2 de maig 2007

MÉS PREGUNTES I PROPOSTES QUE FEM ALS PARTITS LOCALS DAVANT DE LES PROPERES ELECCIONS

  • Política sobre emigració i les seves conseqüències (habitatge, col.legis, serveis, etc) Què cal fer, quines son les propostes?
  • Incivisme, seguretat, etc. Quines polítiques teniu previstes.

Altres que ja han estat realitzades (penjades).

1.- Accepten els candidats, un debat obert al públic, on es puguin fer preguntes?

2.-Quin model de ciutat ens proposen? etc, etc.

3.- Què faran o que pensen fer, els partits locals davant de la problemàtica actual i la deixadesa del nostre i malmès patrimoni, com per exemple: Torre na Joana, Vista Rica, Can Sans, etc. etc.

4.- Seria un detall, un exercici de transparència, poder saber, abans de la campanya electoral, que pensen gastar-se en propaganda electoral, tots els partits que hi participaran a les eleccions, i al mateix temps, amb quins recursos ho pensen finançar.

5.- Llibres gratuïts


La proposta que avui presenten, és una iniciativa pionera a Espanya. L’ha fet l’Ajuntament de Sta Coloma Gramenet (1) i avui nosaltres la traslladem als partits polítics de Montcada i Reixac.

És factible, seria possible poder aplicar a Montcada aquesta mateixa mesura?

Les famílies de Sta Coloma de Gramenet amb fills en edat escolar (primària i secundaria) no tindrien que pagar a partir del proper curs, ni els llibres ni el material escolar que s'utilitzen en els col.legis i en els instituts.

A Montcada el cost d’aquesta iniciativa seria aproximadament de 440.000 euros a l’any. Afectaria a tots els nens i nenes matriculats a tots els col·legis públics i concertats des de P-3 fins l’ESO.

NOTA . L’Ajuntament de Sta Coloma Gramenet està governat per: PSC + ICV/EUA+CiU (igual que a Montcada) i té previst aprovar aquest pla d’ajudes a les famílies en el Plenari del proper 2 de Maig.
Algunes forces polítiques d’aquesta població han qualificat la iniciativa d’electoralista i oportunista, malgrat estar d’acord en la mesura.

6.-Cerveseria d’estiu del carrer Montiu: Quina és l’alternativa davant de les demandes veïnals? És possible recuperar aquest lloc per espai verd i públic?

7.-Mercats Municipals i el petit comerç, etc. Quina alternativa hi ha? Què proposeu els partits ?21 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

¿cómo piensan financiar la campaña política?¿es posible que haya transparencia en las posibles donaciones de empresas constructoras a según que partidos?
¿pondrán sobre la mesa los gastos y las facturas, para que los ciudadanos los podamos consultar?
¿sé aplicara transparecia durante la próxima legilatura a los gastos del consistorio?
¿cual es el criterio que se aplica para cancelar impuestos a ciertos ciudadanos,y a otros no?

Anònim ha dit...

¿Sabe alguien cuanto puede costar la revista que el PSC ha repartido estos dias por los buzones? .
Segun dice la misma, la tirada ha sido de 11.000 ejemplares.
Un diseñador me ha comentado al verla, que por la calidad del papel y contando que la redaccion y distribucion haya sido gratis, por una tirada de 10.000 , podria oscilar entre 1,50 a 2 euros cada una.

Juan

Anònim ha dit...

La proposta de llibres gratis es interessant. Sta Coloma s'avança al que faran segurament altres pobles.
Justifican l'iniciativa politica amb l'igualtat d'oportunitats per a tothom.
Si que el moment escollit (eleccions) sona oportunisme, però el fet que prefereixin destinar la despesa a l'ajuda a les families enlloc de fer-ho a la creació de una TV Local, que es el cost de manteniment de cada any, en sembla més just.
Millor invertir en educació que en fer despeses "sustuaries", com seria una TV a Sta.Coloma.
A Montcada, els diners que es destinan a festes i festetes, actes protocolaris, inaguracions amb pica pica, autocars a Aguilas, al Forum, etc., es dediquesin a l'ajuda familiar - la despesa dedicada a la compra de llibres- seria més rendible i útil per a tothom.

Si, la proposta pot ser "oportunista" però no deixa a ningú indiferent.

Anònim ha dit...

els llibres de texte gratis, ordinadors en totes les aules, xarxes informàtiques, continguts extraescolars esport basat en l'escola i no apostar pels clubs federats (esport per tothom). bones biblioteques en les escoles, obrir els colegis amb personal (conserges) per les tardes, donar suport al profesorat que falta fa

Donar vida a l'escola i per un pressupost de 36 milions de euros això es una tonteria que els veins sabem apreciar i tenir en compte a l'hora de votar

salutacions

Anònim ha dit...

La proposta es bona, Montcada per el volum de nens i nenes es pot financiar tranquilament, cal repasar el pressupost i veure les quantitats d'euros dedicats a "Estudis i treballs tecnics" una especie de calaix de sastre que totes les regidories es guardan per les classiques improvitzacions al llarg de l'any.

