28 de febr. 2008

PLE MUNICIPAL - 28/2/08




(Foto: Montcada Ràdio)

Ha estat un Ple d’aquells considerats com: "ràpids"- duració 40 minuts- , es podria qualificar de tràmit. Això no resta la importància dels temes tractats.

Destaquem en primer lloc, l'acusació feta pel portaveu d' ICV-EUiA a l'equip de govern de "improvisació pressupostaria" ja que a dos mesos de l’aprovació del pressupost, ja s'han de fer canvis de partides amb dotacions elevades.
És referia a la manca de previsió manifesta per la reforma-ampliació de l'Escola Bressol de la Font Freda (aprovada prèviament per unanimitat) . L'Ajuntament ha de finançar amb 278.000 euros la part que li per toca, diners que sortiran dels que estaven previstos per reformar el carrer Major.

Joan Maresma (tinent d'Alcalde) va contestar, justificant el canvi de partida, dient que això demostra que el pressupost és "dinàmic" , paraula que va provocar el somriure de tots (no tenim clar si era en serio o bé un "xoteo", ja que el regidor de CiU ho va dir amb un to que ja esperava la reacció desl presents) , aquesta paraula s'ha transformat, tot un "clàssic" en tots els plens.

Un altre punt que va provocar discussió va ser l'aprovació inicial de l'Ordenança de Publicitat Estàtica. El govern la va justificar amb la necessitat de posar-se al dia en aquesta matèria. L'oposició ERC i ICV-EUiA van votar en contra i anuncien al·legacions. El PP votà a favor, però manifestant que s'apliqui de debò, no com altres ordenances.

Es varen escoltar frases com la de Jordi Sànchez (ERC): Ara hem de córrer per regular... hem començat la casa per la teulada i tot apunta que desprès d'especular amb el territori ara ho farem amb el cel i l'aire. J.M.Gonzàlez (ICV-EUiA) també va intervenir per dir: cal mantenir uns valors, cal apostar per la protecció del paisatge urbà i va acusar de donar permisos il·legals (referència als "postes" publicitaris que afloren per tot arreu) , aquest fet va provocar la intervenció de l'Alcalde dient-li: d'il·legal res de res, ja que tot s'ha fet sota l'ordenança de la via pública.

- Aprovació per unanimitat: els Estatuts i la Constitució de la Fundació Joan Capella que haurà de vetllar per la conservació i divulgació de la seva obra.

El Ple va finalitzar amb la resposta a dues preguntes fetes per la regidora Marta Aguilar (ERC) , la primera amb l'afirmació de l'Alcalde que es manté vigent la moció de l'any 1999 sobre la negativa d'incinerar residus a la fàbrica Lafarge-Asland.

La segona amb l'anunci (possiblement el dilluns dia 3/3) de l'alcalde que va dir: què potser hi hagi sorpreses, sobre el precinte definitiu de la ferralleria de Can Sant Joan, per part de la policia local, sempre i quan no ho faci abans la Generalitat que és la que té competències en la matèria.

Ep! , ja hi sóm 33.144 els veins i veïnes empadronats a Montcada .





5 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Joan Maresma es la vergonya de la seva promoció d'Ecomomistes.

La resta a la Empresa privada, ell "dinámic", com sempre ..... a la Empresa Pública (perdó a l'Ajuntament.

Com que es tant "dinamic" va sortir per cames de la empresa privada. Ja ja ja ja !!!! Patétic amic Joan, patétic ....

Si portem, encara no un any, i ja demanes crédits, com acabarás si es que finalitces la lagislatura ....

Tot sigui dit, amb permis del "apàtic" PSC-PSOE de Montcada ...

Anònim ha dit...

si son 33.144 - 1, per q jo no mi quedo...

Anònim ha dit...

Tengo unos amigos que conocen muy bien la relación PSCésar y CIU-Maresma.

Me explicaban que forman una pareja dependiente uno del otro a pesar del desprecio con el que entre su círculo de íntimos trata el PSCésar al CIU-Maresma. Dependiente porque el Vasco no ha se ha fiado nunca de nadie de su grupo para llevar la hacienda local, no ha confiado nunca en la capacidad de su grupo de Concejales para asumir esa tarea.

Y por lo tanto en el país de los ciegos el tuerto (CIU-Maresma) es el rey, fracasado en la empresa privada pero triunfador entre los socialistas de Montcada o mejor dicho entre algunos socialistas. Él sabedor de esto de que el otro lo necesita aguanta lo que le echen porque ya le va bien, cubre su objetivo, un salario impensable y un futuro pactado excelente.

Me explicaban que el colmo de la humillación y el ridículo de este personaje el CIU-Maresma fué cuando el Vasco le hizo presidir la Comisión de Gobierno que otorgó la licencia para construir en la cervecería, Maresma había explicado en la campaña electoral que frenaría la edificación en la cervecería y que paralizaría la zona 21 de Terra Nostra.

Por lo tanto humillación y además con burla, eso sí luego le dejó que ante sus militantes y simpatizantes de CIU, el Maresma " vendiera el Plan de Actuación Municipal" como algo pactado con el Vasco, falso, la realidad es que el plan de actuación no es mas que el listado impuesto por el grupo socialista sin ninguna opción a opinar.

Mientras tanto ese triste personajillo se dedica a jugar con su ridículo slogan de presupuesto dinámico a algo que no es mas que una burda improvisación, y calla y guarda un silencio vergonzoso ante los graves problemas que padece montcada, Cementera favoritismos al ladrillo etc. etc. etc.

Anònim ha dit...

Estàs segur que en Joan Maresma és Economista?

En el directori de col·legiats editat al juliol de 1993, de Montcada i Reixac només hi figuren 6 economistes i cap es diu Maresma.

Si busques per ordre alfabètic tampoc apareix.


"Serrallonga"

Anònim ha dit...

Desde la ignoracia de los entresijos de la política a gran escala y las manipulaciones de turno en los barrios, de los llamados defensores de sus creencias de izquierda tirando la piedra y escondiendo la mano, (pero eso sí deduzco que sacando algún provecho)yo me pregunto cuando dejaran de hacer uso de "la doble moral". me explico fuera INTORSA del barrio de Valentine, perdon La Ribera. No utilizaré aquello del Huevo y la Gallina, pero sí puedo decir viva la hipocresía de algunos razones pues que Barnices Valentine es trasladada a un Poligono situado a no sé quizás 50, 100, 200 metros de casas del Municipio de La Llagosta.
FRUSTE