutació a tots,

Anònim ha dit...

Para el de las 21:54: Estimado Sor. no se puede estar de acuerdo con todo el mundo en una huelga.
Para mi en una huelga existen dos culpables, la patronal,siempre y despues el gobierno, por no saber o querer negociar a tiempo, y sobre todo con este gobierno que presume de "talante"-"dialogante".
Los trabajadores, en este caso los autónomos, a la fuerza,son los que, junto con los consumidores, los que estamos pagando "el pato", como siempre los últimos en el eslabón de la cadena.
Los SIMBERGUENZAS DE LA GRAN PATRONAL LOS USUREROS DE LOS INTERMEDIARIOS,LOS LADRONES DE LOS GRANDES BANCOS, son el verdadero cancer de este pais.
Hay que tener MUCHO CORAJE, o estar muy DESESPERADOS, para atreverse hoy, a hacerles una huelga a toda
esta "chusma" que he mencionado.
Toda esta "chusma", ademas son los dueños de la televisión, de la radio, de los periodicos y son los que mandan en la policia. ¿Le queda claro de que "memocracia" hablo?.
¿Le queda claro de que parte estaré siempre, personas como yo?.
Cuando se llega a lo último, que es la huelga, es porque la "democracia ha dejado de ser, por ambas partes, pero en desigualdades descumunales.
Sor. de las 21:54, espero no haberlo molestado, es solo una opinión, reciba un saludo.

Anònim ha dit...

Estic en bona part d'acord amb el comentari de les 21.54.

Hi ha un cabreix generalitzat , cal expresar-ho de alguna manera, normalment els treballadors fan servir la vaga.
Però tot te un limit, i els transportistes , sector clau, podem mostrar el seu malestar ( tenen raó) de moltes maneres .

Un cop val, dos també peró traspassar la seva mala llet a tercers que no tenen culpa del que passa , s'haurian de fer-so mirar.

Volent fotre una patada als governs,hi estic d'acord, el que fan es una verdadera putada a petits comerciants i gent que també cada dia ens hem de guanyar la vida. En realitat la patada la foten a nosaltres.

Si segueixen molts dies igual, en lloc de recollir simpaties solidaries el que faran en conseguir el rebuig de moltes persones.

Ho sento , però ja fa 2 dies que no guanyo un puto euro i tinc de pagar a 3 treballadors i l'hipoteca del pis ( 980 euros al mes) que per cert cada més puja.

Feu vaga pensan una miqueta amb els perjudicats
Per favor!!!!

Anònim ha dit...

Para el sr. de las 23:56,

No me ha molestado para nada su post. Quiza no lo vemos de la misma manera, pero le agredezco que participe en este debate. Asi podemos conocer nuevas maneras de mirarlo, y entre todos conocer mas la situación desde otros primas.

Reciba un cordial y sincero saludo para usted.

Anònim ha dit...

La realidad acaba apareciendo más pronto que tarde.

Este gobierno ( el socialista) NO ESTA PREPARADO PARA EL CONFLICTO.

Ya reaccionaran , no son tontos, pero llegaran tarde.
La oposición ( PP) tampoco esta preparada para ejercer de tal.

De todo ello , vamos todos a recibir unas experiencias que nos tienen que servir para el futuro.

Se acabara para siempre las mentiras o promesas del que nos gobierna , mejor dicho el esconder la verdad. El descredito es tal para los politicos que hace que no puedan mantener mensajes del bla bla bla sino van acompañados de medidas que surten efecto rapido.

Preparemonos para vivir una temporada dificil.

Anònim ha dit...

EFE
MADRID 12/6/08/
Los grupos bancarios que operan en España ganaron 5.153 millones de euros en el primer trimestre del año, un 10% más que en el mismo periodo del 2007, a pesar de la desaceleración económica, que empieza a notarse en un incremento de morosidad y en un menor crecimiento del crédito.

Según ha informado en rueda de prensa el secretario general de la Asociación Española de Banca (AEB), Pedro Pablo Villasante, los beneficios de los bancos españoles han sido de "una gran calidad" puesto que procedieron de la actividad comercial ordinaria, pese a las dificultades "crecientes" del entorno económico y financiero.
No es una aberración y una chulería que estos ladrones se pavoneen, en los momentos que estamos pasando de estrecheces, que nos vengan con estas cifras de lo que “han ganado”, estos dráculas del dinero, con que trabajo lo “han ganado”.
Si en momentos de crisis declaran que “han ganado” esas astronómicas cifras, ¿Cuánto nos han robado en los momentos de las vacas gordas?.
Estos ladrones son los verdaderos culpables de que tengamos crisis, huelgas, miles de personas que se mueren de hambre cada día en el mundo, de las guerras, de las injusticias y de todas las calamidades humanas en el mundo. Esta especie inhumana algún día tendremos que extinguirla, por un mundo mejor.

Anònim ha dit...

Montcada i Reixac verda, neta, bonica, jove, activa, oberta, comercial, plural, ecológica, alegre, educadora, comunicativa, tecnológica, amable, esportiva, viva, dinámica, solidaria, MUNICIPALISTA, LLENA DE CHORIZOS, "SOCIOLISTOS", INCINERADORES, EMBUSTEROS,PELOTAS, VIVIDORES, LAPAS, REQUETÉS..