1 de febr. 2008

COMUNICAT LLEGIT AHIR, A LA PLAÇA DE L'ESGLÉSIA

(foto: Montcada Confidencial)


Gràcies a tots per la vostra presencia,
Avui dia 31 de gener els veïns i veïnes de Montcada i Reixac ens estem manifestant per defensar un dret legítim, el dret que tenim tots els ciutadans a respirar aire net.
No volem, que en el nostre municipi, es torni a INCINERAR residus, perjudicials per la nostra salut.
Montcada és una de les poblacions de l’àrea metropolitana que pateix uns índexs més alts en contaminació atmosfèrica, ja NO podem suportar cap agressió més a l'aire que respirem.
Els ciutadans de Montcada no hem oblidat que vàrem suportar una Incineradora durant 30 anys.
No hem oblidat que entre tots vàrem tancar-la gràcies a les mobilitzacions dels veïns-, després de tres dècades de suportar les seves conseqüències.
No hem oblidat que el nostre Ajuntament es van comprometre amb els veïns per no incinerar residus a la cimentera
Els veïns i veïnes de Montcada NO volem que l’historia es repeteixi.
A Montcada estem pagant un alt preu per la servitud a tercers, Ecoparc, Depuradora, autopistes, vies de tren, contaminació, sorolls... i ara no volem pagar ja més peatges, PER QUÈ ARA HO PAGUAREM AMB LA NOSTRA SALUT!!!
És per això que exigim a la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat, que DENEGUI l’autorització que la Fabrica de Ciment Lafarge-Asland ha sol·licitat per incinerar residus, al nostre municipi.Tenim el dret a EXIGIR RESPECTE PEL NOSTRE POBLE .. JA N'HA PROU !!!Per la NOSTRA SALUT, diguem NO a la INCINERACIÓ DE RESIDUS a la CimenteraPer les AGRESSIONS que hem patit i que continuem, encara, suportant diguem NO una altra vegada, A MONTCADA , NO!!!Volem també recordar al nostre Govern municipal, que l'Ajuntament és part vinculant en l’Autorització per incinerar residus a la cimentera, demanen al nostre Ajuntament que emetin informe negatiu a aquesta autorització, en coherència amb la moció aprovada al 99 per unanimitat de tots els partits polítics que prohibeix de forma expressà la incineració de residus a la cimentera· Gràcies als veïns i veïnes de tots els barris de Montcada que avui esteu aquí.

· Gràcies a tots els comerciants que avui esteu recolzat aquesta protesta que és de tots.

· Gràcies també als partits polítics que, esteu aquí junt als vostres conciutadans.

Moltes gràcies a tots i a totes, esperem que aquest CLAM sigui escoltat per la Generalitat. Els ciutadans de Montcada continuarem amb les mobilitzacions, continuarem amb la lluita diària, continuarem i no pararem fins aconseguir el nostre objectiu, perquè estem defensant el dret legítim a respirar aire, aire net, i aquest dret està per sobre de tots els altres, que és el dret a viure.


I res ens aturarà.
(Llegit per Josep Bacardit i José Luis Conejero, en nom i representació de la Plataforma Anti-incineració de Montcada)

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Estoy absolutamente de acuerdo con el comunicado de la plataforma,

JA N'HA PROU

Anònim ha dit...

Bon treball Plataforma . Manifest que jo firmo, demana a l'Ajuntament que es possi les piles, lo de la Generalitat i Cimentera es pacte de interessos .


Que ningù afluixi!! Ens volen enganyar segur!!
Les garanties i les demostracions que les facin a casa seva.

Però..... aixó que es?
-----------------------

Cesar: aclarat tio, per una banda dius "vetllarem per un aire millor" i per l'altra t'abaixes els pantalons quan diu " ens hauran de demostrar",
Que vols dir quan manifestes : .. "la moció continua vigent"... vol dir que pot canviar ?... actua en consequencia i no insinuis el que alguns ja començen a intuir.

Demostrar que? ... no cal, els pot evitar el viatge dien simplement NOOOOOOOOOOOO!!!!
-----------------------------

Espero, desitjo que no ens falli l'Ajuntament, seria inaceptable. quan escolto la paraula "responsabilitat"en boca d'alguns ,ja et pots preparar per la que vindrà.

Anònim ha dit...

això si que és una moció clara