10 de maig 2007

UNA OPINIÓ MÉS QUE HEM REBUT SOBRE EL DEBAT D'AHIR

El debat d’ahir va quedar deslluït, per una banda per l’absència del “director” del govern municipal, l’alcalde, que va ser excusat no pel seu representant, sinó per la moderadora i presentadora, la qual va mostrar en tot moment una bona professionalitat en aquests afers. Per una altra, el mateix va estar marcat per una ofensiva i una critica contundent de les dues caps de llista que han estat a l’oposició durant aquest mandat i que està a punt d’arribar al final.
En una primera part, Marta Aguilar (que va demanar disculpes pel retard), i que va estar representada per Esteve Recasens, (ERC) i l’Eva García PP).

Tots els partits van explicar en 15 minuts (més o menys) les seves propostes per solucionar els problemes que pateix aquest barri.
Però vull centrar-me en els moments més interessants d’aquesta trobada entre veïns i polítics locals, l’hora de contestar a les preguntes.

Les dues representants (Eva i Marta) en la segona part i en contestació a les preguntes formulades per escrit, van mostrar les seves propostes polítiques si arriben a tenir responsabilitats en el govern municipal i a la vista de les properes eleccions, perquè el projecte d’urbanització, amb referència a la problemàtica de la Zona-21 i zona 15, calia retirar-los. Eva García també es va estendre per detallar les mentides i promeses sobre la realitat del projecte de construcció de l’Hospital Comarcal (REDOSA), i que per cert, no va ser replicada per cap representant de l’equip de govern.

En el mateix sentit i en contradicció amb els seus socis de govern, el senyor González d’IC-EUíA, va manifestar entre altres prioritats, “la mobilitat”, per aquest barri, també de forma rotunda: la retirada del projecte urbanístic esmentat.

Davant d’aquestes contradiccions, Joan Marema encara que va fer un esforç per no sortint-se de la responsabilitat de la cohabitació amb els seus socis en el govern, va indicar que la Generalitat hauria de mullar-se més en aquest assumpte (Urbanització Zona 21), i també és va referir sobre el llistat de reivindicacions veïnals d’aquest barri, calia obrir, va dir, “per credibilitat política”, un diàleg permanent com a eina per millorar i coordinar els assumptes del dia a dia, referint-se a les necessitats dels veïns. Va donar un exemple de les comissions sectorials de barris, com ho fan a Barcelona. La veritat que Maresma va realitzar un joc de pirueta política per desviar responsabilitats sobre aquests temes, principalment el que la majoria dels presents volien sentir opinions, és a dir, els veïns afectats de la Zona –21. Sota un ventall de critiques i contradiccions, el representant Carlos Guijarro del PSC, va mostrar “un to d’humilitat” (un discurs que no estem acostumats a escoltar per part del PSC). Un discurs a la defensiva, potser advertint als presents que aguantaria la pluja de criticas. La veritat és que no va estar encertat aquest veterà regidor, sincerament no va estar a l’alçada de les circumstàncies del moment, doncs, no ho tenia fàcil i calia que hagués estat un primer “espasa” i no pas un membre que ocupa el 5è, lloc de la llista socialista. Varies vegades va dir “que no és fàcil governar” (1), despuès de retreure i esbroncar a algún membre de l’equip de govern, per mantenir ara” opinions i posicionaments diferents amb la resta dels membres integrants del govern municipal. Va continuar, dient: que cal defensar la continuïtat dels tràmits endegats en el tema estrella del debat: la Zona-21. En alguns moments del discurs entre Maresma i Guijarro es van escoltar crits d’indignació per part del públic en veure que els principals responsables del govern municipal, llençaven en alguns casos pilotes fora i en altres, la seva decisió de continuar endavant amb el projecte que té preocupats –i molt- els afectats per aquest projecte d’urbanització “amb calçador”.
Al final, la moderadora, atès que la principal preocupació mostrada pels veïns, mayoritariament, sobre allò que els hi cou més (Zona-21), va proposar un altre debat, però aquesta vegada amb un tema únic.

Per anant acabant, voldria fer un parell de reflexions, la primera, l’afirmació del senyor Guijarro (1) quan diu allò de les dificultads per governar. doncs, si és tant dificil per vostè, perquè no plega i deixa a persones amb més il.lusió i molt més jove per prendre el relleu polític? però, es clar, vostè és d’aquells que diuen “ Yo sigo”.