Retallant despeses no productives( ni hi han la tira) ja sortirien els numeros.
I no parlem del sou de l'Alcalde+señora+més despeses de representació i no cal que comparem el que costa la gespa del camp de futbol ( dona per 3 anys de llibres per a tothom)

Si hi ha voluntat es pot fer i si aquesta voluntat fos aprovada pel Ple de l'Ajuntament seria millor per tots, aixi ningú s'apuntaria el merit ( aprovació per unanimitat) .
En mans de Cesar+Maresma+R.Sanchez+Eva Garcia+Marta Aguilar esta la sol.lució.

A fer-ho!!!

Anònim ha dit...

La medida tomada por el Alcalde de Sta. Coloma, es de un "populismo" que recuerda el más puro estilo de la empresa paternalista de la época franquista.


Si, libros gratis, pero, para todos los pueblos de Catalunya, como en Extremadura.

Anònim ha dit...

¿Porqué no?
Gastar en lujos , marketing y un largo listado de cosas superfluas es mas criticable que destinar dinero para ayudar a familas con hijos en edad escolar.
La gente comprobaria personalmente que sus impuestos le son retornados a traves de esta ayuda.
En Sta Coloma no hacen la TV Local y lo quieren destinar a Educacion.
Lo aplaudo .
En Montcada si se reciclaran, en serio, libros escolares del año anterior con la colaboracion de las AMPAS , el coste total seria muy asumible para todos.

Jose Luis Gutierrez.

Anònim ha dit...

Amb el pressupost que es dedica a educació, que va cop de subvenció i cap inversió, fer aquesta proposta és impossible i sobretot, tenint en compte que malgrat que el nostre alcalde és professor se li fot molt aquestes "xorrades" de ciutat educadora, etc, etc...
Llibres de franc a MiR? sí!
Donar suport i garantir els drets socials de l'alumnat més desfavorit? sí!... però no amb aquest alcalde i l'equip que proposa a la seva llista.

Anònim ha dit...

!!!!¿ ESTAMOS LOCOS ? ¡¡¡¡
¿Como va a ser igual una politica de libros escolares gratis que una TV local?
Es mucho mas importante la TV local, sobretodo en Montcada.
Imaginaos y teniendo en cuenta las veces que sale la foto del CESAR en LA VEU, lo que pasaria en la TELE, seria el sumun.
Hay que a postar por la TV local cueste lo que cueste y si tenemos que pedir un prestamo, lo pedimos, y si para pagar el prestamo junto con el resto de ptrestamos tenemos que reducir los recursos sociales, se reducen, si tenemos que subir impuestos, se suben, eso si, se engaña a los ciudadanos diciendo que en realidad se estan bajando.
TODO antes que dejar sin este jugete al CESAR

Anònim ha dit...

Mi propuesta seria destinar más recusos economicos a servicios sociales, libros de texto gratis hasta la ESO, y si eso implica recortar los gastos en "piscolabis", y demás propaganda que sólo sirve para gastar papel, que se dejen de gastar tantos euros en idioteces.
Por otro lado, la revista esa famosa del "mira", por la calidad del papel, los textos, es díficil que la impriman por menos de 5 euros...y eso contando que su realización se haga desde dentro del partido politico, es decir desde la sede del PSC, se necesita un ordenador muy potente para tener incorporados los programas que se precisan para su realización ¿ desde dónde se hace la revista MIRA?....hay queda esa pregunta....
cibernauta urbanita

MONTCADA CONFI ha dit...

No hem vist encara, allò que alguns partits, molt més dirigents, ja han manifesttat en aquest blog o bé en propi: allò que tenen previst per -despeses- durant la campanya a 25 dies de la seva celebració.
Altres, com el PSC, sense dir res sobre aquest aspecte, ja han començat a "gastar" , i de valent...com: sopars i actes de presentació, revista, web, i força cartells penjats en fanals...Bajà¡ practicament ja s'han gastat més que allò que han dit uns altres.
Insistim: SERIA UN ACTE DE TRANSPARÈNCIA PODER SABER.HO
(AIXÒ VA ADREÇAT PER AQUELLS QUE CALLEN)
MONTCADA CONFIDENCIAL

Anònim ha dit...

Si, porque vaya gastazo en banderolas, nunca había visto colgar 4 juntas en una misma farola, y ver esa cara tan repetida da algo de "yuyu"....y las comiditas, y la propaganda desde fuera y dentro del ayuntamiento, vamos que cuando entremos en campaña, nos regalaran pasta de sopa con la cara del alcalde....
Propongo que los gastos de protocolo y alcaldia, se destine una gran parte a educaciónb y servicios sociales, para la gente que realmente necesite el dinero.
Más becas y libros gratis, y si una familia tiene problemas economicos para que su hijo pueda ir al dentista que se le de recursos para poder ir.
Alba

Anònim ha dit...

