5 de maig 2007

PRESENTACIÓ DE LA LLISTA DE CIU

Vull ser alcalde de Montcada! , fins 5 vegades ho va repetir Joan Maresma, el cap de llista per les properes eleccions municipals de CíU.


En un llarg discurs, en el qual va destacar la tasca feta pels regidors de la coalició nacionalista a l’Ajuntament, així com va lloar la personalitat dels components que és presenten a les eleccions del proper 27 de maig.

Joan Maresma va deixar clar les intencions de la seva formació política assegurant que per ell no quedarà, perquè pugui ser alcalde, deixant anar una pregunta a l’aire: algú creu que les direccions polítiques d’IC-EUíA i ERC deixaran que hi hagi un alcalde de CíU a Montcada?. Va continuar dient que té la confiança que pujaran bastant en vots i en regidors, dient que sí es tractés de votar valors i les persones (referència als membres de la llista), està segur per la qualitat, podrien guanyar per majoria absoluta.

El dirigent nacionalista va repetir els eixos programàtics que durant la pre-campanya han explicat als diferents barris del municipi, sense oblidar-se de la feina que queda pendent per solucionar, citarem algunes frases:

Cerveseria: Si soc alcalde recuperarem aquest espai pel poble.
Contractació de personal municipal: No contractarem pel seu carnet, sigui del partit que sigui, sols ho farem pel seu currículum i professionalitat, millor si son veïns de Montcada. Vol que torni la cultura de l’esforç.
Abstenció: És produeix, perquè els polítics no escoltem a la gent, cal canviar d’estil de fer política, perquè (ells) creuen en les persones.

Va finalitzar amb el compromís d’obrir les portes de l’Ajuntament, perquè entrí l’alè del nou estil de fer política, estem aquí, va dir, per posar-nos al vostre servei, va criticar que no és bona política posar semàfors vermells o verds (referència clara a la revista del PSC “Mira!”), perquè ells estan al servei de les persones. La gent de Convergència i Unió portem la força de Montcada al cor, volem més per aquesta ciutat, desitgem que sigui una joia per viure.

Tres-centes seixanta persones que varen seguir les paraules de Joan Maresma van tancar l’acte amb un fort i llarg aplaudiment, finalment va cloure amb el cant “Dels Segadors”.


Nota: Joan Maresma amb un discurs entendor i molt bé estructurat, va criticar en un moment de la seva intervenció aquest blog -sense citar-lo- per la campanya que el presenten com un home poc decidit, paraules que varen donar pas a la seva solemne declaració: “ vull ser alcalde”.
L’acte va estar ben organitzat i es respirava un ambient de “controlat” optimisme.

35 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Vosté, senyor Maresma, lo que vol es continuar vivint de l'administració local. Li es igual en quines condicions.

Anònim ha dit...

El Maresma pretén ser alcalde amb els vots del P.S.C o el vi li va pujar el cap i vol guanyar amb majoria absoluta,ja que afirma encara que sigui de manera interrogativa que les direccions d' Iniciativa i d' E.R.C no permitirian que hagi un alcalde de CiU. Amb aquestes paraules acava de justificar el pacte amb el P.S.C.No enganyis a la gent estem farts de les teves mentides.
Un desencantat de CiU.No et penso votar mai més.

Anònim ha dit...

Maresma et faré cas, votaré a la persona. Votaré a Marta Aguilar.

Anònim ha dit...

Vull felicitar al Joan pel seu parlament d'ahir, soc un simpatitzant de CiU , per a mi es un dels discursos més ben fets que mai hagi escoltat al Maresma, va estar sublim i oportú, combinant la fermesa amb la modestia i no faltant a ningú.
Va fer un exercici de realisme politic, sent molt concient del moment que es viu a Montcada, no va tancar cap porta, deixant obertes totes les posibilitats de govern.
Soc seguidor d'aquest blog, i estic d'acord amb Maresma i la critica que us va dirigir, la veritat es que us heu passat varies estacions amb les vostres croniques.
Però aixó no treu que també aprofiti l'ocassió per felicitar als creadors de Montcada Confidencial que han obert un espai a Montcada que mancaba, la critica era i es necessaria.
Joan Maresma no se si serà Alcalde peró ahir les seves declaracions amb van semblar molt oportunes .
El dia 28 tothom sabrà el que cal fer.
Anim Joan, anim Confi.

X.G.

Anònim ha dit...

Maresma, si cal votar a les persones, ho faré per l'Eva García, sense cap dubte !

Anònim ha dit...

Jo també votaré per les persones, pero no per una sola. Voto per les persones que han format el nou equip de EUiA i IC.

