19 de maig 2007

PRESENTACIÓ CANDIDATS ERC

Lloc: Restaurant La Font del Tort.
19/5/2007.

“A Montcada no votar ERC es donar el vot a César Arrizabalaga”, aquestes paraules resumeixen les intervencions dels diferents parlaments que ahir es varen escoltar en el sopar organitzat per ERC, davant de 150 amics, simpatitzants i militants.

L’acte va estar ben organitzat, sense luxes i amb tota senzillesa.

Miquel A. Gracia
va actuar com a presentador i mantenidor i va ser el primer dels 8 oradors que varen parlar. Fem un petit resum de cada intervenció:

Núria Vinyals i Joan Sisó (7na i 8è de la llista), com independents, van destacar que el motiu que els ha fet recolzar i participar és el projecte que ERC té previst per Montcada i que ells ho fan sense esperar res a canvi i amb orgull, esperant ajudar a tirar endavant les propostes.
Roser Solano (5na. a la llista), va parlar de les polítiques socials i serveis, que la seva formació política creu, que són necessàries crear i millorar a Montcada.

Esteve Recasens (4t. a la llista), va dir que després de la política del totxo d’aquests últims anys (referència a PSC-CiU-ICV/EuA) ara toca la política de la qualitat de vida; va glossar el projecte d’ ERC, la política que han fet i faran i va afegir que ells han estat coherents i que cal dignificar la política per ser creïbles (altra referència als que han manat a l’Ajuntament).

Dani Parra (Joventut), va recordar les propostes que es presenten per als joves (vivenda, lloguer i feina digna, etc).

Jordi Sànchez (2n. a la llista), va fer la intervenció més crítica envers
l’actual equip de govern de l’Ajuntament; les seves paraules no exemptes d’ironia varen ser contundents, dirigides a CiU, IC/EUA i PSC; en destaquem algunes, com: s’ha governat d’esquena a la gent, de cara a la galeria, s’ha actuat amb prepotència, manca de transparència i populisme, mana el totxo, es necessita una informació veraç (referència als mitjans de comunicació), manquen entitats fortes i participatives, no com ara que actuen amb “submissió subvencionada”. Va afegir que CiU (Joan Maresma) ara diu que vol ser alcalde quan en realitat al que aspira és a ser el “comptable” del PSC, continuant amb que haurà d’esperar a ser més gran (referència als 24 anys que porta a la política). D’ ICV-EuA els va criticar el silenci mantingut aquests anys que ara volen oblidar com si no hagués passat res.

Marta Aguilar (Cap de llista) va tancar l’acte agraint el gest de recolzament dels independents; el gruix de la seva intervenció va ser per contraposar les propostes d’ ERC a la política que s’ha aplicat a Montcada aquests darrers anys, va afegir que s’ha perdut una oportunitat de fer les coses diferents; va fer referència a la quantitat d’ingressos de què ha disposat l’Ajuntament i que no han servit per millorar la mobilitat; la cohesió entre barris, com també la societat del benestar, obligacions que havien de fer els que manen i que davant del discurs victimista del PSC/CiU/ICV-EuA (el que diu que Montcada és complicada, per la seva dispersió en barriades no connectades). ERC contraposa una forma diferent d’entendre Montcada i no convé perdre altre cop l’oportunitat de fer millor les coses, ja que és possible. Va finalitzar el seu discurs citant una frase de l'actual Alcalde César Arrizabalaga, pronunciada fa uns anys, que responent a J.Maresma sobre qui tenia el mèrit d’apuntar-se “lo bé que es governava i que bé que anava el poble”, la frase deia: “ Esta es la mano que dibuja Montcada”, el PSC menyspreava la feina de CiU al govern. Marta Aguilar, volent donar significat al seu projecte participatiu, va dir: “Nosaltres el que farem és donar un llapis a tothom per que ens ajudi a dibuixar l’autèntic mapa de Montcada”.

Comentari:
Igual que el dia de la seva presentació tots els oradors varen parlar, coneixedors del que representa la pròpia força política a Montcada, no varen fer volar “coloms” i totes les propostes que feien eren pensades perquè poden ser realitzades. Els presents varen aplaudir amb força alguns moments de les intervencions i desitjant que es comencin a recollir els fruits del treball fet aquests anys (han estat l'única, diuen, oposició), amb més vots i algun que altre regidor/ora.

33 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Us costarà, però mica a mica ERC s'ha obrirà pas en aquesta Montcada tan "politicament" aburrida producte de pactes contra natura i pensat's en solucionar problemes personals i no de la ciutadania.
Endevant i força!

Anònim ha dit...

Ànim nois!!