La revista MIRA no te un cost superior a 1,20 euros.

Anònim ha dit...

La quantitat de pancartes als fanals que ha col.locat el Deu César costa 2 milions de pesetes !!! però no passa res, família socialista no patiu que la vostra caixa no ho ha pagat, ha estat un constructor molt famós a la nostra ciutat, a canvi de què? a veure qui ho encerta...

Anònim ha dit...

"No dejes que los árboles te impidan ver el bosque".

Con esta dicha tan conocida (o no) quiero ir un poco en contra de la corriente de los comentarios dejados en este post del blog.

Estamos reclamando la gratuidad de los libros de texto. Vale, de acuerdo. A priori parece justo, social y todo lo que queráis. Pero yo pienso que no dejaría de ser una medida parche, a corto plazo, efímera.

Los que estamos un poco al día en cuanto a la innovación pedagógica, el futuro de las aulas, sabemos que el libro de texto podría ser perfectamente sustituible por un ordenador portátil. Me explico.

Tened en mente la hipotética gratuidad desde 1º de primaria hasta 4º de ESO. No se podría destinar para la gratuidad de un ordenador portátil para los estudiantes? Qué cuesta hoy en día? 600-700 euros? Los contenidos, dentro del ordenador, pen-drive o lo que sea.

Mataríamos dos pájaros de un tiro. Adecuar la educación a los nuevos tiempos y dejar de darte cancha a las editoriales que se lucran a merced de la educación de nuestros hijos e hijas y de los jóvenes en general.

Queda dicho para la reflexión.

Anònim ha dit...

La revista MIRA ¿se hace por obra y gracia de nuestro señor, o se hace desde dentro del ayuntamiento? yo sigo diciendo que salé por 5 euros....las fotos y los textos son muy similares a los de la web, tanto del ayuntamiento como la del psc.... ¿ qué lllevaís un fotografo del partido y comparte las fotos con el consistorio???????
que no nos vendan la moto!!!!

Anònim ha dit...

El partido socialista tiene bastante presupuesto, os lo recuerdo. El PSC destina parte de sus arcas a financiar parte de las campañas locales.

A parte de esto, los ingresos que tiene el PSC de Montcada vienen por la cuota especial que se les cobra a los concejales del ayuntamiento y que son del PSC. Calculad: unos 60 euros por concejal/por mes... Hay pasta o no hay pasta para la campaña?

Otra cosa es ya que analicemos lo que se gasta, que ciertamente veamos que les llega el dinero para ello (y no chupan de las arcas) pero que analizándolo objetivamente ese dinero está siendo despilfarrado, pero no ya por culpa de los que organizan la campaña si no por la concepción de campaña que se ha ido creando aquí en España, cada vez más americanizadas.

Anònim ha dit...

Cada cartel electoral cuesta entre 12 y 18 euros, contando el instalarlo y desistarlarlo .
A ojo de buen cubero los amigos socialistas se gastaran más de 4000.000 millones de pesetas con la cara de Cesar.
Si a esto le sumas su revista ( ultima tirada unos 3000.000 pts) más el coste de su pagina web, más todo lo que vendrá , su campaña dificilmente bajará de los 15 millones de las antiguas pesetas .

¿Quien paga esto?
Una parte les viene por sus doce concejales ( en estos 4 años ultimos pueden haber recibido de las arcas municipales alrededor de 20.000.000 pts) y se supone que recibiran algun que otro " regalo" anonimo, asi como solicitaran algun que otro credito que luego pagaran con ingresos de su grupo municipal( que tambien sale del Ayuntamiento)


Seria bueno que hiciesen publico su presupuesto, dudo mucho que lo hagan.

J.A. GS

Anònim ha dit...

Señor JA GS...
¿ Y usted pregunta eso ?
¿ Y usted hace esas afirmaciones ?
¿ Que, que es poesía ?

Aún conservo una servilleta con su nombre y firma... y eso ¿ quien lo pago ?

Falacias las justas, ¡ por favor !

Salud !

Anònim ha dit...

¡Que fatiguita tengo cada vez que salgo de mi casa y me encuentro continuamente con la cara de ese hombre Cesar, hay...hay...qué mareos y que miedo tengo... parece como si me persiguiera con esa semi-sonrisita el hombre del saco. ¡Dios que paranoia! Y venga foto y venga la misma cara, día y noche...¿Cuando pasarán ya las elecciones y quitarán ya de una vez esa cara que me persigue continuamente y de la que no dejan que me olvide? HAY...hay...hay, basta ya... QUE VOMITO, que vomito otra vez...

Anònim ha dit...

Hola alguien sabe si se van a tomar medidas de contaminacion acustia contra la autopista que pasa por este municipio.
Haber si estos o los que salgan de estas elecciones toman cartas en el asunto.(COLOCAR PANTALLAS ACUSTICAS por ejeplo).
uno que le procupa.
Gracias.