14 de juny 2008

INTERESSANT COL.LOQUI-XERRADA



L’acte va ser presentat per la montcadenca Elisa Riera, amiga personal de Colom amb qui va coincidir en el programa de TV3 "El món d’Ariadna".
(foto : laveu.cat)


Ramon Colom, va donar una lliçó mestre sobre els mitjans de comunicació i entreteniment, va alertar sobre el perill existent de manca de pluralisme.
El dijous dia 12 de Juny el Cercle Cultural Montcada va organitzar un "col.loqui – xerrada” a l'ABI sobre " El món de la TV " a càrrec del periodista Ramon Colom.
El popular presentador i director del programa “Millenium” del Canal 33, va parlar i explicar amb tot luxe de detalls com és el món de la televisió, amb to didàctic va referir-se a la "caixa tonta" i com afectaran els canvis tecnològics a la nostra manera de consumir aquests productes audiovisuals, els canvis es produeixen de tal magnitud que no dóna temps a consolidar-se quan ja apareix un altre canvi sobre el canvi. Va alertar sobre un perill que sembla que cada dia es consolida amb més força, com és el "concentració" en unes poques empreses que dominaran aquest mercat de "entreteniment i informació", que finalment restarà pluralisme.
En el torn de preguntes, Ramon Colom, va contestar, sense tirar pilotes fora a totes i variades ( de la TV, politica , la Cope, etc) que se li van fer. A cada una de les seves respostes donava una petita lliçó dels “intríngulis” que hi ha darrera de cada decisió que es pren en aquest món de la TV i de la politica , i que expliquen “els perquès” dels interessos que es defensen. En el mon , segons ell , no hi ha un model de TV perfecte , va citar a la cadena ARTE ( Alemanya) que ha fet posible poder combinar, amb bon gust, la formació, informació i entreteniment que fa que tots els “landers” ( autonomies) la tinguin com a referencia.
Com exemple de les moltes i interessants respostes ens quedem en una que per nosaltres ens afecta directament. A la pregunta que opinava sobre el creixent del fenomen de “You Tube, webs, blogs,” etc., Ramon Colom va contestar: “Salvant alguns despropòsits, li semblava molt bé, ja que no deixa de ser una informació més que rep el ciutadà i que compensa en certa manera, el missatge massa encotillat dels mitjans oficials que no els interessa donar a vegades, el que ha passat realment, en el fons hi surt guanyant la democràcia ja que ens permet conèixer més elements sobre un fet noticiable.”

La cinquantena de persones que van assistir a la xerrada varen coincidir en sortir de la sala en una mateixa valoració: ”Ha valgut la pena escoltar a una persona que parla tant clar i tant entenedora en una matèria que molts de nosaltres ignoràvem els interessos econòmics i politics que es mouen entre bastidors.”
Ramon Colom, és periodista, exdirector general de TVE, director presentador de “Millenium” del canal 33, director en gestió d'empreses de l'audiovisual de la Universitat Ramon Llull, és productor de cinema i programes de TV i autor del llibre " La indústria de la televisió", com a programador cal a dir que encara avui perduren molts dels programes que ell va crear fa més de 10 anys.

1 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Las palabras del senyor Colom considero que són plenament coincidents amb la trajectòria d'aquest blog, que acompleix el que deia aquest expert de la televisió i dels medis d'informació: Montcada Confidencial és un mitja que amb els seus defectes o mancances, compleix amb allò que ell ha dit, informar i complementar allò que els mitjans d'informació oficials ens amaguen o bé ens ho donen amb "sordina"...
Molts Anys a Montcada Confidencial¡¡¡

Francesc S.B.
Un ciutadà que es connecta cada dia al vostre blog, i no sóc l'única cal veure el vostre comptador.