- que en som més dels que ells volen i diuen.

Anònim ha dit...

Recasens,colocar en la política del tocho al conjunto de componentes del actual gobierno municipal no es de recibo, creo honestamente que te has pasado. Sabes de sobra quienes están detras de esa política del ladrillo y quienes tienen practicamente el monopolio en ese sentido y por quien o quienes están apoyados, actuar de esa manera tan frivola como tú actuas nos puede llevar a hablar de otros monopolios en Montcada. ( me entiendes)

Anònim ha dit...

Jordi,que yo sepa y te aseguro que soy de Montcada de toda la vida no habeis hecho desde la oposición realmente nada absolutamente nada digno de destacar, habeis hecho oposición de salón. por cierto fué icv-eua la que sacó el debate del pacto ya aceptado por ciu y psc respecto al soterramiento del tgv, vosotros os subisteis al carro, ser un poco mas humildes y quiza me ganeis, no me caeis mal, pero por ese camino seguro que no.

Anònim ha dit...

La humildad deberia de ser recíproca. Precisamente los Partidos de izquierda de Montcada no nos deberiamos "sacar los ojos" de esta manera y respetarnos un poco mas.
¿ERC no es perfecto? Seguro que no pero, IC y EUiA deberian de preguntarse porquè han creado tanta decepción en toda Montcada.
Habeis limpiado la lista electoral de personajes sospechosos como el Tabernero pero deberias tener un discurso mas conciliador las demás fuerzas de izquierdas. De lo contrario, seguiremos haciendo el ridículo delante del psc, ciu i pp.
¿es que nunca aprenderemos?.

Anònim ha dit...

Yo tb soy de montcada de toda la vida y los de IC- Euia, teneis que aceptar las consecuencias de vuestro pacto con la derecha de montcada (CiU y PSC).
Quizás ERC no ha hecho gran cosa en la oposición pero, vosotros sí tomasteis una decisión y fue lamentable para toda MOntcada.
Entre un partido de izquierdas como ERC que poco ha hecho (con un regidor, tampoco se puede pedir tanto) y IC-EUiA que ha hecho cosas pero de las cuales TODAVIA SE ESTÁ ARREPINTIENDO (¿caso Tabernero y pacto con psc-ciu?)
la verdad, prefiero a los primeros que a los que han actuado en perjuicio claro de la izquierda.
Además de renovar las listas deberiamos cambiar el discurso todos y unir esfuerzos en combatir el verdadero problema de Montcada, la actuación reaccionaria y especuladora del Cesar y los suyos.
Con autocrítica me convencerán mucho mas los activistas de IC-EUiA.
Yo respeté su articulo y opiné favorablemente sobre este partido renovado. Aunque sólo teneis palabras y buenas intenciones confio en vosotros. Pero no confundais al enemigo.
ERC tiene derecho a criticar vuestro pasado (como tantos ciudadanos de Montcada decepcionados) pero, hipotecaremos nuestro futuro tb?
El Cesar y los suyos estarán revolcándose de risa si no cambiamos la izquierda real de montcada.

Anònim ha dit...

Si quereis gobernar el dia de mañana con quien lo vais a hacer? Vuestro aliado natural en el Ayuntamiento es ICV-EUiA y no parais de insultarlos para ganar votos a costa de ellos, cuando os interesa SUMAR con ellos.

La política que estais llevando es para sacar el segundo regidor a costa de ICV-EUiA Y PUNTO. No buscais soluciones reales para Montcada. Sacar el segundo regidor y que el partido ingrese esa parte.

Dejad de hacer enemigos y buscad aliados para el mañana, si realmente quereis mejorar Montcada i derribar al César.

Anònim ha dit...

No sabeis lo que daria por ver un debate-discusión-conversación, entre RECASENS Y ARRIZABALAGA....

Eso no se paga con dinero !!!!

Yo desde aquí propongo un debate entre ambos, "EL SOTERRAMENT", por ejemplo.

Anònim ha dit...

Per a ERC i ICV/EUiA.

Soc un votans d'esquerres, que quedi clar. No dire a qui voto.
Demano a tothom que sigui d'esquerres i per favor que pareu d'una vegada aquesta guerra fraticida en la que sembla es vol entrar.
Tinc uns quants anys i sembla estrany que no s'aprengui la lliço de la historia ( sempre ens dediquem a tirar-nos els plats al cap)
M'importa un "bledo" qui hagi començat, convé PARAR.
La dreta i el PSC es deuen pijar de riure al lleguir els comentaris.
Cal agafar la part bona de cada comentari, alguns ho insinuen i preparar el futur.
A part hi ha espai per a tothom

PAU companys, l'enemig no som cap de nosaltres.