Haig de criticar i molt, l’actitud barroera de l’equip de govern que ha permès crear divisió en un mateix barri, i ha aportat a més a més la crispació entre el veïnat. (veïns de primera, de segona i tercera). Això comportarà factura política. Caldrà veure que passarà quan el projecte de les noves construccions (immobiliàries) comencin a posar-se nervioses quan les hipoteques comencin ha costrènyer les sabates dels inversors, doncs, estiguin segurs senyors del govern municipal, que s’han ficat en un bon embolic, aquest assumpte pinta que acabarà als tribunals, com ja s'ha dit. També veurem amb aquest afer d’interessos immobiliaris qui serà capaç d’estirar de la manta quan aquesta urbanització quedi empantanegada i no avanci o sigui canviats el projecte actual, davant de la raó i de la pressió dels veïns afectats, que no s’aturaran en defensa dels seus legítims interessos. El 28 de maig pot marcar un abans i un desprès. Serà molt interessant analitzar desprès els resultats.

Signat
Aigües del Canigó

11 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

De verdad, no debatan o discutan sobre temas urbanísticos con un miembro del PSC que no sea Cesar Arrizabalaga, es el UNICO que los conoce, los demás puros comparsas. Se dedicarán a decir abviedades pero no a entrar en el fondo de la cuestión. por una razón muy secilla, por desconocimiento !!! Y esto es lo más grave !!!

Y esta es la situación del PSC-PSOE de Montcada. Hasta que estuvo el Sr. Jiménez se podía sostener el Area de Urbanismo en Montcada. Hoy en día nadie, nadie lo conoce, perdón SOLAMENTE el Sr. César Arrizabalaga.

Y así está Montcada.... el PSC no tiene equipo, solamente hay una persona, los demás comparsas ... y aún no hemos aprendido la lección, es una pena pero es así.

Y desgraciadamente, solo puede haber un canvio, si estas elecciones las pierde el Sr. Arrizabalaga, se levantan todas las alfombras mediante auditorías externas, y que cada uno asuma su parte alicuota de responsabilidad del tipo que corresponda.

Por lo tanto, y como el mismo dijo que solamente estaría ocho años, y para que no tenga que tomar tan dolorosa decisión, lo mejor es un "empujuncito", que por algo "está en nuestras manos" para ayudarlo a marcharse y que por lo menos se pueda conocer por parte de todos cómo está realmente nuestra Ayuntamiento.

Anònim ha dit...

El papel de Guijarro fué lamentable, vaya marrón que le encasquetó su "jefe" , sus palabras no convencian, las caras de los diferentes cabezas de lista cuando él hablaba eran elocuentes.
Se metó el pobre en un berengenal que no sabia como salir cuando dijo que ahora estas propiedades valdran mucho más ya que el Plan......., era todo un poema ver la incredubilidad que muchos asistentes mostraban con gestos de desacuerdo.
El " Zorro viejo" del Maresma, muy habil él pero tambien poco convincente.
Una compañera de silla me comentaba que estos debates no sirven para nada, pues a mi si me valen para tener mucho más claro que ayer lo que tengo que hacer.

Anònim ha dit...

En mi opinión la única persona informada realmente sobre el problema de la zona 21 es Marta Aguilar. Expuso claramente los puntos importantes de este plan urbanístico y expuso claramente la problemática.

El resto sólo dio pinceladas del problema, no supieron entrar en detalles y no fueron nada convincentes.

El Sr. Guijarro hizo un papel totalmente lamentable, decir que "¿quién no se ha hipotecado alguna vez?" demuestra la poca sensibilidad con este tema. Decir que nuestras propiedades se revalorizarán, cuando lo único que queremos es vivir en ellas y no especular, sigue siendo un desconocimiento total del problema y un alejamiento de los vecinos... al Sr. Maresma sólo se le ocurrió echar la culpa a la Generalitat cuando quien ha propuesto el plan es el Ayuntamiento, no se quite las culpas de encima, no sea hipócrita. El Sr. José María, pidió que se retirara el proyecto, pero tampoco supo proponer propuestas concretas, la Sra. del PP, también pidió la retirada del proyecto pero conocía muy poco la problemática y por lo tanto, tampoco quedó claro qué es lo que quería proponer y en cambio, Marta Aguilar quiso hacer un histórico de la situación, porque conoce perfectamente qué es lo que ha ocurrido en esta zona, y sabe perfectamente qué es lo que necesitamos los vecinos.

ESTÁ CLARO VECINOS, TENEMOS QUE ACERCANOS A LA PERSONA MÁS IMPLICADA, A LA QUE HABLÓ MÁS CLARO, A LA QUE COMENTÓ QUE NO DEBÍA TRATARSE IGUAL A LOS QUE HEMOS RESPETADO LA LEGALIDAD DE LOS QUE NO LA HAN RESPETADO NUNCA.

Si Marta consigue más voto, y consigue más regidores está claro que la situación cambiará y como persona honesta cumplirá lo que dijo.

