1 de febr. 2008

Una mostra més del ressó en el mitjans.........


Una mostra més de les moltes informacions que s'han publicat avui, com per exemple: "E Punt".







divendres, 1 de febrer de 2008>
Vallès. «No» contundent de Montcada contra la crema de residus a la fàbrica de ciment.
Un miler de veïns es van manifestar anit per demanar a la Generalitat que denegui el permís a Lafarge.

CARLES ALUJU FERRER. Montcada i Reixac. Un «no» unitari i contundent. Així es van expressar ahir a la nit un miler de veïns de Montcada per demanar a la Generalitat que no autoritzi l'empresa cimentera Lafarge a cremar residus de biomassa –sobretot fang de depuradores– per fer funcionar els forns. La manifestació, convocada per la plataforma antiincineració Montcada Aire Net, va aconseguir la complicitat dels comerciants i, per primer cop, el suport explícit de totes les formacions polítiques del consistori (PSC, ICV-EUiA, CiU, PP i ERC). L'empresa cimentera assegurava ahir en un comunicat que la valorització de residus no perjudica ni la salut ni el medi ambient.
Els manifestants en el moment de passar pel carrer Major per dirigir-se a la Casa de la Vila, on posteriorment es va llegir el manifest.

Amb crits com «Montcada diu nou a la incineració», «La incineració és càncer de pulmó» i «La cimentera ens mata i la Generalitat ens remata», un miler de veïns de Montcada van voler fer deixar clar al Departament de Medi Ambient de la Generalitat que no volen que a les instal·lacions de l'antiga Asland s'hi cremin fangs provinents de depuradores. En el manifest que es va llegir al final de la manifestació, es va reclamar «el dret a respirar aire pur» i també es va demanar a l'Ajuntament «que emeti un informe negatiu» a la petició de Lafarge per «ser coherent» amb la moció que el ple va aprovar per unanimitat l'any 1999. A la marxa també hi van participar veïns de Sant Feliu de Llobregat que han aconseguit aturar la crema que pretenia fer Cemex.

La comitiva es va aturar a la Casa de la Vila, on tots els regidors es van afegir a la manifestació després d'acabar la sessió plenària i els comerços van abaixar les persianes.

La fàbrica de ciment Lafarge va emetre ahir un comunicat en què precisa que no incinerarà residus de biomassa –entre els quals hi ha el fang de depuradores– sinó que en farà una valorització per recuperar el seu valor energètic i mineral. L'empresa assegura que la valorització no perjudica ni la salut ni el medi ambient. Lafarge apel·la als 70 anys d'experiència en plantes d'Europa en la utilització de residus de biomassa i diu que la planta de Montcada «va més enllà» de la legislació mediambiental vigent.

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Ahir es va tornar a demostrar que els ciutadans sempre van un pas per endavant dels polítics, quan com a mínim haurien d'anar al mateix pas. Quan es necessari que es formin plataformes per a defensar coses tan importants com la vida, la seguretat o el medi ambient (incineradora, soterrament, cerveseria, Turó) vol dir que els polítics no fan la feina per la qual han estat delegats pels ciutadans.
Es aleshores quan la pregunta es fa evident. Perquè els ciutadans no ocupen el lloc dels polítics doncs han demostrat en la seva feina a les plataformes que ho fan prou bé ?.
Per resoldre els problemes de la societat, de la ciutadanía, dels pobles ,a vegades només cal sentit comú i bona voluntat. Altres coses com les baralles ideológiques, les supeditacions a executives dels partits i la lluita per interesos personals i económics no hi haurien de ser en els governs municipals.
Montcada ha demostrat mes que mai que quan un problema afecta a tothom, tothom tira del carro sense distincions de cap mena. Felicitats per la jornada d'ahir.

Anònim ha dit...

Es tant forta la lliço que ahir va donar el poble de Montcada que dificilment serà oblidada .

A part de la concentració-manifestació que es pot considerar en el seu desenvolupament i per la gran quantitat de persones que hi eran presents com molt ben feta ( pel mitjans que disposaven) al mateix temps hi ha un detall que explica la "categoria" que ahir es va demostrar, el señor del megafon va estar alerta quan en el moment critic ( davant Casa de la Vila) ell solicitava aplaudiments pels nostres politics, el detall no es menor, indica que algú pensava més enlla del dia d'ahir.

Felicitats a tots els que varen treballar en l'organització, el missatge va ser clar sense cap paraula fora de lloc en el manifest final.

Queda clar que MONTCADA NO VOL el que es proposa fer.

Els nostres regidors, a partir d'ahir es d'esperar que ja no tinguin cap dubte( si es que el tenien) , ells han de donar el pas definitiu correcte , que no DUBTIN i si es necessari que s'avancin amb el seu informe , el NO es clar.
Algú ho pot posar en dubte?

Anònim ha dit...

Hi ha un video a la pagina: mirairenet.blogspot.com que cal veure ( es una resposta de Cesar Arrizabalaga que va fer en el debat electoral a Can Sant Joan ), en la mateixa un pot deduir sense dubtes que ell està ja convençut de que es bò que el forn de l'Asland cremi aquest productes , i a sobre ( deuria ser un lapsus) insinua que no hi hauran "lodos de depuradora"... diu : no se debe confundir la posa , marro de café con los lodos.

Convé no baixar la guardia, escoltar el que diu aquest dies, actuan a la defensiva i coneixen el personatje em porta a pensar que tot aixó fa mala olor.