1 de febr. 2008

PLE D'AHIR... I .. LA MANI.


Va coincidir el primer Ple Municipal de l’any amb la manifestació que en aquells moments es trobava en el carrer Major, la capçalera dels manifestants es va aturar uns minuts per esperar -se’n va reclamar també la presència- perquè els regidors s’afegissin a la mateixa.
Dels punts de l’ordre del dia ja en parlarem més abastament en propers dies, però si volem destacar -ja que amb matisos diferents- el vot en contra de tota l’oposició a la sol·licitud d’uns crèdits per a finançar les inversions de l’any 2008, la quantitat és de 2.400.000 euros. Un altre punt va ser l’aprovació definitiva d’una ampliació d’un 25% més d’edificabilitat del futur Centre de Negocis (de propietat municipal) que construirà i explotarà després i durant 70 anys, el Grup Alcaraz.
Ahir la coincidència dels dos actes va fer que el Ple fos ràpid i no exempt d’anècdotes que indiquen el nerviosisme que alguns edils manifestaven, concretament l’Alcalde va interrompre una reunió dels portaveus dels diferents grups polítics que estaven consensuant, en una altra sala, una moció (1) sobre la incineració de residus; l’edil va dir amb paraules que es van escoltar dins de la sala: ..." llego hoy después de 6 dias de encontrarme fuera y me encuentro con este "fregado" (... és de suposar que es referia a la moció... o no?), per afegir posteriorment en la sala que es feia la reunió : … " Esto és la 1ª vez y la última que paso por esto... pero que os habeis creido…" ( referència que el Ple començava amb retard).
La moció va ser signada per tots els grups i en resum se sol·licita al Conseller Francesc Baltasar (Generalitat) perquè vingui a Montcada, a donar les explicacions i raonaments dels "perquès" es vol incinerar en el nostre poble. Cal afegir que no va ser acceptada, ja en el Ple, doncs, la regidora del PP volia afegir una esmena sobre el sentit que s’ha d’emetre un informe negatiu a la possibilitat d’incinerar de nou, informe que l’Alcalde diu que es farà quan tinguin i hagin analitzat tots els documents que han sol·licitat.
Finalment, tots els regidors es van afegir a la manifestació, varen ser rebuts amb aplaudiments. L’Alcalde va trigar una mica més degut en bona part, perquè va tenir que atendre els mitjans de comunicació que li van fer retardar la seva incorporació, explicació que creiem necessària fer, ja que alguns manifestants que es trobaven en el carrer el varen xiular, i també es de suposar que encara li duraven els efectes del "jet-lag" (tornava de Singapur) com aquell que diu : que encara estava "volant", i la realitat li va fer tocar de peus a terra.
(1). La moció va ser motiu perquè tots els grups polítics manifestessin el seu punt de vista , ja per tots coneguda, en tot cas, recomanem als internautes que entrin a la web : montcadaradio.com, on es detalla tot el que es va manifestar. L’esmentada moció la publiquerem en aquestes pàgines els propers dies, creiem que val la pena obrir debat sobre el contingut de la mateixa

2 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Por lo que se ve, Sr. Arrizabalaga, le crecen los "enanos" ........

A parte del tema de que sin usted no se puede pensar y pobre del que lo haga .....

Tiene usted sobre la mesa, entre otros los siguientes logros .:

- Zona 21.
Cambio de plan urbanístico. ´
Qué ha ganado Montcada.

- Club Aismalibar
Cambio de plan urbanistico,
Qué ha ganado Montcada.
Concesion administrativa, 50 años.
Propiedad de Montcada.

- la Rasa (Edificios singulares)
Cambio de Plan urbanistico
Promotor/Constructor Alcaraz.
Qué ha ganado Montcada

- Centre de Negocis. (Antigua fábrica Ignis)
Cambio de Plan Urbanístico, además ampliación de un 25% más.
Concesión administrativa 70-75 años.
Promotor/Constructor Alcaraz
Propiedad de Montcada
Qué ha ganado Montcada.

Sr. Arrizabalaga, quién ha ganado con todos estos cambios urbanisticos ?

Usted sabe el beneficio que representa para el constructor/promotor. Y para el Municipio, qué ha logrado a cambio ?

Sr. Arrizabalaga, es hora de que de explicaciones, NO es hora de hablar sin decir nada como nos tiene acostumbrados.

SR. ARRIZABALAGA LUZ Y TAQUIGRAFOS !!!!!

En otro momento seguiré con sus LOGROS. (Cerveceria, Kuursal, Escaleras mecánicas, depósitos de basuras de inoxidable, Soterrament de la N-152, Biblioteca, Hospital, etc, etc, etc.)

Supongo que en sus viajes a lo largo y ancho de este mundo, el último en Singapur, viene con "ideas nuevas" para nuestro municipio. Si son como las que ha aplicado hasta ahora mejor GUARDELAS EN EL CAJON !!!

Anònim ha dit...

No us perdeu les respostes de la regidora Eva Gonzalo Palau ( Medi Ambient de l'Ajuntament) que fa en la entrevista a La Veu.

... la Generalitat ens haurà de garantir que els l'ús de llots depuradora no afecta a la salut"

Es que aquesta regidora no te clar que a Montcada NO es pot incinerar residus?... es que no val la Moció que l'Ajuntament va aprovar per unanimitat, moció que no admeteix cap condicionant?

Que espera que li digui la Generalitat? ... ella es tant innocent que es pensa que aceptaran que aixó contamina? ... aquesta regidora encara es xupa el dit?

L'Ajuntament ha de sortir al pas i amb urgencia declarant que Montcada NO aceptarà aquest projecte, no cal esperar que els donnin garanties ja que la millor garantia, la més segura, es que no es faci.

Srta Eva , vosté viu a Montcada? ..
vosté no te clar el que pensem la majoria de veins? ... vosté ens representa a nosaltres i no altres interessos , que per legitims que siguin, no son els nostres.

Diguin de una punyetera vegada NO, facin saber a la Generalitat i la Fca Lafarge que no els calen garanties, diguin : gracies pel la seva bona intenció però a Montcada NO.
Per cert , ja que la Fabrica i la Generalitat diu que aixó es beneficiós per la salut, vosté ho te molt facil, els hi diu que es faci en un altre lloc , que com es tant bó, segur que serà aceptat.

Vostes- equip de govern- han d'anar davant de la manifestació, surtin ja d'una vegada a donar la cara, representins a tots, a quedat molt clar per a tothom que la competencia en la materia es de la Generalitat, no actuin amb por, tinguin la seguretat que el recolçaria TOT UN POBLE.

Alex