Anònim ha dit...

No te dejes engañar: no hay nadie de ERC honesto, ni una sola persona y con el odio que habla ella y el Recasens demuestran qué tipo de gente son... rencorosos y amargados de la vida. A mi me transmite mas buenas vibraciones la del PP. Conoce bien el tema porque la asociacion de zona 21 se ha reunido con ella varias veces y sabe muy bien lo que dice. Mi voto será para el PP esta vez !

Anònim ha dit...

No tengo nada contra marta aguilar pero ya está bien de hacerse propaganda a traves del blog, seamos serios, alguien que conozca a la marta sabe que no tiene ni pajolera idea de urbanismo, si quereis votarla, pues adelante, pero este blog es mas serio que todo eso, no lo utilicemos como plataforma.

Anònim ha dit...

La señora Marta no se ha acercado a Zona 21 hasta dos meses antes de las elecciones.

Anònim ha dit...

Noticia importante: se acaba de aprovar en el congeso de los diputados la nueva ley del suelo, lo que hace que para que se pueda construir se tengan que pasar varios tramites legales no dependientes solo de los municipios y de las constructoras. Entatrrá en vigor en Julio, es decir cuando se constituyan los nuevos ayuntamientos, así que tirar por el contencioso administrativo y paralizar la megaobra, y asi habra más tiempo para poder paralizar todo y reclamar a las altas instancias.
hay un bosque de por medio, muchos vecinos afectados y se ha hecho sin la información que merecen tener los afectados,es decir por medio de engaños y falsedades.Y enciam el proyecto no lo ha reaizado el consistorio, sino una inmobiliaria y acaban de decir que eso no será legal!!!
suerte!!!
Sophia

Anònim ha dit...

OJALÁ NO SE HABLARA DE LA ZONA 21! ESO QUERRIA DECIR QUE TODO SE HA RESUELTO Y QUE LOS VECINOS MAS RESPETUOSOS Y PERJUDICADOS HAN SIDO, POR FIN!!! ATENDIDOS.
HAN PASADO CASI DOS MESES DE PRESENTADAS LAS ALEGACIONES y, TODAVIA NO HAN RESPONDIDO!!!!
¿NO HABRÁ COMPROMISOS HASTA QUE GANEN LAS ELECCIONES LOS AMIGOS DEL SR. CESAR?.
¿ESTÁN seguros de DESPRECIAR EL VOTO DE MUCHOS VECINOS DE LA ZONA 21 PQ SOMOS POCOS Y CONSEGUIRÁN LA MAYORIA ABSOLUTA EN OTROS BARRIOS?
ES POSIBLE. SERÁN UDS. UNOS BUENOS ESTRATEGAS ELECTORALES PERO TIENEN LA MISMA HUMANIDAD POLITICA QUE TANTO DICE ZAPATERO DESPRECIAR.

Anònim ha dit...

Pues la señora Marta Aguilar, me consta, que lleva muchos meses convinando su trabajo con ser regidora, intentando que especialistas en temas urbanisticos estudiar la legalidad del tema. Les agradeceria que una mujer con el coraje que tiene ella,y siendo la ÚNICA persona que durante 8 años ha oposición en el ayunamiento, se le tengo un poco de respto hacía su persona, ya que ella para mi, es de las politicas que me mercece un respeto.
¿saben ustedes que ha sido insultada, humillada y presuntamente amenazada por el kaiser?¿piensan que despúes de esto ahora esta haciendo electoralismo electoral?¿ella es la única regidora de esquerra republicana en el consistorio, tanto necesita estar al lado de los vecinos?¿ virón por ahí a sr.Maresma, o a al sr. sanchez?
¿ahora nadie se acuerda de que Eva mientras fue diputada no se preocupo en absoluto de Montcada?
Me parece una falta de respeto hacía su persona los comentarios sobre ella, y les recuerdo que quien esta destrozando montcada se llama César Arrizabalaga, y sus siglas son las del Psc.
No perdamos el norte!!!!
gracias
Sophia

Anònim ha dit...

Montcada té un càncer que es diu: Cèsar Arrizabalaga. Hem de fer fora de l'Ajuntament a aquest " politiquillo de pacotilla ". Hem de votar i aconseguir una Montcada democràtica i no la Montcada fascistoide actual.

Miquel Romaní

Anònim ha dit...

Si Marta Aguilar ERC no sabe nada de urbanismo, el sr. César y Cía saben demasiado, para mi gusto.
¿Qué queréis que gane otra vez el César?
A vosotros os comparo a esas pobres mujeres a las que sus maridos maltrataron de por vida hasta matarlas.