Anònim ha dit...

El Joan va parlar del passat, present i futur de Montcada, estic d'acord amb el comentarista XG de que va fer un discurs molt serio i realista de las posibilitats de Convergencia.
Ell vol ser alcalde, però sobretot vol que el compromìs endegat no finalitzi el dia 27 de Maig, vol seguir treballant i fort.
El silenci a la sala quan ell pronunciava el seu parlament era impressionat, mai i fa anys que assisteixo actes semblans habia sentit tal respecte, prova evident del moment politic que es viu a Montcada i de l'interes que la candidatura de CiU desperta.
Els pactes posteriors cal parlar del mateixos despres del 27.
Ahir vaig torner-me a sentir orgullós de ser de CiU.

Joan Maresma, malgrat les critiques que se li fan, seria un gran alcalde de Montcada i Reixac . En les nostres mans ( ei! les de CiU) està la sol.lució .

Anònim ha dit...

No se si os disteis cuenta de una cosa en la cena de presentación de la lista de Convergencia, habia muchos presentes que son simpatizantes de otros partidos, pude hablar con algunos de ellos y me manifestaron que acudian como señal de respeto hacia la figura de Joan Maresma y lo que representa.
Esto significa algo, indica que el caracter y su forma de actuar en politica son reconocidos, cosa poco habitual en nuestros dias.

Sea cual sea el resultado electoral felicito a CiU por el acto que ayer presencié, me dió la sensación que J.Maresma no solo hablaba para los suyos, se dirigia a todos los ciudadanos.

J.A.

Anònim ha dit...

Jo vull tornar a la Cerveceria del carrer Montiu.
Joan Maresma: Ja son 3 les vegades que manifestas l'intenció de recuperar aquest espai.
No juguis amb nosaltres.

I el basc que diu del tema?

De moment tens el meu vot.

Anònim ha dit...

YO també vaig assistir l'acte i ni el discurs em va semblar tan sublim ni engrascador. Frases copiades d'un discurs que tambè va fer fa quatre anys el casino de terra nostre en el 25è. aniversari de convergència. En fa gràcia que ara vulgui recupará la cerveceria. Ell era el màxim defensor de recalificar els terrenys de la cerveceria per construir pisos a canvi de les dues cases que deia que era patrimoni històric. Tot plegat em va semblar bastan populista.

Anònim ha dit...

Ostras!!! 4 anys més amb l'Emperador serà fort.

Que queda com alternativa ,poca cosa, però CiU podria canviar el mapa electoral.
La llista que presentan a les eleccions, amb tot el respecte a les altres, es de llarg la millor.
El dia 27 el poble de Montcada, ojalà hi hagi una gran participació, posarà a tothom en el seu lloc, però si hi ha alternativa a la prepotencia s'ha d'aprofitar.
Seguir igual serà decepcionant.

El Joan sembla prepara el que pasarà , no val dir que els demés no el deixen ser Alcalde, aquestes coses s'han de preparar en temps.

M'agradaria el canvi, seria una bona noticia que molt ciutadans de Montcada aceptarian per que 4 anys més igual seria un autentic desastre.

Votem en conciencia, però votem.

Anims Joan.
X. Gutierrez ( Masrampinyo)

Unknown ha dit...

Yo particularmente y mi familia votaremos en blanco o no votaremos, puesto que no veo como a personas ,si no como a buitres no tienen ideales, ni escrúpulos
Me basto con escuchar la especie de debate por la radio para tenerlo aun mas claro.
Yo también tengo una pregunta para usted ¿Volverá a pactar con el gran cesar, seguro que si, pues les encanta el poder y su dinero? no se ría mas de la inteligencia de este pueblo.
Esta en juego cuatro años más de mandato de un municipio con mucha historia y muy orgulloso de pertenecer a ella.
Cada vez tengo más asco y perdón por la expresión a esta mierda de política

Anònim ha dit...

Es contracta personal a l'Ajuntament per que te el carnet del PSC?

Si Maresma anuncia que farà el contrari, vol dir que aixó esta passant ara.

I tothom calladet i complice .

Les majories absolutes son en general un autentic fastic.
El poble les ha votat, si, però son un autentic fastic.

Quan a pogut costar el coche de l'Alcalde ?
El rumor diu que casi va ser gratis, es veritat?

Vot en blanc de un ex votant socilalista.

Anònim ha dit...

Ara caldrà comprovar la voluntat del poble de Montcada i Reixac ,caldrà veure si vol realment el canvi , caldrà veure que passarà si el PSC perd la majoria (sortiran les ejecutioves nacionals de ERC i IV-EUA a solucionar el problema o deixeran que hagi un pacte de progrés , d' altre manera de fer política ,etc i sense el partir socialista.