J.J. Ruiz.

Anònim ha dit...

Pero quien insulta a quien?.
¿No es erc el que pactó con ciu y psc?. Olvidemos el pasado pero algunos incondicionales de IC olviden tambien esa aptitud de "victimas". Nadie insulta a nadie. Solo se trata de reconocer un pacto vergonzoso y que no vuelva a ocurrir. Por eso habeis limpiado el partido de "Taberneros" y ahora, solo falta tranquilizar a todos de que no volverá a ocurrir.
Un poco de autocritica, activistas de ic-euia. Y todos saldremos ganando. Hay tantos problemas que resolver y parece q solo os preocupa q os recuerden vuestro pasado defasto con el psc.
Quiero olvidarme de vuestro pasado igual que vosotros.
Pero no nos confundais mas.

Anònim ha dit...

Me alegró saber que la noticia-presentación de IC-EUiA en montcada confidencial fuera un exito y sumara mas de 70 comentarios. La mayoria bastante respetuosos con IC-EUiA y me consta que gente de erc tb lo fue.
En esta presentación de candidatos de ERC,es totalmente diferente.
La mayoria de comentarios son ofensivos contra ERC por parte de activistas de ic-euia y, ¿por que?
¿Solo porque los de erc hacen referencia al anterior pacto de ic con ciu-psc?.
Ademas de limpiar a los maximos responsables de este partido hay que reconocer los errores y no seguir con resentimientos absurdos.
No pienso hablar mas de esta guerra absurda entre las fuerzas mas importantes de izquierdas.
Hace algun tiempo se odiaban a muerte IC y EUiA y ahora son aliados.
Cuanto tiempo hay que esperar para que desaparezca este odio que solo beneficia a la derecha (psc-ciu-pp) de montcada.

Anònim ha dit...

Sinceramente creo, que la única opción que hay para quitar la mayoría absoluta al "PSC" & CIU, es votar a ERC o EUíA/IC.

Amigos y vecinos, ya no hay tiempo las elecciones son de aquí a una semana: hay que votar forzosamente a ERC o EUíA/IC.

Vamos todos a votar, nada de voto en blanco ¡sería fatal!.

Anònim ha dit...

De ERC es poden dir moltes coses, que si ha fet poc, que si.....
Una cosa es certa , han mantingut la mateixa linia . La regidora en els Plens ha sigut coherent amb el seu programa.

El meu vot es segur.

Anònim ha dit...

ERC mai ha pactat amb CiU, com diu algun comentari. Diuen que ERC no ha fet oposició, però..., que va fer IC/V-EuiA a l'anterior mandat en què estaven a l'oposició? Res de res, només es sentia a la d'ERC, ells callaven per què?. I en aquesta legislatura entren a governar callant i consentint.
Sóc un defraudat d'iniciativa. Si volen que els torni a votar que se'l guanyin. De moment ho sento!Donaré una oportunitat a ERC.

Anònim ha dit...

Cal donar l' oportunitat de poder participar a ERC , però també caldrà saber amb qui ho voldrà fer.

Sols no poden governar ( em sembla) , amb qui voldran anar ? amb qui voldran pactar?.

Parlar d' esquerres i dretes , es un llenguatge pasat , parlar d' acció , de les prioritats i de fer les coses ben fetes es el que volem els veïns d' aquest municipi que estem un xic farts de la manera de governar dels darrers anys.

Estri

Anònim ha dit...

M'he quedat sorpresa amb certs comentaris. Qui surt guanyant d'un enfrontament ERC / ICV-EUA? Jo personalment espero que ambdues forces pugin en els propers comicis i no un a costa de l'altre, si no perque PSC i CIU perden vots i el PP no puja.
De qualsevol manera suposo que les reaccions a aquesta noticia, i perdoneu la meva ignorancia, poden haver estat propiciades perque sembla que en aquest acte de presentació és va parlar força de les altres organitzacions polítiques, bueno de totes menys del PP.
"autocrítica: Juicio crítico que se realiza sobre obras o comportamientos propios."
I jo entenc que en funció d'aquest judici crític es desenvolupen accions i canvis per corregir els errors i no tornar-los a repetir.

Anònim ha dit...

Bé, en primer lloc felicitar la candidatura de ERC per Montcada.

Jo demanaria solament, que la gent votés amb consciència.

El meu pensament, es progressista, catalanista i d’esquerres. I en aquests moments tinc el cor dividit.

