15 de febr. 2008

EXEMPLE : QUAN ES VOL ES POT ( El Papiol)

Publiquem la nota de premsa amb la recomenació de llegir la web


LA FEDERACIÓ ECOLOGISTES DE CATALUNYA COMPAREIX DAVANT LA COMISSIÓ DE MEDI AMBIENT DEL PARLAMENT DE CATALUNYA PER DEFENSAR LES SEVES ESMENES ALS PROJECTES DE LLEI DE MODIFICACIÓ DE LES LLEIS 6/93 REGULADORA DELS RESIDUS I 16/03 DEL CANON DE RESIDUS

La representant de la Federació Ecologistes de Catalunya, na Mercè Girona, va destacar que amb aquests projectes de llei es perd l'oportunitat d'aplicar mesures per la prevenció i la recuperació dels residus, i per redreçar la situació actual de fracàs del model de gestió vigent, que provoca impactes al territori i suposa conflictes socials i ambientals al territori.

Acompanyava a la compareixença a la Federació Ecologistes de Catalunya l'alcalde del municipi del Papiol, n'Albert Vilà, que va destacar que aquests projectes de llei suposen una ingerència a l'autonomia municipal en condicionar la planificació urbanística local a les necessitats d'ubicacions d'instal·lacions de tractament de residus i provocar la indefensió dels municipis i els/les ciutadans/es en eximir del requeriment de llicència municipal a aquestes instal·lacions i activitats.

Els representats de la Federació Ecologistes de Catalunya també van comptar amb el suport de diversos col·lectius i plataformes d'arreu del país que treballen sobre diferents problemàtiques derivades de la gestió dels residus arreu del país.

Llegir nota sencera:
http://www.ecologistes.cat/residus/NP_compareixenca_edc_al_parlament.pdf

______________________________________________________________


Nota : La presència de l’alcalde ( ERC) del municipi del Papiol ens recorda un fet que va tenir conseqüències per a Montcada, fet que demostra que sempre és Montcada la que acaba se'n la "receptora i salvadora" quan es tracta del tractament de residus.

L'Ecoparc-2 que tenim instal·lat a Can Cabanyes era en principi previst fer-ho al municipi del Papiol, aquest Ajuntament es va negar rotundament acceptar en el seu territori aquesta instal·lació, van aguantar tot tipus de pressions però es van mantenir amb la seva negació.

Estem parlant de l’any 2000, l’Entitat Metropolitana de Medi Ambient tenia que buscar urgentment un altre lloc on poder col·locar la nova planta, ja que es corria el risc de perdre una important subvenció europea que finançava una bona part de la instal·lació. La solució la van trobar com no! a Montcada, població que lluitava en aquells moments pel tancament de la incineradora del Polígon la Ferreria , i mira per on Montcada va acceptar “generosament altra vegada” el que no volien els demés.

“Aquellos polvos trajeron estos lodos“ , l’experiència ens indica que en el nostre poble ja n'ha prou de ser tan “generosos” , no es pot acceptar altra vegada ser conillets d’índies i sota la “demagògica promesa” que el que es vol fer es millor per nostre medi ambient sigui com incineració, coincineració, valorització o qualsevol forma de substitució de combustibles per residus la majoria d’ells contaminats i contaminadors.

La presència de l’alcalde del Papiol ens recorda que quan es vol es pot.

L’Ajuntament de Montcada i el seu equip de govern que faran? ... volen o no volen? poden o no poden?

5 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Amb tota la sinceritat i respecte, vull manifestar-li senyor César Arrizabalaga que vostè hauria de posar-se al costat dels veïns i plataforma anti-incineració, d’una manera més clara i contundent que fins ara. Crec, que esperar que vingui el conseller Baltasar a explicar-nos les bonances d'aquest projecte, no és de rebut, ni creïble. Cal fermesa i plantar cara. L’exemple de l'ajuntament i del seu alcalde del Papiol al capdavant, és una mostra d’allò que s’ha de fer quan un poble clama i diu NO. Montcada ja ha estat prou "putejada" (perdoni l’expressió) i es mereix que els seus governants locals, facin tot allò possible per frenar i eradicar, si cal, més efectes contaminadors. Ja portem més de 90 anys amb una fàbrica que hauria d’estar jubilada, al menys al nostre territori.
Salut
Ricard Ramos Jiménez
37579907-T

Anònim ha dit...

Sr. Ramos no hace falta ir a el Papiol para saber lo que es un Alcalde al lado de su pueblo en Montcada hemos tenido ejemplo de ello.

Sentada en la plaza de Sant Jaume para conseguir los terrenos donde se ubica el Colegio de Can Sant Joan. El Alcalde a la cabeza

Encierro en la generalitat en la lucha por la Escola Reixac, el Alcalde a la cabeza.

Yo me acuerdo mas de los temas ligados a educación pero hay muchos mas ejemplos. Cortes de carreteras, de las vias, manifestaciones etc. etc.

Ahora qué pasa...

Anònim ha dit...

EL SR RICARD RAMOS ENCARA CREU EN ELS MIRACLES.

EL BASC RECTIFICAR?... NO, HOME ,NO. ( AIXO SI SERIA UN MIRACLE)
I MOLT MENYS SI ETS VOSTÈ EL QUE HO DEMANA.

Anònim ha dit...

Al senyor comunicant de les 19:34 del dia 15 de febrer.
No crec que el problema sigui qui ho demana, sino qui ha de rebre'l
Salutacions,
R.R.J


Per aquell que ha d'escoltar o rebre:

"La temeridad es peligrosa en un jefe: el verdadero coraje es la prudencia"

Eurípides (filòsof)

Anònim ha dit...

!!NO A LA INCINERACIÓN DE RESIDUOS PELIGROSOS EN LA CEMENTERA ASLAND!!
ahora toca recogida de firmas....