Ara cal canviar , cal però fer-ho amb el partit que pot governar perfectament.

Ara tu pots ,vota a qui ja saps.

Per Montcada i Reixac de les idees de sempre però portades a terma.

Jo et votaré, endavant Joan


Pere

Anònim ha dit...

Ara es la hora de CIU , fem-ho possible.

Anònim ha dit...

Joan, fa anys que et conec i tinc molt clar que Convergència i Unió, i tu com el seu representant a Montcada, sou l'única opció vàlida.
Les figures prepotents i dèspotes, no ens interessen.
Visca Catalunya!! Visca Montcada!! i Visca CiU!!
Tens el meu suport incondicional

Anònim ha dit...

EL PACTE PSC-CIU JA ESTÀ SIGNAT

NO US DEIXEU ENGANYAR PER LA DRETA RÀNCIA DE CIU

Anònim ha dit...

Que una mateixa persona porti presentant-se com a candidat des de les primeres eleccions democràtiques denota la vitalitat de l'agrupació local de CiU...

Com que no ho deixa ja? Si us plau, AIRE FRESC, de veritat! Renovació a totes les llistes. Más de lo mismo no!!!!

Anònim ha dit...

Aun que sea solo por las maneras yo te vatere Juan, por que los maneras tambien son importates y la verdad entre las tuyas y las del Cesar son un abismo, en la comparación tu sales ganando,
Un vatante socialista que sera la 1ª vez que no vote al partido socialista

Anònim ha dit...

El discurs de Maresma va ser lineal , el de sempre, i amb tocs de tot ho que es diu al blog , sempre que li vagi be a ell, no parla mai de las critiques , el silenci no era de respecte , mes be d’avorriment ,de no escoltar coses noves, de veure que no havia cap canvi en la seva forma de fer . Be, si que hi havia un canvi , no va utilitzar la seva paraula favorita “ el llenguatge barruer “ referint-se als socialistes , per que ara van de la ma i no podem fer-se mal.

Anònim ha dit...

Joan fes l'impossible per guanyar vots, tu es la persona clau pel dia 28.

Es dificil però no impossible.

Vinga som-hi

Aleix.

Anònim ha dit...

Maresma es mas listo que el hambre.
Se nota que lleva la tira de trienios encima.
Pasar la pregunta a otros es ser muy listo.
En todo caso, segun dice el blog, manifesto hasta 5 veces que quiere ser alcalde.

Y no deja de ser una novedad si se compara con declaraciones suyas de hace unos meses.

No tengo claro si voy a votar, pero si lo hago esta vez será para CiU.Conozco a la Dra Gonzalez y me gusta que vaya como candidata.

Los Jimenez, Romo, Manzano, etc, etc, me han decepcionado con su actuacion.

Juanjo Fernandez.

Anònim ha dit...

Lo que le faltaba a montcada, un alcalde de CIU... Si no habia bastante con la derecha del PSC ahora la derecha catalana.
Vamos, que si ya estoy casi convencido de venderme el piso y largarme eso será el empujon final. Este pueblo está muerto en todos los aspectos. No hay vidilla en las calles, no se que coño le han hecho a montcada. En montcada centro solo valemos para pagar impuestos, jodernos por el mercado, pasar una odisea diaria para ir al trabajo entre semaforos y pasos a nivel, volvernos locos aparcando, pagar las primas de la poli local y sus puñeteras multas y la increible pero cierta historia de la zona azul que antes eran aparcamientos pa los vecinos. Montcada me roba el dinero y me rompe el corazón. Me parece a mi que esto ya no hay quien lo arregle.

Anònim ha dit...

Resposta a l'anònim que està pensant en marxar de Montcada.
No cal que ho pensis més. Marxa, segur que serà el millor per tu i...també per nosaltres.
Montcada, poble quartejat, desmembrat, del cinturó de BCN i en mans forànees des de fa décades, necessita una renovació profunda i amb sentiments reals d'identitat pròpia.
Convergència i Unió i la gent de la llista que presenta, és de molt, la més coherent, preparada, i interessada per fer de MiR una ciutat diferent i amb identitat pròpia.
Endavant Montcada! endavant CiU, endavant Joan!! tens el meu suport i el de tota la meva família i amics.
Estic segur que tindràs un grapat més de vots, ho espero i dessitjo!
Montcada i els seus representants han de canviar.
Prou intolerància i despotisme!
FXJS

Anònim ha dit...