Jo votaria PSC, però el PSC d’en Pallach, el PSC Federalista, el PSC Catalanista, i malauradament a Montcada no puc fer-ho. No existeix. Per tant, em queda ERC, i IC-V – EuA. Diguem-ne que per vot útil, fora més lògic votar a IC-V/ EuA, penso que tenen més possibilitats .... però per altra part ERC, hauria de sortir d’aquest complexa que té de Peter Pan, hi voler governar, i no esta no més a l’oposició.

Estic indecís, no sé que faré ....

Ara us demano un compromís, a MONTCADA, MALAURADAMENT ES IMPOSSIBLE UN TRIPARTIT !!!!

LIDEREU EL GOBERN O LIDEREU L’OPOSICIO !!!

VISCA CATALUNYA !!!

Anònim ha dit...

Algu sap que ja de ceet en aquest comentari que he escoltat aquestmigdia en una terrassa del carrer major fent el vermtutillo, el comentari era; que habia sentit una enquesta, no se a on, que els resultats de les eleccions del 27 serien, PSC 12, CIU 4, ICV 3 i ERC 2, i per fi el PP es queda fora, algu de vosaltres a escoltat algun comentari?

El montcadenc alucinant, Montcada Centre

Anònim ha dit...

CREO QUE HAY MUCHA INGENUIDAD EN LOS AMIGOS DE ERC, DIGO AMIGOS, PORQUÉ ESTAIS TAN SEGUROS QUE DETERMINADOS COMENTARIOS SON DE "ACTIVISTAS DE ICEV-EUA.

YO COMO AMIGO DE LOS DOS,OS PIDO QUE OS CENTREIS EN LO QUE REALMENTE INTERESA, QUE NO ES OTRA COSA QUE PROCURAR QUE LAS COSAS CAMBIEN EN MONTCADA, LAS GUERRAS PARA QUIENES LAS PROVOCAN.

Anònim ha dit...

AL COMENTARISTA DE LAS 23.32
VENGO HACIENDO DESDE HACE TIEMPO UN SEGUIMIENTO ESTRECHO DE LOS COMENTARIOS, OPINIONES PLANTEAMIENTOS ETC. DE ERC, Y MAS RECIENTEMENTE DE ICV-EUA. ESTOY PREPARANDO UN TRABAJO DE SECUNDARIA. DICHO ESTO TE DIRÉ, NO ME EXTRAÑA QUE LA NOTICIA DEL BLOG SOBRE LA PRESENTACION DEL CANDIDATO DE DE ICV-EUA CONCITARA TANTOS COMENTARIOS,LA MAYORIA BUENOS, PERO ESQUE ELLOS SE LIMITARON CASI EXCLUSIVAMENTE A HABLAR DE MONTCADA Y DE LAS ALTERNATIVAS QUE PROPONEN, NO SE METIERON CON NADIE. VOSOTROS, LO SIENTO PERO NO HABEIS HECHO LO MISMO.

MIS PADRES SON VOTANTES DE ERC, YO NO LO CREO

Anònim ha dit...

Si os fijaís un poco en las encuestas que se estan publicando, hay solo referencias a las capitales, porque ?. Hay un síntoma evidente: la gran abstención que se va a producir. Y en el mundo mediatico de la prensa, se quiere hacer ver que los votantes se sienten satisfechos de sus respectivos ayuntamientos, y por tanto dicen. "para que voy a votar si estoy contento con la gestión" .... Eso es una falacia. Lo que ocurre es que los encuestadores perciben un rechazo genealizado sobre los políticos, sobre todo en Catalunya, que todavía hay "cabreo" por aquello del estatut. No hay encuestas fiables, porque estamos en una campaña "atípica" dónde se juntan diferentes factores entre el electorado. En resumen puede pasar de todo. Hasta el más confiado debe ser muy prudente, la cosa no pinta bien. Los políticos se lo han ganado a pulso, el pueblo va a pasar de ellos, pero una minoria, depositará un voto consciente y valorado, es el voto de la calidad, aquel que puede traer sorpresas. Hablar de 12, 4, 3, 2 , etc. no sirve de nada, sólo hablar por hablar.

Damian

Anònim ha dit...

Yo creo que los socioslistos no sacarán más de 8 ó 9 regidores. De mayoría nada de nada. El problema es que que los de CIU pactarán con ellos. De no hacerlo, ya se pueden despedir el kaiser y su séquito de tanto manipuleo y mamoneo.

Anònim ha dit...

Pregunta per ERC :

En cas de que la vostra representació resultés decissiva, a qui recolçar?

PSC?

Fer un tripartit de veritat ( PSC-IC/EUA i ERC) ?

Relcolçar a CiU ? si fos possible una alternativa?

