10 de maig 2007

MÉS SOBRE EL "DEBAT" D'AHIR A TERRA NOSTRA

Poc més de 3 hores va durar l’acte organitzat per l’A.V Terra Nostra, el debat va ser moderat per Montse Sànchez, la qual va llegir una sèrie de demandes dels veïns que anaven des de l’estació de Renfe, la via, N-150, Riera Sant Cugat, la neteja, la Zona 15 i la 21, etc. Va donar la paraula, perquè en 15 minuts cada un dels caps de llista expliquessin les seves propostes, i posteriorment, contestessin a una bateria de preguntes que els assistents a l’acte havien fet arribar a la taula.

Nosaltres per resumir-ho dividim aquest “post” en dues parts, la primera es dedica a la problemàtica general i la segona especifica a la Zona 21.

ERC : Va parlar Esteve Recasens (Marta Aguilar es va incorporar més tard).
Va ser molt crític per la manca de voluntat de l’actual govern municipal de solucionar els problemes i va recordar que ja als anys 90 es demanaven les mateixes coses. Cal fer estudis seriosos sobre mobilitat així com sobre l’entramat de connexió entre barris i sol.licitar una Oficina d’Atenció Ciutadana i retornar als vells Consells de Barri, etc, etc.

PP: Eva Garcia, va ser també molt critica amb l’actual govern i concretament amb el PSC per no saber solucionar els problemes endèmics del Barri (va llegir tot un llistat) i va dir irònicament que ara ja no poden culpar al PP ja que tenen governs amics (es referia a la Generalitat i el Govern Central) , va oferir també un llistat de propostes a fer i va finalitzar recordant les seves gestions per aconseguir l’Hospital Comarcal.

IC/EUA : Josep Mª González . Aquest va fer el llistat més llarg de les mancances del barri així com de les propostes d’IC/EUA per solucionar-ho (Un mitjancer per solucionar conflictes, parada obligatòria de tots els trens, rotondes a la N-150, etc) i va dir finalment que el primer que cal, és solucionar el tema mobilitat.

CiU : Joan Maresma. Per no repetir, ja que hi havia coincidència amb moltes propostes fetes anteriorment, va anar al gra i va dir que si ell té la possibilitat de governar caldrà canviar les formes i actituds, proposant una audiència pública cada 3 mesos amb els barris, agent cívic, pensar en la gent gran, tolerància 0 amb incivics i que ell preveu 120 milions euros per invertir en 4 anys, que serviran per solucionar problemes.

PSC : A manca de la presència de César Arrizabalaga va parlar en nom seu Carlos Guijarro que va donar la sensació d’estar a la defensiva, criticant la incoherència dels socis de govern que fan una cosa i desprès diuen una altra, la seva intervenció es pot resumir en poques paraules i que va repetir varies vegades: Cal ser humils, hi ha dificultats però seguim treballant per solucionar-ho, afegint que governar no és gens fàcil i que oferir la lluna (referència als demés grups polítics) és molt còmode, però que ells volen ser responsables i que continuaran treballant.

La Zona 21 va escalfar el debat i va ser protagonista d'una bona part de l’acte.

ERC : Marta Aguilar ( abans Esteve Recasens) . Aquest projecte no es farà si els veïns no volen., cal enterrar-lo i refer-lo, no es poden fer projectes d’esquena al veïnat, doncs, cal paralitzar-lo, atès les irregularitats detectades.

PP: Eva Garcia. S’ha fet tot molt malament, és una barbaritat, cal paralitzar-lo i treballar per disminuir el cost amb ajudes, amb bones fonts de finançament.

IC/EUA : Josep Mª González. No es pot aplicar l’actual Pla sense el consens dels veïns, cal que la informació sigui clara i sobretot cal treballar junts veïns i govern.

CiU : Va fer de bo, defensant a l'equip de govern “xutant” la pilota i insinuant que caldria un possible replantejament del projecte si la Generalitat els permet construir més a la zona per aconseguir rebaixar els costos per veí, i va oferir l’ajuda de l’Ajuntament en tot allò i amb referència a la part de finançament dels costos.

PSC : Carlos Guijarro . Es notava que no era especialista en el tema ( L’Alcalde, ho tornem a recordar, no hi era present) , va evitar comprometés-se (parlava per boca d’altre) , va reconèixer que hi ha un problema i que faran els esforços necessaris ja que la solució no és senzilla, de moment va dir, el tema està aturat.

La moderadora del debat Montse Sànchez va tenir d’intervenir a fons algunes vegades per tallar varies protestes dels veïns afectats de la Zona 21, va reconèixer que moltes preguntes van quedar sense poder ser contestades (per manca de temps) i en senyal de bona voluntat va oferir a tots un debat “ específic” sobre el Pla d’Urbanització, l’oferta va quedar en l’aire i pendent de confirmació.

Comentari: Aquest ja va començar a semblar una mica més a un debat polític, els caps de llista es van retreure qüestions així com mútues contradiccions. Hi varen haver intervencions interessants que varen obligar, perquè que tothom tingués “que retratar-se” davant del contenciós que existeix a la Zona.

L’absència no massa justificada (Carlos Guijarro no va dir res) de César Arrizabalaga va fer que molt veïns critiquessin, en acabar el debat, la cada vegada més clar la posició de l'Alcalde de no voler trobar solucions al conflicte endegat.