El dia 27 a la nit sortirem de dubtes.
No negaré que m'agradaria un canvi de govern .
CiU podria liderar l'oportunitat si els electors ho confirman.

Voldria recordar que tot pot pasar, l'any 1999 si no recordo malament CiU no va votar l'investidura de Cesar Arrizabalaga ( 1 vot es va donar a favor sota pressió del PSC, aixó amb va explicar el mateix Maresma) , després varem entrar en govern de coalició, quan desde las direccions politiques de Barcelona es recomanava que el pacte PSC-CiU no era possible.
Ara pot tornar-se a repetir un cas semblant, per tant compte amb el que s'afirma, no es pot dir mai d'aquesta aigua no en beuré.

Et penso tornar a votar. espero que el meu vot l'aprofitis , si no es possible l'alternativa i som necessaris caldria estudir-ho bé, però si no ho som es millor anar a l'oposició, 4 anys més humiliats no ho resisteix el meu cos.

X.G.

Anònim ha dit...

Les coses canviaran molt poc. El PSC tornarà a guanyar aquestes eleccions.
A CiU els tornaran a invitar entrar al govern. A IC/EuA , els faran puergar una miqueta per entrar i tararin tararan la questió quedarà com ara.

Montcada es sociologicament d'esquerres, majoritariament del PSC ( per la quantitat de persones castellanoparlants) i aixó es un fet que no es mou des de fa anys.

Ara, el desgat de Cesar Arrizabalaga que es molt fort, molt més del que ell es pensa, no serà suficient per fer canviar la truita. Si aixó i sumen l'abstenció( que perjudicarà a tothom proporcionalment) i la Llei d'Hont ,es matematicament impossible que hi pugui haver alternancia.

M'agradaria fotre una patada a la prepotencia i nepotisme del basc però molt em temo que no serà aixi.

Un realista.

Anònim ha dit...

FXJS, per qué diu vosté que és millor per a vosaltres que jo marxi de Montcada? Qué són vostés els amos? Què és això de que ha estat governat per mans forànees? Està mal això? És que la capacitat d'un o un altre de governar te res a veure amb el lloc on un ha nascut? És més acceptable per a vosté un inútil català que un inútil andalús? Vol vosté discutir-me que montcada avui per avui no és ni de bon tros un lloc idílic per viure i criar els nostres fills? Vol discutir-me que els de montcada centre no podem queixar-nos dels perjudicis que ens porten certes coses com la zona blava, pasos a nivell, mercat, tràfic? vol fer-ho?
Montcada està feta per inmigrants, és vosté un intolerant amb tota la població de fora de catalunya que des de fa molts anys viu aquí i que va ser la responsable d'una montcada molt més viva que ara tant a nivell associatiu com social. M'ho vol discutir això?

Si els seus votants es conformen amb aquests missatges simplons que hi farem. Jo només se que si hagués de votar a CIU pel seu suport ho porteu claaaaríssim.

VOTA CIU, Y LOS DESPIDOS VENDRÁN EN CATALÁN, PERO VENDRÁN

Anònim ha dit...

sabíais que según la ley de Hont, con la que se adjudican el número de concejales a cada partido, un voto en BLANCO, acaba beneficiando siempre al partido con más votos ? por favor, corregirme si me equivoco. un dudoso

Anònim ha dit...

No, no es cierto....
Existen innumerables variables aleatorias que definen el resultado final.

Salud!

Anònim ha dit...

PERO ... A VEURE SI JO M´ACLARO: ES CERT QUE HI HA UN PACTE "SECRET" ENTRE CIU I PSC DE TORNAR A PACTAR? SI ÉS AIXÍ VOTAR MARESMA ES VOTAR CESAR !! SI NO ES AIXÍ PERQUE NO HO DIU EL SR. MARESMA I ENS QUEDA CLAR A TOTS ? M´AGRADA LA LLISTA DE CIU PERO NO ELS VOTARE SI NO ASSEGUREN QUE NO HI HAURA PACTE. CREC QUE SE LI HA DEMANAT AL SR MARESMA REITERADAMENT QUE FACI PUBLIC EL COMPROMIS DE NO PACTE PERO ELL CALLA... PERQUE? ALGU M´HO POT EXPLICAR?

Anònim ha dit...

Respuesta para dudoso:

El voto en blanco no solo sirve de protesta sino que acaba beneficiando al partido ganador (o los grandes que le sigan). Al hacer el reparto de escaños, el voto en blanco supone aumentar el porcentaje de votos necesarios para asignar un concejal, y por tanto poniéndoselo mucho más difícil a los partidos pequeños. Por tanto el voto en blanco, con la ley electoral actual, no solo no es un castigo sino que es una bendición para los grandes partidos. Es decir, el porcentaje de votos en blanco se estima en el computo pero se desestima en el reparto, por tanto va a parar a los partidos.