Ja sé que teniu uns minims irrenunciables, peró convindria explicar que es farà amb els vots que tingueu.

Gracies.

Anònim ha dit...

Aneu pel bon cami.

Anims!!!

Anònim ha dit...

Fijaros en las caras de ERC, gente sencilla, joven, dinámica y más honesta ¡se les nota! HONESTIDAD Y CORAJE está muy bien, pero que muy bien. Esto si sería un cambio radical. Esta gente, la mayoría jóvenes, si tienen agallas para enfrentarse a los Sociolistos, pero claro... No solo con un concejal como ha estado ocurriendo hasta ahora. Marta Aguilar, aunque se ve valiente, no es Superman.
Sin embargo si consiguieran más votos y quizás lo unieran a los de EUiA ¡Ya veríamos!
VOTEMOS TODOS... Seamos listos... Que no nos engañen más.

¡VOTAR A ERC o EUiA/IC masivamente ya veremos si la cosa cambia!

Y FRESCO EL AIRE!

Anònim ha dit...

Ahora podemos demostrar que el pueblo existe, que César y Cia no son nadie sin nuestros votos, y no al contrario.

Vamos a ver el día 27 de Mayo, si Montcada quiere o no en nuestro municipio MAS DE LO MISMO (PSC & CIU)

Que corra el AIRE que está putrefacto.

ERC y Marta Aguilar puede ser, si todos queremos la nueva Alcaldesa,
y por qué no?...

Anònim ha dit...

Vaig estar al sopar, ara estic més convençut que guanyareu molts vots. Jo i la meva família i amics ho farem per ERC.

Familia Ortega

Anònim ha dit...

Al estudiante de s e c u n daria:
Todos los partidos tienen un pasado. Erc lo recuerda pero es bueno q aporte mas ideas de futuro. Estoy de acuerdo contigo. Otra cosa son algunos seguidores de ic (o quizás no, no los sé)q se dedican a la crítica directa de erc pq lo ven siempre c0mo al peor enemigo. Y eso no es bueno.
Me ilusiona la lista renovada de IC. Acaba con ese pasado.
Por otra parte, Erc pudo pactar con CiU en la Generalitat y conseguir mas protagonismo y poder, pero prefirió pactar con psc y IC.
Y eso hace pensar tb. No crees?
Tb me acuerdo de que IC y EUiA fueron 2 partidos enfrentados y ahora, por suerte para Montcada, van justos. Y me alegra.
Las siglas políticas las dirijen personas (no lo olvido) y aplaudo la union de la izquierda. Si el psc de Cesar se olvida de los ideales me gusta ver en un mismo proyecto a IC, EUIA y ERC. Esta es mi opinión y te deseo lo mejor en tu trabajo de secundaria.

Anònim ha dit...

Donç que quedi clar, jo i la meva familia votarem per IC-EUIA, crec que hi han candidats joves, diferents i amb ganes de tirar endavant.

Anònim ha dit...

En otras elecciones municipales no voté o voté psc.
En estas tengo q votar contra lo que estoy viendo en c.s.joan, can pomada, terra nostra y la nueva montcada de la especulación. Votaré a ERC o IC.
Erc ha sido la única fuerza que ha hecho una verdadera oposición en el municipio y IC se merece otra oportunidad.
Estos 2 partidos nunca deben competir por el voto de la izquierda, ES ABSURDO CREER ESO. El enfrentamiento solo consigue mas desencanto y la abstención.
TENEIS Q DEMOSTRAR A LOS MONTCADENSES QUE VUESTRA UNICA PREOCUPACIÓN ES DENUNCIAR LA INJUSTICIA EN LOS BARRIOS DE MONTCADA.
Así conseguireis los votos de verdad: los de la abstención y el desencanto del psc de montcada.
El q no lo quiera ver, tiene un problema.

Anònim ha dit...

Hay un montón de votos q esperan a ERC. Y no por ello van a perjudicar a IC.
En unas elecciones locales se ven mejor las posturas y las actuaciones políticas.
Porqué no pensar en una Esquerra con mas votos y IC también?
Lo ideal: ver que ERC y IC suben a costa de que psc baje.
Es el unico cambio saludable en montcada.

Anònim ha dit...

ERC ha sido un partido coherente.Podemos criticar su trabajo, para algunos escasos, en la oposición, pero hay que enten der que sólo tienen un representante. Por lo tanto hay que ayudarles para que saquen ese segundo que algunas encuestas ya apuntan, y seguro que lo haran mejor..
Família Sánchez

Anònim ha dit...

A ERC no se le puede echar la culpa de nada puesto que en esta última candidatura solo ha tenido un concejal ¡uno solo!