31 de maig 2007

COMUNICAT D'ERC- MONTCADA I REIXAC

Valoració dels resultats electorals municipals del 27 de maig de 2007

Abans de fer la valoració positiva que mereixen els bons resultats obtinguts per Esquerra, volem lamentar la baixa participació, tant a nivell general com en el nostre municipi. Si bé és cert que l’elevada abstenció ha estat una constant a tot Catalunya (53,80% de participació), a Montcada i Reixac la participació ha estat encara menor (48,94%). Si a això sumen els vots blancs (2,89%) i nuls, ens trobem davant una expressió d’escepticisme i desengany preocupants. No és una bona notícia, i cal que tots en fem autocrítica. Nosaltres creiem que les eleccions han de servir per a exposar programes de govern i presentar la gent que els ha de dur a la pràctica, i també per a passar comptes de la tasca feta durant els quatre anys que duren les legislatures. Així hem fet la nostra campanya. Campanyes que no es basin a explicar programes i a presentar candidats, si no comprar vots amb regals i inauguracions d’última hora demostren que no són efectives, ja que menyspreen la intel·ligència del ciutadà.

Pel que fa als resultats electorals, ens congratulem de la desaparició de les majories absolutes. Des d’Esquerra ens hem oposat als efectes perniciosos de les majories absolutes i hem lluitat per una altra forma de governar. El resultat obtingut satisfà els objectius marcats, perquè obliga a arribar a governs de coalició a través del diàleg.

Pel que fa a Esquerra, hem estat capaços de mobilitzar el nostre electorat i hem mantingut el nombre de vots que vàrem obtenir en les darreres municipals de 2003. En un context de baixa participació, aquest fet s’ha traduït en un augment del nostre percentatge de vot, d’un 7,7% a un 9,3%. Això ens ha permès doblar la nostra representació al consistori, on hem passat d’un a dos regidors, fita històrica assolida per primer cop des del restabliment de la democràcia.

Pel que fa al repartiment de vots per barris, el nostre percentatge de vot ha augmentat significativament als barris on fins ara teníem menys presència, fet que ens permet treballar per constituir-nos en una alternativa real per a tots els montcadencs i montcadenques sense excepció.

Entenem aquest resultat com el suport d’una part de la ciutadania a la nostra tasca d’oposició coherent i compromesa realitzada durant quatre anys, que ens ha fet cada cop mes presents en el panorama polític municipal amb honestedat i coratge, com deia el nostre lema de campanya. I així continuarem treballant, per no decebre l’electorat que ens ha fet confiança i per posar-nos també al servei d’aquells que no ens han votat.

Ens marquem ara, des de la consolidació i l’assoliment dels objectius que ens vàrem fixar per a aquesta campanya, nous i més ambiciosos reptes, satisfets per haver contribuït a canviar el panorama polític montcadenc i a obrir les portes a la possibilitat de governar d’una altra manera, amb humilitat, voluntat de servei i transparència.

Gràcies.
Esquerra-Montcada i Reixac

4 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Estem contents de la pujada d'erc encara que ens sap a poc la deballada del psc montcada, ja que ha estat mes suau del que voldriem molts.
Es cert, ha guanyat l'abstenció i no sabem fer critica constructiva erncara.

Anònim ha dit...

En el ayuntamiento de Montcada hace años que la oposición desapareció.
Sólo vosotros mantuvisteis el sentido crítico de la izquierda.
Mejor o peor vosotros sois los únicos que no fuisteis obedientes con el poder.

Anònim ha dit...

Lo primero que hay que conseguir es que César no repita la Alcaldía, espero que sepáis llevar el tema, llegar a los acuerdos adecuados y que ese señor deje ese puesto, NO SE LO MERECE!!! no tengo nada en contra de los socialistas, sólo en contra de César y la camarilla que lo rodea. No ha sabido trabajar para el pueblo, no ha sabido gobernar para los ciudadanos, sólo salir en la foto, hacer obras que llamarán la atención y no detenerse en lo fundamental, que es ESCUCHAR.

Basta ya de despotismo!!!

FUERA SR. CESAR

Anònim ha dit...

Es complicado llegar a un pacto de izquierdas y CiU ?
Para mí cualquier cosa es mejor si no repite el "talante" del Cesar y sus colegas.