Ejemplo práctico:
Total votos: 100000 votos - total escaños a repartir 15
Partido a 40000 votos -40% 6 escaños
Partido b 38000 votos - 38 % 6 escaños
Partido c 8000 votos - 8% 1 escaño
Partido d 7000 votos - 7% 1 escaño
Partido e 7000 votos - 7% 1 escaño
Voto en blanco 0 votos- 0%

Mediante la ley d'hont, hay que recordar que los partidos con menos de un 5% se quedan sin representación para poder aplicar esta ley, incluso si ese 5% equivale a más de un escaño.

Ahora supongamos un voto en blanco del 39,02 %, dejando el resto de votos intactos.

Total votos: 164000 votos - total escaños a repartir 15
Voto en blanco 64000 votos- 39,02%
Partido a 40000 votos -24,39 %
Partido b 38000 votos - 23,17 %
Partido c 8000 votos – 4,88 %
Partido d 7000 votos - 4.27 %
Partido e 7000 votos - 4,27 %

Reparto de escaños mediante la ley d'hont:

Partido a: 8 escaños
Partido b: 7 escaños
El resto = fuera del parlamento por tener menos del 5 %

A quien han ido a parar los votos en blanco? DONDE ESTÁN LAS VARIABLES ALEATORIAS?

Unknown ha dit...

Alucinante el debate político, madre mía la que nos espera, ¿Esto es un debate político? si parecía que estuviesen de acuerdo en no hacerse pupa, una vez mas insultan y se ríen de la inteligencia de la ciudadanía. “VOTO EN BLANCO” Un 25% de votos en blanco los mandaría a todos a tomar por donde amargan los pepinos. No te quepa duda.
A los pocos días de terminar su Ensayo sobre la lucidez, José Saramago comentó en su círculo íntimo: "Después de este libro, yo ya me puedo morir". Y algo de testamento político tiene esta novela que el escritor portugués considera "un libro muy, muy necesario" y en el que administra su crítica más dura a la izquierda occidental. Bajo la inocente apariencia de una fábula, Saramago imagina una interesante trama sustentada en el voto en blanco del 83% de la ciudadanía. Con el eco de Ensayo sobre la ceguera como telón de fondo, la moraleja en esta ocasión apunta a un colectivo que ya no está ciego, pero sigue sin querer ver y, por otro lado, alienta a una especie de revolución blanca al subrayar el inmenso poder de la opinión pública, la única, a juicio del premio Nobel, capaz de cambiar el mundo

Anònim ha dit...

Soc nouvinguda, porto 6 anys vivin a Pla d'En Coll.
Fa cuatre anys vaig votar en les municipals per les sigles PSC, com feia a Barcelona, però la vaig "cagar", perdoneu l'expressió.
Ara ja coneixo una miqueta més que passa a Montcada hi ho farem per les persones.
Votarem per CiU

Agatha ( Pla d'en Coll)

Anònim ha dit...

CIU no da la cara, se esconde y oculta que seguirá pactando con el PSC, eso quiere decir que si gana el PSC, Maresma se queda, y si gana CIU los PSC también. JUEGO A DOBLE BANDO.
DESHONESTOS PORQUE NO ARRIESGAN NADA.
Así cuatro años más.
¿Por qué no responde CIU a la pregunta de si pactaran con los "PSC"? Creo que está más que claro,
¡CIU Y PSC SE LLEVAN DE MARAVILLA!
Llevan años demostrándolo. Y ya sabeis más de lo mismo.

La única opción posible es ERC, Marta Aguilar que nos demuestre durante cuatro años lo que puede hacer ¿Por qué no le damos una oportunidad? ¿No queremos cambios?
Al que no le guste ERC puede probar a votar a EUiA, el caso es cambiar el rollo que está muy, pero que muy rallado.
Actuamos como un pueblo maltratado aferrados a nuestros maltratadores.
Sin riesgos... NADA SE CAMBIA.
NO MAS COBARDÍA AGARRADA A ALGO PUTREFACTO.

Anònim ha dit...

Nadie ha pensado nunca la poca verguenza que tienen nuestros
politicos (todos sin excepcion);
nos llenan el `pueblo de carteles
electorales en una noche y sin embargo tardan mas de un mes en sacarlos.... asi nos demuestran las
ganas que tienen de trabajar.