28 de febr. 2008

MANI A SANT FELIU DE LLOBREGAT


(Fotos: dimarts dia 26/2/2008. Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Feliu i capçalera manifestació)

Una nodrida representació de veïns de Montcada va ser present el dimarts dia 26 a Sant Feliu de Llobregat, per unir-se i solidaritzar-se amb els veïns de Sant Feliu, doncs, la seva lluita és també la de Montcada. Manifestació que la Plataforma Aire Net havia convocat per a reclamar que es retiri el projecte d'incinerar residus a la Cimentera Cemex d’aquella població. La Plataforma Antiincineració de Montcada tancava el nombrós grup de manifestants sota una pancarta en la que es llegia " Incineració és càncer de pulmó", que va ser aplaudida pels veïns al llarg del recorregut.

Sant Feliu de Llobregat es troba amb el mateix problema que passa a Montcada. La Manifestació va transcorre pel centre d'aquella població sota el lema NO A LA CREMA DE RESIDUS i VOLEM RESPIRAR AIRE NET.

La mateixa es va desenvolupar sense cap incident (1) i va finalitzat davant del Consistori Municipal que en aquells moments estava reunit i celebrant el Ple del mes de febrer, més de 100 veïns van entrar a la Sala de Plens, i un portaveu de la Plataforma va llegir un comunicat que va donar peu a tots els grups municipals prenguessin la paraula i exposessin la seva postura envers la reclamació veïnal.

Cal remarcar, l’exquisit respecte que tots els representants polítics van mostrar a la Plataforma, tots es varen comprometre a seguir a prop, la proposta d'ajornament que el Departament de Medi Ambient i Habitatge havia fet públic el dia 25.
La proposta de la Generalitat, ha estat rebuda per la Plataforma Aire Net com: "una presa de pel" i va donar peu, també, a què en algun moment de la intervenció dels diferents portaveus, fos xiulada pel públic que hi era present.
L'Ajuntament va voler deixar clar que faran tot el que puguin per evitar la crema de llots de depuradora i altres productes contaminants, però posant accent, que la situació no els permet de moment, fer quelcom més i que cal confiar amb les comissions que es crearan per fer un seguiment del tema, com també a mantenir informada en tot moment a la Plataforma Aire Net.
Nota (1):
Pels veïns de Montcada que hi eren presents, els va cridar l’atenció en comprovar uns detalls - no massa habituals a la nostra població- sobre el tracte rebut per part la Policia Local de Sant Feliu, la qual va realitzar un seguiment molt acurat durant el llarg recorregut de la marxa, així com el moment d’accedir a la Sala de Plens. La facilitat i la col·laboració que van rebre, demostra la bona predisposició d’aquesta, sense posar entrebancs i facilitant als manifestants l'acomodació, perquè tothom pogués escoltar tot allò que es deia en una atapeïda Sala de Plens.

4 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Vaya por delante que no pude ir a Sant Feliu ( estaba trabajando).
Interpreto lo que dice el escrito y lo traslado a Montcada

No me imagino a Cesar Arrizabalaga dejando entrar a los manifestantes en la Sala de Plenos, a lo sumo 3 o 4, el resto STOP. No me imagino nada de eso ya que en la Manifestación del 31 de enero NO hicieron nada para que se quitase la cadena de la calle Mayor y mira que se solicitó a todos los gusrdias -locales y Mossos- los cuales recibieron ordenes tajantes de no facilitar la marcha.
Facilitar y no poner pegas , actuar de forma humilde tratando de ayudar es un buen metodo para calmar a las masas y no como aqui que tenemos experiencia de sobras para afirmar que se actua de forma autoritaria.
Me hubiese gustado poderlo presenciar, aunque la foto de la Sala de Plenos refleja fielmente lo que pasó.

Juan

Anònim ha dit...

El talante del alcalde César no esta a la altura de otros, como el de Sant Feliu, que siendo del mismo partido y posiblemente en sus adentros està por la cremación, al menos demostró tener un sentido tolerante y democrático.
A nuestro alcalde le preocupa que los vecinos se organicen, y en eso tienen razón, se estan organizando y no descarto que antes que se acabe esta legislatura local, habrá alguna sorpresa, una coalición vecinal independiente se puede dar, como en otros ayuntamientos, en los cuales la llave de la gbernabilidad pasa por esas coaliciones vecinales.
Va siendo hora de poner unas personas que asuman ese papel que no ejercen otros.
Al tanto que va de canto¡¡¡
Quién avisa no es traidor.

José A.M.

Anònim ha dit...

Reflexion :La manifestacion de San Feliu de Llobregat no tiene ni de lejos con parada con la de Montcada.Con el buen comportamiento y la facilidad que manifestaron las autoridades,parece mentira que vivamos en el mismo pais la diferencia fue abismal yo que vivi en sito las dos manifestaciones todas las calles cortadas por agentes de la autoridad y lo más que colma el vaso subir al pleno exponer nuestra peticiones y contestalas todos los grupos ,tener que llamar la atencion el Señor Alcalde a los manifestantes por los pitos y eslogan y no paso nada todo tracurrió en orden . Dieron la palabra al publico no se ropio nada todo termino con un buen talante con respecto,por parte de los ediles y de los manifestantes . esto no ocure en Montcada,señores la gente no esta crispada son la actuaciones de algunos del poder los que crispan . marques

Anònim ha dit...

Podeu veure mes fotos a la nostre web :
www.airenet.es
Gracies per el vostre suport companys !!