10 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Es molt estrany tot, no? Els socialistes acostuman a preparar aquest actes, i van amb tropel per acompanyar als seus.
Ahir a la sala i habia gent de tots els colors politics acompanyant els seus caps de llista i en canvi el numero de simpatitzants del PSC era molt raquitic.
Les intervencions sobre la Zona 21 varen ser bastant aclaridores per a mi. L'oposició va demanar la retirada del projecte i el govern va intentar guanyar temps, excepte el de IC/EUA que va senyalar que per ell no es pot fer res sense comptar amb els veins.
Lo del Cesar no te explicació, no s'enten sino es per por, mira que deixar solet al Sr. Carlos Guijarro que era un autentic sac de nervis ( va proposar soterrat les canonades de l'aigua!?)
Vaig sortir del debat convençut que l'actual Ajuntament no vol canviar de posició .
Les urnes seran les que podrian "obligar" algun canvi de postura.

Felicito a l'AAVV Terra Nostra per el debat aixi com la M.Sanchez que va moderar amb neutralitat el debat.

P.R.S.( Terra Nostra)

Anònim ha dit...

Ja se per que el Cesar no va poder anar al debat.
Al migdia el vaig veure com entrava al Restaurant de Can Piqué acompanyat per molta gent, vaig comptar 38 persones, després amb varen informar que ens visitava el Conseller Ernest Maragall.
Es de suposar que el dinar no li deuria sentar massa bé.

Anònim ha dit...

El regidor C.Guijarro ara descubreix que governar es dificil.
Quans anys porta vostè con a regidor , 20, 24, ja està bé que digui aquestes paraules com demostració qde humilitat.
Dons sap que penso que amb vostès al govern encara ho fan més dificil.
Vostè es regidor de Relacions Ciutadanes i es nota que està en hores baixes ja que li apareixen els conflictes com els bolets el mes d'octubre.

Joan

Anònim ha dit...

Me gusto Josep Mª Gonzalez, me decepcionó Maresma y Guijarro. El futuro que nos espera es negro, con este tipo de gente es imposible llegar acuerdos.
Copmo se puede ir a un sitio que esperan respuestas a sus problemas y salir con ninguna promesa seria.
Los partidos de la oposicion cumplieron con su obligacion y es de agradecer, pero los del gobierno se notó que no quieren cambiar de opiniòn. ¿ Cuantos favores deben haber hecho?
Solo dijeron "seguiremos trabajando", manda hue... , como si no fuese su obligación.

DECEPCIONADO CON CESAR ARRIZABALAGA, NO TIENE TALLA DE DIRIGENTE.

Anònim ha dit...

Pues después de comer much@s seguimos trabajando, porque yo a una comilona no la tengo en mi diccionario como "trabajo" a no ser que ahora también sea de pico fino y tenga que como los niños hacer 3 horas de digestión..
y vamos con lo orondo que esta el colega, lo de digestion le canviaria una letritas y seria des......
vaya pieza!!
Sophia

Anònim ha dit...

Pues aún mandó al guijarro!! porque si nos manda al "ilustrado" del Sergio Hermoso, alli la gente se hecha a llorar, sera buen nano,pero de listo no tiene ni el apellido!!
que desespero de politicuchos!!!! no tienen vergüenza estos que gobiernan del psc!!! y que conste que no tengo nada del resto de afiliados a ese partido.
internauta urbanita

Anònim ha dit...

Le comento al urbanita que me parece mucho mas decente un politico torpe y verde como sergio hermoso que el maduro pero desvergonzado del Guijarro.
Este ultimo me dió ganas de llorar pero, de rabia.
Todos están a un nivel inmoral alto pero los mas cercanos al Cesar son los que la superan con diferencia.
Quieren saber enseguida cual es el nivel moral de un político en el poder? es facil.
Preguntenle por su mala gestión y les responderán que la culpa es de los vecinos y que no hay dinero para todos.
Es igual el problema social. No importa. Siempre le responderá lo mismo.
Un mal politico siempre es un mal gestór. Una mala mezcla de inco0mpetencia y desverguenza.

Anònim ha dit...

Guijarro un ilustrado,pregunta cuanto cobra como profesor en la escuela de adultos, cuanto cobra como presidente del área Social, cuanto trabaja para nuestro pueblo, tiene dedicación exclusiva,

SR. Guijarro jubilese de la política y deje paso a otra generación, tome el sol y no se ria del pueblo que también le alimenta.

Anònim ha dit...

BASTA YA DE LO MISMO, FUERA LOS CHUPOPTEROS. NUEVAS OPCIONES. NO PODEMOS SEGUIR ANCLADOS EN EL PASADO DE MAS VALE MALO CONOCIDO QUE BUENO POR CONOCER, ESTO ES MUY, MUY PERO QUE MUY MALO.
AL MENOS QUITAR LA MAYORÍA ABSOLUTA.
HAY QUE VOTAR AL MÁXIMO A ERC, PPC, O EUiA.
PSC & CIU MAS DE LOS MISMO!

Anònim ha dit...

Sí, el Sergio hermoso es un politico torpe, por decirlo de una manera suave, pero por ser así, cobra jornada completa de regidor y un plus por ser el director del àrea territorial...asi que a mi no me da ninguna pena, y anque no se entere de nada, quizás seria la persona que tendría que haber sustituido al alcalde, ya que cobra y muy bien por llevar los temas urbanistico.
aqui nadie se libra del pecado por muy tonto que sea...y que conste, que al Guijarro no te le tengo apreció ninguno,he visto sus actuaciones y son vergonzosas, sobre todos remarcaré la de la salida del pleno en que se burlo de toda la gente que había alli..
internauta urbanita