21 de febr. 2008

LES ENQUESTES


Opina, si vols, sobre tot allò que vulguis dir de les enquestes que tenim penjades o bé que ho han estat.

1 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

el perquè de la meva abstenció, aquesta és la postura oficial de l'Esquerra Independentista.

Des de la mort del dictador Franco, aquestes eleccions han permès que els Països Catalans apareguin com una part d'Espanya i que el marc jurídico-polític espanyol se'ns imposi als i les catalanes. Amb la particpació en aquestes eleccions, on no s'ha comptat fins al moment actual amb l'existència d'una opció clarament independentista i socialista, els i les treballadores hem afiançat, quan s'hi ha votat, un sistema que ha reforçat Espanya i el capitalisme, i ens ha debilitat com a classe i com a poble.

- Lluny de ser una conquesta democràtica, aquestes eleccions són per als i les qui creiem en la possibilitat d'un sistema econòmic al servei de les classes populars i en la llibertat dels Països Catalans, un obstacle en el camí de la nostra emancipació.

- L'abstenció activa serveix per a denunciar un sistema i un estat que ens condemen a patir unes condicions de vida cada dia més precàries: no podem oblidar que en el darrer any aquestes condicions s'han accentuat greument, amb la imposició de grans infraestructures (línies d'alta tensió i el TAV, entre d'altres), l'especulació i la destrucció del territori, la degradació dels transports i sanitat públiques, la pràctica impossibilitat d'accedir a un habitatge, els talls elèctrics, els acomiadaments massius, la privatització encoberta de la universitat pública, la terciarització i desindustrialització estructurals que ens imposen, la criminalització de les dones que avorten,... Per acabar-ho d'adobar, des de l'entrada en vigència de l'Euro els preus han pujat un 60%, i els sous només ho han fet un 20% de mitjana. En aquest context, alhora, la feixistització de l'espanyolisme és cada cop més evident, amb episodis com el tancament de repetidors de TV3, agressions ultradretanes als nostres carrers, els judicis i condemnes als antimonàrquics catalans,...

- L'articulació d'una forta campanya propagandística nacional per l'abstenció ens permet visualitzar arreu el territori el nostre rebuig a l'Estat capitalista espanyol i palesar, per damunt de fronteres autonòmiques, que som un únic poble i que mantenim com al 1640-1659, com al 1705-1715, com al 1936-1939,... viva la flama de la resistència.

En aquest context, optar per l'ABSTENCIÓ ACTIVA és una eina per a difondre els plantejaments de l'Esquerra Independentista i fer-nos avançar cap a la ruptura amb l'estat espanyol. Si ens abstenim podem assolir baixos nivells de participació que evidenciin el caràcter il·legítim d'aquestes eleccions. Com a independentistes optem per l'abstenció com a eina política no per passotisme, optem per l'abstenció per fer visible el nostre rebuig a continuar sotmesos/es al Regne d'Espanya.

És per això que demanem que el 9 de març no votis:
Els Països Catalans no som Espanya: ABSTENCIÓ!