A propòsit de ... LAFARGE i BENEFICIS.
Paris ( Reuters). Marie Maitre. 14/2.
El presidente de Lafarge, Bruno Lafont, señaló hoy que hay 1.000 millones de euros de inversión en proyectos congelados a la espera de esas normas, en conferencia de prensa de presentación de los resultados.Lafont precisó que si su grupo tuviera que aplicar el proyecto presentado por la Comisión Europea el pasado 23 de enero 'eso multiplicaría por dos el costo de producción de cada tonelada de cemento'.Subrayó que, puesto que cuando se construye una cementera se hace para un periodo de actividad de 50 años, 'no nos podemos comprometer ahora en Europa sin conocer las normas' de la futura directiva sobre emisiones de CO2, principal gas responsable del 'efecto invernadero'.
Ganancia neta de cementera Lafarge sube 39 % en el 2007, esto es lo que anunció su presidente , el incremento de beneficios vino ayudado por el ahorro de costos y una fuerte demanda de cemento en los mercados emergentes, y pronosticó un mayor crecimiento de utilidades en el 2008.
La mayor cementera mundial por capitalización de mercado propuso elevar su dividendo 2007 en un 33 por ciento
La firma también confirmó sus objetivos financieros para el 2010, y elevó su objetivo de ahorro a 400 millones de euros (582,6 millones de dólares) para fines del 2008, contra una estimación menor previa pese a que espera mayores costos por energía y transporte.
Para el 2008, Lafarge pronosticó un mayor crecimiento de la demanda en el mundo pese a que espera una disminución de la misma en Estados Unidos y España.
Lafarge tuvo una ganancia neta de 1.909 millones de euros (2.780 millones de dólares), contra los 1.372 millones registrados en el

...............................................................................................................................................
Comentari de Montcada Confidencial:
Creiem interessant publicar aquestes notícies que parlen de l'activitat present i futura de Lafarge. El president de la Companyia avança uns objectius que indiquen l'estratègia que seguirà aquesta multinacional que és considerada la més gran del món en la fabricació de ciment.
D'entrada, crida l'atenció el fet que invertir en una nova construcció d'una planta a Europa es calcula sempre sobre la base d'un període d'activitat de 50 anys (deu ser a França?, ja que aquí no és així) , cosa que de moment no faran, ja que volen tenir "més clares" les normes futures que regiran sobre el medi ambient en l’Europa Comunitària, -s'entén que poden ser molt rigoroses i no volen arriscar-se- , mentre, faran front a la major demanda de ciment "explotant al màxim " les que hi ha en funcionament. Per altra banda esperen estalviar en despeses, uns 400 milions d'euros per l'any 2008, malgrat l'augment que preveuen en els costos d'energia.
No és cap casualitat, les multinacionals treballen sobre estudis previs de mercat i no acostumen equivocar-se, tot allò que diu el seu President, lliga perfectament amb que es vol fer a Montcada; estalviar despeses energètiques a través de la incineració de residus i fer servir aquesta antiga instal·lació per a cobrir les demandes de ciment que tindran arreu del món, malgrat que el mercat espanyol es calcula que baixarà.
Per les persones que encara compten en pessetes, aquesta empresa multinacional va guanyar l’any 2007 , desprès de pagar impostos, la quantitat de 316.894 milions de pessetes, quantitat a tenir en compte per quan es parli de crisi, dada que demostra que el projecte que vol posar en marxa d'incinerar residus no els és imprescindible per a mantenir l'empresa a uns nivells de rendibilitat i competitivitat.
A Lafarge-Asland Ciments li fem una pregunta:
